Şimdi Ara

İran Türkiye Sınırındaki Mayınlar Temizleniyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

irandan buraya göç istemem şahsen. suriyeden ve diğer yerlerden gelenler yetiyor da artıyor  

• sırada iranlı garip mülteci kardeşlerim var onların neyi eksik onlarda müslüman

• İranlıları suriyelilere tercih ederim. Yarısı zaten Azerbaycan Türkü, diğer yarısı Fars.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konularda cahil bir insanım fakat bu mayın temizleme olayı eğer ki ileride büyük bir göçe maruz bırakacaksa kusura bakmasınlar Hükümete vereceğim oyu harbiden geri çekerim. Ben 18 yaşındayım fakat etrafımda Türkten çok zaten suriyeli görüyorum ve adamların genel kısmının gerçekten medeniyeti 0 ( medeniyetten kastım batılı olmak değil. İnsanda biraz empati olur. ) .

Şöyle bir şekilde söyleyeyim kendi kuşağımda bugüne kadar Hükümetin yaptığı işleri beğenen,destekleyen birisiydim ama artık sanırsam olaylara bakış açımda Pollyanna oynamaya gücüm kalmamış . İnşallah Mansur Yavaş ya da Mansur Yavaştan daha iyi birisi çıkarılır Cumhurbaşkanlığı adaylığına. Recep Tayyip Erdoğan'ı çok severim ve hala seviyorum bazı konularda ileri görüşlülüğüne hayran kalıyorum fakat artık gerçekten canıma tak etmeye başlıyor. Çok garip bir durumdayız aynı futbol takımı gibi. Savunma sanayi gelişirken diğer yandan Ekonomi batıyor ıvır zıvır ama aklıma hep geçmişte yaşadığım şeyler geliyor. Daha dün gibi hatırladığım facebookda protesto ettiğim şehir hastanelerini bugün şaşkın ve içten izlediğim için olumsuz bir eleştiri yapmaya korkuyorum içinde büyük bir ileri görüşlülük vardır diye(bkz:sağlık turizmi). Belki benim göremediğim büyük bir ileri görüşlülük programı vardır bu mayın olayında ama benim canım artık bu kadar kozmopolit toplumu kaldırmaya yetmez. Ben eski Türkiyeyi özledim toplum konusunda... Allah yar ve yardımcımız olsun.İnşallah gelecek yıla kadar hayvan gibi kitap okurum da bu konularda fikir verme kabiliyetine sahip olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanbaris -- 15 Temmuz 2020; 0:11:24 >

• Bence en temizi bütün sınırları açalım. Hatta Bulgarlar Gürcüler filanda gelsin. Ülke zaten hayır kurumuna döndü. Kendi ülkesinde fakir olan ne kadar kimse varsa buyursun gelsin. Ne de olsa bizde kaynakmış paraymış peeehh Her şey gani gani var. Gelin

• Mülteci dolacak gene ülkeye delircem ulan delircem

• Arkadaşlar maalesef konuyla ilgili kimsenin bilgisi yok. Mayın hedef seçmez. 90li yıllarda TSK tarafından döşenmelerinden beri kendi askerimiz, kaçakçı, mülteci, çocuk vs.. çok kişi mayindan yaralandi. Şu anda temizlenen mayınlarin çoğu topuk koparan denilen, öldürmeyen ama sakat bırakan mayınlar.

Ülkemiz 2004 yılında Ottawa sözleşmesini imzaladı. Bu sözleşme hedef seçmeyen bu silahların kullanımını yasaklar, mayınlı alanların temizlenmesini gerektirir. Tamamiyle insani bir anlaşmadır ve 130dan fazla ülke imzalamıştır.

Sinirlarimiz ve kislalarimizin etrafı mayınlı. Ama yıllar içinde, her yerde güvenli patikalar oluşmuş. Yani engelleyici vasıfları epey azalmış. Kaçakçı mayın tarlasında nerden geçeceğini bilir. Zaten Temizlenen yerlerin hepsi duvar, yol ve kamerayla çevrildi şu ana kadar.

Türkiye dünyada en fazla mayın döşenmiş ilk 10 ülkeden biri. Ottawa sözleşmesini imzaladığımızda ülke olarak mayınlı alanlarımızın temizliğini 10 yılda bitirmemiz gerekiyordu. Yapamadık, 8 yıl ek süre istedik. O süre de seneye bitiyor.

Aynı zamanda bu iş maliyetli ve riskli. Askerlerimiz de bu temizliğe kendi arama timleriyle destekliyor ancak sinir ötesi operasyonlar nedeniyle bu işe görevlendirilebilen personel sayisi çok kısıtlı. O yuzden AB veya başka ülkelerden destek verilmesi iyi birşey. Yoksa Ottawa sözleşmesinde taahhüt ettiğimiz mayın temizligi için milli bütçeden çok daha para çıkacak. Mayın işinde çalışan yöre halkına da istihdam sağlıyor.

