Şimdi Ara

İran dost mu düşman mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar harbiden İranı çok iyi anlatmışlar. Sizce İran neden böyle ?

Video :
    Bumin Kağanyoutube
    YÜZYILIN TİYATRO ÖDÜLÜ İRAN VE AMERİKANIN - ( Peki Ya Türkiye )
    https://www.youtube.com/watch?v=-KxS5S8k7_E&feature=youtu.be

• İran kallestir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret ortağı

• Azerbaycan bile dost değil herkes çıkarına bakar.
  • Bir ülkenin dostu olmaz yalnızca çıkar ortağı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r.H

Bir ülkenin dostu olmaz yalnızca çıkar ortağı olur.
    doğru diyorsun
  • Ülkeler arası dost-düşman kavramları yoktur. Çıkar ortaklığı-karşıtlığı vardır.

İran, bizim ülkeden daha karmaşık bir ülke. %40 kadar türk olduğu tahmin ediliyor. Diğer %60ı da kürt, farslar dolduruyor.
    Din bakımında Şii yani sünniliğin tam tersi. Türkiyedeki aleviler ile çok benzer bi mezhep.

İran çok güçlü bir ülke, Türkiye ile el ele verip ortadoğuyu kalkındırda efsane olur. Ama yapmıyorlar nedenini bilmiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artık ülkeler öyle çok dost düşman direk sayılmıyor

Çıkarına göre anlaşıyor. Çıkarları uyuşmazsa anlaşmıyor. Bugün suriyede karşı karşıya geldiğimiz iran , yarın gelir başka bir olayda yanyana gideriz.
  • Mollalar olmasaydi suudiler kadar zengin ve refah icinde olabilecem bir ulkeydi şuan milisleri dışında herhangi bir gücü oldugunu zannetmiyorum.
    Ortadoguda israil ve turkiye var yavastan suudilerde giriyor bu listeye

• Tum komsular dost ve müttefik olmak zorunda su zamanda. Baska çıkar yol yok. Birbirlerinin kuyusunu kazarlarsa bir sonraki hedef kendisi olacak.

• Bence münafık

• O değilde her türlü komplolar bize çıkıyor. "Dış güçler" giye dalga geçiyoruz ama bunlar bizi içten içe bitirmek istiyor ciddi ciddi.

• Ticari açıdan dost, askeri açıdan düşmansı.

• ikisi de değil

• r.H kullanıcısına yanıt
    Bizde çıkar yok Arap var ümmet var hocam ona ne demeli

• Müslüman toplumlar her yerde her zaman bir şekilde birbirilerine düşman olurlar

• İran'ın bize faydadan çok zararı olur.

• Dünyada birbirine dost çok az ülke vardır onların da dünya da sözü geçmez etli sütlüye bulaşmaz.

Bölgemizde en nefret ettiğim ama en çok saygı duyduğum devletler iran israil saygı duyma sebebim kendi egemenlikleri ve ulusları için herifler gözünü karartmış durumda bu yüzden onların o kendilerine bağlılığına çok saygı duyuyorum ama bence 2 side bölgenin bu halde olmasının BAŞ UNSURLARI hatta ben Amerikanın bölgede olabilmesinin en büyük kaynağının mezhepçi iran olduğunu düşünüyorum elbette israil desteklemek ve petrole konmak için buradalar ama iran buna çanak tuttu ıraka ve afganistana girmesi için ortam hazırlanmasına destek çıktı Türkiye irana karlı olursa dost olur Türkiye iran'ın karını düşürürse düşman olur bu kadar net.. ARAPLAR kendisini emperyalizme inanılmaz kolay satıyorlar zerre sevmem araplar kendisine dost değil kendisine düşman bize dost olurlar mı ? arap baharı dediler demokrasi dediler birbirlerini kesiyorlar...

• PyroSemi P kullanıcısına yanıt
    hepsi hikaye zamanında o ümmet dediklerini amerikaya bombalaması için çanak tutanlar şuan ümmeti bölmeyin diyenler. Ne anladım ben böyle işten ortada danışıklı dövüş var.
  • düşman ama şu anki molla rejiminin yikilmasi çıkarımıza olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.