Şimdi Ara

İran BM Temsilcisi: ABD yaptırımları virüsle mücadeleyi engelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Ravançi, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının hükümet ve halkın yeni koronavirüsle mücadelesini sekteye uğrattığını söyledi.

İran'ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi (BM) Macit Taht Ravançi, ülkesindeki yeni koronavirüs salgınına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ravançi, "Dün akşam New York'tan döndüm. İran halkı ve hükümeti KOVİD-19'u yenmek için büyük çaba sarf ediyor, ancak ABD yaptırımları bu çabaları sekteye uğratıyor. ABD'nin bu insani gayreti siyasileştirmemesi ve yaptırımları kaldırmasının tam zamanı. Uluslararası krizler gerçek uluslararası çabalar gerektirir" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, BM Genel Sekreteri Anton Guterres'e bir mektup yollayarak, ABD yaptırımlarının İran'ın koronavirüsle mücadelede büyük bie engel oluşturduğunu belirtti ve yaptırımların kaldırılması çağrısı yaptı.

Zarif, "Sağlık tesislerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızın dünyanın en iyilerinden olmalarına karşın, ABD hükümetinin ekonomik teröre başvurması nedeniyle, hastalarımıza tanı koymak ve onları tedavi etme çabalarımızda, virüsle mücadelemizde ve onu yenme sürecimizde engeller görüyoruz" dedi.

soL Haber Portalı
    İran BM Temsilcisi: ABD yaptırımları virüsle mücadeleyi engelliyor
    https://haber.sol.org.tr/dunya/iran-bm-temsilcisi-abd-yaptirimlari-virusle-mucadeleyi-engelliyor-282619

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu İranın ABD zırvalıkları bıktırdı artık.

He aynen dünyanın en iyi sağlık tesisleri, doktorları sizde ama ABD çomak sokuyor aynen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karlo kullanıcısına yanıt
    Senin tuzun kuru tabi düşenin halinden düşen anlar
    Hem başına gelmemiş hem empati yapamıyorsun.
    Yazık...
    www.trthaber.com
    Çin'den İran'a: Yeni tip koronavirüsle mücadelede yardıma hazırız
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/cinden-irana-yeni-tip-koronavirusle-mucadelede-yardima-haziriz-467027.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 15 Mart 2020; 2:48:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Senin tuzun kuru tabi düşenin halinden düşen anlar
    Hem başına gelmemiş hem empati yapamıyorsun.
    Yazık...
    https://www.trthaber.com/haber/dunya/cinden-irana-yeni-tip-koronavirusle-mucadelede-yardima-haziriz-467027.html
    Ne alaka

Sen bana İranın muhteşem sağlık sistemi olduğu ama ABD yüzünden hiçbir şey yapamadığı haberiyle geliyorsun. Bende bu İran’ın her şeyde ABD’yi bahane etmeleri bıktırdı diyorum çıkıp tuzun kuru diyorsun.

Ne yiyip içiyorsunuz anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlo -- 15 Mart 2020; 2:53:14 >

• Karlo kullanıcısına yanıt
    Anlatsamda anlamazsın kapasite meselesi...

• Abd ye agzina geleni soyle bayraklarini yak sonra vay efendim abd bize yaptirim yapmasin

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Moruq sende İsrail bayrağı yakıp Trumpa sövüyorsun
    Yüzyıllardır Amerika İranı işgal etme planında, ambargo uyguluyor.İranlılarda alkışlayacaklarmı amerikayı
    Kardeş allasen sizin yaşlar kaç böyle komik yorum yazıyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yüzyıllardır Amerika İranı işgal etme planında, ambargo uyguluyor.İranlılarda alkışlayacaklarmı amerikayı
    Moruq benim israil veya ermenilerle problemim yok ama araplar allaha yakin bana uzak olsun

• Klasik molla zırvaları.

• Ühü ühü...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim iranlıların araplarla ne alakası var. Benim zoruma giden bilgisizce yorum yapmanız.
    Forumun yüzde 99 u amerikancı olduğu için bende mecburen İrancı görünüyorum bu forumda.

Hayatınızda kaç kere İrana gittinizde ne gördünüz. Saçma sapan batı kaynaklarına inanmayın. Türkiye hakkında New York Times, BBC de haberler var. Biraz araştırın okuyun empati yapın.

