Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troll King -- 6 Eylül 2013; 0:02:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

@Linerdaz

Dini lider hamaney için hepsi adeta ölebilir tek emri ile bastıgı yeri kutsal dokundugu yeri kutsal sayıyorlar..

yok

şu cümleden bile gelişmedikleri/gelişemedikleri anlaşılıyor böyle düşünmeye devam ederlerse de geri kalmaya devam edecekler dokunduğu yeri kutsal saymak nedir?
    ortaçağ avrupası mı orası? adam diktatör
    not:iran halkının tamamının öyle düşündüğünü sanmıyorum sen bence biraz kendi düşündüğün gibi yorumluyorsun
    ayrıca halkın 'hepsinin' böyle düşünmediğini 2 seçim önce gördük yeşil yeşil flamalarla iran halkı gösteriler yaptı
    2006 da hamas ve hizbullah(ki katıksız terör örgütü) boyunun ölçüsünü aldı
    not:israili sevmem yanlış anlama olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: fatal mistake

quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Iğdıra gittim 1-2 ay kaldım bence berbat bi yer sence ?

Hangi şehirle kıyasladıgına baglı ama dogunun parisi derler ıgdıra bunu tüm dogu diyor..

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

dogunun parisi diyarbakirdir...

Dogunun Paris'i Elazığdir.

Ekleme: istanbulluyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yere düşen iranlıları ne yapıyorunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

Adamlar amerikaya kafa tutan tek ülke şuan cidden o kadar gelişmiş mi? Bi de Türklere nasıl bakıyorlar? Hanefilere nasıl bakıyorlar?

Dostum İran ile ABD baba-oğul gibiler.İsranil,ABD,İran bu üç devlet müttefik.Bu devletlerin sataşmaları sadece göstermelik.Arkada kim bilir ne oyunlar dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

quote:

Orijinalden alıntı: Sjoberg

quote:

Şeriat dediğin şey kuranda yazan allah'ın hükümlerinin hepsi artı olarak da sünnetten yapılan kıyaslamalardır. Kadına yarı miras verilmesi Kuran'da yazar zaten. sen hayatında bir kere kuranı açıp okumadığın için böyle saçma sapan konuşuyorsun. İslam arap dini falan değildir. Sakallı dediğin adamlar da peygamber efendimizin hadisleri ışığında sakal uzatıyorlar, cübbe giyiyorlar. Sen şu an müslüman değilsin bunu sana bir müslüman olarak uyarmak için söylüyorum. Madem müslümanım diyorsun ilk başta bir kere kuranı oku ondan sonra ahkam kes. Utanmasan şeriata bir de küfür edeceksin burada. Sen o cahil dediğin insalardan milyon defa daha cahilsin

Sen onu dinsizlkle suçlayamazsın. İnsanları böyle dinden soğutuyorsunuz. Hristiyanlar'a sorsan onlar tevhid dinine inanırız derler çünkü Tanrı birdir, ama İsa onun çocuğudur derler. Onların ki ne kadar tevhidse sizinki o kadar tevhid, o kadar sünnet. Ha Allah çocuk edindi demişsin, ha sevgili edindi? Ne fark ediyor?

Ayrıca şu var ki misvak kullanmayı, selamün aleyküm demeyi sünnet sanıyorsunuz. Hacı yağı sürmeyi sünnettir sanıyorsunuz. Sorarım, peygamberin diş fırçası, macunu olsaydı misvak kullanır mıydı? Araplardan gelmeseydi de Çinlilerden gelseydi Ni hav yerine selamün aleyküm mü derdi? Çin'in geleneksel kıyafetleri yerine Arap kıyafetleri mi giyerdi? Yani sünnet dişi temiz tutmak, eş dostla selamlaşmak, temiz kokmak değil de misvak kullanıp, sakal bırakıp, cübbe giyip her yere Arapça sözcükler mi savurmaktır?

Kadına yarım miras verilir çünkü kadının geçindirmesi gereken bir ailesi yoktur. Kuran'da her şey adaletlidir. Fakat ona yaptığınız eklemeler yüzünden bu millet dinden imandan Kuran'dan soğuyor. Cübbe sakal sünnetmiş de o yüzden giyip bırakıyorlarmış. Bir de bu ilimmiş. Kuran'a göre peygamberler toplumdaki diğer insanlar gibidir aynı. Fakat tek farkı vahiy alır. Yani geldiği toplumun giysisini giyip onların adetlerince yaşarlar. Bu demek değildir ki onun gibi giyinip sakal bırakmak sevaptır. Ya da onun gibi giyinmemek günahtır.

