Şimdi Ara

IPS monitör saçmalığı. Asus PA238Q vs Acer S23HL (TN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
20.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasan8520
    pardon yanlış algılamışım, o monitör çok iyi gibi duruyor evet fakat senin dediğin gibi ayarı yapılmamıştır yada o kadar kaliteli bi üründe böyle görüntü varsa arızalıdır bence. haklısın :)

asus proartlar kalibrasyonu yapılmış olarak geliyor
  • Hocam gidip görmüş bayağı da araştırmış olarak söylüyorum ips paneller arasında gözü en rahat ettiren monitörü bu olarak kabul ediyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-278c4qhsn00-27-278c4qhsn00-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65673

Nedenine gelecek olursak, Profesyonel IPS'ler alırken ki amacınız renklerin kayması ghosting ve parlama gibi şeylerdir ee IPS lerin çoğunda bu mevcut en rahatsız edici kısmı da aşırı renk parlaklığı ve göz alıcılığı.. Tamam o zaman bize ne gerekiyor? Renk canlılığı açısından iyi, mat ekranlı(aşırı parlaklık için), Siyahı mükemmel gösteren bir monitör. İşte bu philips giocco serisinin en sevdiğim yanı da bu. Siyahı en iyi gösteren panele sahip gidip deneyin görürsünüz zaten. Peki nasıl böyle bir kanıya vardım? Galaxy s2 s3 s4 kısacası Amoled ekran kullanan bir telefon kullandıysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Giocco nun paneli mat ve siyahtır neden söyledim bunu çünkü Siyah renklerde pixel kapanıyor yanı siyah bi resim açtığınızda ekrandaki hiçbir pixel çalışmıyor direk paneli görüyorsunuz.. :) S4'üm ile karanlık bi odada siyah bi resim açığımda ekranın nerde olduğunu seçemem mesela aynı mevzu :) uh. uzun oldu :D umarım yardımcı olmuşumdur.. Bende bunu alacaktım ama fps odaklı olduğum için gecikme süreleri çok önemli :)

Buyrun buda kanıtıdır :)

http://www.youtube.com/watch?v=JrSksm1_EME

şunu belirtmek lazım şu motionblur mevzusu ne kadar olur deneyemedim çünkü elime geçmedi :) 75Hz de çalışıyormuş bi nebze rahattır heralde. 60lıklara göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otoata -- 21 Temmuz 2013; 13:35:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otoata

Hocam gidip görmüş bayağı da araştırmış olarak söylüyorum ips paneller arasında gözü en rahat ettiren monitörü bu olarak kabul ediyorum

http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/philips-278c4qhsn00-27-278c4qhsn00-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=65673

Nedenine gelecek olursak, Profesyonel IPS'ler alırken ki amacınız renklerin kayması ghosting ve parlama gibi şeylerdir ee IPS lerin çoğunda bu mevcut en rahatsız edici kısmı da aşırı renk parlaklığı ve göz alıcılığı.. Tamam o zaman bize ne gerekiyor? Renk canlılığı açısından iyi, mat ekranlı(aşırı parlaklık için), Siyahı mükemmel gösteren bir monitör. İşte bu philips giocco serisinin en sevdiğim yanı da bu. Siyahı en iyi gösteren panele sahip gidip deneyin görürsünüz zaten. Peki nasıl böyle bir kanıya vardım? Galaxy s2 s3 s4 kısacası Amoled ekran kullanan bir telefon kullandıysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Giocco nun paneli mat ve siyahtır neden söyledim bunu çünkü Siyah renklerde pixel kapanıyor yanı siyah bi resim açtığınızda ekrandaki hiçbir pixel çalışmıyor direk paneli görüyorsunuz.. :) S4'üm ile karanlık bi odada siyah bi resim açığımda ekranın nerde olduğunu seçemem mesela aynı mevzu :) uh. uzun oldu :D umarım yardımcı olmuşumdur.. Bende bunu alacaktım ama fps odaklı olduğum için gecikme süreleri çok önemli :)

şunu belirtmek lazım şu motionblur mevzusu ne kadar olur deneyemedim çünkü elime geçmedi :) 75Hz de çalışıyormuş bi nebze rahattır heralde. 60lıklara göre.

Cidden Güzel Monitör. Oyun Performansını Vatan'da Test Etme Şansımız Var mı ki Acaba? Çünkü internette hiç videosu yok nedense.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: black_95

quote:

Hocam gidip görmüş bayağı da araştırmış olarak söylüyorum ips paneller arasında gözü en rahat ettiren monitörü bu olarak kabul ediyorum

Cidden Güzel Monitör. Oyun Performansını Vatan'da Test Etme Şansımız Var mı ki Acaba? Çünkü internette hiç videosu yok nedense.

Keşke ama bikaç video izledim.. Olağan üstü gerçekten.

