Şimdi Ara

İran Irak'a sınır ötesi operasyon başlattı !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Takunyam

quote:

Orjinalden alıntı: TuGhAn

Zamanında PKK'yı besleyip de memleketimize salan İran'dı. Ben söylemiyorum, orada görev yapmış askerler söylüyor... Ne kadar İran'cı olmuş bu dh görmeyeli yahu? Amerika karşıtlığınızı başka bir (müttefikimiz falan da olmayan) bir ülke sempatizanlığı yaparak göstermeyin. Kendi ülkenizde neler yapılıyor ona bakın...

İran böyle birşey yapmış olsa bile o eskilerde kaldı, o zaman çanakkalede bize saldıran tüm ülkelerle ilişkimizi keselim

Eskide? PKK şurada kaç yıldır var, İran ne zamandır besliyo, ne zaman desteği çekti? Çanakkale ayrı birşey koca dünya savaşına girmişsin bütün dünyaya mı küseceksin? İran dibinde sana kuyu kazır ve daha 10 yıl olmadan unutmamızı mı bekliyorsun?

• quote:

Orjinalden alıntı: mcyavuz

Turkmenleri ayaklandiricakmisiz....
    hakkaten guldum gece gece.
    yok irani tehdit etmisiz...
    bizimkilerin tek derdi turban zart zurt ic siyaset. kafalarini cikarip disari baktiklari mi var ki?
    turkmenler yeni mi gitmis oraya? yillardir iran pkk yi bize karsi kullanirken yokmuymus turkmenler?
    "semdinli de siniri asmak" kitabini okumadan iran hakkinda yorum yapmayin beyler...

quote:

Orjinalden alıntı: Framcis_Ryan

quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

helal dımı.
    bosverın,hepsı sevımlı gorunmek ıcın yapılan bır oyun.bu ıran degılmıydı pkk nın kamplarına ızın veren,daha sonnrada osman pamukoglu operasyon yapıncada "bızım basımızı turklerle belaya sokmayın defolun gıdın"dıyen bu ulke degılmıydı

DOĞRU dünya böyle birşey işte iran şimdi çıkarlarına aykırı gördü pkk yı,yok etmeye başladı bizimkiler tehtid etti çünkü,iranın büyük bir bölümü türkmenlerden oluşuyor ve Türkiye bir ayaklandırdımı onları iranın hali duman olur.iranda bize şirin görünmek için abd yede kafa tutmak için girdi kırıyor ortalığı bana geliyorki Türkiyede girdi ama basına yansıtılmıyor çünkü önceden butür olaylar çok yaşandı basının gözünü başka yere çevirip arkadan darbeyi çok vurdu bizim ordu iran girdiyse sanırım bizimkilerde girmiştir tecrübelerime dayanarak çünkü 1992 di sanırım türkiye ıraka tekrar bir girmişti fakat o tamamen formalite icabıydı basının gözünü oraya çevirdiler asıl temizliği içerde yaptılar o zamanlar 420 küsür kelle almıştı bizimkiler cehennem vadisinde ama basına yansımadı basın hep ıraka bakıyordu sanıyorumki bizimkilerde girmiştir Allah yollarını açık etsin Bu Vatan Size Minnettardır...

kardeş biz şimdi tehtid etmedikki önceki hukümetler ufak tefek şeyler yaptı çoğu türkmen iranlıların ya sen bu ülkeyi niye bukadar küçük görüyorsunki hoş çıkıp televizyona demez adam biz iranı tehtid ettik eski hükümetlerin yaptığı davranışlardan çıkıyor bu sonuç

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

quote:

Zamanında PKK'yı besleyip de memleketimize salan İran'dı. Ben söylemiyorum, orada görev yapmış askerler söylüyor... Ne kadar İran'cı olmuş bu dh görmeyeli yahu? Amerika karşıtlığınızı başka bir (müttefikimiz falan da olmayan) bir ülke sempatizanlığı yaparak göstermeyin. Kendi ülkenizde neler yapılıyor ona bakın...

