Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tabi zor geliyor orda yazılanlar totona hemen saçmalık hey gidi hd.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İran karşılıklı sempati beslediğimiz bir ülke ve Farsça da güzel bir dil. Çok kitap okunuyor, her dükkanda İspanya iç savaşını anlatan kitaplar bulunabilir diyorlardı doğru mudur? Edebiyatta çok iyi olduklarına şüphe yok, sanatta da öyleler mi? Tambur'un İran kökenli olduğu söylenir orada çalınıyor mu?
  • Hehe sana ancak gülerim o yazdıklarından bana ithaf ettiklerinin zerresini taşımıyorum bilip bilmeden kişilere ithaf yapıyorsun zan yapıyosun sonra gelip burda din iman diyorsun. Bu nick im yeni asıl nickim trakyALi-1986 bul onuda geçmiş yazılarıma bak kim neyi yaşamak istiyor gör. Bu forumda troll denecek kadar İslamı savunan her din konusunda hiç sakınmadan lyazılar yazan bu yüzden günlerce bban yemiş biriyim. Neyse artık Allah ın huzurunda hesabında kimin ne yaptığı kimin doğru yanlış olduğu belli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 6 Eylül 2013; 14:07:28 >
  • --iran siyasi yaklaşımı neden takiyyelerle dolu
    --neden dünya ya kapalı
    --düne kadar arkasınad duran türkiye ye karşı neden düşmanlık beslerler
    --iran gücünü abartıyormu
    --bölgede israile sözde sallamasına rağmen neden uygulamada bir one minutesi bile yok.
    --iran bölgede attığı her adımı neden rejim ihracı açısından değerlendirmeye çalışıyor
    --iran kendi siyasal islamını neden toplumlara dayatmaya çalışıyor
    --iran neden ülkemizde pkk yı destekliyor
    --iran neden ülkemizde ajan bulundurur
    --iran neden katil esatı destekler
    --irannın amacı islama bayraktarlık mı yapmak yoksa bu durumu siyasi çıkaramı dönüştürmek
    --iran neden samimi değil

devamı gelecek ama lütfen tarafsız cevaplar olsun..iran milliyetçiliğine ihtiyacımız yok
  • sana gülüyorum çünkü zan yapıyorsun biliyorsun ifira ve zan haramdır. BEni tanımadan atıp tutuyorsun yok şöyle yaşamak istersiniz yok böyle istersiniz.

Bu forumda ve normal hayatta içki, kumar , kötü alışkanlıklar, evlilik dışı cinsellik, İslama ve peygambere atılan iftiralar alflar, dini aşağılama Kuranı küçük görme gibi konularda açılmış her konuya en az bir yazım olmuştur itirazım olmuş doğruları yazmışımdır.

İslam dini zorlama dini değildir diye sokaklarda neredeyse çıplak gezenlere her daim lafımı söylemişimdir. Ağzından Müslümanım lafı çıkanla Müslümanlığı kalbinle yaşayan arasındaki fark ancak mahşerde hesap günü anlaşaılır çünkü dünya düzeni nefsi zorlayıcı düzendir.

Sen bile ne diyorsun nefsime hakim olamıyorum işte bu senin İslamın temelini kendi yüreğine benliğine kişiliğine tam yerleştirmemedenden. Eğerki yolda giderken açık kapalı hiç fark etmez ilk gördüğünde kafanı çeviriyorsan önce nefsini terbiye etmiş sonra şeytanı yanından def etmeişsindir. Şeytan senden umudu kesip uzaklaştıkça nefsine karşı daha hakim olursun.

Ama sen gidip suçu vay açık giyiniyorlar vay devlet şöyle böyle diye başkasına atarsan şeytan tabi peşini bırakmaz nefsinle sana oyunlar oynar.

• quote:

Orijinalden alıntı: aggrekan

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

@Linerdaz

Dini lider hamaney için hepsi adeta ölebilir tek emri ile bastıgı yeri kutsal dokundugu yeri kutsal sayıyorlar..

yok

şu cümleden bile gelişmedikleri/gelişemedikleri anlaşılıyor böyle düşünmeye devam ederlerse de geri kalmaya devam edecekler dokunduğu yeri kutsal saymak nedir?
    ortaçağ avrupası mı orası? adam diktatör
    not:iran halkının tamamının öyle düşündüğünü sanmıyorum sen bence biraz kendi düşündüğün gibi yorumluyorsun
    ayrıca halkın 'hepsinin' böyle düşünmediğini 2 seçim önce gördük yeşil yeşil flamalarla iran halkı gösteriler yaptı
    2006 da hamas ve hizbullah(ki katıksız terör örgütü) boyunun ölçüsünü aldı
    not:israili sevmem yanlış anlama olmasın

+111

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BusteID

Peki Hz.Ali'yi peygamber'den ötürü seviyorsunuzda neden Hz.Ömer'i Hz.Osman'ı peygamberden ötürü sevmiyorsunuz?Neden Hz.Ali yüceltiyorsunuz onların yanında?Neden diğerlerine iftira atıyorsunuz?