• bende acer s235hlbbmii ips panel monitör var. yeni aldım bu forumda da soruşturdum fikir aldım ms süreleri fena değil cart curt. herşey iyi de parlama morarma kızarma da yok fakat eco moddan bile aşşağı düşürdüm parlaklık 6 kontrast 15 kullanıyorum şuan. arkadaş oyun modunda 2 saat oyun oynasam kalktıktan sonra 5 saat uyurum. üzerimden kamyon geçmiş sanki öyle bir yorgunluk kalıyor üzerimde. gözlerimde bir ağrıma acıma yok fakat bedenim uyuşuyor sanki günlerdir uyumamış gibi oluyorum. işteki eski model olan asus hiç sıkıntı çıkartmıyor saatlerce baksamda. bir ara cep telefonu ekranında aşırı oyun oynadığımda da farketmiştim bu sorunu. eklemlerim ağrıyor sanki tarifi zor. 3 gündür kullanmıyordum bugün açtım pcyi aha gene o yorgunluk başladı. ne yapsam bilemedim.
  • dolen D kullanıcısına yanıt
    gerçekten de asrın buluşu olarak gösterilen çoğu şey fiyasko oluyor.sanırım kullanıcılar da kazıklanma hislerini bastırmak için bu fiyaskoyu kaldıraçlıyorlar. Asus falan filan gibi markaları hç duymadım ama MAC ekranların sık sık methini işittim.Bu aldığınızı da verip mac bakabilirsiniz
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    spider tarzı aletlerle ile kalibrasyon yapmadıktan sonra kalibrasyon yapılmış olmuyor diye biliyorum.
  • param asus a yetti onu aldım pb238. normal monitörden iyi. renkleri iyi. ama o kadar farka değen şey mekanik düzeni ki bence çok önemli ve gözlerimi yormaması. TN panel samsung gözleri şişiriyor.

Ama param yetse gider profesyonel eizo alırım sadece kod yazmak için bile olsa. Göz bu başka birşeye benzemiyor ki benimkiler hassas.
  • o zaman gözlük takın rahat edin sizde. bu tavsiye bedavaydı.
  • Adam bi konu açmış sonrada kaçmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_95

quote:

bu monitör 8 bit mi acaba? fotoğraf rötuşlama için önerir misiniz?

• KudiA K kullanıcısına yanıt
    selam Kudia, mesajını yeni farkettim muhtemelen monitörü almışsındır almadıysan belki yardımcı olur fikirlerimi yazayım.

Monitör güneş ışığı aldığında ekran her ne kadar mat olsa da siyahlarda parlama yapıyor. Benim bu konuyu açarkenki şikayetim ekrana açılı bakıldığında kenarlarda oluşan mora kaçan renk değişimleriydi.
    Bunun sebebi ips panelin kalitesi ile ilgili. Bu yüzden giriş modeli ips panel önermem. 1.5 senedir kullandığım 24" asus proart 'ta bu mora kaçmalar olmuyor. Bunun dışında monitörün ekranı çok ısınıyor,bu da monitörü kapattıktan 10 15 dk sonra genleşmeden kaynaklı gelen çat çut sesler dışında bir dezavantaj oluşturmuyor.

Öneri olarak, gösterdiğin model profesyonel amaçlar için üretilmiş ( renkleri kalibre edilmiş ) bir model değil , eğer iş için alıyorsan HP'nin dreamcolor modeli ile Dell'in profesyonel modellerini tavsiye ederim.
    Oyun ve film için düşünüyorsan bence ips'e hiç gerek yok onun yerine bütçen varsa 3D monitör almak oyun ve filmlere katacağı keyif açısından daha doğru seçim olur diye düşünüyorum.
    3D 'de de polarize 3D modellerin çıkmasını beklemeni öneririm. (LG 'nin 3D tv lerindeki teknoloji)

• Pro işler için EIZO, para yoksa HP ya da Dell der uzarım. (Ha bir de benim yaptığım gibi, kalibre bir CRT'yi son kontroller için yedekte tutmakta faide var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 8 Kasım 2013; 2:11:18 >
  • dolen D kullanıcısına yanıt
    dostum evet ben monitörü aldım. Dell S2340l modelini kullanıyorum şuan. Hatta alır almaz bir inceleme videosu çekmeye çalıştım. Şuan için gayet memnunum. İps monitör senin bahsettiğin ısınma, açma kapamada ilginç bir sorunla karşılaşmadım henüz. Bazı monitörlerin adaptörleriin çok ısındığı gibi şikayetler oluyor. Benim monitörüm şuan sabah 8 den akşam 12 ye kadar açık kalabiliyor. Bu sürede bile ısınma problemi olmuyor.