İran böyle birşey yapmış olsa bile o eskilerde kaldı, o zaman çanakkalede bize saldıran tüm ülkelerle ilişkimizi keselim

Size 1 kez kazık aran her zama kazık atma potansiyeline sahiptir.Bu dediğini 30000 şehidin ailesinede söylesene...

Çanakkalede bize 2 ülke saldırdı...Diğerleri evlerinden zorla getirilen o zamanın kölesi olarak nitelendirilen insanlar.

SOAD neyse söylediklerine katılıyorum öyle hemen sevmemek lazım iranı bakalım buişin altından ne çıkacak

Ben soadın müziğini seviyorum...İlgilendirmiyor kardeşim kafalarından geçenler.İşini iyi yapan herkesi dinlerim.

İran niye mi vuruyor.Kendi yarattı ama şu anda başkaları için ve kendisine karşı çalışan bir örgüt var.

Edit:İçin yerine çin yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 23 Ağustos 2007; 23:18:21 >

• quote:

quote:

quote:

Size 1 kez kazık aran her zama kazık atma potansiyeline sahiptir.Bu dediğini 30000 şehidin ailesinede söylesene...

Çanakkalede bize 2 ülke saldırdı...Diğerleri evlerinden zorla getirilen o zamanın kölesi olarak nitelendirilen insanlar.

Allah 30000 şehidimizin hepsine rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin, onların şehit eden İran değildi pkk'idi

O zaman o 2 ülkeyle ilişkimizi hemen keselim çünki orda 30000 değil milyon şehit verildi

• Değişen bir dünya var adamlar açık açık söylediler Irak işgalinden sonra askeri doktorinimizi yeni baştan şekillendirdik diye. Biz hala soğuk savaş siyasetiyle devam edip M.İ.T.'nın ana binasının girişindeki harita gibi dünyayı sadece Türkiye ve balkanlardan başlayarak Avrupa sanarsak daha çok yerimiz de sayarız. Bu söylediğimi birkaç ay önce önemli istihbaratçılarımızdan biri de açık açık söyledi tv de. Soğuk savaş mantığını değiştirip yeni teknik ve stratejiler geliştirmemiz gerekiyor millet ve devlet olarak.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Allah 30000 şehidimizin hepsine rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin, onların şehit eden İran değildi pkk'idi

O zaman o 2 ülkeyle ilişkimizi hemen keselim çünki orda 30000 değil milyon şehit verildi

Zamanında örgüte destek veren irandan başkası değilde...Dolaylı olarak o şehitlerden de o ülke sorumlu.

Diplomasi kesilmez...Kendi içinize çekilerek büyüyemezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zamanında örgüte destek veren irandan başkası değilde...Dolaylı olarak o şehitlerden de o ülke sorumlu.

Askerlerimizi şehit eden terorist grupları destekleyen (Abd,Ab) ülkelerle diplomasi yapmak çok akıllıca bir yöntem olsa gerek

• Bence iranın girme nedeni şu önceden iran pkk yı Türkiye üzerinde tehdit unsuru olarak kullanıyordu yani türkiyeye karşı kullanıyordu sonra abd pkk nın arkasına geçince örnek olarak barzani,talabani k.ırağı bu adamlara verdi iranda abd nin pkk nın arkasına geçmesini kendi üzerine tehdit unsuru gördü ve şimdi vuruyor pkk yı bence...
  • Arkadaşlar konuyla pek ilgisi olmayabilir ama.Ben Adana'da yaşıyorum ve İnciirlik tarafından yoğun uçak sesleri duymaya başladık.Belki ordan gelmiyordur tam emin değilim ama şu aralar yoğunlaştı uçak sesleri
    Yani pek alakası olmayabilir ama olsun ufak bi ayrıntı vereyim dedim
  • hocam bana mantikli gelmiyor , keske olabilse dediklerin , keske boyle bir vizyon olsa ama gordugum kadari ile yok.
    dedigin dunya devleti olmayi gerektirir, o vizyonu gerektirir.

keske yumrugumuzu masaya vurabilecek siyasilerimiz ve askerlerimiz olsa...
    keske askerlerimiz iktidar derdine dusmese , millet devlet barismasina karsi cikmasa , devlet millet el ele verip masaya yumrugu vurabilsek...keske...

