Şimdi Ara

İRAN-ABD SAVAŞI ÇIKARSA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
4.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iran suiyeye değil-israile vurur,israilde filistine.. demek istedim.hata olmuş.kusura bakma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: solskjaer

iran suiyeye değil-israile vurur,israilde filistine.. demek istedim.hata olmuş.kusura bakma.

• Kimsenin savaşacağı falan yok, sadece gerilimi tırmandırarak petrol fiyatlarını uçuruyorlar

iki taraf da kazanıyor aslında. . .
  • quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Böyle bir durumda, Iran´in tek hedefi Israil olur. ABD´nin bastan beri göze alamadigi risk bu. Israil´in teknolojisi, henüz yapisini tanimadigi füzelere ve roketlere karsi ise yaramiyor. Son Lübnan savasinda, Hizbullah, Israilin yenilmez dedigi tanklarini, Iran roketleriyle keklik gibi avlamisti. Ki o tanklara anti-tank mayinlari dahi etki etmiyor.

Ama su bir gercek ki saldirsa da saldirmasa da ABD´nin su anda basinda bulunan belalar onun cöküsünü kisa zamanda gerceklestirecek.

Hic bir sey olmazsa, karsiliksiz, gazete basar gibi bastigi Dolarlar kendilerine dönmeye baslayacak. Düsünsenize dünya tedavülündeki dolarlar ABD´ye geri dönse, belki 5 kere tüm ülkeyi satin alir. Iste bu cöküstür.

Yazdığın gibi tedavüle soktuğu karşılıksız dolarlar bir dönse ABD iflas bayrağını çeker. Keşke Türkiye'de yabancı para birimi kullanımı halka kapatılsa. Güya dolara avroya yatırım yapıyoruz. Biz aslında parasını elimizde tuttuğumuz milletlere o oranda yardımda bulunmuş oluyoruz.

• Bence bu gidişle savaş çıkmaz. Ama iran bu dikbaşlılığı ile ters bir şey yapmazsa abd saldırıda bulunmaz bana göre. İran cesur savaşçı gibi ama abd ve israile kafa tutumaz. Her taraftan çevrelenmiş şekildeler. Ayrıca abd ırakta yaptığı hatalardan ders almıştır ki olası savaşta temkinli olur.
    Abd de savaşı bahane ederek petrol fiyatını arttırma niyetinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: godfather09

ya abd şu koşullarda imkanı yok girmez ilk yapacağı uçaklarla belli noktaları vurup çıkmak ardından sıkı bir ambargo belki ilerde (5-15 yıl) tamamen işgal ama her durumda Tr ve diğer dünya çok etkilenir

O dedigin ambargo sayesinde Iran bu kadar güclendi. Keske bize de ambargo uygulasalar da basimizin caresine bakmayi ögrensek. Yedigin darbeler, belini kirmadikca, seni daima güclendirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 24 Haziran 2008; 12:36:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

Bence bu gidişle savaş çıkmaz. Ama iran bu dikbaşlılığı ile ters bir şey yapmazsa abd saldırıda bulunmaz bana göre. İran cesur savaşçı gibi ama abd ve israile kafa tutumaz. Her taraftan çevrelenmiş şekildeler. Ayrıca abd ırakta yaptığı hatalardan ders almıştır ki olası savaşta temkinli olur.
    Abd de savaşı bahane ederek petrol fiyatını arttırma niyetinde.

Petrol fiyatlarinin artmasini, basit ticari mantikla acikayamazsiniz. Bu piyasanin bozulmai en cok ABD´ye zarar veriyor. Unutmayin, petrol ayni zamanda bir yatirim aracidir. Dolarin deger kaybetmesi, insanlari petrol borsalarina yöneltiyor. Insanlar petrole yöneldikce de dolar deger kaybediyor. Amerika her ne kadar petrol pazarlayan ülkelerden olsada, hem dolar yönünden büyük zarari var hem de en büyük petrol tüketicisi.

Yani bizim 70lerdeki stokcu yag tüccarlari gibi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 24 Haziran 2008; 12:33:34 >

• İngilizcesi yeterli olan ve bu konularda merakı olan arkadaşlara TIME dergisinin çok güzel bir makalesi yayımlandı henüz bu konuyla ilgili.

Buyrun keyfini çıkarın ve tüm bu gürültünün nükleer silah sebebiyle değilde dünyayı yöneten 'petrol' belası yüzünden gerçekleştiğini görün

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1813706,00.html?xid=rss-world

Yazıdan bir bölüm:

Daha önce bu kadar net değilse de artık görebiliyoruz ki Bush hükümeti İran'a yapılacak bir saldırıyı kaldıramaz. Özellikle bir galon benzinin 4$ olduğu ve bu fiyatın hızla arttığı bu günlerde...
    Eğer İsrail yada ABD bir İran askeri kampına yada nükleer tesise bomba bırakmaya kararlılarsa; İran körfezdeki petrol ticaretini Çin malı 'Silkworm' füzelerini Hürmüz boğazına ve bölgedeki Arap petrol üretim merkezlerine ateşleyerek durdurur.