Peygamberi öldürmeye gelen adamımı sevcem ? Kaç yaşında müslüman oldu ? aklı nerdeydi neden ilk müslüman olmadı ? Gadiri hum'da peygamber ömerden bahsettimi ? Peygamberin cenazesinde ömer nerdeydi ? Hz. Ali ile Ömerin adının yanyana gelmesine dahi tahammülüm yok.!

Hz. Ali efendimizin damadı Hz. ömer değil mi? ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına?

sadece hazreti ömer (r.a.) efendimizi öven hadisleri buraya yazsam herhalde 2 cilt kitap olur. Bu övücü hadislerin çoğunu da hz. ali efendimiz bildirmiştir.

Cebrail aleyhisselama, Ömer’in üstünlüklerinden sordum. Onun kıymetini, Nuh aleyhisselamın Peygamberlik zamanı kadar [ 950 yıl] anlatsam, bitiremem. Bununla beraber, Ömer’in bütün kıymetleri, Ebu Bekrin kıymetlerinden birisidir, buyurdu. Ebu Ya’la

peygamber efendimiz (sav) demiştir ki.

''benden sonra peygamber gelecek olsaydı, bu ömer olurdu. ''

hz. ali (r.a.) efendimizin hz. ömer efendimizi öven sözlerini yazsam sen burada şaşıp kalırsın.

neyse sen zaten şia sın. şia cılar ne gariptir ki peygamber kendine arkadaş seçememiş, yanlış kişiye övgüler söylemiş, ne gariptir ki bu övgüleri hz. ali rivayet etmiş ve kendisi de övmüştür ama o da yanılmıştır. bu yaman çelişki?

• quote:

Orijinalden alıntı: power.

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

DALGA geçecekler uzak dursun merak ettiklerinizi sorun cevaplıyayım..

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?

bu düşmanlık biraz bizim taraftada var sanki.
    dikkat ederseniz osmanlıda hiç ali isminde padişah yok.
    bu tesadüfmü?

Ömer adinda da yok ona bakarsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BusteID

Peki Hz.Ali'yi peygamber'den ötürü seviyorsunuzda neden Hz.Ömer'i Hz.Osman'ı peygamberden ötürü sevmiyorsunuz?Neden Hz.Ali yüceltiyorsunuz onların yanında?Neden diğerlerine iftira atıyorsunuz?

Peygamberi öldürmeye gelen adamımı sevcem ? Kaç yaşında müslüman oldu ? aklı nerdeydi neden ilk müslüman olmadı ? Gadiri hum'da peygamber ömerden bahsettimi ? Peygamberin cenazesinde ömer nerdeydi ? Hz. Ali ile Ömerin adının yanyana gelmesine dahi tahammülüm yok.!

Hz. Ali efendimizin damadı Hz. ömer değil mi? ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına?

sadece hazreti ömer (r.a.) efendimizi öven hadisleri buraya yazsam herhalde 2 cilt kitap olur. Bu övücü hadislerin çoğunu da hz. ali efendimiz bildirmiştir.

Cebrail aleyhisselama, Ömer’in üstünlüklerinden sordum. Onun kıymetini, Nuh aleyhisselamın Peygamberlik zamanı kadar [ 950 yıl] anlatsam, bitiremem. Bununla beraber, Ömer’in bütün kıymetleri, Ebu Bekrin kıymetlerinden birisidir, buyurdu. Ebu Ya’la

peygamber efendimiz (sav) demiştir ki.

