Şimdi Ara

IPS vs TN tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus PG248q 180hz 24 inch 1080p kullanmaktayım ve Fps türü oyunlar oynarken sıkıntı yaşamıyorum. Fakat WoW vb. MMO rpg oyunları oynarken ve film izlerken ekranın renkleri, solgun ve bulanık oluşu cidden rahatsız ediyor.

Buna istinaden 27inch yeni bi monitör almak istiyorum.Ips mi alayım tn panel mi alayım 2k mı 4k mı alayım karar veremiyorum. 144hz fiyatlara baktım çok pahalı, 4k 60hz alsam oyunlarda sıkıntı(ghosting vb) yaşar mıyım?

Arkadaşım 4k 60hz 10bit LG 27UD58-B modelini önerdi, yetkili abiler tavsiyelerini paylaşırsa sevinirim.

Sistem:
    i7 7700k
    Gtx 1080
    500gb Samsung 960
    3000mhz cl16 gskill ram

Bütçe : 3000e kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmansagdur -- 9 Nisan 2019; 15:59:43 >

• Modeller hakkında fikir beyan etmeyeceğim, ama TN monitöre para vermeyin. Hem yüksek tazeleme frekanslı, hem yüksek çözünürlüklü monitörü besleyebilecek bir sisteminiz de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hem IPS'ten (Backlight bleed ve IPS Glow sorunları) hem de TN panleden (Color Banding) ağzı yanmış biri olarak ve yaptığım araştırmalar sonucunda yeni de sipariş ettiğim şu monitörü öneriyorum;

Bugün teslim alacağım, yorumumu iletirim isterseniz.

• Curimo kullanıcısına yanıt
    32inch olması biraz gözümü korkuttu, fakat incelemelere bakacak olursak baya güzel sonuçlar vermiş bkz:

Teşekkürler tavsiyen için

• gobl1n kullanıcısına yanıt
    Yüksek tazeleme frekans ve çözünürlüğü beslemem için ne tür bir sisteme ihtiyacım var mesela? RTX 2080ti ve 9900k falan mı gerekiyor?
  • osmansagdur O kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında kabaca 1070 ve üstü, işlemcide de 4700 serisi ve üstü yeterli olacaktır, tabi bunun ucu bucağı yok, ileriye dönük bir sistem olsun derseniz dediğiniz ikili süper olur :)
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Valla 7700k yı değiştiremem fakat 1080 sli yapabilirim, ama o da oynadığım PUBG WoW gibi oyunlarda desteklenmiyor. En güzeli ben ileriye dönük bir monitör alıp para biriktirince de bi RTX alayım diye düşündüm ^^
  • osmansagdur O kullanıcısına yanıt
    7700 gayet yeterli değiştirmene gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmansagdur

Yüksek tazeleme frekans ve çözünürlüğü beslemem için ne tür bir sisteme ihtiyacım var mesela? RTX 2080ti ve 9900k falan mı gerekiyor?
    4K 60hz için 2080Ti şimdilik yeterli. Başka başa çıkabilecek kart yok. 4k 144hz için en az iki 2080Ti ve düzgün SLI destekli oyun gerekli.

• 4K demek, tam olarak dört adet 1080P demek. Eni de, boyu da tam iki katı. Piksel adedi tam dört katı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.