İlgin için tşk ederim. Konuma beklerim. İnceleme Videoma buradan ulaşabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_83301240/f_//tm.htm#83301240
  • Merhaba arkadaşlar bende çok aradım taradım ve genelde renk yönetiminde imac gibi cihazların olmadığı yerlerde dell hp ve wievsonic gibi ürünlerin kullanıldığını gördüm ve bu monitörü aldım girdiğim renk değerlerini çıktı alabiliyorum bu kadar performans beklemiyordum hatta.. yazdıklarınızı okuyunca da belirtilen hatalarına bizzat test ettim ve bir sıkıntı ile karşılaşmadım bilemiyorum ama bir monitör daha alsam bunu alır mıyım hayır.. nedenine gelince tepkime süresi efektlerde anlamıyorsunuz bile.. şu an başka bir monitör daha aşacağım ne alsam diye araştırıyorum ama bir fikir sahibi olamadım eşdikce eşeleniyor ve şuna çok inanırım elektronik eşya birazda şans işidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeqaLa

Merhaba arkadaşlar bende çok aradım taradım ve genelde renk yönetiminde imac gibi cihazların olmadığı yerlerde dell hp ve wievsonic gibi ürünlerin kullanıldığını gördüm ve bu monitörü aldım girdiğim renk değerlerini çıktı alabiliyorum bu kadar performans beklemiyordum hatta.. yazdıklarınızı okuyunca da belirtilen hatalarına bizzat test ettim ve bir sıkıntı ile karşılaşmadım bilemiyorum ama bir monitör daha alsam bunu alır mıyım hayır.. nedenine gelince tepkime süresi efektlerde anlamıyorsunuz bile.. şu an başka bir monitör daha aşacağım ne alsam diye araştırıyorum ama bir fikir sahibi olamadım eşdikce eşeleniyor ve şuna çok inanırım elektronik eşya birazda şans işidir...

dostum bu monitör arkasında ambiglow olan monitör mü ya bende almayı düşünüyorum da bunun gibi bir monitör tavsiye eder misin?

• Valla ben de ofiste yarım kalan işlerimi evde yapacak büyük ekran bir monitör arıyorum. Film, oyun pek oynamam. Ofisteki bilgisayar büyük evdeki küçük, uyum sağlayamaz oldum. Araştırmalarıma başladım buradan. Tek isteğim de HDMI ve hoparlörü olsun da masada bir de hoparlör yer kaplamasındı. Sonra baka baka o marka şöyle bu marka böyle, IPS almalıyım, tepki süresi az olmalı vs derken işler çok karıştı. Aklınızda varsa bana da hdmi + hoparlor + 23" ve 10 yıl gidecek taş gibi bir monitör tavsiye eder misiniz? Tepkime süresi, IPS sanıyorum normal bir adam için çok da önemli değil :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .B. -- 14 Nisan 2014; 22:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenk501923

quote:

Merhaba arkadaşlar bende çok aradım taradım ve genelde renk yönetiminde imac gibi cihazların olmadığı yerlerde dell hp ve wievsonic gibi ürünlerin kullanıldığını gördüm ve bu monitörü aldım girdiğim renk değerlerini çıktı alabiliyorum bu kadar performans beklemiyordum hatta.. yazdıklarınızı okuyunca da belirtilen hatalarına bizzat test ettim ve bir sıkıntı ile karşılaşmadım bilemiyorum ama bir monitör daha alsam bunu alır mıyım hayır.. nedenine gelince tepkime süresi efektlerde anlamıyorsunuz bile.. şu an başka bir monitör daha aşacağım ne alsam diye araştırıyorum ama bir fikir sahibi olamadım eşdikce eşeleniyor ve şuna çok inanırım elektronik eşya birazda şans işidir...

dostum bu monitör arkasında ambiglow olan monitör mü ya bende almayı düşünüyorum da bunun gibi bir monitör tavsiye eder misin?

Hayır arkasında ambiglow yok acaba aynı monitörden mi bahsediyoruz ben http://www.vatanbilgisayar.com/27-vx2770smh-led-genis-ekran-ips-led-monitor.html bundan bahsediyorum..
    Ve konudan sonra bayagı sey araştırdım..
    IPS monitör isteyen tepkime süresini fazla takmamalı bence eger oyuncu ve film izliyecekse TN panel almalı...
    IPS lerde en iyi panel üretimi Dell - Nec - BenQ gibi markalarda. IPS paneller kendi aralarında görüntüleme teknolojisi olarak;
    titreşimle görüntü oluşturan, renk panelleri ile görüntü oluşturan vs olarak kendı aralarında ayrılıyor..
    Bunların AH TN gibi panel farkları var bunları çok araştırdım ama karıştırdıkça kafam karıştı..
    Ve size kendi seçiminizi yapmanız için şöylece özetleyelim...
    http://www.hwa.com.tr/ips-nedir-ips-panel-cesitleri-s-ips-h-ips-e-ips-nelerdir.html

• quote:

Orijinalden alıntı: cenk501923

quote:

onun farkı ne oluyor?
    gözü yormuyor diyorlar ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.