Ehl-i Sünnet diye bir din kabul edilemez. Bize Müslüman olmamız emredildi. "Ehl-i Sünnetten başkası cennete gidemez, sen nasıl Ehl-i Sünnet'i terk edersin, sen nasıl Ehl-i Sünnet alimlerinin görüşlerini reddedersin, dinden çıktın sen!" diyenler Ehl-i Kitap gibidir. Ayette onların durumu şöyle belirtilir: "Bir de; “Ehl-i Kitaptan başkası Cennet’e girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz delilinizi getirin.”" (Bakara 111)
    Sünnilik dinini din edinenlerin durumu budur.

Ben Müslümanlardanım. O yüzden bu tür çelişkilerle başım ağrımıyor. Sünniliğin de Kuran'la olan çelişkilerini bir bir yazabilirim. Şia'nın da...

o ayete şimdi sen diyince baktım Nasara diyor yani nasrani ki bu hristiyan demek diğeri de huden diyor ki bu yahudi kelimesinin kökü zaten. yani ehli kitaptan başkası giremez diyenlere bu ayet.Yani o zamanki hristiyanlara ve yahudilere Kendinize göre yontmayın ayetleri. Ehli sünnet diye tek bir kelime yok. Allah sizi iki defa öldürdü ayetini reenkarnasyon var diye çevirenler gibi ayetleri çıkarlarınız doğrultusunda çevirmeyin.. Bunun araplıkla alakası yok arkadaşım bunu kafanıza sokun artık. Peygamberin yaşadığı zamanda açık kadınlar da vardı, çırılçıplak gezen de. Sakalsız olan da sakallı olan da. Açık giyinen de vardı kapalı giyinen de dar giyinen de. nereden biliyorsun diyeceksin hemen o zaman ki kültürel yaşam roma dönemi ki o dönemin eşyalarını aşağı yukarı sen de bilirsin. Onları da tercih edebilirdi peygamberimiz. sakalını keser onlar gibi de giyinebilirdi. ama o her zaman asla onlara benzemeyin demiş. İnsanlar onlara benzememek için şalvar giyiyor sakal bırakıyor.

Evet müslüman değil çünkü Kuran'ın tek ayetini bile inkar eden müslüman değildir. Yine söylüyorum şu an kafir durumunda.

Sen dinden soğuyacaksın diye ben burada gerçeklerden uzaklaşmam, kimsenin gönlünü hoşnut etmek zorunda değil islam. Herkesin istediği gibi bir din olmadı yapamayacaksınız. İslam özel bir din kişiye özel değil insanlığa özel

Ben ne dedim? Ehl-i Kitaptan başkası giremez demiş demedim mi? Sizin Ehl-i Sünnetten başkası giremez demenize ne kadar benziyor demedim mi? Nasara-yahuden yani Hristiyanlar ve Yahudiler. Ehl-i Kitab'ı oluşturur. Benim söylediğim şey de aynen buydu. Ben sadece sizin durumunuza benzerliğini ifade ettim. Kuran'ın tek bir ayetini inkar eden elbette Müslüman değildir. Peki ben senin inandığın dininin Kuran'la çeliştiğini yazsam? Adam Hristiyanların tevhidine inanmadığı gibi sizin şeriatınıza inanmıyor. Asıl şeriat Kuran'dır. Ona yaptığınız eklemeler değil. Söylediklerim keyfi değil, Kuran'ın buyruklarıdır. "Allah'ın sözünden başka hangi hadise inanacaklar?" (Casiye 6)

Git sor bir Sünni alime dinden çıkanı öldürmek sünnet midir diye. "Evet, peygamber dinden çıkanı öldürtdü." diyecektir. Peki peygamber "dinde zorlama yoktur" ayetini mi çiğnedi? Kuran'a göre bir kişi mirası kontrol edebilecek yaşa kadar evlenemez. Sünni alimlere göre peygamber 6 yaşında Hz. Ayşe le evlenmiştir. 6 yaşında çocuk mirası nasıl kontrol edebilir? Bunları git tek tek sor. Namazda ettahiyatü'de "essalamü aleyke eyyühen nebiyyu" diyorsunuz. Çünkü peygamber böyle namaz kıldı, biz de sünnete uyuyoruz diyorsunuz. Peki peygamber namaz kılarken kendi kendine selam mı veriyordu? (essalamu aleyke eyyühen nebiyyu demek selam peygamberin üzerine olsun demektir) Onun şizofren olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yoksa pedofili olduğunu mu? Bunları tek tek Sünni alimlere sor. Veya aç en büyük Sünni kitabı Buhari'den bak.

