İrenis marka CAT 8.1 kablo iyi mi?
-
-
100 Mbps VDSL için gerekli değil. Elinizdeki CAT5e ile arasında hiçbir fark olmaz.
-
Evet, iyidir. 1 aydır kullanıyorum. Ben sağlamlık açısından ihtiyaç duyduğum için almıştım. Taş gibi ve kalın :). Kullandığınız kablo da herhangi bir kusur yoksa ping ve hız değerlerine etki edeceğini zannetmiyorum. Aşağıya fotoğraflarını ekledim. 2. foto'da CAT5 ile karşılaştırdım. Para sorun değilse alabilirsiniz. Aksi halde CAT6 veya CAT7 (daha sağlamdır) fazlasıyla iş görecektir.
-
100Mbps pakete geçtim ama 70-75 arası hız alabiliyorum ping ise fazla iyi değil.2 kabloda sizde mevcutsa keşke bir test yapıp gösterseniz neyse madem hız ve ping performansa etki etmicek okadar para vermeye gerek yok, teşekkürler ilgilendiğiniz için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WooDy.WooDPeCKeR -- 4 Mayıs 2021; 16:9:37 > -
Rica ederim. O hız konusu büyük ihtimal kablo kaynaklı değildir. Gelen hız veya mevcut altyapınızın desteklediği hız o kadardır. Kablo fark etmeksizin hattımda değişen bir şey olmuyor. Performansa etkisi olmaz. CAT8 çok yüksek hızları desteklediği (40Gbps) ve dayanıklılığı için tercih ediliyor. Benim size önerim CAT7 olur. Zaten ben de 2. makinem de CAT7 kullanıyorum. Onun da link'ini aşağıya ekledim.
Almak isterseniz önce satıcısına kablo resimdeki gibi gri ve yuvarlak mı diye sorun. Çünkü resimde görünen fat yani yuvarlak olsa da bazılarına yassı kablo göndermişler. Benim kullandığım resimdeki gibi.
https://www.hepsiburada.com/ethic-cat7-patch-kablo-3-mt-pm-HB000004Q61H
Alternatif olarak bunu da düşünebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X