Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dictatory

quote:

Orijinalden alıntı: turboscan

1-iranlıların düşman olduğunu söylüyorsun bize...iran azerileri de bizi seviyor mu? ya da iran azerileri de bize düşman mı?
    2-Kız arkadaş bulmak kolay mıdır Türkiye'de göre yoksa çok mu zordur orada kız arkadaş bulmak?

Abi bikerede işe karı kız karıştırma be

aynen..
  • iranda ne var la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekulac

quote:

Orijinalden alıntı: Cüleybib

Acemler (İranlılar) ta Osmanlı'dan bu yana bizleri sevmezler, bize düşman kim ise dost edinirler. Uzak durmak lazım, yada iyi tanımak lazım. Çünkü dostunu yakın tut düşmanını daha yakın demişler.

Kesinlikle hocam iranlılarin Humeyniden sonra ki baş tacı yaptiklari isim şah ismaildir.Onun yaptiklarini arastirinca ne mal birisi oldugu bellidir şah ismailin.Allah böyle fitnecilerden de kıblesi abdye-paraya dönmüş suud kraliyet ailesi gibilerinden uzak tutsun.Bu arada avatarın guzelmis,Şeyh Şamil'den Şamil Basayev'e butun kafkas mücahidlerin mekani cennet olsun.

Amin

• denizaya kullanıcısına yanıt
    Şeriat dediğin şey kuranda yazan allah'ın hükümlerinin hepsi artı olarak da sünnetten yapılan kıyaslamalardır. Kadına yarı miras verilmesi Kuran'da yazar zaten. sen hayatında bir kere kuranı açıp okumadığın için böyle saçma sapan konuşuyorsun. İslam arap dini falan değildir. Sakallı dediğin adamlar da peygamber efendimizin hadisleri ışığında sakal uzatıyorlar, cübbe giyiyorlar. Sen şu an müslüman değilsin bunu sana bir müslüman olarak uyarmak için söylüyorum. Madem müslümanım diyorsun ilk başta bir kere kuranı oku ondan sonra ahkam kes. Utanmasan şeriata bir de küfür edeceksin burada. Sen o cahil dediğin insalardan milyon defa daha cahilsin
  • mersine de doğunun parisi diyolla

ayrıca türkye dışında gidin arap ülkesine farketmez hamgisi olduğu 1 sene yaşayın Türkiye ye dönmek için canınınzı verirainiz böyle bir ülke bulamazsınız

ayrıca İsrail'i haritadan silebilicek tek ülke varsa o da İsrail'dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmıstık

quote:

Orijinalden alıntı: FaintWarrior

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FaintWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: xLeqendBoy

quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

Kahrolsun şeriat,
    yaşasın laiklik, demokrosi, cumhuriyet

müslüman değilmisin şeriatı istemiyorsun

Kardesim ben muslumanim ama seriat istemem seriat dogru olsa bile benim halkimda musluman olmayanlarda var veya musluman olup bazi konularda daha rahat olanlar var sirf ben istiyorum diye herkesin hayatini degistiremem seriat istemiyorum

ama şeriatı isteyenlerin hayatı etkileniyor ona ne yapcaz

Kardesim dindar kesimin bir sorunu varsa dindar olmayan kesimin zorla belli seyleri yapmasiylami cozulecek ha bu ulkede tutucu kesimlerin sorunlari vardir birsey diyemem bilemem ma bu sorunlarin cozumu baskalarina zorla dini kurallari uygulatmakmi ne yonden etkiliyor anlamadigim icin adam gibi cevap yazamadim kusura bakma

