Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Orijinalden alıntı: BusteID

Peygamber sevdi Hz.Ömer'i sen kimsin ki sevmeyeceksin.Allah bile islama girmeden önceki günahlarını, yanlışlarını siliyor sen mi onları yargılayacaksın?Peygamber efendimizin cenazesiyle ilgili bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yani iftira atmadığını kanıtla çünkü ben öyle bir şey bulamadım.Tabi bu kaynakta senin kafandaki biri tarafından yazılmışsa benim tarafımdan pek kabul görmeyeceğini tahmin edebilirsin.

Sen cenaze olayına bi git araştır iyice sonra konuşalım..

Sana kaynak vermeni söyledim.Kaynağı ver araştırayım.Sonra konuşuruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

quote:

@Sokollu Mehmed Paşa
    ABD hakkında 3yaşındaki çocukta 80yaşındaki dedede lanet okuyor ve iran ciddi bir güç haline gelmiş olası saldırı olursa irana açık ve net israili haritadan bile silerler . Zira askeri kanadının açıklamalarında israile füze dahi atmadan hamas ve hizbullah ile bitiririz diyorlar 2006da zaten lübnanda hizbullah israile gereken dersi verdi..

Türkiye halkı hakkında olumlular ama devleti ve hükümetine düşmangibiler

Yakın zamandaki iran-ırak savaşına bak....iran daha ırak'ı savaşta yenemeyen ezik bi şeriat ülkesidir

Ona ne kadar şeriat denirse adam kendi dötünden kural uydurmuş şeriat diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: xLeqendBoy

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

şeriat yobaz mollanın uydurması hala müslümanlıkla bir tutuyorlar yuh...

şeriat Allah'ın Hükümleridir.
    yalnız mollalar çarpıtıyolar gerçekten Allah'ın Hükümleriyle Yönetilen devlet var mı aceba ?

Hz.Aliden sonra Muaviye geçti sonrası malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Adamlar nereye geldi bunlar hala seriatla, dinle yasamlarini surduruyorlar

Bu insanlarda hic mi beyin olmaz? Din, insan ile tanri arasindadir, zorla guzellik mi olur? Birak isteyen turbanini taksin, isteyen alkolunu alsin, isteyen erkek arkadasiyla sinemaya gitsin, isteyende evde kapanip kuran okusun.

Seriatmis.

Gerçek şeriat'ta isteyen istediğini giyer istediğine inanır deniliyor zaten ama bu adamlar dötünden kural uydurmuşlar

• Soruma Cevap vermemişsin dostum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

quote:

@Sokollu Mehmed Paşa
    ABD hakkında 3yaşındaki çocukta 80yaşındaki dedede lanet okuyor ve iran ciddi bir güç haline gelmiş olası saldırı olursa irana açık ve net israili haritadan bile silerler . Zira askeri kanadının açıklamalarında israile füze dahi atmadan hamas ve hizbullah ile bitiririz diyorlar 2006da zaten lübnanda hizbullah israile gereken dersi verdi..

Türkiye halkı hakkında olumlular ama devleti ve hükümetine düşmangibiler

Yakın zamandaki iran-ırak savaşına bak....iran daha ırak'ı savaşta yenemeyen ezik bi şeriat ülkesidir

ya bi git tarihi vikipediden mi öğreniyosunuz bir anlasam

Sadece gülerim ben sana iranın ne denli geliştigini özellikle savunma sanayide iyi bir araştırın

Benim gözümde kafa yapısı gelişmemiş bir ülke gelişmiş değildir.

• quote:

quote:

Peygamber sevdi Hz.Ömer'i sen kimsin ki sevmeyeceksin.Allah bile islama girmeden önceki günahlarını, yanlışlarını siliyor sen mi onları yargılayacaksın?Peygamber efendimizin cenazesiyle ilgili bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yani iftira atmadığını kanıtla çünkü ben öyle bir şey bulamadım.Tabi bu kaynakta senin kafandaki biri tarafından yazılmışsa benim tarafımdan pek kabul görmeyeceğini tahmin edebilirsin.

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in cenaze namazı cemaatle değil, münferit olarak kılındı.

Hz. Ali, Resulullah’ın diri iken de ölü iken de imam olduğunu söyleyerek, Onun cenazesinin münferiden kılınmasının uygun olacağını söyledi. Bu görüşe itiraz edilmedi.

Hz. Peygamber’in cenaze namazının münferiden kılınma sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

1-Resulullah’ın, diri iken de ölü iken de imam olduğunun kabul edilmesi.

