Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: grezimonk

şeriat yobaz mollanın uydurması hala müslümanlıkla bir tutuyorlar yuh...

şeriat Allah'ın Hükümleridir.
    yalnız mollalar çarpıtıyolar gerçekten Allah'ın Hükümleriyle Yönetilen devlet var mı aceba ?
  • Mollanın uydurmasını tekrar et dur...
  • 1_İran hükümeti olsun halkı olsun mezhepçilik yapiyormu yoksa tüm İslam camiasına sahip cikiyorlarmi? Filistin davasını ve Hamas'ı seviyormusunuz?

2_Sünniyim diye benden nefret ediyormusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Gecen gunlerde cok kisa ama super bir belgesel izledim iranla ilgili.. İranın yarısı gelenekselci yarısı ise daha modern dusunuyorlarmis.. Hatta bunlarin arasinda basortuyu isteyen taksın diyende var. Nufus cuzdaninda islam kelimesinin silinmesini isteyen de..

-Benim en cok merak ettigim gecmiste olan iran devrimini ne derece basarili oldugu yada eskiye donme gibi caba varmi iranda?

Eskiyi mumla ariyoruz. bunu sana bir iranli olarak soyluyorum.

Iranlimisin cidden? Sakaysa yapma lutfen sirasi degil!

Bu konunun sakasi mi olur kardesim? 8 senedir istanbuldayim

• Yeni İran'dan mı geldin yoksa İran'dan yeni mi geldin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

Neden münafık bir devletmiş? Dünyadaki münafık devletler,sudiarabistan, mısır, türkiye, malezya falan var^^

Devlet nasıl münafık oluyormuş anlamadım ama kasıt devlet politikalarıysa münafık olmayan devlet yoktur diyebiliriz.

Ezanında "Aliyyun veliyullah" diyen bir ülkedir İran. Allah, Muhammed, Ali üçlemesi yapmışlar. Ömer, Osman adını alamıyor kimse. Peygamberin en yakın arkadaşlarına rivayetler yüzünden her namazlarında beddua ediyorlar. Ateist, Agnostik olmak yasak. Bu nasıl İslam'dır? Kuran'a zıt bir yaşam var. Kuran "Dinde zorlama yoktur." der, onlarda Ateistlik yasak. Dileyen Ateist olamayacaksa Allah'ın sınavının anlamı ne? Allah'ın sınavına ne hakla müdahale ediliyor?

Suudi Arabistan İran kadar var. Evet doğru. Orada da aynı saçmalıklar var. Fakat Ali'ye bu kadar saplantıları yok. Ömer, Osman düşmanlıkları yok. Ezanlarındaki şirk miktarı az. Onların da Allah'ın ayetlerine karşı geldikleri ortada. Kadının açılma özgürlüğünün bulunmadığı bir ülkede İslam falan yaşanmıyor demektir. Maalesef bugün bu ülkeler ve şeriatları doğrultusunda bunun tam tersinin doğru olduğu düşünülmekte. İsteyen arkadaşlara bunları tek tek açıklarım.

Türkiye'ye gelince. En özgür İslam ülkelerinden. Nispeten barış var. Nispeten diyorum, Türkiye'nin de çok acılar çektiği malum. Zihniyet olarak Suudi Arabistan'la aynı Siyasi mezhebi paylaşmalarından ötürü onlara yaptığım yorumları aynen yapabilirim. Fakat Suudi Arabistan'da bunlar anayasa haline getirilmiştir. Türkiye ise demokratiktir ve bu mezhebin öğretileri anayasa falan değildir. Özgürlük daha gelişmiştir. Şirk seviyesi onlarla aynı.

Kuran'dan ayetlerle insanların ve devletlerin yaptığı yanlışları tek tek açıklayabilirim. Bunlar yüzünden insanlar dinden soğuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xLeqendBoy

quote:

Kahrolsun şeriat,
    yaşasın laiklik, demokrosi, cumhuriyet

müslüman değilmisin şeriatı istemiyorsun

Elhamdürüllah müslümanım ama şeriat den ve şeriatilerden nefret ediyorum...Allah şeriatdenen pis şeyi ülkemden uzak tutsun yarabbim...zaten öylede yapıyor yüce rabbim <3

• Dostum forumda insanlari az cok taniyorsan bunu sormam normal benim.. Biraz gec oldu kusura bakma Hosgeldin oyleyse

• quote:

Orijinalden alıntı: malatya6089

Şeriat deyince adam zorla kesme veya kapatma anlıyor
    Bide iranin gücünü görmek istiyorsan filistin savaşina bak

Pardon ne anlıycaktık? şeraitın baştan başa herşeyi yanlış, arap uydurması...kadınlar erkeklerle eşit mirasdan pay bile alamıyor bee

iran napmış filistin savaşında? israil örmüş duvarını filistin çevresine...suya bile sokmuyor arapları...nerede iranın gücü pardon?
  • quote:

quote:

quote:

Kahrolsun şeriat,

Elhamdürüllah müslümanım ama şeriat den ve şeriatilerden nefret ediyorum...Allah şeriatdenen pis şeyi ülkemden uzak tutsun yarabbim...zaten öylede yapıyor yüce rabbim <3

Dostum Sözde Şeriatla yönetilen ülkelere baktığımızda nefret etmen normal ama şeriatın asıl tanımı Allah'ın hükümleridir. yalnız şu an sözde şeriat ile yönetilen ülkelerde biraz kendi çıkarları için yoğurulmuş bir şekilde yapıyorlar normalde şu an dünyada şeriatı %100 uygulayan ülke yok.