"Levlake levlak lema halaktül eflak" (Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım) Allah'a atfettiğiniz, Hristiyanların İsa'yı yüceltmesinden esinlenip "bizim peygamberimizin neyi eksik aynı bizimkinde de var" diye peygamber yarıştırmanın sonucu. İncilden (ç)alıntı...

Ebu Leheb içinde bulunduğu toplum gibi giyinmiyor muydu? Sakalı ve cüppesi yok muydu? Peki ona fayda etti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sjoberg -- 6 Eylül 2013; 0:18:21 >

• Adamlar nereye geldi bunlar hala seriatla, dinle yasamlarini surduruyorlar

Bu insanlarda hic mi beyin olmaz? Din, insan ile tanri arasindadir, zorla guzellik mi olur? Birak isteyen turbanini taksin, isteyen alkolunu alsin, isteyen erkek arkadasiyla sinemaya gitsin, isteyende evde kapanip kuran okusun.

Seriatmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

quote:

Şeriat dediğin şey kuranda yazan allah'ın hükümlerinin hepsi artı olarak da sünnetten yapılan kıyaslamalardır. Kadına yarı miras verilmesi Kuran'da yazar zaten. sen hayatında bir kere kuranı açıp okumadığın için böyle saçma sapan konuşuyorsun. İslam arap dini falan değildir. Sakallı dediğin adamlar da peygamber efendimizin hadisleri ışığında sakal uzatıyorlar, cübbe giyiyorlar. Sen şu an müslüman değilsin bunu sana bir müslüman olarak uyarmak için söylüyorum. Madem müslümanım diyorsun ilk başta bir kere kuranı oku ondan sonra ahkam kes. Utanmasan şeriata bir de küfür edeceksin burada. Sen o cahil dediğin insalardan milyon defa daha cahilsin

Sen onu dinsizlkle suçlayamazsın. İnsanları böyle dinden soğutuyorsunuz. Hristiyanlar'a sorsan onlar tevhid dinine inanırız derler çünkü Tanrı birdir, ama İsa onun çocuğudur derler. Onların ki ne kadar tevhidse sizinki o kadar tevhid, o kadar sünnet. Ha Allah çocuk edindi demişsin, ha sevgili edindi? Ne fark ediyor?

Ayrıca şu var ki misvak kullanmayı, selamün aleyküm demeyi sünnet sanıyorsunuz. Hacı yağı sürmeyi sünnettir sanıyorsunuz. Sorarım, peygamberin diş fırçası, macunu olsaydı misvak kullanır mıydı? Araplardan gelmeseydi de Çinlilerden gelseydi Ni hav yerine selamün aleyküm mü derdi? Çin'in geleneksel kıyafetleri yerine Arap kıyafetleri mi giyerdi? Yani sünnet dişi temiz tutmak, eş dostla selamlaşmak, temiz kokmak değil de misvak kullanıp, sakal bırakıp, cübbe giyip her yere Arapça sözcükler mi savurmaktır?

Kadına yarım miras verilir çünkü kadının geçindirmesi gereken bir ailesi yoktur. Kuran'da her şey adaletlidir. Fakat ona yaptığınız eklemeler yüzünden bu millet dinden imandan Kuran'dan soğuyor. Cübbe sakal sünnetmiş de o yüzden giyip bırakıyorlarmış. Bir de bu ilimmiş. Kuran'a göre peygamberler toplumdaki diğer insanlar gibidir aynı. Fakat tek farkı vahiy alır. Yani geldiği toplumun giysisini giyip onların adetlerince yaşarlar. Bu demek değildir ki onun gibi giyinip sakal bırakmak sevaptır. Ya da onun gibi giyinmemek günahtır.

Ehl-i Sünnet diye bir din kabul edilemez. Bize Müslüman olmamız emredildi. "Ehl-i Sünnetten başkası cennete gidemez, sen nasıl Ehl-i Sünnet'i terk edersin, sen nasıl Ehl-i Sünnet alimlerinin görüşlerini reddedersin, dinden çıktın sen!" diyenler Ehl-i Kitap gibidir. Ayette onların durumu şöyle belirtilir: "Bir de; “Ehl-i Kitaptan başkası Cennet’e girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz delilinizi getirin.”" (Bakara 111)

Ben Müslümanlardanım. O yüzden bu tür çelişkilerle başım ağrımıyor. Sünniliğin de Kuran'la olan çelişkilerini bir bir yazabilirim. Şia'nın da...