2-Hz. Peygamberin vefat ettiği odadan çıkarılmaması ve bulunduğu yerin cemaatle namaza müsait olmaması.

3-Halife seçilmiş olmakla birlikte cenaze namazının münferiden kılınmasına itiraz etmemesi.

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in cenaze namazı ilkönce başta Cebrail ve Mikâil olmak üzere melekler tarafından kılındı.

Vefat ettikten sonra Hz. Peygamber’in yanında hiç ayrılmayarak tağsil ve tekfin işlerini yapan Hz. Ali’nin kendi teklifine uygun bir şekilde cenaze namazını münferiden kılmasını müteakip diğer aile fertleri de namaz görevini yerine getirdi.

Daha sonra sırayla Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Talha ve Zübeyir namaz görevlerini ifa ettiler.

Ardından Ensar, Mühacir ve orada bulunan bütün Müslümanlar cenaze namazını kıldı.

Cenaze namazını önce erkekler, sonra kadınlar, en son çocuklar kılmışlardır.

Cenaze namazını münferiden kılmak için odanın içine sığabilecek sayıda kişi giriyordu.

Cenaze namazının kılınması gün boyunca ve Çarşamba gecesine kadar devam etti.

• quote:

quote:

quote:

Sen bana katıldıgını o cenazede bulundugunu gösteren bi kaynak çıkar ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Iğdıra gittim 1-2 ay kaldım bence berbat bi yer sence ?

Hangi şehirle kıyasladıgına baglı ama dogunun parisi derler ıgdıra bunu tüm dogu diyor..

Her yerde aynı yeri söylüyorlar ya bu doğuda çok gülüyorum. Doğunun parisi asıl diyarbakırdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cenaze meselesi Şiilerin uydurma kaynağıdır.Çünkü cenaze namazı tam öldüğü gün değil.Ertesi gün salı günü kılınmaya başlandı.Çarşambaya kadar süreli olarak gruplar halinde sahabeler cenaze namazı kıldılar ve Peygamberimiz Çarşamba günü defnedildi.
    Müslümanların arasını açmaya çalışan Münafık Yahudi Abdullah İbni Sebe nin iddialarına inanmayın.Biraz aklınızı kullanın ve araştırıcı olun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sen bana katıldıgını o cenazede bulundugunu gösteren bi kaynak çıkar ?

Ortaya bir şey atan ben değilim, sensin kanıtlamak zorunda olanda sensin.

• quote:

Google ye yazsana hz. Muhammed'in cenazesi diye.
  • quote:

quote:

Peki Hz.Ali'yi peygamber'den ötürü seviyorsunuzda neden Hz.Ömer'i Hz.Osman'ı peygamberden ötürü sevmiyorsunuz?Neden Hz.Ali yüceltiyorsunuz onların yanında?Neden diğerlerine iftira atıyorsunuz?

Peygamberi öldürmeye gelen adamımı sevcem ? Kaç yaşında müslüman oldu ? aklı nerdeydi neden ilk müslüman olmadı ? Gadiri hum'da peygamber ömerden bahsettimi ? Peygamberin cenazesinde ömer nerdeydi ? Hz. Ali ile Ömerin adının yanyana gelmesine dahi tahammülüm yok.!

Aziz hocam Peygamber efendimizin cenazesinde Hz.Omer yoktu. cunki daha efendimizin cenazesi defnedilmeden cikan buyuk bir fitneyi onlemek icin medine hurmaliklarinda toplanip kendi halifelerini secen Ensar'in kendi arasinda halife secmesini engellemeye calisiyordu.Orda da kendisini degil hz.Ebubekir'i sectirmistir.
    Ensar daha efendimizin cenazesi defnedilmeden , "biz size sehrimizi actik misafir ettik.ama artik hz. peygamber vefat etti.artik biz kendi kendimizi idare edebiliriz , o yuzden halife artik ensardan olsun" yaklasimi sergilemislerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Google ye yazsana hz. Muhammed'in cenazesi diye.

Sen yazıp dediğin şeylerin geçtiği bir siteyi kaynak olarak versene.Kaynak diyorum be çok zor bir şey değil.Tabii iftira atmıyorsan.
  • İranlı kardeşim Gadıri Hum olayı resmi olarak hiç bir kaynakta geçiyor mu merak ediyorum? Bir diğer konuda Mut'a nikahı. Kendi nefs için uydurma nikah yapınca Allah'ı kandırabileceğinizi mi düşünüyosunuz? Bak bende sizin gibi bir insan olarak Muaviye, Yezid gibi ehl-i beyti katleden şerefsizlerden nefret ediyorum ama diğer 3 halifeye ve Hz. Aişe'ye kin kusmak manasız. Çünkü hiçbir kaynak kesin değil. Ayrıca Bir halife olarak Hz. Osman'ın politikasını çok yanlış buluyorum, akrabalarını devletin en üst kademelerine yerleştirip tüm otoritesini sarstığı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |M|N|Ç|

quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Azerbaycanlı mısın, Fars mısın?
    Hangi şehirden geldin?
    Farsça biliyor musun?
    Nevşehir'e neden çok fazla İranlı göçüyor?

