Şimdi Ara

IPS PANEL MONİTÖRÜMDE IŞIK SIZMASI VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

IPS panel yeni aldığım monitöre siyah ekrana karanlık ortamda baktığımda ışık sızmaları fark ettim. Sizce değişim veya iade talep edeyim mi? Normal mi?

• Sadece siyah renkte belirgin görünen ışık sızmaları garanti kapsamına girmez muhtemelen. Marka model belirtin ki bu tür durumlarda tüketicileri bilgilendirmiş olursunuz kalite açısından. Ölü piksel ve ghostting var mı, özellikle üst orta kısımdaki ışık sızmasının diğer renklerdeki görüntü kalitesini etkileyip etkilemedine bakın buna göre iade/değişim talebi oluşturabilirsiniz. Ama olumlu cevap almanız biraz zor.

Her IPS ekranda az çok var çünkü bu ışık sızması. Neticede OLED paneller gibi gerçek siyah elde edilemiyor, arka aydınlatma devamlı açık olduğu için ister istemez yaşanıyor bu sorunlar.

• IPS panelde ışık sızması normaldir, abartı olmadığı sürece kabul etmeniz lazım IPS panellerde. Bunun için iade almazlar bence. Işık sızması istemiyorsanız VA panellere yönelin.

Bence hiç sorun yok, gözünüz zamanla alışır ona. Çok daha fazlalarını gördüm ben, bunu dert etmeye bile gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 20 Ağustos 2024; 14:54:51 >
  • Bu normal mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refsak -- 22 Ağustos 2024; 13:12:39 >
  • Fotodan bir şey anlaşılmaz. Ancak tahmin yürütebiliriz.

Siyah atmosferin çok oldugu bir oyun oynarsan ve rahatsız olmazsan sorun yoktur.

• Asus müşteri hizmetleri ne mail attım sıkıntı yok dedi.😃 IPS PANEL MONİTÖRÜMDE IŞIK SIZMASI VAR IPS PANEL MONİTÖRÜMDE IŞIK SIZMASI VAR

• ips panele göre bu kadarı normal gibi. zamanla alışırsınız :)

• İPS panelde ışık sızması normaldir, her ips panelde rastlarsın kimi modelde düşük seviyede kimisinde yüksek seviye'de

panelin genel yapısı malesef bu ışık sızmalarını normalleştiriyor. ışık sızmalarının çok az olduğu VA panel tercih edilebilir veya paraya kıyıp OLED alınabilir ama onlarda da yanma sorunu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 28 Ağustos 2024; 7:58:45 >
  • ışık sızması var monitörde fazla mı az mı tam bilmediğim için sizce nasıl iade etmelimiyim ya da ips panele göre ışık sızması iyi mi fazla mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayberkks -- 5 Kasım 2024; 0:18:46 >
  • asıl soru şu marka model nedir?

kouri, gamepower, game master, james donkey dadında dandik bir şey mi değil mi? dandikse kimse iade falan almaz bu nedenle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.