''benden sonra peygamber gelecek olsaydı, bu ömer olurdu. ''

hz. ali (r.a.) efendimizin hz. ömer efendimizi öven sözlerini yazsam sen burada şaşıp kalırsın.

neyse sen zaten şia sın. şia cılar ne gariptir ki peygamber kendine arkadaş seçememiş, yanlış kişiye övgüler söylemiş, ne gariptir ki bu övgüleri hz. ali rivayet etmiş ve kendisi de övmüştür ama o da yanılmıştır. bu yaman çelişki?

dostum şialar hz aişeye küfür bile edenler var hz osman kurana ek yapmıştır diyenler var çok çelişkili bir şey şia kurana inanıyor hz aişe hakkındaki ayetlere inanmadan suç atıyolar ALLAH diyorki bu dini ve kitabı ben indirdim bunu koruyacak olanda benim ama onlara görehz osman ilave yapmış bu ne oluyor kuranın bozulduğu anlamına geliyor ama ALLAH ben koruyacağım diyor haşa ALLAH koruyamadımı dinini ve kitabını çok çelişkili laflar var şiada

şia zihniyeti sadece müslümanlarla savaşmıştır bugüne kadar. kafirlerle savaşmamıştır.

escid-i Münevvere’de kılınan sabah namazının ardından halka vaaz veren Üstaz Thalib, kendisine gelerek İran’ın ne kadar büyük işler yaptığını söyleyen gence verdiği cevabı paylaştı.
    Üstaz Muhammed Thalib, şöyle dedi: “Birisi dedi ki: ‘İran, Amerika’ya karşı cesur duruşuyla ne kadar da büyük ve o sert sözleriyle Amerika, İngiltere, Fransa, İsrail ve dostlarını savurup atıyor. Thalib, bugün Batı’ya ve Amerika’ya karşı cesurca duran sadece İran değil midir?’
    Ben ise onun sorusuna şu sorularla cevap verdim: ‘İran Amerika’yla ne zaman savaştı? Ne zaman? İran İngiltere’yle ne zaman savaştı? Fransa’yla ne zaman savaştı? Ne zaman? Tarihte İran’ın Amerika’yla Irak’ın olduğu gibi bir savaşı olduğuna dair herhangi bir kanıt var mı? İran’ın İsrail’le Filistin’i 1947’de işgal etmesinden bu yana bir savaşı olduğuna dair bir kanıt var mı?
    Adam sustu ve cevap veremedi. Doğru söz yanlışı bitirir.”

şia denen zihniyet müslümanlara kafirlerden daha çok sakıncalıdır. bu virüsün ilacı her zaman ehli sünnet olmuştur elhamdülillah...

• quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Yav he he. Orta Asya'daki Türk kadını ne zaman ninja gibi giyinmiş? Anadolu Türklüğüne de ta hilafetten sonra çarşa peçe dayatılmış. Saçlar örgülü, geleneksel kıyafette başı ucube gibi kapatma gereği olmadan giyinen insanlara ninja gibi giyinmeyi dayatırsan bu problemlerle karşılaşman normal.

eğer ninja gibi giyinmen gerekiyorsa ninja gibi giyineceksin. Allah hesap sorandır. Ona hesap sorulamaz.

giyim-kuşam olarak, tesettür şartlarına uygun olarak giyinmiş olması yeterlidir islami açıdan.

islamiyet ırkçılığı ve kavimciliği kaldırmıştır. sen hala araplaşmaktan bahsediyorsun. ırkçı damarını daha tedavi edememişsin burada ahkam kesiyorsun. ben yörük oğlu yörük türküyüm. hele bana türkçülük hiç taslama. ben kurtuluşu islamda gördüm, islam ise ırkçılığı yasak eder.

ayrıca o örnek yazdıklarının 1000 (yazıyla bin) katı tersi örnek gösterebilirim. türk milleti islamın hizmetçisi ve hadimidir. ben bir türk olarak bundan gurur duyuyorum. gerçek türkler bunu bilir. benim atalarım dünyayı dize getirdi. tek bir şey için. kalplerin feth olunması için. islamı yaymak için. kuru toprak parçası için değil.

azıcık osmanlı tarihi okuyun da ecdadımızın islamı nasıl yaşadığı öğrenin!

• quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

Adamlar amerikaya kafa tutan tek ülke şuan cidden o kadar gelişmiş mi? Bi de Türklere nasıl bakıyorlar? Hanefilere nasıl bakıyorlar?

küba,vietnam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

quote:

Yav he he. Orta Asya'daki Türk kadını ne zaman ninja gibi giyinmiş? Anadolu Türklüğüne de ta hilafetten sonra çarşa peçe dayatılmış. Saçlar örgülü, geleneksel kıyafette başı ucube gibi kapatma gereği olmadan giyinen insanlara ninja gibi giyinmeyi dayatırsan bu problemlerle karşılaşman normal.

eğer ninja gibi giyinmen gerekiyorsa ninja gibi giyineceksin. Allah hesap sorandır. Ona hesap sorulamaz.

