Şimdi Ara

IRANDAN YENI GELDİM SORUSU OLANLAR ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
12
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laf Hz.Ali den açılmış iken bende Hz. Ali'nin ünlü bir sözünü yazmak istiyorum.

Mübarek diyor ki: "Bir dağ bile beni sevse Musibete uğrar" daha söze lafa ne gerek varki.
  • Nasıl yormuşlar konu ya.
    Adaşım sen boşver bu sarsukları ben sana özelden bir iki bir şey sorayım ilgilendiğim.
  • sahlik varmi gene? savasa girseler Sah Sah Sah diyemi bagirirlar gene?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BodyBuilder88

Konuyu açan arkadaşa : Bir konu açıyorsun 50 tane soru var ve cevap vermiyorsun.

Alay ve dalga içeren mesajlara cevap atmıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: power.

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

DALGA geçecekler uzak dursun merak ettiklerinizi sorun cevaplıyayım..

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?

bu düşmanlık biraz bizim taraftada var sanki.
    dikkat ederseniz osmanlıda hiç ali isminde padişah yok.
    bu tesadüfmü?

Bunu sen düşmanlık olarak mı görüyorsun yani o dönemde halife ismi olmamasını düşmanlık gösterdikleri için mi olmadığını söylüyorsun. Senin mantığınla hareket edersek Muhammed isminde de padişah yok o zaman ona da mı düşmanlık vardı. Neden mi Osmanlı'nın Muhammed ismine olan saygısından dolayı verilmemiştir ciddi bir sorumluluk yükleyeceğinden onun yerine aynı kökten gelen isimler kullanılmış.

• quote:

quote:

Hz.Ayşe annemize ,Hz.Ömer e , Hz.Ebubekir e ,Hz.Osman a düşman gözüyle bakan insanların arasında nasıl durdun zor olmadımı?

Hz. hatice senin nekadar anan peki ? Fatıma ve zeynep anası olan haticeyi diyorum hani o ilk müslümanlıgı kabul eden kadın olan hatice .

Ben şiayım ben ali ile ömeri bir tutmam benim görüşüm sende tutma peygamberin cenazesinde nerdeydi ömer . Gadiri humda ali hakkında ne dedi peygamber ? müslümanlıgı kabul eden ilk müslüman kimdi ? peygamberin yatagına yatıp kafirleri şaşırtan kimdi ? Huseyn gibi bu din ugruna canını verip şehid olan yigidin babasıdır ali .! Ehli sünnet gözünü açıp aliyi önce iyi tanısın sonra biz saygı duyalım ömere !

Ömer ise mekkeliler tarafından peygamberi öldürmeye yollanan bir adam degil mi ? Fatımayı defalarca istedi ama peygamger vermedi ! daha birçok şey yazarım buraya tamam bende şia yım saygımda var düşman gözüylede bakmam ama ali gibi bir yigitle adını yanyana dahi almam ..

Mezhep kavgasını sevmem yanlışta bulurum ama biraz açın okuyun okuyun

• quote:

Orijinalden alıntı: aggrekan

quote:

@Linerdaz

Dini lider hamaney için hepsi adeta ölebilir tek emri ile bastıgı yeri kutsal dokundugu yeri kutsal sayıyorlar..

yok

şu cümleden bile gelişmedikleri/gelişemedikleri anlaşılıyor böyle düşünmeye devam ederlerse de geri kalmaya devam edecekler dokunduğu yeri kutsal saymak nedir?
    ortaçağ avrupası mı orası? adam diktatör
    not:iran halkının tamamının öyle düşündüğünü sanmıyorum sen bence biraz kendi düşündüğün gibi yorumluyorsun
    ayrıca halkın 'hepsinin' böyle düşünmediğini 2 seçim önce gördük yeşil yeşil flamalarla iran halkı gösteriler yaptı
    2006 da hamas ve hizbullah(ki katıksız terör örgütü) boyunun ölçüsünü aldı
    not:israili sevmem yanlış anlama olmasın

Peygamber soyundan gelen bir insan oldugunu biliyormusun sen hamaneyin önce bir araştır adamın soyunu seyidligini sonra gel yorum yaz ..

