Şimdi Ara

Iriver clix 2 ile Cowon d2 Karşılaştırma ve Seçim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
10.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: enmisafir

quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Senin yazın daha komik olmuş. Eli büyükolayına baya güldüm, kalemi yok zaten bu aletin.

Küçük bir cihaz için 7mm nin anlamı büyüktür.(dizi, fim izleyene)

Şarkı değiştirme olayına da kafayıtakmışsın, çıkarıp değiştireceksin, bu kadar, ben şu ana kadar hiç zorlanmadım.

Seste iriver ın üstün olduğunu herkes kabulo ediyor zaten, burada yorumları yaparkende fiyatı çok fazla göz önünde bulundurmuyoruz, kimse f/p sormuyor hangisi daha iyidir diye soruluyor. Gördüğün üzere cowon özellikte bir adım önde.

Daha öncedende söylediğim gibi cowon çoklu oynatıcı olarak iriver dan daha iyi. Zaten sadece müzik dinlemek için alacak insanında iriver ın fazladan özelliklerine para dökmesi gerekmez, iriver ın daha az işlevi olan modelllerine de bakılabilir.

Hani ses üstünlüğü var diye gelseniz gam yemem ama şarkı değiştirme, elim büyük falan diyince olmuyor.

arkadaşım özellikte önemli demek ne kadar fark ederki? sesnce ses ve radyo kalitesimi yoksa sesi ile öne çıkması gereken bir cihazın eklentilerimi daha önemli? boşuna tartışmayalım her iki cihazında alıcısı var ve yine şunuda kabul edelimki tüm düya kullanıcıları için iriver clix cowon d2 den daha üstün ses derinliğine ve gerçekçiliğine sahiptir! birde bu "komik" kelimesi ile başlayan cümleleri kavrıyamıyorum ne kadar gereksiz ve aslında kullananı küçük duruma düşüren çirkin bir kelime

Şimdi millet birbirini tahrik etmeye başladığında olayın konuyla alakası kalmıyor. Sadece görüşlerimi yazmak istemiştim.

Ankara'da clix2 kullanıcısı varsa buluşuruz, cihazları enine boyuna inceler, oturup muhabbet ederiz, güzel olur. Gerçi finaller yaklaşıyor ileriki bir tarihte olur bu dediğim ama ondan sonra üstüne yorumda yapılmaz forumda, en sağlıklısı.

İyi yıllar.

• Birde bakın 3 cihazı birden kullanmış olan arkadaşın yorumlarını aktaralım;

quote:

@e_cool;

Dostum ben hem d2 hem clix2 hemde vibez (2 gündür kullanıyorum) kullanmış birisi olarak sana tavsiyem..
    Eğer şarj önemli ve de video seyredicem dersen--D2

(Bana göre) D2 avantajları:
    Yeterli şarj süresi,doknmatik ekran (kimine göre bu bir dezavantaj)
    Ses seviyesi oldukça fazla (0-50 arası seviyede 40'ın üzerine çıkamadım)
    16 milyon renk destekli ekran.
    SD kart giriş yuvası.
    Şarj süresi (resmi olarak 22 saat denilmiş,genelde 17-18 saatten aşağı düşmedi bende)

D2 dezavantajları:
    Birçok topikte bahsedildiği gibi bass'lar gereğinden çok fazla
    (bass'lardan dolayı bir süre sonra baş ağrısı yapıyor,bass'ı kısıyorsun buseferde ses kötü gelmeye başlıyor)
    Yapay ses efektleri oldukça abartılı tutulmuş.
    Radyo çekiş gücü düşük.
    Kutudan çıkan kulaklıklar çok kaliteli değil.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ses kalitesi benim için daha önemli dersen--Clix2

Clix2 avantajları:
    Ses kalitesi oldukça iyi.
    Kullanımı kolay iriver'e özel Clix menü.
    Ses efektleri oldukça iyi seviyede,seste boğma yada son seste patlamalar meydana gelmiyor.
    Mid ağırlıklı bir ses tını var.
    Ses seviyesi D2'deki gibi çok aşırı yüksek değil ama yeteri (0-30)
    260.000 renk destekli oled ekran
    (260.000 renk destekli olduğuna bakma D2'den kesinlikle kötü değil ve de oled olması ekstradan farklı açılardan bakıldığında görüntü kaybına neden olmaz)
    Kutusundan çıkan kulaklıklar oldukça kaliteli (üzerinde sadece iriver yazıyor ama sanıyorum sennheiser mx200,çünkü onun şeklinde ve onun ses tını'na çok yakın buldum)

