Şimdi Ara

İran Irak'a sınır ötesi operasyon başlattı !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kabul edelim İsrail hava kuvvetleri dünyanın en güçlü hava gücüne sahip. Elbette uçak sayısı olarak A.B.D gibi ülkelerle kıyaslanması bile komik olur ancak İsrail hava güçlerinin tecrübesi çoktur. Pekçok savaşa girip ( daha dün de bir operasyon düzenlediler ) düşmana çok büyük hasar vermiş aynı zamanda çok az kayıp vermişlerdir.

Ama buna rağmen geçen sene bu dönemlerde Lübnan savaşı'nı kaybettiler ki İsrail'in tarihinde girdiği en uzun savaştır. Daha öncede söylediğim gibi şu an gerçekleşen değişimin büyüklüğünü belki 50 yıl sonra daha net bir şekilde görücez. Ama var olan düzen çok büyük bir hızla başkalaşıyor önemli olan doğru tarafı seçip doğru zamanda doğru hamleleri yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bojinka -- 23 Ağustos 2007; 23:48:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

Kabul edelim İsrail hava kuvvetleri dünyanın en güçlü hava gücüne sahip. Elbette uçak sayısı olarak A.B.D gibi ülkelerle kıyaslanması bile komik olur ancak israil hava güçlerinin tecrübesi ve pekçok savaşa girip ( daha dün de bir operasyon düzenlediler ) düşmana çok büyük hasar vermiş aynı zamanda çok az kayıp vermişlerdir.

Ama buna rağmen geçen sene bu dönemlerde Lübnan savaşı'nı kaybettiler ki İsrail'in tarihinde girdiği en uzun savaştır. Daha öncede söylediğim gibi şu an gerçekleşen değişimin büyüklüğünü belki 50 yıl sonra daha net bir şekilde görücez. Ama var olan düzen çok büyük bir hızla başkalaşıyor önemli olan doğru tarafı seçip doğru zamanda doğru hamleleri yapmak.

İsrail mi Lubnan savaşını kaybetti?
    Bırakın bu avuntuları.. Adamlar lübnanı dümdüz etti. Üstelik sadece müslüman bölgesini!

İran'a gelince.. Kendi sonunu hazırlıyor. Hepsi bu. Bu zihniyetle zaten uzun yaşamaz. Başkaları vurmasada kendi halkı darmaduman edecek iran'ı..

• Dünyayı zaten israil yönetmiyormu A.B.D nin uzaktan kumandası israil, basıyor tuşa afganistana saldır basıyor tuşa ırak'a saldır, basıyor tuşa bana askeri ve para yardımı yap olay bundan ibaret
  • pkk yı alın sizin için temizledik derlerse bi tarafımla gülerim zaten.
    İran Amerika ya göz dağı veriyor.Amerika da geldi ırak a özgürlük getirdi.Heyt be n özgürlük ülkeye giren girene bence Türkiyede girmeli musul la kerkük alınmalıdır bu hem oradaki türkmen kardeşlerimizi kürtlerden korumamızı sağlar.Hemde olası konuşulan kürt devletinin kurulmasını kökten bitirir.Misak-ı milli sınırlarına göre bu şehirler zaten bizimdi.Kerkük ve musuldaki petrol bolluğuda cabası.Tabi petrol ileride başımızı ağrıtırmı oda bilinmez.

@Novarix iranı ırakla karıştırma iran öyle çat diye bölünecek bir ülke değil kaç yüzyıldır ayakta osmanlı bile şekil değiştirdi adamlar hala duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 23 Ağustos 2007; 23:50:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

Orjinalden alıntı: srycm

quote:

Orjinalden alıntı: mcyavuz

hocam eminim kendi menfaati olmadan tek kursun ama tek kursun atmaz pkk ya karsi.
    bizim icin kendi askerini atese atar mi yahu?
    ya kendine bir tehdit sezdi yada pkk bahane edip oraya girecek bizde avucumuzu yalayacaz...

quote:

