Şimdi Ara

iriver t10 mu yoksa t30 mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben MTP->UMS aracıyla T30 umu UMS e çevirdim, UMS için firmwareupdater yok mu? iriver sitesinde indirmeye çalıştığım herşey 0 byte gözüküyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mturker

Ben MTP->UMS aracıyla T30 umu UMS e çevirdim, UMS için firmwareupdater yok mu? iriver sitesinde indirmeye çalıştığım herşey 0 byte gözüküyor.

+1 ... aynı şeyi bende yaptım ... ama zaten 1.6 yüklü .. o yüzden şimdilik sorun yok ..
  • T-1O VE T-30 SAHİBİ OLUPDA UZUN USB KABLOSUNU TAŞIMAK İSTEMEYENLERE
    ......................................................................................................................
    Aşağıdaki usb am-mini 5p çeviricisini ben KADIKÖY Yazıcıoğlu işhanının YANINDAKİ pasajdan 5 YTL ye aldım.Usb disk olarak kullananlara Büyük kolaylık, tavsiye ederim.

http://www.freefileupload.net/file.php?file=files/080306/1141858986/Picture+004.jpg

http://www.freefileupload.net/file.php?file=files/080306/1141859084/Picture+003.jpg

http://www.freefileupload.net/file.php?file=files/080306/1141859123/Picture+005.jpg

Sayfalar açılınca Click Here To Download! yazısına tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal08 -- 9 Mart 2006; 1:09:44 >

• Ya yine mi arıza oldu, bir ton şey yazmıştık buraya.
    Bu yukardaki cihazdan Ankara'da bulabilirmiyim ? Veya herhangi bir online satış mağazasında varmıdır? Benim çok ihtiyacım var bu alete.
  • Dostum yerinde olsam aleti elime alıp küçük elektronik parçalar,ara kablolar satan dukkanları dolaşırdım.Satan adamlar usb am-mini 5p çevirici dediğin zaman 'o ne abi' diyorlar.Deneyerek bulabilirsin.Ayrıca bununda içinde bulunduğu 6 lı usb ve firewire dönüştürücüleri 13 ytl idi.O set i almakta mantıklı olabilir.

quote:

Ya yine mi arıza oldu, bir ton şey yazmıştık buraya.
    Bu yukardaki cihazdan Ankara'da bulabilirmiyim ? Veya herhangi bir online satış mağazasında varmıdır? Benim çok ihtiyacım var bu alete.
  • Arkadaşlar
    Bende de T10 Non-pure var. UmS'e çevirmeyi düşünüyorum ama sitedeki açıklamayı tam anlayamadım. Birisi mümkün olduğu kadar açık şekilde anlatırsa eminim hem ben hem de birçok insanın çok işine yarayacaktır.
    Bir de ben bunu UMS'e çevirdikten sonra firmware upgrade yaparken radyolu olması problem yaratır mı? Ben de tam bilmiyorum ama soultrap firmware upgrade ettikten sonra radyonun kaybolmasından bahsediyordu. Böyle bir tehlike var mı?
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler........
  • ********** Ekleme: Bunlar T30 içindir *********

http://www.mtp-ums.net/ adresinde söylenenleri yapıcaksın. hatırladığım kadarıyla non-pure olanları Radyolu oluyordu. Bu bilgiyi kontrol et yanlız, eğer dediğim gibi non-pure olanlar radyolu ise senin T30 kısmından
    T30_EU_NP_MTP-UMS_EST_160.zip veya T30_US_NP_MTP-UMS_EST_160.zip dosyasını indirmen gerekiyor. Daha sonra gelen zip dosyasını bilgisayarında açacaksın ve içinden çıkan hex dosyasının ismini orda söylendiği gibi T30_MTP.HEX e çevireceksin (Eğer cihazın Non-Pure ise).
    Sonra cihazı USB ye takıp bu dosyayı cihazdaki DATA dizinine kopyalıyacaksın (Windows Explorer veya başka birşeyle)
    Sonra T30 un ekranında "Transferring data..." yazısı kaybolana kadar bekleyeceksin. Yani kopyalama işlemi Windows Explorer da bitmiş olabilir ama cihazdaki yazının da kaybolmasını bekle.
    Daha sonra T30 unu USB den ayıracaksın, yani kabloyu çıkarıcaksın.
    Bundan sonra ise T30 kendini yeniden başlatıcak ve yeni Firmware'in yüklendiğini belirten bir yazıyla işlemi yapmaya devam edecek. (Bu işlem bir iki dakika alabilir)
    İşlem bitince T30 un kapanacak ve tekrar kendiliğinden açılmayacak.
    Sen kendin açacaksın ve menüden "Settings -> Advanced -> Format" yolunu izleyerek cihaza format atacaksın (Bütün mp3 ler silinecek)

Bütün bunlar bitince cihazını UMS olarak kullanmaya başlıyabilirsin. Artık Windows veya Linux te cihazı USB Diskler gibi kullanabilirsin.

