Şimdi Ara

Iriver clix 2 ile Cowon d2 Karşılaştırma ve Seçim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
10.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clix2 kullanıcıları, rica etsem kutudan hangi marka hangi model kulaklık çıktığını söyleyebilirler mi? KayTheRock sennheiser MX200 çıktığını söyledi ama emin değilmiş.
  • merhaba arkadaşlar. bende 3 model arasında seçim yapamıyorum. 2 modeldi archos 605 ve d2 ama sayenızde buna clix 2 de eklendi. iriver gercekten şık ve kompakt bir cihaz. ama d2 ye karşı en büyük dezavantajı card slot unun olmayışı. benım için videoda mp3 ler kadar önemli. gercekten video kalitesi d2 nin çokmu önünde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironmaiden1

merhaba arkadaşlar. bende 3 model arasında seçim yapamıyorum. 2 modeldi archos 605 ve d2 ama sayenızde buna clix 2 de eklendi. iriver gercekten şık ve kompakt bir cihaz. ama d2 ye karşı en büyük dezavantajı card slot unun olmayışı. benım için videoda mp3 ler kadar önemli. gercekten video kalitesi d2 nin çokmu önünde?

d2 nin de video kalitesi gayet iyidir. Ama clix2 deki amoled teknolojisi de yadsınamaz tabiki.
    Hafızaya gelince clix2 nin 8gb lık modeli de bulunmaktadır. Bu ürüne yönelebilirsiniz.

• cowon kullanmadım ama clix 1 kullandım çok kısa bir süre gerçekten muhteşem ki bu clix 2 için yorum bile yok tek sıkıntı bunların pilleri nasıl değişir
  • ben cowon d2 kullandım 1 hafta sonrada sattım, çarşambaya clix2 geliyor, bakalım neymiş bu? onuda kullandıktan sonra düşüncelerimi buraya mutlaka yazacağım inşallah cowon gibi değildir, o sadece 1 hafta barınabildi bende
  • Bende Clixi inceledim, Cowon gerçekten bir numara.Bir tane D2 yetmedi, gittim bir tane daha aldım. D2'den güzel olabilecek tek birşey var.D3
  • quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

Bende Clixi inceledim, Cowon gerçekten bir numara.Bir tane D2 yetmedi, gittim bir tane daha aldım. D2'den güzel olabilecek tek birşey var.D3

İnceledim derken? Yani atıyorum her 2sini de en az 1 hafta kullandınız mı? Kullandıysanız bile Clix miydi Clix2 miydi?
  • D2 zaten küçükücük birşey bu clix ondanda küçük
  • quote:

Orjinalden alıntı: *13*

D2 zaten küçükücük birşey bu clix ondanda küçük

Ne güzel işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmltnman

quote:

Orjinalden alıntı: *13*

D2 zaten küçükücük birşey bu clix ondanda küçük

Ne güzel işte

Ama çok küçük olmaz mı hocam öyle ya
  • bana göre d2 nin pil performansı dışında clixten hiçbir fazlası yok.ha bi de 0.3 '' lik bi ekran farkı
    ama d2 7 saatte,clix2 2.5 saatte şarj oluyo,bunu da göz önüne almak lazım
    clix2 ses kalitesi,kullanım kolaylığı ve şıklık bakımından daha alınabilir durumda
    bazı arkadaşlar d2 nin ses kalitesine clix2 den daha iyi demiş, acaba hayatlarında hiç iriver dinlemişler mi

• Evet henüz senden çok daha fazla iriver dinledim, aralarında dağlar kadar fark yok clix2 ses bakımından biraz önde.

Bu arada biraz araştırma yap D2 prizden 3.5 saatte, usb den 7 saatte şarj oluyor.

Bunların dışında yıllarca iriver kullanmış ve clix2 yide inceleme fırsatı bulmuş biri olarak cowon ile iriver ın birbirinden çok fazlası olmadığını ve D2 yi tek geçeceğimi belirtmek istiyorum.

Ha bu arada başka fark yok derken, clix2 262k, d2 16m renk. Bu nedir? Üstelik dizi film izleme bakımından o sadece 0.3" dediğin ekranın ne kadar çok ey değiştirdiğini tahmin edemezsin.

Birde belirtmeden geçemeyeceğim bu yorumları yapanların çoğu D2 yi eline almamış kimselerdir. Touch screen in ne kadar büyük bir olanak olduğunu da kullanmayan bilemez.

