Şimdi Ara

IPS vs TN vs VA Panel Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde AOC 27" I2769VM IPS monitör var. 60hz ve 5ms tepkime süresi.

Film yada dizi izlerken gözüme ghosting çarpıyor biraz. Evdeki eski Full HD, LG LCD'de bile (üretimde yok artık) görüntüler sanki daha akıcı gibi. VA panel ve 4ms tepkime süresi var bu tvninde.

Öncelikle modeli ne olursa olsun PC Full HD monitörden, Full HD TV performansı alınabilir mi?. Yoksa televizyonların kendilerine has filmler,tv yayınları için softwareleri olduğundan böyle birşey mümkün değil mi?.

TN monitörleri sevmiyorum en ufak bir harekette görüntü falan kalmıyor. Ancak 1 ms kadar monitör var., çok hızlılar.
    IPS'in renk canlılığı çok iyi ancak 5ms elimdeki monitör, piyasada 4ms olanlarıda var ancak filmlerde çok fark yaratır mı?
    VA monitörlerinde izleme açıları ve tepkime süreleri fena değil sanırım.

Şimdi benim monitörde ghosting olmadan film izleme şansım ne kadar?. Eğer böyle birşey istersem 4ms IPS monitör alsam fark yaratır mı?. 4ms VA panel alsam yaratır mı?:) yada normalde 5ms'de ghosting olmaması gerekirde mesele monitörün markası, kalitesiyle mi ilgili?, ekran kartının ghostinge etkisi var mıdır?.

gene 27 inch monitör düşünüyorum, belki playstation falanda bağlarım.

Yardımcı olurmusunuz?. Benim ne yapmam lazım şimdi?. Genelde film dizi falan izliyorum ve az oyun oynayan biriyim. Elimdeki monitörü değiştirmek istesem ne almam gerekir?, ne tür panel tercih etmem gerekir?.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Saygılar, sevgiler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2K IPS Monitör Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.