2006 yılında israile gereken dersi verdi hizbullah. Tabiki sevmezsiniz hizbullahı müslümanlıgın ayakta durması için siyonist rejimi emperyalizmi düşman gören bir örgütü severmisinizki herzaman derim s...ken kazanır sizede öylesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

mazot
    ve cep telefonları ne kadar

60lt mazot : 9tl türk plakası oldugu için ama iran plakam kartım olsaydı : 3tl

İphone5 : 1100tl
  • quote:

quote:

quote:

Hz. hatice senin nekadar anan peki ? Fatıma ve zeynep anası olan haticeyi diyorum hani o ilk müslümanlıgı kabul eden kadın olan hatice .

Ben şiayım ben ali ile ömeri bir tutmam benim görüşüm sende tutma peygamberin cenazesinde nerdeydi ömer . Gadiri humda ali hakkında ne dedi peygamber ? müslümanlıgı kabul eden ilk müslüman kimdi ? peygamberin yatagına yatıp kafirleri şaşırtan kimdi ? Huseyn gibi bu din ugruna canını verip şehid olan yigidin babasıdır ali .! Ehli sünnet gözünü açıp aliyi önce iyi tanısın sonra biz saygı duyalım ömere !

Ömer ise mekkeliler tarafından peygamberi öldürmeye yollanan bir adam degil mi ? Fatımayı defalarca istedi ama peygamger vermedi ! daha birçok şey yazarım buraya tamam bende şia yım saygımda var düşman gözüylede bakmam ama ali gibi bir yigitle adını yanyana dahi almam ..

Boş boş iftira atıp tutmayın. Melekler bile haya ederdi Hz.Osmana.Sende okuyun diyorsunda kimin kitabını okuyorsun Allah aşkına.Sizin derdiniz Hz.Aliyi Hz Osman ve Hz Ömerden üstün göstermek değilki.Neredeyse peygamber yapacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BusteID -- 6 Eylül 2013; 10:58:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farego

Turkiyeden nefret etme sebepleri neler.

RTE politikaları..
  • aziz hoca hos geldin.
    irani cok merak ediyorum.
    irani bir ucundan obur ucuna turist olarak araba ile gezsek guvenlik sorunu olurmu?
    yani turistik sehir merkezleri degilde , koyler kasabalar filan bakisi nasil mesela turklere?
    iran afganistan(veya pakistan) uzeri karayolu ile geze geze hindistana gitmeyi hayal etmisimdir hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 6 Eylül 2013; 11:03:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizaya

quote:

Orijinalden alıntı: xLeqendBoy

quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

şeriat yobaz mollanın uydurması hala müslümanlıkla bir tutuyorlar yuh...

şeriat Allah'ın Hükümleridir.
    yalnız mollalar çarpıtıyolar gerçekten Allah'ın Hükümleriyle Yönetilen devlet var mı aceba ?

Şeriat Allah'ın hükmü falan değildir...

Ha şeriat kurallarını gelip Allah uygulayacaksa yeryüzünde boynum kıldan ince ama şeriat kurallarını cübbeli, sakallı, ağzından arapça kelimeleri eksik etmiycek acayip acayip tipli adamlar uygulayacaksa ona karşıyım ben.

Kuranda şeriat geçer.Şeriat Allah'ın kanunlarıdır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: BusteID

quote:

Boş boş iftira atıp tutmayın. Melekler bile haya ederdi Hz.Osmana.Sende okuyun diyorsunda kimin kitabını okuyorsun Allah aşkına.Sizin derdiniz Hz.Aliyi Hz Osman ve Hz Ömerden üstün göstermek değilki.Neredeyse peygamber yapacaksınız.

Biz asla ama asla Son peygamber Hz. Muhammed'den (s.a.v) başkasını peygamber olarak görmedik bizim inancımızda ondan sonra 12 imam vardı ehlibeyti vardır peygamber bunuda zaten şöyle açıklıyor ; Peygamber Efendimiz (s.a.s.),Kur’an-ı Kerim ile Ehl-i Beyt’ini bizlere emanet olarak bırakmış, kurtuluşumuza vesile olacakbu emanetlere özel önem vermemizi isteyerek şöyle buyurmuştur:“Ey insanlar! Aranızda iki şey bıraktım ki,onlara tutunduğunuz sürece asla sapkınlığa düşmezsiniz: Allah’ın kitabı ve benim Ehl-i Beytim.”(Tirmizî, Menâkıb, 31)

Biz ali'yi severiz ama peygamber'den (sav) ötürü severiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

aziz hoca hos geldin.
    irani cok merak ediyorum.
    irani bir ucundan obur ucuna turist olarak araba ile gezsek guvenlik sorunu olurmu?
    yani turistik sehir merkezleri degilde , koyler kasabalar filan bakisi nasil mesela turklere?
    iran afganistan(veya pakistan) uzeri karayolu ile geze geze hindistana gitmeyi hayal etmisimdir hep.