kardeşim bu ülkenin 100 de doksandokuzu Müslüman demi ama anayasasında Müslümanlıkla alakalı bir şey yok çocuklarımız tv programlarından saçma sapan şeyler öğreniyor yolda gidiyosun kadın giymiş miniyi gelde bakma nefs uyanıyo mani olamıyosun bügün çocuklarımızın 100 de 75 i belkide kitabımız kuranı okumayo bilmiyor neden hep bu laik devletin dayatmalarından islamı öyle bir tanıtıyolarki babası hoca olan çocuk kahrolsun şeriat diye bağırıyor bizim şimdiki bu halimiz hep dinimizden ALLAH tan uzak olmaktan kaynaklanıyor Osmanlının çöküşüde bundandır batı sevdasından evet kişilerin görüşüne saygı duymak lazım lakin ağaç yaş iken eğilir o kişiler geçmişte çocuktu ailesinde ne gördüyse yetişkinliğindede o düşünceye sahip oldu Müslüman ülkedeyiz cuma günü tatil olsa ne olur ama olmaz illa pazar ben pazar kliseyemi gitcem ne yapıyım pazar tatili bunun gibi vs vs

Kardesim benim dayim hayatimda gordugum en nefsi kuvvetlimi denir bilemem insandir o tarz bayanlari gordunu saniyeisndede basini wger ben yapamam ama yapabilen varsa bu yapamayanlarin sorunudur sirf senin icin kadin kapanacakmi bunun yaninda ulkenin cogu musluman olabilir ama benim gibi dusunenlerde cok musluman olup dahs rahat yasamak isteyenlerde cok ben sokakta sevgilimle el ele yurumek onu opmek koklamak sarilamk istiyorum kiz arkadaslarimla muhabbet edebilmek istiyorum acik olmalarini istiyorum ha sana soliyim bu ulkede dindar kesimin sorunlari var ve onlar cozulmeli ama baska insanlar uzerine yaptirimlar uygulanmamali bunun yani sira osmanli konusuna deginirsek osmanlinin yikilmasinin sebebi islam temelleri uzerine kurulup sonradan bu degerlerinden vazgecmesi ama turkiye bu degerler ustune kurulmadigi icin asil demokrasi ve laiklik tarzi seylerden vazgecerse sonunu getirir
    her neyse demek istedigim kimsenin benim yada bir baskasinin hayatini zorla bu tarz kurallara uydurmaya hakki yok

• quote:

Orijinalden alıntı: GR33K

mersine de doğunun parisi diyolla

ayrıca türkye dışında gidin arap ülkesine farketmez hamgisi olduğu 1 sene yaşayın Türkiye ye dönmek için canınınzı verirainiz böyle bir ülke bulamazsınız

İran ne ara arap oldu la?

• quote:

quote:

İran, arap ülkesidir yazıyor mu orda ? zıpzıp

• Yere düşen bombaları ne yapıyosunuz

• quote:

quote:

quote:

İran, arap ülkesidir yazıyor mu orda ? zıpzıp

Hani iran konusunda arap ulkelerinden bahsetmissin ama o yuzden dedim bu ara BAE'ye git Türkiyeden çok daha özgür,liberal bir devlet oldugunu gorursun.Isteyen istedigi gibi giyiniyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Belli belli iranlısın. Doğunun kötüsünü geldin burada şişiriyorsun.

iran denen yerin başındakiler inkar etselerde öz Türk. İstedikleri kadar reddetsinler sevmesinler Türkleri, yöneticiler Türk.

dini konuya hiç girmiyorum ama biz Hanefi şafi hanbeli ve malikilerin şia ya bakışı belli bir daha zikretmeme gerek yok.

öyle hamaney öl dese ölürler felanda hikaye, hamaney evvela dini liderlik sınavını versin. Sınavın adını unuttum.
    eski iran değil halkı Israil düşmanlığı ile ve para bir arada tutuyorlar yakında oda biter. İranda herkes kapalı ama buraya gelince hepsi açık, maneviyat 0 olmuş, çöküş yakın.

iranı şişiripde kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Askeri gücünü anlatıyorsun bizimi korkutacaksın aklın sıra. İrandan korkan azeriler gibi olsun! Sen burada ancak bir kaç lise bebesini şişirirsin..

iran hayatı boyunca kafirlrle değil hep Müslümanlarla savaşmıştır bkz .sultan selim han sözde israile vururum amerikaya vururum yiyosa vursana lan keşke vursada ortalık bir karışsa Akkoyun karakoyun belli olurdu Lübnan israile vurcakmış ne diyor kuran ALLAH bir zalimden öcünü başka bir zalimle alır iran İsrail Lübnan al birini vur ötekine hapsi aynı b.k