Mayınlı alanlar, buralarda yapılacak inşaat, ıslah işlerini de olumsuz etkiliyor. Petrol araması, boru hattı, dere ıslahı, gümrük kapısı inşası vs.... hepsinden önce aylarca oradaki mayınlar temizleniyor ki iş başlasın.

Yıllar önce bu sözleşmenin imzalanmasiyla ilgili farklı düşünceler olabilir. Yani kimisi keşke imzalamasaydik, kimisi iyi yapmışiz diyebilir. Buna birşey diyemem. Ancak, askerlik yapanlarin bir kısmı ve orada yaşayanlar hariç sınıra giden, mayınlı alanları görenlerin sayısı çok az. Yani etkilerini, fayda ve zararlarını büyükşehirlerde değerlendirmek mümkün değil. Bu nedenle bu konu yanlış yorumlanabilir, manipülasyona açıktır.

• Bu filmi Suriye'de görmüştük
    Sonuç ;film kötü bitti kayıtsız yaklaşık 6 milyon Suriyeli ülkede cirit atıyor.

Hey gidi ,zamanında "bu mayın temizlenmesin" dediğimiz zaman troller *din kardeşlerimiz ile aramıza mesafe konuyor, "orda tarım yapacağız" diye yaygara yapmışlardı.

İran konusunda sus pus olduklarına göre akıllandıklarını düşünüyorum.

Umarım akp yanlıştan döner (pek huyları değildir ama)
    Olası iç karışıklıkta en az 20 milyon İranlıyı ülkede buluruz

• Dostum mesajında yanlış bilgi var. Suriye sınırında mayın temizliği ihalesi iptal oldu. Yani Suriye sınırı halen mayınlı. Konunun İlk mesajı olduğu için yazıyorum. İnsanları yanıltıcı olduğunu düşünüyorum, düzeltmeni tavsiye ederim.

"Daha önce Suriye iç savaşı başlamadan önce iki ülke arasındaki mayınlı arazilerin organik tarım, verimli toprak gibi bahanelerle temizlendikten sonra "

• Yakında ''İrandaki zalim rejimi tanımıyoruz.'' diye açıklama yapıp ''Katil iran yönetimi'' derlerse şaşırmam....

Ne tuhaftır 2002'den beri Türkiye'nin komşusu ülkeler emperyalistler tarafından parçalanıyor ama yerli ve milli olanlar bunu görmezden geliyor...

• oy verenler bu dünyada huzur bulamayasınız

• Gürcistan, Ermenistan sınırında da varsa onları da temizleyin kim var kim yok gelsin ülkeye battı balık yan gider

İsminide değiştiririz, Şahsım Birleşik Devletleri olur

• BOP tıkır tıkır işliyor, siz daha göç, sığınmacı diyerek gülüp geçin.

• İstanbul sahillerinde Talibancılık ta oynama başlamışlar.
    Afgan göçmenler.

Dr. Drexluddin Khan Spiveyzaitwitter
    Dr. Drexluddin Khan Spiveyzai
    https://twitter.com/RisboLensky/status/1289555871391821824

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

İstanbul sahillerinde Talibancılık ta oynama başlamışlar.
    Afgan göçmenler.

https://twitter.com/RisboLensky/status/1289555871391821824

Aramazıdaki iyi niyetli, hümanist, dost canlısı, dünyaya pembe gözlüklerle bakan, her zaman bardağın dolu tarafını görmeye çalışan, zamanında heidiyi çok izlemiş. Arkadaşlar görsün.

• Afgan, Özbek, Tacikistanlı, Pakistanlı, İranlı kardeşlerimizin yolculuğunu kolaylaştırmamız gerek sonuçta biz ensarız.

Aynı tiyatro devam ediyor BOP işliyor Türk devletinin altı oyuluyor.

• Erdoğan'ın ikinci memleketi İran.

Zaten gelenler de Doğu Karadenize değil, Ege, Akdeniz, Marmara, Trakya bölgelerine yığılıyor.

Erdoğan için kaçak 10 milyon göçmen sorun değil.

• 1 milyon İranlı halihazırda var zaten ülkede. Belliki İran'ı sıkıntılı bir süreç bekliyor. Bu arada dünyada Türk nüfusunun yaşadığı 2. Büyük ülke İran diye biliyorum. Yaklaşık 30 milyon. Yanlışsam düzeltin lütfen. Bu göçler Türkiye'ye yapılan büyük bir oyun. Irak Suriye darmadağın oldu. Şimdi sırada Türkiye var. Bunun içinde önce demografik yapı değişmeli. Bu plan önce Kürtler ile yapıldı 30 yıl bu ülke çok bedel ödedi. Pkk denen leş soyları ile. Ama ayakta durmayı başardı. Şimdi 2. Plan işliyor başka bir etnik grup ile ülkede karışıklık çıkarılacak. Zemin hazırlanıyor. Türkiye derin bir uykuda. Allah Türk halkını korusun .

• Nefret ediyorum bu coğrafyadan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.