Clix2 dezavantajları:
    Kart giriş yuvası yok,
    Şarj süresi D2'deki kadar gitmiyor (full kullanımda yaklaşık 6-8 saat gibi)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hepsini geçtim bana daha da kaliteli ses lazım dersen de--Vibez

Vibez avantajları:
    12 gb.lık depolama alanı (oldukça yeterli,enazından şimdilik )
    Ses kalitesi bu 3 cihazın arasında en kaliteli ses çıkışına sahip player'dir
    (tabi bu sadece bu 3 cihaz için değil,neredeyse dünyada birçok player'den üstün olduğu kanıtlamış bir cihazdır)
    EQ ayarlarının dışında ince frekans ayarı yapabilme imkanı sunar.
    Ses seviyesi oldukça yeterli (0-30).
    Ortadaki dönen tuş oldukça kullanışlı (birçok kişiye göre bu bir dezavantaj)

Vibez dezavantajları:
    Ekran kalitesi neredeyse çakma bir playerin ekranı kadar kötü.
    Radyo standart olarak sunulmamış (sonradan alınan FM card takılıyor,sanıyorum bide video kartı da varmış ama o ekranla nekadar video seyredilir artık bilmem)
    Şarj süresi yaklaşık Clix2 kadar.
    Kutusundan çıkan kulaklıkların yapısı çok zayıf buldum
    (ses kalitesi hakkında hiçbir bilgim yok,kullanma gereği dahi duymadım)
    Tuş kilidinin devreye girmesi için 2 elini aynı anda kullanman gerekli
    (neden öyle birşeye gerek duymuşlarsa )

Neyse,hepsini geçelim..
    Benim fikrimi soracak olursan ses kalitesi olarak sıralamam şöyle olur:

Vibez
    Clix2
    D2

Kullanım ve multimedya açısından bakacak olursak:

D2
    Clix2
    Vibez

Buna göre kendi seçimini yaparsın artık.

Artı,CliX2'yi 2 ay kullandım.
    D2'yi 1 ay kullandım.
    Vibez 2 gündür kullanıyorum.Vibez'den aldığım ses zevkini hiçbirinde bulamadım...!

edit: Cihazların hepsinide sennheiser cx300 ile kullandım.

Arkadaş daha önceden hiç değinilmemiş bir nokaya da değinmiş - Artırılabilir hafıza. Yurt dışında 16, Türkiye'de 8gb lık D2 ye uyumlu hsdc kartlar var, güzel bir artı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilanRapajic -- 1 Ocak 2008; 12:23:27 >

• quote:

Senin yazın daha komik olmuş. Eli büyükolayına baya güldüm, kalemi yok zaten bu aletin.

Şarkı değiştirme olayına da kafayıtakmışsın, çıkarıp değiştireceksin, bu kadar, ben şu ana kadar hiç zorlanmadım.

Hani ses üstünlüğü var diye gelseniz gam yemem ama şarkı değiştirme, elim büyük falan diyince olmuyor.

yazılan bütün yazıları ciddiyetle okudum, hiçbirine komik falan demedim de...
    bu çok komik geldi cidden... :)

neden elim büyük diye gelmeyeyim elim büyük olamaz mı yani... :)

hadi "o senin problemin" dedin diyelim...
    şarkı değiştirmek konusuna neden kafayı takamıyoruz onu anlayamadım...
    "çıkarıp değiştirecekmişiz" :)

dokunmatik ekrana göz kararı cepte mi dokunacaktık? :)

saygılar...