Bir petrol spekülatörü bu senaryoda petrolün varilinin bir dakika içerisinde 200$ çıkacağını söyledi bana. İran'ın resmi haber ajansı -Fars- ise bu rakamı 300$ olarak ifade ediyor.

Bunları duyduktan sonra sordum. 300 dolar bizim için somut olarak ne ifade eder?

Galon başına ödediğimiz 4$ bir anda 12$ çıkar ve Newark, Los Angeles, Harlem, Oakland, Cleveland, Detroit, Dallas bölgelerinde halk isyan çıkartmaya başlar.

Robert BAER

* Daha çok özet şeklinde oldu. Tercüme hatası yaptıysam affola.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazat -- 24 Haziran 2008; 13:40:48 >

• Robert Baer 1976 - 1997 yillari arasinda CIA´da arastirmaci olarak görev yapmis. Makâle ise gercekten dikkate deger.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 24 Haziran 2008; 12:55:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: surpriser

Kimsenin savaşacağı falan yok, sadece gerilimi tırmandırarak petrol fiyatlarını uçuruyorlar

Sen iki tarafinda benzinlik falan islettigini mi saniyorsun. Ki onlar bile stoklari oraninda kâr ederler. Komik olmayin..
  • quote:

quote:

Kimsenin savaşacağı falan yok, sadece gerilimi tırmandırarak petrol fiyatlarını uçuruyorlar

Sen iki tarafinda benzinlik falan islettigini mi saniyorsun. Ki onlar bile stoklari oraninda kâr ederler. Komik olmayin..

Evet aynen öyle sanıyoryum,

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin menşei ne bakarsan, Bush ailesinin hangi iş alanında faaliyet gösterdiğine bakarsan, iranın dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olduğunu da biliyorsan
    Amerikanın nijerya gibi ülkelerden varilini 6 dolara aldığı petrolün bugün 130 dolarlarda olduğunu da görebiliyorsan ortada komik bi durum yok.

Ama düz mantığa devam diyorsan; durmak yok yola devam . . .

• quote:

Robert Baer 1976 - 1997 yillari arasinda CIA´da arastirmaci olarak görev yapmis. Makâle ise gercekten dikkate deger.

Bu kadar uğraştım, ceviri yaptım sonrasında kendi kendime 'ulan sanki bir Allah'ın kulu okuyucak' dedim.

Bir Allah'ın kulu ilgilenmiş Çok sağol
  • Ne olursa olsun olan yine bize olacak.
  • acaba burdan karambole bi dünya savaşı çıkarmı
  • quote:

quote:

quote:

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin menşei ne bakarsan, Bush ailesinin hangi iş alanında faaliyet gösterdiğine bakarsan, iranın dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olduğunu da biliyorsan
    Amerikanın nijerya gibi ülkelerden varilini 6 dolara aldığı petrolün bugün 130 dolarlarda olduğunu da görebiliyorsan ortada komik bi durum yok.

Afedersin ama senin bu yazdiklarina sadece gülünür. Ayrica bu konularda bilgisi olmayan kisilerle konusmak gercekten tam bir iskence. Neyse sen bosver istersen. Mesajlarini bloke ediyorum haberin olsun. Kendini daha fazla kasma cevabini okumayacagim.

• 3. Dünya Harbi neyle yapılacak bilemiyorum ama, 4.'sü taş ve sopayla yapılacak.

EINSTEIN

Galiba o günler yaklaşıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Afedersin ama senin bu yazdiklarina sadece gülünür. Ayrica bu konularda bilgisi olmayan kisilerle konusmak gercekten tam bir iskence. Neyse sen bosver istersen. Mesajlarini bloke ediyorum haberin olsun. Kendini daha fazla kasma cevabini okumayacagim.

bu bi cevap mı

• quote:

Orjinalden alıntı: The_Boss

Ne olursa olsun olan yine bize olacak.

aynen kardeşim.......olan bize olacak....
  • Dünya savaşı çıkmasa da ortadaoğuda büyük bir savaş çıkar.iran-abd-TR-ırak-suriye-israil-filistin dahil olmak üzere büyük bir savaş çıkar.
  • İran abd ye vursun,biz ıraka girelim,musulu ve kerkükü alalım.İran la da anlaşalım abd yi ırakla-iran-türkiye arasında boğalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.