ayrica iranda turkmen varsa turkiye de de siiler var , aleviler var...yani iranin etki alani da var maalesef ulkemizde.

quote:

kardeş biz şimdi tehtid etmedikki önceki hukümetler ufak tefek şeyler yaptı çoğu türkmen iranlıların ya sen bu ülkeyi niye bukadar küçük görüyorsunki hoş çıkıp televizyona demez adam biz iranı tehtid ettik eski hükümetlerin yaptığı davranışlardan çıkıyor bu sonuç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 23 Ağustos 2007; 23:28:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: malatyaspor44

Arkadaşlar konuyla pek ilgisi olmayabilir ama.Ben Adana'da yaşıyorum ve İnciirlik tarafından yoğun uçak sesleri duymaya başladık.Belki ordan gelmiyordur tam emin değilim ama şu aralar yoğunlaştı uçak sesleri

Bu incirlik abd nin kullanımındaydı dimi sanmıyorum böyle birşey yapamaz abd irana karşı gelirse ÇARŞI KARIŞIR ARKADAŞ

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Askerlerimizi şehit eden terorist grupları destekleyen (Abd,Ab) ülkelerle diplomasi yapmak çok akıllıca bir yöntem olsa gerek

Ben öyle birşey mi dedim?Yani ABD ve AB ülkeleri ile sıkı-fıkı olalım şeklinde.

Dünya üzerinde hiçbir ülke diğerinin iyiliğini istemez.Anlayamadığınız bu.Kayıtsız şartsız güveneceğiniz hiçbir dost ülke bulamayacaksınız.Doğal olarak dünya üzerindeki bütün ülkelerle ilişkiyi kesemeyeceğinize göre, hepsiyle bir miktar ilişki kurmak en ideali.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: srycm

bence bu operasyonlar cok yakından incelenmeli.iran tabi ki kendi menfaatları için giriyor.bizim menfaatlarimiz için değil.fakat orda olan bitenler nelerdir bilemeyiz.eğer iranın başka amaçları varsa buda bizim için kötü olur.coğrafyamızda bir ülkenin cok aşırı güçlenmesi bizi de cok etkiler.

İran'la dost olursak yani sıkı müttefikler olursak onların güçlenmeleri bizi hiç bir şekilde etkilemez aksine bizim için faydalı olur çünki abd ve ab Türkiye ve İran gibi iki sıkı müttefike karşı diş geçiremez İranla birlikte kendi istediklerimizi yaparız bizde, onlarla birlikte birçok pisliği temizleriz örnek:pkk,(pkk bittikten sonra, dünyanın belası israil)

biraz gerçekçi olmak gerekir.iranın bizle yapacağı tek şey amerikaya karşı yandaş bulmak.bizim menfaatlerimiz hiç umurlarında olmaz sadece kendi menfaatlerine bakaralar..ben iranın hiç bir zaman bize karşı samimi olucağını sanmıyorum.ayrıca diyorsun ki dünyanın belası israil i yok ederiz iranla.bu kadar kolay mı sanıyorsun bazı şeyleri?israil i belki askeri güçle yeneriz ama siyasi açıdan düşünmek lazım bu tür şeyleri.sonuçta ortaçağda gibi değil artık dünya.askeri güç değil önemli olan.siyasi güçler daha önemli.ve israili yok edecek bir siyasi gücümüzün olduğunu sanmıyorum.keşke olsa ama bu cok zor.ayrıca tekrar söylüyorum iranın gelişmesi bizi cok etkiler.bu coğrafya da ki herhangi bir ülkenin bir adım öne cıkması dengeleri alt üst eder.şu an yaptıkları pkk yı bombalamaksa cok iyi yapıyorlar.eğer bu operasyonun başka amaçları varsa o zaman ortada bir sorun vardır türkiye için.umarım sadece pkk yı bombalıyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cm3589 -- 23 Ağustos 2007; 23:33:22 >

• İncirlikteki hareketlilik büyük ihtimal abd iranı denetlemek amaçla kalkışlar yapıyor olabilir izleme amaçlıdır irana giremez
  • hocam eminim kendi menfaati olmadan tek kursun ama tek kursun atmaz pkk ya karsi.
    bizim icin kendi askerini atese atar mi yahu?
    ya kendine bir tehdit sezdi yada pkk bahane edip oraya girecek bizde avucumuzu yalayacaz...