Ben amerikaya da gittim. Çoğu amerikalı Türkiyeyi çölde develerle geziyor sanıyor. Türkçe konuşuyorum adam bu Arapça mı diyor.Sizinki de o hesap Avrupa İranı Öcü gösteriyor. Sizde Öcü sanıyorsunuz. Neyse bir gün pasaport alıp yurtdışına çıkarsanız belki farkındalığınız gelişir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 15 Mart 2020; 8:43:23 >
  • Amerika büyüdükçe diğer ülkeleri kendi himayesi altına almaya çalışıyor, kendini amerikaya teslim eden ülkeler fahişeler gibi herşeyini amera alıyor, buna karşı çıkıp dik duranlara en ağır şekilde cezalar veriyor. Yeri geliyor işgal oluyor yeri geliyor darbeler yeri geldiğinde ise ambargo uygulayarak içten kaynatılır iranda olduğu gibi. Her ne kadar düşman olursa olsun insanı bir durumda ambargo uygulanması doğru değil ve buna karşı çıkılması lazım. Özellikle komşusu olarak bizlerin. Komşuda yangın çıksa bizim eve sıçrar. Dikkat etmek lazım

• quote:

Yüzyıllardır işgal etmeye mi uğraşıyorlar

Islam devriminden önce Amerikalılar İranlılarla bizden daha iyiydi.Adamlar İran'a f-14 satmıştı, herhalde sattıkları f-14'lerle İran'ı işgal etme planları yapmışlardı.

• Bilmirem kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu 👍

• quote:

Nick mesaj uyumu 👍
    Lütfen engin bilgilerinizi paylaşın bizimle 18. Yüzyılın sonunda kurulmuş olan Abd yüzyıllardır İran'ı yıkmak için neler yaptı?Mesela 19.yy'da Abd'nin İran'ı yıkmak için yaptığı birkaç hain planı bizimle paylaşabilirsiniz.Yada Abd'nin döneminin sağlam uçakları olan f-4, f-5 ve hatta f-14'leri İran'a vererek nasıl hain bir plan kurup, Iran'ı yıkmaya çalıştığını açıklayabilirsiniz.

• quote:

Yüzyıllardır he. Büyük pers İmparatorluğundan beri dusmanligini gizlemiyor ABD.

Ben niye ağladığınızı anlamadım. Düşman değil mi bu devletler birbirine? tabi ambargo uygulayacak güçlü olan. Gücün yetmiyorsa önce havlamayi birakacaksin.
    Iranlilar yıllardır hem havliyor hem ağlıyor.

• Sağlıkla ilgili gerekli ekipmanları parasıyla verip alamadığınızı düşünürseniz normaldir.

Kıçı kırık bir zımpara ya da el aletini bile dışardan almakta sorun yaşıyor İran.

Şimdi varsayalım ki maske ve eldiven ihtiyacı olsun İran'ın... Çin'den alamıyorlar, zira adamlar sadece kendine ayırabiliyorlar. Hatta bizim ülkemizdeki maske fiyatlarının uçmasının sebebi Çin'in silip süpürmesi ve dolayısıyla maske kıtlığıdır.

Batı ittifakından temin etmeye kalksa da edemiyor. Olay bu kadar açık.

Anlaşılmayacak bir durum var mı?
  • Ülkelerinde bu virüs görüldüğü an tedbir almayan aksine gidip türbe kapılarını yalayanlar bunlar değilmiş gibi çıkıp başkalarını suçluyorlar.Şahsen İran'a ambargolar kaldırılsa bile İran hükümetinin yani mollaların İran halkının sağlığı için uğraşacağını sanmam.Bunların amacı salgın hastalığı bahane ederek ambargoyu kaldırmak.
  • Independent Türkçe
    İranlı Şii imam koronavirüsü mehdinin işareti saydı, İranlılara virüsü her yere yayın çağrısı yaptı
    https://www.independentturkish.com/node/146971/iranl%C4%B1-%C5%9Fii-imam-koronavir%C3%BCs%C3%BC-mehdinin-i%C5%9Fareti-sayd%C4%B1-iranl%C4%B1lara-vir%C3%BCs%C3%BC-her-yere-yay%C4%B1n

ambargo var yoksa iran coktan halletmisti virusu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.