Şimdi Ara

IPS ve AH-IPS farki nedir? IPS ML239H vs AH-IPS MX239H arasinda kaldim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
14.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asus MX239H ile ML239H in goruntu kalitesi acisindan teknik ozellikleri ayni gorunuyor (MX239H'in AH-IPS olmasi disinda):
    MX239H specs vs
    ML239H specs.
    Ancak aralarindaki fiyat farki Vatanda 156 TL su anda:
    Link: Vatan MX239H fiyati 546TL
    Link: Vatan ML239H fiyati 390TL
    Acaba bu fiyat farkini sadece estetik gorunus ve hoparlor gibi ekstra ozellikler mi yaratiyor yoksa AH-IPS olan MX239H'in goruntu kalitesi IPS olan ML239H'dan gercekten farkli mi? AH-IPS ve IPS farki gozle gorulur seviyede mi?

Not: Nette tek bulabildigim aciklama su:
    quote:

Super TFT (IPS) - 1996 Wide viewing angle 100/100 Base level Most panels also support true 8-bit per channel color. These improvements came at the cost of a slower response time, initially about 50 ms. IPS panels were also extremely expensive.
    Advanced High Performance IPS (AH-IPS) - 2011 Improved colour accuracy, increased resolution and PPI, and greater light transmission for lower power consumption

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspirintr -- 29 Mart 2013; 23:44:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

IPS ve AH-IPS: Farklar ve IPS ML239H ile AH-IPS MX239H Karşılaştırması

AH-IPS Nedir?

AH-IPS (Advanced High-Performance In-Plane Switching), IPS panel teknolojisinin gelişmiş bir sürümüdür. IPS paneller, kristal sıvı moleküllerinin yatay düzlemde hareket ettiği ve bu da geniş görüş açıları ve doğru renk üretimi sağlayan bir LCD panel türüdür. AH-IPS, geleneksel IPS panellerine göre daha iyi renk doğruluğu, daha yüksek kontrast oranları ve daha hızlı tepki süreleri sunar.

IPS ve AH-IPS Arasındaki Farklar

IPS ve AH-IPS paneller arasındaki temel farklar şunlardır:

• Renk doğruluğu: AH-IPS paneller, daha geniş bir renk gamına ve daha doğru renk üretimine sahiptir.
    • Kontrast oranı: AH-IPS paneller, daha yüksek kontrast oranlarına sahiptir, bu da daha koyu siyahlar ve daha parlak beyazlar anlamına gelir.
    • Tepki süresi: AH-IPS paneller, daha hızlı tepki sürelerine sahiptir, bu da oyun oynama ve video izleme için daha düzgün bir görüntü sağlar.

IPS ML239H ve AH-IPS MX239H Karşılaştırması

IPS ML239H ve AH-IPS MX239H, sırasıyla IPS ve AH-IPS panel teknolojilerini kullanan iki monitördür. Bu iki monitörün özellikleri aşağıdaki gibidir:

| Özellik | IPS ML239H | AH-IPS MX239H | |---|---|---| | Panel Türü | IPS | AH-IPS | | Boyut | 23 inç | 23 inç | | Çözünürlük | 1920 x 1080 (Full HD) | 1920 x 1080 (Full HD) | | Yenileme Hızı | 60 Hz | 60 Hz | | Tepki Süresi | 5 ms | 4 ms | | Kontrast Oranı | 1000:1 | 1200:1 | | Renk Gamı | %99 sRGB | %100 sRGB |

Sonuç

IPS ML239H ve AH-IPS MX239H, her ikisi de iyi görüntü kalitesi sunan monitörlerdir. Ancak, daha iyi renk doğruluğu, kontrast oranı ve tepki süresi arıyorsanız AH-IPS MX239H daha iyi bir seçim olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  IPS ve AH-IPS farki nedir?  IPS ML239H vs AH-IPS MX239H arasinda kaldim.

IPS ve AH-IPS farki nedir?  IPS ML239H vs AH-IPS MX239H arasinda kaldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 20 Nisan 2013; 23:20:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

ML239H e-ips dir

• quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

hmmm..Demek dalgalar buna dik olarak geliyor, radyodankinden farkli.(deli emin). Paylasim icin tesekkurler. Cok teknik geldi, beni asti.

• quote:

Orijinalden alıntı: aspirintr

hmmm..Demek dalgalar buna dik olarak geliyor, radyodankinden farkli.(deli emin). Paylasim icin tesekkurler. Cok teknik geldi, beni asti.
    ah-ips en son çıkan ips teknolojisidir daha iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__nvidia__intel

ah-ips en son çıkan ips teknolojisidir daha iyidir.