quote:

biraz gerçekçi olmak gerekir.iranın bizle yapacağı tek şey amerikaya karşı yandaş bulmak.ben iranın hiç bir zaman bize karşı samimi olucağını sanmıyorum.ayrıca diyorsun ki dünyanın belası israil i yok ederiz iranla.bu kadar kolay mı sanıyorsun bazı şeyleri?israil i belki askeri güçle yeneriz ama siyasi açıdan düşünmek lazım bu tür şeyleri.sonuçta ortaçağda gibi değil artık dünya.askeri güç değil önemli olan.siyasi güçler daha önemli.ve israili yok edecek bir siyasi gücümüzün olduğunu sanmıyorum.keşke olsa ama bu cok zor.ayrıca tekrar söylüyorum iranın gelişmesi bizi cok etkiler.bu coğrafya da ki herhangi bir ülkenin bir adım öne cıkması dengeleri alt üst eder.şu an yaptıkları pkk yı bombalamaksa cok iyi yapıyorlar.eğer bu operasyonun başka amaçları varsa o zaman ortada bir sorun vardır türkiye için.umarım sadece pkk yı bombalıyorlardır.

• quote:

quote:

quote:

bence bu operasyonlar cok yakından incelenmeli.iran tabi ki kendi menfaatları için giriyor.bizim menfaatlarimiz için değil.fakat orda olan bitenler nelerdir bilemeyiz.eğer iranın başka amaçları varsa buda bizim için kötü olur.coğrafyamızda bir ülkenin cok aşırı güçlenmesi bizi de cok etkiler.

İran'la dost olursak yani sıkı müttefikler olursak onların güçlenmeleri bizi hiç bir şekilde etkilemez aksine bizim için faydalı olur çünki abd ve ab Türkiye ve İran gibi iki sıkı müttefike karşı diş geçiremez İranla birlikte kendi istediklerimizi yaparız bizde, onlarla birlikte birçok pisliği temizleriz örnek:pkk,(pkk bittikten sonra, dünyanın belası israil)

biraz gerçekçi olmak gerekir.iranın bizle yapacağı tek şey amerikaya karşı yandaş bulmak.bizim menfaatlerimiz hiç umurlarında olmaz sadece kendi menfaatlerine bakaralar..ben iranın hiç bir zaman bize karşı samimi olucağını sanmıyorum.ayrıca diyorsun ki dünyanın belası israil i yok ederiz iranla.bu kadar kolay mı sanıyorsun bazı şeyleri?israil i belki askeri güçle yeneriz ama siyasi açıdan düşünmek lazım bu tür şeyleri.sonuçta ortaçağda gibi değil artık dünya.askeri güç değil önemli olan.siyasi güçler daha önemli.ve israili yok edecek bir siyasi gücümüzün olduğunu sanmıyorum.keşke olsa ama bu cok zor.ayrıca tekrar söylüyorum iranın gelişmesi bizi cok etkiler.bu coğrafya da ki herhangi bir ülkenin bir adım öne cıkması dengeleri alt üst eder.şu an yaptıkları pkk yı bombalamaksa cok iyi yapıyorlar.eğer bu operasyonun başka amaçları varsa o zaman ortada bir sorun vardır türkiye için.umarım sadece pkk yı bombalıyorlardır.

İsrailin elinde o nükleer güç varken yanımıza nükleer güç olarak dev sayılabilecek -Abd ya da Rusya- gibi ülkeleri alamadıktan sonra askeri güç olarakta çok gerideyiz onlardan.