kardeşim neden olayları saptırıyorsun yazdıklarında doğru yerde var selamin aleyküm demek ALLAHIN selmı üzerine olsun demek merhaba ile birmi bu artı olarak peygamberlerle diğer insanlar aynıdır lakin fiziksel olarak ama onlar ALLAHIN seçilmiş insanlarıdır yani edepli hayalı güzel ahlaklı peygamberlerle insanlar bir tutulmaz ve ALLAH bazı ayetlerin sonunda şöyle der size peygamber gönderdim ne verirse alın

Selamun aleyküm "Selam üzerine olsun" demektir. Allah'ın ismi bu selamın içinde yoktur. Selam (bildiğimiz selam) - aleyküm (üzerine) Hani nerede bunun içinde Allah?
    Peygamberin güzel ahlaklı olduğunu kimse inkar etmiyor. Keşke herkes onun ahlakından olsa. Benim ne demek istediğimi iyi okuyun.

• quote:

quote:

deistim, adam resmen ezmiş geçmiş. saygılar abi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

kardeşim neden olayları saptırıyorsun yazdıklarında doğru yerde var selamin aleyküm demek ALLAHIN selmı üzerine olsun demek merhaba ile birmi bu artı olarak peygamberlerle diğer insanlar aynıdır lakin fiziksel olarak ama onlar ALLAHIN seçilmiş insanlarıdır yani edepli hayalı güzel ahlaklı peygamberlerle insanlar bir tutulmaz ve ALLAH bazı ayetlerin sonunda şöyle der size peygamber gönderdim ne verirse alın

Selamun aleyküm "Selam üzerine olsun" demektir. Allah'ın ismi bu selamın içinde yoktur. Selam (bildiğimiz selam) - aleyküm (üzerine) Hani nerede bunun içinde Allah?
    Peygamberin güzel ahlaklı olduğunu kimse inkar etmiyor. Keşke herkes onun ahlakından olsa. Benim ne demek istediğimi iyi okuyun.

Keşke herkes senin gibi düşüne bilse. Başkalarının oyunlarına beyin yıkamalarına düşmese. Çevremdekiler bırak mezhep tutmamayı başka dinden olanlara bile tahammül edemiyor.

• Es-Selam Esmaül Hüsnada geçen yüce Allah'ın 99 isminden biridir arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 6 Eylül 2013; 7:58:13 >
  • quote:

DALGA geçecekler uzak dursun merak ettiklerinizi sorun cevaplıyayım..

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amrinas

quote:

Orijinalden alıntı: fatal mistake

quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Iğdıra gittim 1-2 ay kaldım bence berbat bi yer sence ?

Hangi şehirle kıyasladıgına baglı ama dogunun parisi derler ıgdıra bunu tüm dogu diyor..

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

dogunun parisi diyarbakirdir...

Dogunun Paris'i Elazığdir.

Ekleme: istanbulluyum

+1 bulgaristan göçmeniyim ama doğunun parisi elazığ dır hiç olmazsa vatan haini çıkmaz elazığdan türk beldesidir

• Güzelim konuyu çöplüğe çevirmişsiniz ne kadar güzel.
    İran hakkında birşeyler öğrenmek yerine şehir kavgalarınıza, mezhep savaşlarınıza, şeriat atışmalarınıza devam edin siz.

@Aziz Kancar Hocam sana da ceza vermesinler bence ilk mesajını editleyip konuyu kapattır felan birşey yap, değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?

bu düşmanlık biraz bizim taraftada var sanki.
    dikkat ederseniz osmanlıda hiç ali isminde padişah yok.
    bu tesadüfmü?
  • Konuyu açan arkadaşa : Bir konu açıyorsun 50 tane soru var ve cevap vermiyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: power.

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

bu düşmanlık biraz bizim taraftada var sanki.
    dikkat ederseniz osmanlıda hiç ali isminde padişah yok.
    bu tesadüfmü?

Hz.Ali ye bi düşmanlık söz konusu değil ama o dönemdede şia yı çağrıştırıcak isimler kullanılmamış doğal olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlito Yalaréz -- 6 Eylül 2013; 9:18:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

hep öyle derler zaten şeriat aya çıkmamıza mani oldu ülke geri kaldı 80 yıldır şeriat yok kaç kere aya çıktınız veya ne ürettik güzel kardeşim inşallah sen uzun uzun yaşarsın mutlu mesut

batı dinden uzaklaştı gelişime başladı.islam toplumları o kadar ilerleyemedi. bakınız ATATÜRK biraz ayar vwerdi de az buçuk geliştik diğer toplumlar gibi olmadık.bu ülke gelişmek için harcaması gereken cabaları dincilerle Amerikancılarla kürtcülerle çarpışarak harcadı. kısacası vurgulamak istediğim dinin olumsuz etkisi bir gerçek.sadece islam toplumları için değil Hristiyan toplumlar içinde öyle.onlar kabuğunu kırdı.biz hala yerimizdeyiz.