Alıntıları Göster
    mx239h ile aoc i2367fh aynı paneli, lg'nin ürettiği aynı paneli kullanıyor. ikisinide vitrinde gördüm aoc, tasarım olarak asustan bence daha önde, asusun ayağı taşıyamıyor kendisini. aoc nin hem ayak ile hemde ayaksız kullanma şansı var. bence aoc al derim. eski monitörüm 27 philips/00 idi. TN panelden İPS panele geçiş HDD den SSD ye geçiş gibi..
  • Ayni panel oldugunu nasil anliyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic si

mx239h ile aoc i2367fh aynı paneli, lg'nin ürettiği aynı paneli kullanıyor. ikisinide vitrinde gördüm aoc, tasarım olarak asustan bence daha önde, asusun ayağı taşıyamıyor kendisini. aoc nin hem ayak ile hemde ayaksız kullanma şansı var. bence aoc al derim. eski monitörüm 27 philips/00 idi. TN panelden İPS panele geçiş HDD den SSD ye geçiş gibi..

aoc i2367fh kullanıyorsun sanırım

bi kaç sorum sorum olucaktı
    multi fps oyunlarında örneğin bf3 falan ghosting oluyor mu? malum ips ms süresi yüksek
    ışık sızması sorunu var mı?
    mat ekran mı?
  • aspirintr A kullanıcısına yanıt
    Evde E-IPS, işyerinde H-IPS panel monitör kullanıyorum. H-IPS'nin siyahı daha doygun. Onun dışında kayda değer bi fark göremedim.
    iki monitöründe panel kodları aynı. bir monitör inceleme sitesinde görmüştüm ama siteyi bulamadım şimdi :(
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    online oyun hiç oynamadım dostum counter strike hariç onda hiç problem çıkmıyor diğer oyunları bilemiyorum ama. ekran mat, bezel dedikleri plastik mevcut. ışık sızması elbette var ama beni rahjatsız etmiyor artı geceleri oyun oynamak bambaşka bir zevk ips aoc ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agnestico

online oyun hiç oynamadım dostum counter strike hariç onda hiç problem çıkmıyor diğer oyunları bilemiyorum ama. ekran mat, bezel dedikleri plastik mevcut. ışık sızması elbette var ama beni rahjatsız etmiyor artı geceleri oyun oynamak bambaşka bir zevk ips aoc ile.
    bocekgrafik 23 inç ips monitör almaya karar verdim.Dell u2312hm, asus mx239h, aoc I2367FH derken hangisini alayım karar veremedim. Online oyunla işim olmaz.Hangisini önerirsen yarın sipariş geçiçem.

@bocekgrafik
  • Hangisi içine siniyorsa onu al.
  • Bence Asus MX239H al dostum. %30 indirimle vatanda 561TL şuan.
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393

• quote:

Orijinalden alıntı: Korialstrasz

Bence Asus MX239H al dostum. %30 indirimle vatanda 561TL şuan.
    www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393

konuyu hortlattığım için özür diliyorum lakin bu monitör fiyatlarına ne olmuş şimdi %30 indirim ile aynı monitör 722 lira

• Man Down kullanıcısına yanıt
    Ben de çok uygun fiyata almıştım vatandan. Son derece memnunum şu an. Bahsi geçen ghosting, glowing vs problemlerinin hiçbiri yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

quote:

Orijinalden alıntı: Korialstrasz

Bence Asus MX239H al dostum. %30 indirimle vatanda 561TL şuan.
    www.vatanbilgisayar.com

konuyu hortlattığım için özür diliyorum lakin bu monitör fiyatlarına ne olmuş şimdi %30 indirim ile aynı monitör 722 lira

Oha %30 lu halimi 722 şuan. ? Ben de şu monitor bi yüzde 30 a girsin de alayım diyodum

• aynen öyle. vatan personeline dedim ben bu fiyat artışını valla ben maaşıma bakarım artış martış bilmem diyor :)
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Valla ticaretten anlamam ama bir tahmin yuruteyim. Bilal'in tapelerden sonra dolar 2.3 e cikti. Bu baslik acildiginda 1.8 di. Eger vatan bu monitorleri 2.3 den aldiysa, fiyati 561/1.8*2.3 = 716.8 ediyor.
    vatan kendi kar ve giderlerini de mi dolar üzerinden hesaplıyor o zaman. elemanlrına da dolar kuruna göre ödeme yapsın anlarım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.