Hiç korkun olmadan git türk halkını çok sevip sayıyorlar sadece hükümete bi düşmanlıkları var. Güven konusunda ise sokaklarda bile yatanlar var yol üzerinde seyahat edenlerden ..

• quote:

quote:

quote:

Biz asla ama asla Son peygamber Hz. Muhammed'den (s.a.v) başkasını peygamber olarak görmedik bizim inancımızda ondan sonra 12 imam vardı ehlibeyti vardır peygamber bunuda zaten şöyle açıklıyor ; Peygamber Efendimiz (s.a.s.),Kur’an-ı Kerim ile Ehl-i Beyt’ini bizlere emanet olarak bırakmış, kurtuluşumuza vesile olacakbu emanetlere özel önem vermemizi isteyerek şöyle buyurmuştur:“Ey insanlar! Aranızda iki şey bıraktım ki,onlara tutunduğunuz sürece asla sapkınlığa düşmezsiniz: Allah’ın kitabı ve benim Ehl-i Beytim.”(Tirmizî, Menâkıb, 31)

Biz ali'yi severiz ama peygamber'den (sav) ötürü severiz..

Peki Hz.Ali'yi peygamber'den ötürü seviyorsunuzda neden Hz.Ömer'i Hz.Osman'ı peygamberden ötürü sevmiyorsunuz?Neden Hz.Ali yüceltiyorsunuz onların yanında?Neden diğerlerine iftira atıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

sokakta kavgada haklıda olsan bıçak çekene büyük cezalar varmış, esrar serbest ama alkol yasakmış doğrumu ?

Kavga diye bişey olamaz orda . Bizim bir akraba kavga etmiş 2 yumruk atmış 10aydır yatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

Arkadaşlar şeriatı iran'a bakarak yorumlamayın. Oraya bakarak da kahrolsun şeriat falan demeyin imanınızı tehlikeye atarsınız şeriat Kur'an hukuku demektir. Onlar düzgün uygulayamıyorlarsa suçu şeriata atmayın.

+sonsuz.

• quote:

Peki Hz.Ali'yi peygamber'den ötürü seviyorsunuzda neden Hz.Ömer'i Hz.Osman'ı peygamberden ötürü sevmiyorsunuz?Neden Hz.Ali yüceltiyorsunuz onların yanında?Neden diğerlerine iftira atıyorsunuz?

Peygamberi öldürmeye gelen adamımı sevcem ? Kaç yaşında müslüman oldu ? aklı nerdeydi neden ilk müslüman olmadı ? Gadiri hum'da peygamber ömerden bahsettimi ? Peygamberin cenazesinde ömer nerdeydi ? Hz. Ali ile Ömerin adının yanyana gelmesine dahi tahammülüm yok.!
  • quote:

quote:

Peygamberi öldürmeye gelen adamımı sevcem ? Kaç yaşında müslüman oldu ? aklı nerdeydi neden ilk müslüman olmadı ? Gadiri hum'da peygamber ömerden bahsettimi ? Peygamberin cenazesinde ömer nerdeydi ? Hz. Ali ile Ömerin adının yanyana gelmesine dahi tahammülüm yok.!

Peygamber sevdi Hz.Ömer'i sen kimsin ki sevmeyeceksin.Allah bile islama girmeden önceki günahlarını, yanlışlarını siliyor sen mi onları yargılayacaksın?Peygamber efendimizin cenazesiyle ilgili bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yani iftira atmadığını kanıtla çünkü ben öyle bir şey bulamadım.Tabi bu kaynakta senin kafandaki biri tarafından yazılmışsa benim tarafımdan pek kabul görmeyeceğini tahmin edebilirsin.

• quote:

Peygamber sevdi Hz.Ömer'i sen kimsin ki sevmeyeceksin.Allah bile islama girmeden önceki günahlarını, yanlışlarını siliyor sen mi onları yargılayacaksın?Peygamber efendimizin cenazesiyle ilgili bilgiyi hangi kaynaktan aldığını yani iftira atmadığını kanıtla çünkü ben öyle bir şey bulamadım.Tabi bu kaynakta senin kafandaki biri tarafından yazılmışsa benim tarafımdan pek kabul görmeyeceğini tahmin edebilirsin.

Sen cenaze olayına bi git araştır iyice sonra konuşalım..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.