Hani birde clix2 nin 10 larca avantajı varmış gibi D2 sadece şunda üstün falan deniyor. Yahu clix2 nin sesi bariz olmamakla birlikte biraz önde bunu kabul ediyorum, birde daha az renk ama amoled ekranı var. Başka bir avantajını da göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilanRapajic -- 31 Aralık 2007; 14:21:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Evet henüz senden çok daha fazla iriver dinledim, aralarında dağlar kadar fark yok clix2 ses bakımından biraz önde.

Bu arada biraz araştırma yap D2 prizden 3.5 saatte, usb den 7 saatte şarj oluyor.

Bunların dışında yıllarca iriver kullanmış ve clix2 yide inceleme fırsatı bulmuş biri olarak cowon ile iriver ın birbirinden çok fazlası olmadığını ve D2 yi tek geçeceğimi belirtmek istiyorum.

Ha bu arada başka fark yok derken, clix2 262k, d2 16m renk. Bu nedir? Üstelik dizi film izleme bakımından o sadece 0.3" dediğin ekranın ne kadar çok ey değiştirdiğini tahmin edemezsin.

Birde belirtmeden geçemeyeceğim bu yorumları yapanların çoğu D2 yi eline almamış kimselerdir. Touch screen in ne kadar büyük bir olanak olduğunu da kullanmayan bilemez.

Hani birde clix2 nin 10 larca avantajı varmış gibi D2 sadece şunda üstün falan deniyor. Yahu clix2 nin sesi bariz olmamakla birlikte biraz önde bunu kabul ediyorum, birde daha az renk ama amoled ekranı var. Başka bir avantajını da göremiyorum.

bende clix1 var,abimde de d2,bana göre ses kalitesi bakımından bariz fark var.clixin sesi çok daha gerçekçi ve berrak , d2 çok fazla makyaj yapıyo sese.
    clix2 262 bin ve d2 16 milyon renk demişsin,bunu biliyorum ama insan gözü o kadar renk farkını ayırt edemez.bilmeyen yüz kişiye gösterip sorsan hangisi 16m renk diye,ayırt edemez.
    dediğim gibi,bana göre d2 nin pil süresi ve 0.3'' lik ekran farkı dışında bariz bi özelliği yok.
    dokunmatik ekran da bana göre daha kullanışsız,yolda yürürken şarkı değiştirmek falan clix e nazaran daha zor.

• quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

Bende Clixi inceledim, Cowon gerçekten bir numara.Bir tane D2 yetmedi, gittim bir tane daha aldım. D2'den güzel olabilecek tek birşey var.D3

peki tatmin olmadın 2. alınca tatmin oldunmu? merak ettimde?
  • quote:

Evet henüz senden çok daha fazla iriver dinledim, aralarında dağlar kadar fark yok clix2 ses bakımından biraz önde.

Komik bir yazı olmuş. Arkadaşımızın belirttiği 2 saatlik oran "USB"den dolma oranıdır. Sanırım prizden olsa yarım saat bir saatte dolar. Ekran farkına gelince 7mm (1cm'den küçük) bir fark var. Dokunmatik ekrana gelince, büyük elleriniz varsa ne olacak? O kadar küçük ekranda o kadar küçük düğmelere nasıl basacaksınız? Onu geçtim eğer yolda dinliyorsanız, cebinizde nasıl kumanda edeceksiniz? Maksimum şarkı değiştirilir. Gerçi Clix 2. Neslin unutulduğu bir nokta da radyo performansı.Clix, piyasada en iyi radyo performansına sahip mp3 çalar. Bunu yabancı forumlarda herkes konuşuyor.

En basiti tarafsız bir siteden D2'nin ve Clix-2'nin puanları:

iRiver Clix-2 (9 puan/10)
    Özellikleri
    />

Ses Kalitesi
    />

Fiyat Performansı
    />

Toplam
    />

Cowon D2 (8 Puan/10
    Özellikleri
    />

Ses Kalitesi
    />

Fiyat Performansı
    />

Toplam
    />

http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/09/12/Cowon-D2-DMB-4GB-MP3-Media-Player/p1
    http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2007/05/04/Iriver-clix-2-4GB-MP3-Media-Player/p1
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Senin yazın daha komik olmuş. Eli büyükolayına baya güldüm, kalemi yok zaten bu aletin.