Orjinalden alıntı: srycm
    biraz gerçekçi olmak gerekir.iranın bizle yapacağı tek şey amerikaya karşı yandaş bulmak.ben iranın hiç bir zaman bize karşı samimi olucağını sanmıyorum.ayrıca diyorsun ki dünyanın belası israil i yok ederiz iranla.bu kadar kolay mı sanıyorsun bazı şeyleri?israil i belki askeri güçle yeneriz ama siyasi açıdan düşünmek lazım bu tür şeyleri.sonuçta ortaçağda gibi değil artık dünya.askeri güç değil önemli olan.siyasi güçler daha önemli.ve israili yok edecek bir siyasi gücümüzün olduğunu sanmıyorum.keşke olsa ama bu cok zor.ayrıca tekrar söylüyorum iranın gelişmesi bizi cok etkiler.bu coğrafya da ki herhangi bir ülkenin bir adım öne cıkması dengeleri alt üst eder.şu an yaptıkları pkk yı bombalamaksa cok iyi yapıyorlar.eğer bu operasyonun başka amaçları varsa o zaman ortada bir sorun vardır türkiye için.umarım sadece pkk yı bombalıyorlardır.

arkadaşım dediklerimi cok iyi anlamışsın tebrik ederim.bende bundan korkuyorum iran ırak'a girmeye kalkarsa.bu durumu düşünebiliyormusunuz?bu bence cok büyük bir tehdit olur türkiye için.iran bunu yapabileceğini de kanıtladı bence.pkk yı temizlemek adına ırak a girebilirler.hiç belli olmaz.bence biz olan bitenleri cok iyi incelemeliyiz.herhangi bir işgal durumunu karşı önlem alınmalı.kuzey ırak'a girmek artık kaçınılmaz oldu bence.bu durum onu gösteriyor.fakat kuzey ırak'a girmemizin artık zorunlu olması da amerikanın bir oyunu olabilir.cok karmaşık bir dönemdeyiz.her an herşey olabilir.bakalım görücez yakında.

Amerika-İran savaşsın...Biz ikisinede destek vermeyelim.En güzeli bu.Yesinler birbirlerini.Bizde kenarda güleriz.

amerika-iran savaşında türkiyenin tarafsız kalması imkansız gibi birşey.amerikanın yapacağı baskılar bir düşünün.sadece amerika değil bütün dünya.savaşa girmesek bile böyle bir durumdan en fazla zararı biz görürüz.bir tarafı seçmek zorunda kalırız.ve hangi tarafı seçersek seçelim zarar görürüz.fakat doğru bir siyaset ile bu durumu lehimize bile çevirme imkanımız olabilir.yanlız bu hükümetle bunun olacağına pek ihtimal vermiyorum.bence cok önemli bir döneme girdik.hayırlsı olsun herkese.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

Kabul edelim İsrail hava kuvvetleri dünyanın en güçlü hava gücüne sahip. Elbette uçak sayısı olarak A.B.D gibi ülkelerle kıyaslanması bile komik olur ancak İsrail hava güçlerinin tecrübesi çoktur. Pekçok savaşa girip ( daha dün de bir operasyon düzenlediler ) düşmana çok büyük hasar vermiş aynı zamanda çok az kayıp vermişlerdir.

Lübnan savaşını kaybetmediler...İsteselerdi daha fazla içeri giremeyecekler miydi sanıyorsunuz?

Savaşı o kadar erken bırakmalarının sebebi 2 cephede birden savaşmak zorunda bırakılmalarıydı.Malum filistin tarafınında o sırada lübnan tarafından farkı yoktu.

srycm o savaşta hangi tarafı seçerseniz seçin kaybeden tarafta olacaksınız...İran-Abd savaşırsa o savaş Irak gibi 3-5 ay değil 3-5 yıl sürer.Batmış Amerikan ekonomisi de bu büyüklükte bir savaşı kaldıramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 23 Ağustos 2007; 23:52:23 >

• peki diyelim ki iran oraya girdi , pkk yi temizledi , pesmergeleri geri bir cizgiye kadar cekti ve kendine 50 km tampon bolge birakti...
    bizim yapamadigimizi yapti yani.
    pkk temizlendigine gore biz ne diyecegiz? nasil karsi cikacagiz bu duruma?
    karsi mi cikacagiz iran'a yoksa tesekkur mu edecegiz?
  • yaw hocam kerkuk bizden 180 km icerde , bagdadin dibinde...
    nereyi nasil neyle aliyorsun?
    180 km iraga mi girecegiz? 180 km toprak mi alacagiz irak tan????

edit : 300-->180 :)
    quote:

Orjinalden alıntı: legend86

pkk yı alın sizin için temizledik derlerse bi tarafımla gülerim zaten.
    İran Amerika ya göz dağı veriyor.Amerika da geldi ırak a özgürlük getirdi.Heyt be n özgürlük ülkeye giren girene bence Türkiyede girmeli musul la kerkük alınmalıdır bu hem oradaki türkmen kardeşlerimizi kürtlerden korumamızı sağlar.Hemde olası konuşulan kürt devletinin kurulmasını kökten bitirir.Misak-ı milli sınırlarına göre bu şehirler zaten bizimdi.Kerkük ve musuldaki petrol bolluğuda cabası.Tabi petrol ileride başımızı ağrıtırmı oda bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcyavuz -- 23 Ağustos 2007; 23:55:06 >

• Novarix bu İran'a karşı olan önyargın sanırım o çok meşhur abinden kaynaklanıyor. Emin ol senden de abinden de daha yakından tanıyorum İran'ı ve bir son gelicekse bu senin sandığın kadar kolay olmayacaktır. Ayrıca Lübnan savaşında İsrail'in başarısız olduğunu İsrailli komutanlardan tut, uluslararası kendini bu alanda ispatlamış uzmanlara pekçok kişi söylüyor.

Savaşlarda zafer en çok bina yıkmak, en çok adam öldürmekle elde edilmez. Her ülke bir savaşa girerken hedefler koyar ortaya ve bu hedefleride sağladığı başarı oranında muzafferdir. Olaylara çok yüzeyden belkide Hollywood film sahnelerinden bakıyorsun bu da yanılmana sebep oluyor.

Gündemi ne kadar takip ediyorsun bilmiyorum ama Lübnan savaşının kaçırılan 2 İsrail askerine bir tepki olarak başlatılmadığı aylar öncesinden en ayrıntılı planlarının yapıldığını en üst düzey İsrailli komutanlar kamuoyuna açıkladılar. Sonuç ortada kim kazandı kim kaybetti sen karar ver tarih kararını çoktan verdi.

• quote:

@Novarix iranı ırakla karıştırma iran öyle çat diye bölünecek bir ülke değil kaç yüzyıldır ayakta osmanlı bile şekil değiştirdi adamlar hala duruyor.

katılıyorum abd pkk nın arkasına geçti diye iran pkk yı öldürüyor ama türkiye savaşa girse bir dert girmese bir dert nasıl olacak bu olay bilmiyorum girersek amerika mırın kırın edicek girmesek iran ırakı işgal edebilir biz musul ve kerkükü alalım bizim türkmenleri kurtaralım yeter...

• quote:

yaw hocam kerkuk bizden 300 km icerde , bagdadin dibinde...
    300 km iraga mi girecegiz? 300 km toprak mi alacagiz irak tan????

quote:

Irak haritası:

http://www.okura-trans.com/tr/iraq_map.gif

Kerkük 150 km'den daha az mesafede gözüküyor.Bağdatın dibinde felanda değil:)Türkiye-Kerkür arası mesafe, Bahdat-Kerkük arası mesafeye eşit.

• editledim hocam zaten bende :)

quote:

quote:

quote:

Irak haritası:

Kerkük 150 km'den daha az mesafede gözüküyor.Bağdatın dibinde felanda değil:)Türkiye-Kerkür arası mesafe, Bahdat-Kerkük arası mesafeye eşit.

• quote:

editledim hocam zaten bende :)

quote:

quote:

quote:

Irak haritası:

Sonradan gördüm:)

• İran kendi doğrularını yapıyor.
    Ama düşünmüyor. Dünya basınının gözünde sınır-kural tanımayan eski osmanlı haline geldiğini.
    Düşünemiyor HİTLER' inde zamanında aynı hatalara düştüğünü.

Askêri oyunu oynuyor Ahmedî Nejad, ama bir gün gelir siyasetin sivri kalemi şaka olsun diye koltuğuna konulur.

Sonuç ?

Şakkaaaa !...

İran düştü...

amerika gibisine karşı saygı gösterilesi bi başkaldırış. Küçümsenesi bi gövde gösterisi.

Umarın sonları söylediğim gibi olmaz, umarım yanılırım, umarım yaptıklarını daha da ileri götürüp neredeyse bütün Orta Doğu' yu amerikan güdümlü modern olma düşüncesinden çıkarır.

Ve en önemlisi Avrupa Birliği kapısında yokoluşa sürüklenmiş bi devleti çabalarıyla uyandırır, utandırır.