+1000000000000

dua ediyoruz,
    Ya Rabbi zalimi zalime
    kafiri kafire munafığı munafığa kırdır

diye

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Belli belli iranlısın. Doğunun kötüsünü geldin burada şişiriyorsun.

iran denen yerin başındakiler inkar etselerde öz Türk. İstedikleri kadar reddetsinler sevmesinler Türkleri, yöneticiler Türk.

dini konuya hiç girmiyorum ama biz Hanefi şafi hanbeli ve malikilerin şia ya bakışı belli bir daha zikretmeme gerek yok.

öyle hamaney öl dese ölürler felanda hikaye, hamaney evvela dini liderlik sınavını versin. Sınavın adını unuttum.
    eski iran değil halkı Israil düşmanlığı ile ve para bir arada tutuyorlar yakında oda biter. İranda herkes kapalı ama buraya gelince hepsi açık, maneviyat 0 olmuş, çöküş yakın.

iranı şişiripde kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Askeri gücünü anlatıyorsun bizimi korkutacaksın aklın sıra. İrandan korkan azeriler gibi olsun! Sen burada ancak bir kaç lise bebesini şişirirsin..

iran hayatı boyunca kafirlrle değil hep Müslümanlarla savaşmıştır bkz .sultan selim han sözde israile vururum amerikaya vururum yiyosa vursana lan keşke vursada ortalık bir karışsa Akkoyun karakoyun belli olurdu Lübnan israile vurcakmış ne diyor kuran ALLAH bir zalimden öcünü başka bir zalimle alır iran İsrail Lübnan al birini vur ötekine hapsi aynı b.k

Kesinlikle hocam Allah bizi bu fitnecilerden ve dini imanı para olmuş Suudi kraliyet ailesi türevindekilerden uzak tutsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

-Nasıl biryer?
    -İnsanları nasıl?
    -Sokakları çarşıları nasıl?
    -Türkiye'ye göre gelişmiş bir ülke mi?

gayet güzel bir belgesel.ben izledim.acıkcası iran bizden çok kötü.

• Hocam burda gördüğüm kadarıyla İran'lı kızlar çok güzel oluyor orda da öyle mi yoksa burdakiler istisna mı

• denizaya kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan şeyler yazmayın. Şeriat nedir ne anlama gelir bilmeden atmayın. Haa Allah inancım yok dersen birşey diyemem bilmiyorsun ki boş konuşuyorsun.

İnsan oğlu kuralları kendince uyarlayıp keyfine göre esnetiyorsa şeriatın günahı ne.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Iğdıra gittim 1-2 ay kaldım bence berbat bi yer sence ?

Hangi şehirle kıyasladıgına baglı ama dogunun parisi derler ıgdıra bunu tüm dogu diyor..

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

dogunun parisi diyarbakirdir...

• quote:

hep öyle derler zaten şeriat aya çıkmamıza mani oldu ülke geri kaldı 80 yıldır şeriat yok kaç kere aya çıktınız veya ne ürettik güzel kardeşim inşallah sen uzun uzun yaşarsın mutlu mesut

batı dinden uzaklaştı gelişime başladı.islam toplumları o kadar ilerleyemedi. bakınız ATATÜRK biraz ayar vwerdi de az buçuk geliştik diğer toplumlar gibi olmadık.bu ülke gelişmek için harcaması gereken cabaları dincilerle Amerikancılarla kürtcülerle çarpışarak harcadı. kısacası vurgulamak istediğim dinin olumsuz etkisi bir gerçek.sadece islam toplumları için değil Hristiyan toplumlar içinde öyle.onlar kabuğunu kırdı.biz hala yerimizdeyiz.

• quote:

DALGA geçecekler uzak dursun merak ettiklerinizi sorun cevaplıyayım..

Farsça zor mu hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal mistake

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Iğdıra gittim 1-2 ay kaldım bence berbat bi yer sence ?