Küçük bir cihaz için 7mm nin anlamı büyüktür.(dizi, fim izleyene)

Şarkı değiştirme olayına da kafayıtakmışsın, çıkarıp değiştireceksin, bu kadar, ben şu ana kadar hiç zorlanmadım.

Seste iriver ın üstün olduğunu herkes kabulo ediyor zaten, burada yorumları yaparkende fiyatı çok fazla göz önünde bulundurmuyoruz, kimse f/p sormuyor hangisi daha iyidir diye soruluyor. Gördüğün üzere cowon özellikte bir adım önde.

Daha öncedende söylediğim gibi cowon çoklu oynatıcı olarak iriver dan daha iyi. Zaten sadece müzik dinlemek için alacak insanında iriver ın fazladan özelliklerine para dökmesi gerekmez, iriver ın daha az işlevi olan modelllerine de bakılabilir.

Hani ses üstünlüğü var diye gelseniz gam yemem ama şarkı değiştirme, elim büyük falan diyince olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MilanRapajic -- 31 Aralık 2007; 18:12:58 >

• quote:

Senin yazın daha komik olmuş. Eli büyükolayına baya güldüm, kalemi yok zaten bu aletin.

Şarkı değiştirme olayına da kafayıtakmışsın, çıkarıp değiştireceksin, bu kadar, ben şu ana kadar hiç zorlanmadım.

Seste iriver ın üstün olduğunu herkes kabulo ediyor zaten, burada yorumları yaparkende fiyatı çok fazla göz önünde bulundurmuyoruz, kimse f/p sormuyor hangisi daha iyidir diye soruluyor. Gördüğün üzere cowon özellikte bir adım önde.

Daha öncedende söylediğim gibi cowon çoklu oynatıcı olarak iriver dan daha iyi. Zaten sadece müzik dinlemek için alacak insanında iriver ın fazladan özelliklerine para dökmesi gerekmez, iriver ın daha az işlevi olan modelllerine de bakılabilir.

Hani ses üstünlüğü var diye gelseniz gam yemem ama şarkı değiştirme, elim büyük falan diyince olmuyor.

Ne D2 kullandım ne de Clix2 ama çoklu oynatıcı olarak D2'nin araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla tek üstünlüğü tv çıkışı olması ki 320*240 çözünürlüğü de bir tv için yeterli değildir.

Kullanmadığım için dokunmatik ekran veya Clix hakkında bir yorum getiremem ama Clix daha rahat gibi görünüyor gözüme.

• quote:

Senin yazın daha komik olmuş. Eli büyükolayına baya güldüm, kalemi yok zaten bu aletin.

arkadaşım özellikte önemli demek ne kadar fark ederki? sesnce ses ve radyo kalitesimi yoksa sesi ile öne çıkması gereken bir cihazın eklentilerimi daha önemli? boşuna tartışmayalım her iki cihazında alıcısı var ve yine şunuda kabul edelimki tüm düya kullanıcıları için iriver clix cowon d2 den daha üstün ses derinliğine ve gerçekçiliğine sahiptir! birde bu "komik" kelimesi ile başlayan cümleleri kavrıyamıyorum ne kadar gereksiz ve aslında kullananı küçük duruma düşüren çirkin bir kelime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 31 Aralık 2007; 19:16:50 >

• Arkadaşlar ortamı gerginleştirmeye gerek yok.
    Bu konuda aslında bu cihaz bu cihazdan daha üstündür sorusunu bulmaktansa birbirine göre artı ve eksi yönlerinin tartışma ortamı oluşturmadan konuşulması konuyu daha yararlı kılacaktır.
  • bence tartışmasız clix üstündür d2 hiç kullanma fırsatım olması clix 2 de kullanamdım 1 kullanım daha doğruus deneme fırsatım oldu

clix in kullanışlılığı bence kesinlikle d2 de yoktur...Pil in hızlı şarj olması...ekran 16m d2 nin ama clix in nekadar kaliteli ekranı olduğunu söylemeye gerek yok büyüklük içinse dediğin gibi büyük olması avantaj olabilir ama bu biraz göreceli kavram ses kalitesini artışmaya gerek yok zaten ...

touch ıda incelemiş biri olarak

önüme touch clix2 cowon d2 koysalar kesinlikle clix 2 alırm 1 sn düşünmeden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.