• quote:

yaw hocam kerkuk bizden 180 km icerde , bagdadin dibinde...
    180 km iraga mi girecegiz? 180 km toprak mi alacagiz irak tan????

edit : 300-->180 :)
    quote:

hocam önemli olan mesafe mi burada ben alınacak diyorum o kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: Leonidas_

İran kendi doğrularını yapıyor.
    Ama düşünmüyor. Dünya basınının gözünde sınır-kural tanımayan eski osmanlı haline geldiğini.

sınır-kural tanımayanmı, İslamı yaymak sınır kural tanımamamazlıkmıdır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: NötronBombası

quote:

İslamı yaymak mı?

Farkında değilsin, ama bence uyanmalısın.. İran fırsatını bulduğu anda müslüman demeden tüm sünnileri haritadan silecek derecede nefretle dolmuş bir Şii nufusun yuvasıdır.

@Bojinka,
    kimin fakeisin bilmiyorum ama cümlelerin, abimi tanıman fake olduğunu haykırıyor.
    sen gündemi takip et böyle ok..? Bak ne güzel haberler var. Lübnan ordusu yada lübnanlı teröristler israil ordusunu yenmiş. Süper gerçekten. Dünyanın hakimi bir ülke 3-5 çapulcaya karşı kaybetmiş! İnan bunlara, gerçek bunlar.

Ve son birşey. Çok değil, 3-5 yıl sonra darmaduman bir iran göreceksiniz. Bu topiği kaybetmeyin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 24 Ağustos 2007; 0:15:42 >

• @novarix

iran 3-5 senede yıkılacak bir devlet değil diyorum iranı hafife almayın israilide büyütmeyin.Sıra onlarada gelecek elbet.Türkiye nin dış politikası her n kadar beğenilmesede türkiyenin bekle gör politikasının n kadar çok işe yaradığını anlayacaksınız.Tabi bu olaylar ışığında rusya nın tavrıda önemli yer oynuyor.Adamlarda nükleer silah var bunu unutuyorsun biz burda yazarken adamlar dakika başı uranyum basıyo.Buna n diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 24 Ağustos 2007; 0:22:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoVaRiX

quote:

Orjinalden alıntı: NötronBombası

quote:

İslamı yaymak mı?

Farkında değilsin, ama bence uyanmalısın.. İran fırsatını bulduğu anda müslüman demeden tüm sünnileri haritadan silecek derecede nefretle dolmuş bir Şii nufusun yuvasıdır.

@Bojinka,
    kimin fakeisin bilmiyorum ama cümlelerin, abimi tanıman fake olduğunu haykırıyor.
    sen gündemi takip et böyle ok..? Bak ne güzel haberler var. Lübnan ordusu yada lübnanlı teröristler israil ordusunu yenmiş. Süper gerçekten. Dünyanın hakimi bir ülke 3-5 çapulcaya karşı kaybetmiş! İnan bunlara, gerçek bunlar.

Ve son birşey. Çok değil, 3-5 yıl sonra darmaduman bir iran göreceksiniz. Bu topiği kaybetmeyin!

Bence İran yanlız olsa böyle bişey yapmazdı

Arkasında Rusyada var dikkat edersen Rusyada başladı Amerikaya karşı koymaya İngiliz Uçaklarını durmadan taciz ediyorlar

Çinde yanlarında olursa Bence İrana hiç birşey olmaz.

• Kimsenin 'fake'i falan değilim dh de açtığım ilk ve tek üyelik bu. Bunuda senin gibi dünyayı kendi dar penceresinden bakan 'bgüzelsoy' isimli birinin açtığı saçma sapan bir başlığa birkaç satır yazabilmek için açtım ki buraya yazdığım ilk yazım da büyük beğeni kazanmıştı. Kaldı ki senin ve abinin İran macerasını burda bilmeyen yok.

Sorun şu ki bana İran hakkında isimsiz 10 tane yazı göstersinler burda yazılmış çok rahat seninkini içlerinden bulabilirm. Çünki gözlüklerini çıkaramamışsın. Buraya gelip İran Türkiye'ye karşılıksız atıyorum 50 milyar dolar para verdi desem ve bu gerçek olsa sen yine adamlar 3-4 yıl sonra yıkılıca, bunlardan adam olmaz, bunların zihniyeti 5 para etmez gibi şeyler söyleyeceksin. Üzücü olan sadece kuru kuruya eleştiriyor hiçbir şey üretemiyorsun. Senin adına üzülüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.