senin dinciler ve amerikacılar ve kürtçüler dediğn zaten emperyalistin oyunları ALLAH ın dininin ne suçu var akşemseddin mikrobu buldu sarık cübbe mani olmadı fatih istanbulu aldı dini mani olmadı kaşgarlı mahmut lugatlar yazdı şeriat mani olmadı çanakkaleyi geçemediler daha cumhuriyet yoktu islam mani olmadı yapamadıklarımızdan dolayı islamın suçu ne VE ALLAH KURANDA ŞÖYLE BUYURUR NİTEKİM BEN BENİM YOLUMDAN AYRILMAYANLARA DÜNYADA DAHA ÖNCE LİDERLİK VERDİM VE YOLUMDAN AYRILMAYACAKLARADA SÖZ VERİYORUM ONLARI DÜNYANIN HAKİMİ YAPACAĞIM eğer bir Müslüman ve ALLAHA inancın varsa ayette ne denilmek istendiğini anlarsın

hazreti isa (as) dini tomurcuklandı ama tam olarak dünyaya yayılmadı.incil bozuldu. iznikteki toplantıda (haşa) isa Allah'ın oğlu dediler.Tam bozuldu derken bizans hristiyanlığı seçti. işine de geliyordu, istediği gibi kullanabileceği eğip bükebileceği bir din olmuştu hristiyanlık. satılmış ve nefsinin kölesi olmuş din adamları, iktidar yalakaları...

....

batının dine uzaklaştıkça geliştiği ve ilerlediği doğrudur çünkü onların dini batıl ve bozuktu. kilise demek insanların canına ırzına malına göz koymaktı. klisi papazları din adına sipariş fetvaları tanrı adına verip, kralların ve iktidar sahiplerinin her istediğini meşru hale getiriyorlardı. dünyadaki bütün ilim gelişmelerine karşı çıkıyorlardı. dünya yuvarlak demek ya da dünya güneş dünyanın etrafında dönmüyor demek dine karşı gelmek demekti. hal böyle olunca halk dediğimiz içinde sanatkarları, bilim adamları, köylüsü, zengini fakiri yani herkes bu DİN denen nesneye muhalif oldu. yıllar yılı bu muhaliflik içlerine sindi.Batı bu bozuk dinden çok çekti, çok kanlar aktı. düşünsenize kudüsü geri almaya giden ordunun geçtiği şehirlerde istediği gibi yağmalama hakkı, istediği kadına tecavüz hakkı vardı. çünkü onlar kudüsü alacaklardı, kutsal bir görevleri vardı, her şeye hakları vardı!

Gel gelelim bizim şaşkın aydın ve ilerici geçinenlerimize. bu tayfa bu milletin bağrından koptu, sonra gitti avrupalarda amerikalarda eğitim aldı, tahsil gördü bilim aldı. batı hayranı oldu. batıda gördüğü ilerlemenin kaynağını din düşmanlığı olarak gördü. batıdaki bilim adamı saçma sapan bozuk incillere haklı olarak inanmayıp dalga geçince bizim şaşkın ve ahmak aydınlarımız geldiler memletlerine ve başladılar islam düşmanlığına. zannettiler ki mağrifet dine karşı gelmek, ilerlemek din düşmanı olmak demek. fakat ıskaladılar kardeşlerim. batıdaki insanlar mantıken, kendilerine zulüm yapan, ezen, her istediğini tanrı adına konuşan bozuk bir dine karşı koyarken bizim angut aydınlarımız, hak dine, ilk emri ''oku'' olan, ''bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen'', ilim çinde dahi olsa alınız diyen'' yani ilim ve bilime çok değer veren ve zaten ilk çağlarda tüm dünyaya ışık tutan bir medeniyet kuran islama karşı çıktılar.

işte arkadaşlar marazın kaynağı budur. bunu bilmeyenler zannederki bilim insanı olmak din düşmanı olmayı gerektirir. oysaki dünyadaki bir çok icadı ve buluşu müslüman bilim adamları bulmuş bugün kullandığımız bir çok ilmin temelini kendi zamanlarında atmışlardır.

saygılar...

• 40 Milyon Türk oldugu dogru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Azerbaycanlı mısın, Fars mısın?
    Hangi şehirden geldin?
    Farsça biliyor musun?
    Nevşehir'e neden çok fazla İranlı göçüyor?

Hepsini cevaplarsan sevinirim, merak ettiğimden soruyorum.

Nevsehirlimisiniz gerçekten çok var burda ıranlı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.