giyim-kuşam olarak, tesettür şartlarına uygun olarak giyinmiş olması yeterlidir islami açıdan.

islamiyet ırkçılığı ve kavimciliği kaldırmıştır. sen hala araplaşmaktan bahsediyorsun. ırkçı damarını daha tedavi edememişsin burada ahkam kesiyorsun. ben yörük oğlu yörük türküyüm. hele bana türkçülük hiç taslama. ben kurtuluşu islamda gördüm, islam ise ırkçılığı yasak eder.

ayrıca o örnek yazdıklarının 1000 (yazıyla bin) katı tersi örnek gösterebilirim. türk milleti islamın hizmetçisi ve hadimidir. ben bir türk olarak bundan gurur duyuyorum. gerçek türkler bunu bilir. benim atalarım dünyayı dize getirdi. tek bir şey için. kalplerin feth olunması için. islamı yaymak için. kuru toprak parçası için değil.

azıcık osmanlı tarihi okuyun da ecdadımızın islamı nasıl yaşadığı öğrenin!

Her toplum kendi atalarını kötü bilmez. Bu çok doğaldır. Bizim fetih dediğimiz, başkaları için "istila", "işgal"dir. Ayrıca kişi kavmini sevmekle kınanamaz. Bir de merak ettiğim iki olay var. Birincisi; ninja gibi örtünün diye hangi ayette yazıyor? Başı örtüp vücut hatlarını belli etmek midir tesettür? Veya saç tellerinin tamamını kapatmak nerden geliyor? Benim annanem falan "geleneksel" olarak eşarp bağlar, bu İslam'a aykırı mı? İkincisi İslam'da neden Kureyşler üstün? Madem İslam'da milliyetçilik yok, neden halifeler Kureyş'ten çıkıyor? Ezan neden Türkçe değil? Tanrı'nın buyruğunu anlamadığım dil yerine neden kendi dilimde öğrenemiyorum? Namaza neden anlamadığım dilde çağırılıyorum? Tanrıya şükrederken, ondan bir şey isterken neden bilmediğim dili kullanıyoru? Madem İslam evrensel bir din?

• quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

Sen insanları degerlendirme hakkına sahipmisin yaşın kaç sana göre kötü bana göre iyidir başkasına göre farklıdır..

Şuan ıgdır erzurumdan dahada zengin bir kent haline geldi 200bin tl evler yeni yapılar sokaklar bmw mercedes dolu.

2 şehrinde insanlarını tanıyorum.

değerlendirme hakkına sahibim...29 yaşındayım...kimin ne olduğunu biliyorum.

az bir nüfus patlaması yaşadı diye 400.000 merkez nüfüslu erzurumu ve 80.000 merkez nüfuslu ığdır ı bir tutamazsın.

insan olarak da ığdırın insanına göre erzurumun insanına kefilim.

o dediğin lüks araba olayı yine erzurum da fazladır...dilersen sahibinden.com daki istatiskleri dökerim.

Malatya nin dogu anadoluda oldugunu unuttunuz galiba beyler

• Bunu iyi izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=tLgB8YKpEcw

• Buda dini liderlerine olan baglılıkları sevgileri

https://www.youtube.com/watch?v=kDT-oFa7C1Y
  • quote:

Buda dini liderlerine olan baglılıkları sevgileri

Dini lidermiş k.çımın kenarı.Dinler ve sözde onların liderleri yok olmadıkça dünya asla barış içinde olmayacaktır.İnsanlığın başlıca düşmanı din ve ona şuursuzca tapan yobaz takımıdır.
  • quote:

Azerbaycanlı mısın, Fars mısın?
    Hangi şehirden geldin?
    Farsça biliyor musun?
    Nevşehir'e neden çok fazla İranlı göçüyor?

Hepsini cevaplarsan sevinirim, merak ettiğimden soruyorum.

Nevşehirin neresinden
  • quote:

Bunu iyi izleyin

https://www.youtube.com/watch?v=tLgB8YKpEcw

Siilikte takiyye ve kitman denilen birsey var.

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

Buda dini liderlerine olan baglılıkları sevgileri

Dini lidermiş k.çımın kenarı.Dinler ve sözde onların liderleri yok olmadıkça dünya asla barış içinde olmayacaktır.İnsanlığın başlıca düşmanı din ve ona şuursuzca tapan yobaz takımıdır.

SEyid demek ne demektir sen bilirmisin sen bizzzat peygamber soyundan gelen bir adama k.çımın kenarı nasıl dersin ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.