Hangi şehirle kıyasladıgına baglı ama dogunun parisi derler ıgdıra bunu tüm dogu diyor..

doğunun parisi bir kez erzurum'dur.

son zamanlarda nüfusu 80.000 i geçti...son zamanlarda bir patlama oldu onun da nedeni nedir bilmiyorum.

insan olarak da erzurum insanı yine ığdır insanından kat be kat iyidir.

tanımasak bize ve diğer insanlara yutturacaksın.

dogunun parisi diyarbakirdir...

tamam kardeş ,tartışmayın.senin ilin doğunun parisi olsun ,onların ki de newyorku, Londrası olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: EndlessPowerr

Şeriat dediğin şey kuranda yazan allah'ın hükümlerinin hepsi artı olarak da sünnetten yapılan kıyaslamalardır. Kadına yarı miras verilmesi Kuran'da yazar zaten. sen hayatında bir kere kuranı açıp okumadığın için böyle saçma sapan konuşuyorsun. İslam arap dini falan değildir. Sakallı dediğin adamlar da peygamber efendimizin hadisleri ışığında sakal uzatıyorlar, cübbe giyiyorlar. Sen şu an müslüman değilsin bunu sana bir müslüman olarak uyarmak için söylüyorum. Madem müslümanım diyorsun ilk başta bir kere kuranı oku ondan sonra ahkam kes. Utanmasan şeriata bir de küfür edeceksin burada. Sen o cahil dediğin insalardan milyon defa daha cahilsin

Sen onu dinsizlkle suçlayamazsın. İnsanları böyle dinden soğutuyorsunuz. Hristiyanlar'a sorsan onlar tevhid dinine inanırız derler çünkü Tanrı birdir, ama İsa onun çocuğudur derler. Onların ki ne kadar tevhidse sizinki o kadar tevhid, o kadar sünnet. Ha Allah çocuk edindi demişsin, ha sevgili edindi? Ne fark ediyor?

Ayrıca şu var ki misvak kullanmayı, selamün aleyküm demeyi sünnet sanıyorsunuz. Hacı yağı sürmeyi sünnettir sanıyorsunuz. Sorarım, peygamberin diş fırçası, macunu olsaydı misvak kullanır mıydı? Araplardan gelmeseydi de Çinlilerden gelseydi Ni hav yerine selamün aleyküm mü derdi? Çin'in geleneksel kıyafetleri yerine Arap kıyafetleri mi giyerdi? Yani sünnet dişi temiz tutmak, eş dostla selamlaşmak, temiz kokmak değil de misvak kullanıp, sakal bırakıp, cübbe giyip her yere Arapça sözcükler mi savurmaktır?

Kadına yarım miras verilir çünkü kadının geçindirmesi gereken bir ailesi yoktur. Kuran'da her şey adaletlidir. Fakat ona yaptığınız eklemeler yüzünden bu millet dinden imandan Kuran'dan soğuyor. Cübbe sakal sünnetmiş de o yüzden giyip bırakıyorlarmış. Bir de bu ilimmiş. Kuran'a göre peygamberler toplumdaki diğer insanlar gibidir aynı. Fakat tek farkı vahiy alır. Yani geldiği toplumun giysisini giyip onların adetlerince yaşarlar. Bu demek değildir ki onun gibi giyinip sakal bırakmak sevaptır. Ya da onun gibi giyinmemek günahtır.

Ehl-i Sünnet diye bir din kabul edilemez. Bize Müslüman olmamız emredildi. "Ehl-i Sünnetten başkası cennete gidemez, sen nasıl Ehl-i Sünnet'i terk edersin, sen nasıl Ehl-i Sünnet alimlerinin görüşlerini reddedersin, dinden çıktın sen!" diyenler Ehl-i Kitap gibidir. Ayette onların durumu şöyle belirtilir: "Bir de; “Ehl-i Kitaptan başkası Cennet’e girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz delilinizi getirin.”" (Bakara 111)
    Sünnilik dinini din edinenlerin durumu budur.

Ben Müslümanlardanım. O yüzden bu tür çelişkilerle başım ağrımıyor. Sünniliğin de Kuran'la olan çelişkilerini bir bir yazabilirim. Şia'nın da...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.