• clix2 sahibiyim...

zamanında önce D2 ile, daha sonra da ipod tocuh ile kıyaslama yapmış ve kararsız kalmıştım...

sonuçta kendi ihitiyaçlarıma göre hangisini satın aldığımda daha memnun kalacağımı tahmin etmeye çalışıp clix2 8gb aldım....
    detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa soru sorabilirler yardımcı olurum....
    shadow_shooter da benimle aynı dönemde almıştı...
    aramızda kargo sürelerinden ötürü bir hafta fark var oldu sadece...

herkesin rahat kullanacağı, memnun kalacağı cihaz farklı olabilir...
    ben D2 yi denedim ve memnun kalmadım...
    ipod touch da çok oyuncak gibi geldi... müzik dinlemeyi seven biri olarak görüntünün beni aldatacağını düşündüm...
    ama onlar da çok güzel ürünler...
    olmasalar arada kalmazdım zaten...

saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironmaiden1

merhaba arkadaşlar. bende 3 model arasında seçim yapamıyorum. 2 modeldi archos 605 ve d2 ama sayenızde buna clix 2 de eklendi. iriver gercekten şık ve kompakt bir cihaz. ama d2 ye karşı en büyük dezavantajı card slot unun olmayışı. benım için videoda mp3 ler kadar önemli. gercekten video kalitesi d2 nin çokmu önünde?

taşınabilir bir cihazda 8GB senin için yeterli değil mi?
  • Arkadaşlar sony NWZ A816 ile clix 2 arasındaki önemli farklar neler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: phobias

quote:

yazılan bütün yazıları ciddiyetle okudum, hiçbirine komik falan demedim de...
    bu çok komik geldi cidden... :)

neden elim büyük diye gelmeyeyim elim büyük olamaz mı yani... :)

hadi "o senin problemin" dedin diyelim...
    şarkı değiştirmek konusuna neden kafayı takamıyoruz onu anlayamadım...
    "çıkarıp değiştirecekmişiz" :)

dokunmatik ekrana göz kararı cepte mi dokunacaktık? :)

saygılar...

arkadaşım şunu söylemek isterdim üstteki 3 tuş var cowon d2 de.. o tuşlar programlana bilir yani normalde volume tuşu ve menu tuşu, hold a alınca o tuşlar kısa basmada şarkı atlama , geriye gitme , play/pause, uzun basmada fast forward, fast rewind oluyo. ben cebimdeyken alet pandolonun dışından tıklıyorum hiç çıkarmayada gerek yok lütfen bilip bilmeden konuşmayalım..ayrıca üstünde kalemi var yani koca pençeli olanlar için baya ince bi ayrıcalık ha eger ses kalitesi diyen olursa ben bu aletin ses kalitesini tam 6 ay boyunca begenmedim açıkcası eq ayarlarından pek anlamıyodum, şimdi yaptıgım ayarla iriver 320 imdekine yakın ses veriyo , ayarsızken basslar başını agırtıyo dinletmiyo sesler boguk gelio nerdeyse ...k gibi yanii aldgın kulaklıga göre ayar yapman gerekiyo ve en güzel yani o eq ve efektler ile herkes begendigi ses kalitesini yakalayabilir çünkü bayagı geniş bi aralık sunuyor... radyosu açıkcası bişiye benzemio sırf radyo için bile bu aleti degiştirmeyi düşündüm düşünmedim degil.. ayrıca clix1 de kulladım video berbattı onda açıkcası ama clix 2 yi bilemicem.. isteyen istedigin alsın bence hatta yapabiliyosa önce bi test etsin sonra alsın benim yorumlarım budur benden bu kadar gerisi almak isteyene kalmış

• merhaba arkadaşlar..

ben şuan SON karar aşamasındayım.. ve seçimimi artırılabilir hafıza, yüksek pil ömrü ve dokunmatik ekran oluşundan dolayı d2 den yana yapıcam galiba ama kafamda bikaç soru var, bunlar ;

1- D2'nin radyo çekim gücü ve kalitesi kötü deniyor, herhangi bir cep telefonundan da mı kötüdür..??
    2. sorum D2'nin boyutları pantolon cebinde taşımak için uygun mudur cebimde potluk yaratması hoş olmaz..
    3.sü kişiselleştirilebilirliği nasıldır? tema ve menü ikonları değişimi clix2 deki kadar bol seçenekli midir??

bu 3 sorunun cevabı bana derhal o aleti aldıracak.. Objektif cevaplarınızı bekliyorum..
    Tüm ilgilenen arkadaşlarıma da teşekkür ederim..