Hepsini cevaplarsan sevinirim, merak ettiğimden soruyorum.

Nevsehirlimisiniz gerçekten çok var burda ıranlı

İzmirliyim ama yazın bi ay Nevşehirdeydim. Direk göze çarpıyor baya kalabalıklaşmışlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

Sen insanları degerlendirme hakkına sahipmisin yaşın kaç sana göre kötü bana göre iyidir başkasına göre farklıdır..

Şuan ıgdır erzurumdan dahada zengin bir kent haline geldi 200bin tl evler yeni yapılar sokaklar bmw mercedes dolu.

Vergi kaçakçılığındandır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aggrekan

quote:

@Linerdaz

Dini lider hamaney için hepsi adeta ölebilir tek emri ile bastıgı yeri kutsal dokundugu yeri kutsal sayıyorlar..

yok

şu cümleden bile gelişmedikleri/gelişemedikleri anlaşılıyor böyle düşünmeye devam ederlerse de geri kalmaya devam edecekler dokunduğu yeri kutsal saymak nedir?
    ortaçağ avrupası mı orası? adam diktatör
    not:iran halkının tamamının öyle düşündüğünü sanmıyorum sen bence biraz kendi düşündüğün gibi yorumluyorsun
    ayrıca halkın 'hepsinin' böyle düşünmediğini 2 seçim önce gördük yeşil yeşil flamalarla iran halkı gösteriler yaptı
    2006 da hamas ve hizbullah(ki katıksız terör örgütü) boyunun ölçüsünü aldı
    not:israili sevmem yanlış anlama olmasın

Peygamber soyundan gelen bir insan oldugunu biliyormusun sen hamaneyin önce bir araştır adamın soyunu seyidligini sonra gel yorum yaz ..

2006 yılında israile gereken dersi verdi hizbullah. Tabiki sevmezsiniz hizbullahı müslümanlıgın ayakta durması için siyonist rejimi emperyalizmi düşman gören bir örgütü severmisinizki herzaman derim s...ken kazanır sizede öylesi lazım

hamaney azeri değil mi? hz. muhammed arap
    ha peygamber soyundan gelse nolacak o da var muhammed gibi kutsal ve devrimci (dünya tarihi açısından ) bi insan bu durumu kabul etmez hamaney kim ki.cehalet baki kalıyo demek ki
    ha farslar o zaman iran azerilerine o dediğin şeyi yapıyo ondan iran azeri fars boyunduruğu altında
    al bakalım iran azerisi ne diyorhttp://www.youtube.com/watch?v=NskuTzjv3tE

• Din ilmi ile dünya ilmini kıyas ediyorsan sana diyecek söz yok. Battıkça batıyorsun . Anne babanin evlatlarına kuran öğretmesi niye daha makbul çünkü ona en iyiyi öğretmek için kendileride iyi derecede kuran bilmesi gerek. Yani burda tevcid dahil ınce ayrıntılı şekilde öğrenmeyi teşvik ediyor. Dünya ilmi tek mi. Anne baba fizik kimya biyolojiyi en iyi şekilde nasıl öğrenece. Kuran tek bir kitap onu bile iyi şekilde öğrenemeyen ebeveynler mi çocuğuna fen matematik öğretecek.
    Peki çok laf ediyorsun şöyle böylelerin onun bununların çocukları devlet görevine geldi diye peki din öğretiyorum diye genç kızları yatağa atıp durten tekke açıp millet soyan ali kalkanci gibilerine gelince laf etmiyorsun ama. Bu ülke nice kuran kursu zikir mekanı diye açılıp genç kızları kandırıp imam nikahı yaparak harem kuranlarıda gördü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice saçma şeyler yazıyorsunuz. . Önüne gelen peygamber soyundanim diyor sizde atlıyorsunuz. Peygamber soyundan gelmiş diye ilah haline getirilmez. Iyi o vakit malum kanaldaki o malum şahısta peygamberler soyundanim diyor onuda kabul ediyormusun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.