Şimdi Ara

İRFZ44N Mosfet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar resimde gördüğünüz şekilde mosfeti bağladığımda arızalanıyor yada kapanıp açılmıyor sorunu bir türlü bulamadım

arduinonun d13 pinine bağlı olan kablodan 1 saniye ile fasılalı 0 ve 5 volt elektrik sinyali yollanıyor (Blink)

aynı devrenin gücünü adaptör değil de arduino üzerinden aldığımda sorun olmuyor ama , bu şekilde 12 voltluk bir adaptör kullanırsam mosfet bozuluyor , ben mi yanlış bağlıyorum anlamadım

Mosfetin tetik ayayğından 10k lık direnc attım eksiye elektrik falan varsa boşaltsın ordan pullup pulldown gibi dedim ama yine olmadı 5 tane mosfeti bozdum ama sorunu bitürlü çözemedim

mosfeti kullanamıyorum yardım edin lütfen nerde yanlış yapıyorum ne eksik anlamadım

İRFZ44N  Mosfet Sorunu

• 5 tane mosfet bozduktan ve 2 gün ugrastıktan sonra sorunu buldum arkadaşlar

aynı sorunu yaşaya arkadaşlara da tavsiyedir

eğer benim gibi farklı kaynaklardan besleme yapıcaksanız arduino üzerindeki bir led'e resimde gösterdiğim gibi arduinonun gnd sini npn transistörün yada mosfetin gnd si ile birşetirmek zorundasınız

Yani düz mantık 5 volt ile çalışan arduinonuzun gnd ucunu direk 12 volt yada 24 volt luk adaptörünüzün eksi hattına bağlayarak aşıyorsunuz bu sorunu

bağlamazsanız eğer transistörünüz çalışmaz , yada mosfetiniz direk bozuluyor

İRFZ44N  Mosfet Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 16 Şubat 2020; 0:32:4 >

• Tek kablo ile sinyal iletmek Nikola Tesla mezarında ters döndü hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    kesinkes olması gerekendi....,,
    Farklı hatlarda gerilimolabilir. Ama bir yere akabilmesi ya da mantığı tamamlayabilmesi için, o hat ile diğer kutbunun bağlı olması şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

kesinkes olması gerekendi....,,
    Farklı hatlarda gerilimolabilir. Ama bir yere akabilmesi ya da mantığı tamamlayabilmesi için, o hat ile diğer kutbunun bağlı olması şart.
    Ben adaptorun toprak hattindan akar gider diye dusundum hep ama oyle degilmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam akar gider elbette. Ama transistörün beyzine 0.7Volt geilim farkını oluşturmanız gerektiğinde siz toptak kısmını da kollektöre vermezseniz, beyze hiçbirey uygulamamış olursunuz. Pilli bir devrede pil gerilimi ile transistör tetikleyip, güç kaynağı ile de akım sarfedecekseniz; toprakları aynı olmak zorunda.

Yoksa havaki iletkenliği düşünsek herşey birbirine bağlı aslında ama iş görmyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Tek kablo ile sinyal iletmek Nikola Tesla mezarında ters döndü hocam
    Çok güldüm buna

Proje nedir hocam ? Neden tetikliyorsunuz mosfeti ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ir2153 ile smps
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Çok güldüm buna

Proje nedir hocam ? Neden tetikliyorsunuz mosfeti ?

Alıntıları Göster
    Hocam elimde şerit led var 2 metre falan onu arduino ile yakmak için denemiştim ,

Proje başarılı olsaydı ileriki zamanlardammosfetle farklı projeleride yapcaktım ama hepsi yandı

üstüne yanlışlıkla kısa devre yapıp kartıda yaktım mosfetler ,kart flan derken 40 lira maliyeti oldu

şimdi Tikercad simulasyon programı falan kullanmaya başladım yoksa deneme yanılma ile çok masraf cıkıcak

ilerde rgb ledi falan yakmayı düşünüyorum arduino ile ama aslında amacım mosfeti tetiklemeyi ögrenmekti ama olmadı işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 17 Şubat 2020; 21:33:31 >

Aşağıdaki şemanın sağ tarafı yani sarı bölge rahmetli kenakord hocamızın çizdiği devre. Tek mosfet atmak yerine o devreden 10 tane oluşturup arduino ile vu meter yapabilirsiniz. Sadece ses sinyali değil her türlü işte sinyal şiddeti için eğlenceli proje olabilir.

İRFZ44N  Mosfet Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 17 Şubat 2020; 19:49:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Aşağıdaki şemanın sağ tarafı yani sarı bölge rahmetli kenakord hocamızın çizdiği devre. Tek mosfet atmak yerine o devreden 10 tane oluşturup arduino ile vu meter yapabilirsiniz. Sadece ses sinyali değil her türlü işte sinyal şiddeti için eğlenceli proje olabilir.

Teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.