Bütün arap dünyası saldırdı adamlara zamanında yenemediler.(500 bin kişilik mısır ordusuda dahil).Artık askeri üstünlük sayıyla olmuyor.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: malatyaspor44

Arkadaşlar konuyla pek ilgisi olmayabilir ama.Ben Adana'da yaşıyorum ve İnciirlik tarafından yoğun uçak sesleri duymaya başladık.Belki ordan gelmiyordur tam emin değilim ama şu aralar yoğunlaştı uçak sesleri

Bu incirlik abd nin kullanımındaydı dimi sanmıyorum böyle birşey yapamaz abd irana karşı gelirse ÇARŞI KARIŞIR ARKADAŞ

Evet ABD nin üssüde.Zaten konuyla ilgil bir bilgim yok sadece küçük bir bilgi vereyim dedim.Belki hiç alakası bile yoktur

• quote:

hocam eminim kendi menfaati olmadan tek kursun ama tek kursun atmaz pkk ya karsi.
    ya kendine bir tehdit sezdi yada pkk bahane edip oraya girecek bizde avucumuzu yalayacaz...

quote:

biraz gerçekçi olmak gerekir.iranın bizle yapacağı tek şey amerikaya karşı yandaş bulmak.ben iranın hiç bir zaman bize karşı samimi olucağını sanmıyorum.ayrıca diyorsun ki dünyanın belası israil i yok ederiz iranla.bu kadar kolay mı sanıyorsun bazı şeyleri?israil i belki askeri güçle yeneriz ama siyasi açıdan düşünmek lazım bu tür şeyleri.sonuçta ortaçağda gibi değil artık dünya.askeri güç değil önemli olan.siyasi güçler daha önemli.ve israili yok edecek bir siyasi gücümüzün olduğunu sanmıyorum.keşke olsa ama bu cok zor.ayrıca tekrar söylüyorum iranın gelişmesi bizi cok etkiler.bu coğrafya da ki herhangi bir ülkenin bir adım öne cıkması dengeleri alt üst eder.şu an yaptıkları pkk yı bombalamaksa cok iyi yapıyorlar.eğer bu operasyonun başka amaçları varsa o zaman ortada bir sorun vardır türkiye için.umarım sadece pkk yı bombalıyorlardır.

arkadaşım dediklerimi cok iyi anlamışsın tebrik ederim.bende bundan korkuyorum iran ırak'a girmeye kalkarsa.bu durumu düşünebiliyormusunuz?bu bence cok büyük bir tehdit olur türkiye için.iran bunu yapabileceğini de kanıtladı bence.pkk yı temizlemek adına ırak a girebilirler.hiç belli olmaz.bence biz olan bitenleri cok iyi incelemeliyiz.herhangi bir işgal durumunu karşı önlem alınmalı.kuzey ırak'a girmek artık kaçınılmaz oldu bence.bu durum onu gösteriyor.fakat kuzey ırak'a girmemizin artık zorunlu olması da amerikanın bir oyunu olabilir.cok karmaşık bir dönemdeyiz.her an herşey olabilir.bakalım görücez yakında.

• quote:

quote:

hocam eminim kendi menfaati olmadan tek kursun ama tek kursun atmaz pkk ya karsi.

quote:

arkadaşım dediklerimi cok iyi anlamışsın tebrik ederim.bende bundan korkuyorum iran ırak'a girmeye kalkarsa.bu durumu düşünebiliyormusunuz?bu bence cok büyük bir tehdit olur türkiye için.iran bunu yapabileceğini de kanıtladı bence.pkk yı temizlemek adına ırak a girebilirler.hiç belli olmaz.bence biz olan bitenleri cok iyi incelemeliyiz.herhangi bir işgal durumunu karşı önlem alınmalı.kuzey ırak'a girmek artık kaçınılmaz oldu bence.bu durum onu gösteriyor.fakat kuzey ırak'a girmemizin artık zorunlu olması da amerikanın bir oyunu olabilir.cok karmaşık bir dönemdeyiz.her an herşey olabilir.bakalım görücez yakında.

Amerika-İran savaşsın...Biz ikisinede destek vermeyelim.En güzeli bu.Yesinler birbirlerini.Bizde kenarda güleriz.

• quote:

quote:

quote:

söyledim bu adamların bir menfaati vardır pkk yı kendine tehdit unsuru gördü diye girdi ırağa bizimkiler ya dikkatle izliyordur yada bizimkilerde girmiştir...

İncirlik üssü olayı bence abd ıraktaki olayları incelemek izlemek amaçlı uçaklar kaldırabilir birşey yapacağını sanmıyorum...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.