• İki aleti de kullanmış kişilerden biriyim, bu ikisi dışında da aynı ve başka markalarım birçok modelini kullandım.
    Sorularınızı cevaplayayım;

1- D2 nin radyosu kötü değil, berbattır. Herhangi bir cep telefonundan daha kötü değil hepsinden daha kötüdür.

2- Dar deri pantolanlar giymiyorsanız potluk yaratmaz d2. Boyut olarak iyi bir alet.
    Ama clix2 ebat olarak bariz daha iyidir.

3- Görüntü kişiselleştirme konusunda hemen hemen eşit diyebiliriz. İki cihazında birbirlerine göre iyi oldukları ve kötü oldukları noktalar var.
    Clix tüm temaları içine atabilmen açısından iyi. Canın ne zaman hangisini isterse onu kullanırsın, cep telefonu mantığı.
    D2 öyle değil, tema değiştirmek için pc ye bağlayıp tema atma prosedürünü uygulaman lazım. Ama onun da flash skinleri çok şık.

NOT: Eğer paranız varsa bu saatten sonra iki cihazı da almayın. Gidin iriver spinn veya cowon s9 alın.
    Ben clix2 mi sattım, d2 mi de satıp, spinn alıcam... Konu benim açımdan kapanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 13 Şubat 2009; 19:15:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: axiaziz

İki aleti de kullanmış kişilerden biriyim, bu ikisi dışında da aynı ve başka markalarım birçok modelini kullandım.
    Sorularınızı cevaplayayım;

1- D2 nin radyosu kötü değil, berbattır. Herhangi bir cep telefonundan daha kötü değil hepsinden daha kötüdür.

2- Dar deri pantolanlar giymiyorsanız potluk yaratmaz d2. Boyut olarak iyi bir alet.
    Ama clix2 ebat olarak bariz daha iyidir.

3- Görüntü kişiselleştirme konusunda hemen hemen eşit diyebiliriz. İki cihazında birbirlerine göre iyi oldukları ve kötü oldukları noktalar var.
    Clix tüm temaları içine atabilmen açısından iyi. Canın ne zaman hangisini isterse onu kullanırsın, cep telefonu mantığı.
    D2 öyle değil, tema değiştirmek için pc ye bağlayıp tema atma prosedürünü uygulaman lazım. Oma onun da flash skinleri çok şık.

NOT: Eğer paranız varsa bu saatten sonra iki cihazı da almayın. Gidin iriver spinn alın.
    Ben clix2 mi sattım, d2 mi de satıp, spinn alıcam... Konu benim açımdan kapanacak.

axiaziz arkadaşım durumu çok güzel açıklamışsın teşekkürler.. üzerine söylenecek pek bişey kalmamış sanırım bana..

artık ben iyi bi radyo dinletisi ve sıcak bi ses kalitesi ve daha çok taşınabilirlik mi ?? yoksa daha çok bellek ve pil ömrü mü sorusunun cevabını vermem gerek kendime..

sanırım bu cevabı bulunca iki cihazdan birini almış olucam.. forumla da görüşlerimi paylaşırım o zaman..

Not: Spinn çok güzel alete benziyo ancak hem boyutu benim kriterlerime göre biraz büyük hem de kapasitesi az o ekrana..

• Axiaziz arkadaşım ben Spinn i denedim.kullanım olarak çok iyi değil ve ses kalıtesi clix2 yi aratır seviyede.Almadan iki kere düşün derim çünkü ucuz da bir alet değil.Cowon d2 yı hiç dinlemedim ama ben clixini elinde tut derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurrus

Axiaziz arkadaşım ben Spinn i denedim.kullanım olarak çok iyi değil ve ses kalıtesi clix2 yi aratır seviyede.Almadan iki kere düşün derim çünkü ucuz da bir alet değil.Cowon d2 yı hiç dinlemedim ama ben clixini elinde tut derim.

Teşekkür ediyorum, clixi gönderdim zaten, d2 yi de göndermek üzereyim.
    Zaten bundan sonra sırada cowon s9 ve spinn var.
    Açıkcası bu ikisini de mutlaka kullanmak, kendim test etmek istiyorum ama önce hangisini alırım o muamma işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axiaziz -- 7 Şubat 2009; 12:16:32 >
  • Cok güzel bi karşılaştırma olmuş tesekkurler...
  • Kafa kalmadı yeminle almıyorum arkadaş.

Hort olmuş bu arada..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.