Trafik cezasına yaptığım itiraz sulh ceza hakimliği tarafından kabul edildi. Ancak kabul olmaması durumunda erken ödeme indirimini kaybetmemek için cezayı da ödemiştim. Geri ödeme için bulunduğum şehirdeki vergi dairesine gitmek gerekiyor sanırım. Süreç nasıl işliyor? Daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilir mi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuNeM38 -- 12 Ekim 2021; 12:22:14 > |
İptal Edilen Trafik Cezasına Geri Ödemeyi Nasıl Alabilirim
-
-
Karar size tebliğ edildikten sonra 15-20 gün kadar bekleyin, bu süre içerisinde bağlı bulunduğunuz veya cezanın düzenlendiği trafik denetleme şube müdürlüğüne mahkeme kararı resmi yollar ile ulaşacak. Ulaştıktan sonra sistem üzerinden ceza silinecek.
e-Devletten baktığınızda ehliyetinizde bu cezayı görmüyorsanız bağlı bulunduğunuz taşıtlar vergi dairesine giderek ek-6 belgesi doldurup IBAN veriyorsunuz takribi 15-30 gün içinde hesabınıza yatırıyorlar.
-
Mahkeme kararı, Ödeme dekontu ve ceza tutanağı sureti
ekleyip vergi dairesine dilekçe vermeniz gerekiyor. dilekçede iade edilecek iban da bildiriyorsunuz.
-
Teşekkür ederim cevaplar için. Gerekli başvuruları yaptım, ödemenin tarafıma yapılmasını bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuNeM38 -- 14 Ekim 2021; 13:54:34 > -
Bana başvurudan sonra 3.haftanın sonunda geri ödeme yapılmıştı.
-
Başvurudan 1 hafta sonra ödeme yapıldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X