@Sjoberg çok güzel açıklamış zaten şu an Dünyada İslamın Hükümlerini uygulayan devlet/millet sayısı yok yada yok denecek kadar az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nizam-ı Cihan -- 5 Eylül 2013; 19:37:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blutrache

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

quote:

Orijinalden alıntı: olrayt

yapmak serbest mi

İdam cezası var zina ve hırsızlıgın.

aldatma ollmadıkça öldürme diye bi ceza yok ki nerelerinden uyduruyorlar bu şeriat kurallarını

Şeriat'ın kendisi zaten uydurma, insanlık dışı, saçma bişey....Atatürk'e şükürler olsun şerai denen pis şeyi ülkemize sokmadı yaaa

Allahın emir ve yasaklarına şeriat denir. İran'ı ve insanlarını sevmem fakat senin bu yaptığın da çok yanlış.

• quote:

@Sokollu Mehmed Paşa
    ABD hakkında 3yaşındaki çocukta 80yaşındaki dedede lanet okuyor ve iran ciddi bir güç haline gelmiş olası saldırı olursa irana açık ve net israili haritadan bile silerler . Zira askeri kanadının açıklamalarında israile füze dahi atmadan hamas ve hizbullah ile bitiririz diyorlar 2006da zaten lübnanda hizbullah israile gereken dersi verdi..

Türkiye halkı hakkında olumlular ama devleti ve hükümetine düşmangibiler

hizbullat da olabilir hani masum çocuklara kıyan
  • Irak'ın işgalini hatırlamıyorsun büyük ihtimalle ama Saddam'ın ordusu Amerikanın karşısına çıkmadı. Ufak direnişler hariç Amerika doğru düzgün savaşmadı. Yoksa Amerikanın kayıpları çok daah fazla olurdu. Amerikanın Iraktaki çoğu kaybı işgal sonrasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 5 Eylül 2013; 19:49:37 >
  • Acemler (İranlılar) ta Osmanlı'dan bu yana bizleri sevmezler, bize düşman kim ise dost edinirler. Uzak durmak lazım, yada iyi tanımak lazım. Çünkü dostunu yakın tut düşmanını daha yakın demişler.
  • istediğin bayanla rahatça konuşup arkadaş olabiliyormusun
    sana karşı ilk tepkileri nasıl

ben sunni bir Türk olarak orda olsam insanlar nasıl tepkiler verir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çakma Zippo

quote:

quote:

@Sokollu Mehmed Paşa
    ABD hakkında 3yaşındaki çocukta 80yaşındaki dedede lanet okuyor ve iran ciddi bir güç haline gelmiş olası saldırı olursa irana açık ve net israili haritadan bile silerler . Zira askeri kanadının açıklamalarında israile füze dahi atmadan hamas ve hizbullah ile bitiririz diyorlar 2006da zaten lübnanda hizbullah israile gereken dersi verdi..

Türkiye halkı hakkında olumlular ama devleti ve hükümetine düşmangibiler

Yakın zamandaki iran-ırak savaşına bak....iran daha ırak'ı savaşta yenemeyen ezik bi şeriat ülkesidir

ya bi git tarihi vikipediden mi öğreniyosunuz bir anlasam

Sadece gülerim ben sana iranın ne denli geliştigini özellikle savunma sanayide iyi bir araştırın

İranin gelismisligine laf atamam cok bilgili degilim ama amerika ve israilin ondan cekinmesinin nedeni iran dier ulkeler kadar kolay pes etmez ve cok sehit veridirir halk baska ulkelere demokrasi vb icin asker kaybetmek istemiyir ondan cekiniyorlar yoksa amerika israil felan tehtid olarak saymaz israili arti israilin arkasinda amerika vardir imkani bioe yok israili yenmesinin iranin

• quote:

quote:

Kahrolsun şeriat,

Kardesim ben muslumanim ama seriat istemem seriat dogru olsa bile benim halkimda musluman olmayanlarda var veya musluman olup bazi konularda daha rahat olanlar var sirf ben istiyorum diye herkesin hayatini degistiremem seriat istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

Arkadaşlar şeriatı iran'a bakarak yorumlamayın. Oraya bakarak da kahrolsun şeriat falan demeyin imanınızı tehlikeye atarsınız şeriat Kur'an hukuku demektir. Onlar düzgün uygulayamıyorlarsa suçu şeriata atmayın.

Benim imanımın tehlikeye girip girmeyeceğini sen nerden tahmin edebiliyor musun, bahede yatır mı var yoksa yobaz arapmısın? bnim imanım Allah2-ü Teale ile benim aramda ve kahrolsun şeriat diyorum...pis iğrenç şeriat....şeriatçılarıda sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaintWarrior

quote:

quote:

Kahrolsun şeriat,

Kardesim ben muslumanim ama seriat istemem seriat dogru olsa bile benim halkimda musluman olmayanlarda var veya musluman olup bazi konularda daha rahat olanlar var sirf ben istiyorum diye herkesin hayatini degistiremem seriat istemiyorum

Helal olsun sana dostum...zaten laiklik inanan ve inanmayan insanları bütünleştiren bir sistem...Türkiye'nin şeriat denen arap töreleri ile yönetilmesi düşünülemez zaten^^

• İnternet hızı nasıl ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.