Not: Hangi dosyayı indirmen gerektiğini iyi araştır çünkü radyolu modellere hiç bakmadım. Benimki radyosuz EU versiyon MTP cihazdı ve ben T30_US_P_MTP-UMS_EST_160.zip adlı dosyayı indirdim. Çok büyük ihtimalle seninki de bunun NP olanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mturker -- 10 Mart 2006; 18:33:46 >

• Ya alport kardeş ben yukarıdaki yazıyı T30 için yazmıştım seninkinin T10 olduğuna dikkat etmemişim kusura bakma. T10 için aynı adreste başka açıklamalar var oraya bakabilirsin anlamadığın yer olursa sor anlatayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kemal08

Dostum yerinde olsam aleti elime alıp küçük elektronik parçalar,ara kablolar satan dukkanları dolaşırdım.Satan adamlar usb am-mini 5p çevirici dediğin zaman 'o ne abi' diyorlar.Deneyerek bulabilirsin.Ayrıca bununda içinde bulunduğu 6 lı usb ve firewire dönüştürücüleri 13 ytl idi.O set i almakta mantıklı olabilir.

quote:

Ya yine mi arıza oldu, bir ton şey yazmıştık buraya.

Ya en sonunda buldum aleti, ama tek basına bulamadım. 6 lı set halinde buldum 9 YTL ye aldım. Ankara'da Konya Sokak tan. İki dükkanda var, bir tanesi çarşının içinde Necip diye biryer, orda 12 YTL , bir tane de dışarıda benim aldığım yer ama onun ismini unuttum :) Orda da 9,5 YTL ben 9 a aldım. Denedim çalışıyor. Şimdi bunu T30 un boyun askılığı yerine takıp herzaman üzerinde taşıyacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Arkadaslar radyo konusunda yanlısınız var..

Benim aldıgım T10 v1.03 firmware liydi ve radyosu vardı. Firmware updater v1.60p (p yani pure) versiyonu yukleyince radyo gitti.

Yani radyo donanimsal degil yazılımsal. Belki sonraki modellerde T30 lardaki gibi tamamen kaldırmıslardır bilemem ama radyoluların olduguna eminim...

abı radyo nasıl yazılımsal olur
    mesela bızım h300lerde radyo için işlemcı gibi bişey var
    ben anlmamadım nasıl yazılımsal
  • Radyo yazılımsal olmaz. Sadece radyonun çalışabilmesi için de yazılıma ihtiyacı var. Sanırım arkadaş yanlış firmware i yükleyince, radyosuz cihaz için olan yazılım yüzünden radyoya artık erişemez olmuş. Yani cihazın menüsünde artık radyoyla ilgili kısımlar kalkınca tabii ki radyo da çalışmaz duruma geçmiş. Ben bu şekilde olduğunu tahmin ediyorum, yoksa radyosuz cihazı yazılımla radyolu hale getirmek mümkün değil, en azından tuner gibi birşeyinin olması lazım içinde donanım olarak.
  • Bir de ek olarak şunu söylemek isterim. Bu üreticiler bize anlamsız gelen bazı şeyler yapabiliyorlar. Mesela adamlar radyolu modeli ayrı radyosuz modeli ayrı üretmeyi maliyetli bulup tamamını radyolu üretmiş fakat bazı ülkelere hukuksal problemlerle uğraşmamak için yazılımından radyoyu kaldırmış olabilirler. Mesela Türkiyeye giren mp3 çalarlarda radyo olunca bandrol parası ödenmesi gerekiyor gümrükte bu da maliyeti yükseltiyor.
    Bir babayiğit pure T30 a non pure firmware i yüklese de görsek mesela :)
  •  iriver t10 mu yoksa t30 mu

bu h300dekı radyo için gereklı chip gibi bişey
  • Mturker
    Biraz geç oldu ama sağol ben zaten başka birine tercüme ettirdim ve ums'e çevirdim. Şu ana kadar hiçbir problem yok radyo falan da kaybolmadı ve bu şekilde kullanımı da çok rahat oldu valla benim ifp-799'un hiç böyle sorunları yoktu. Onu bırakıp da T10'umu satsam acaba
    quote:

Ya alport kardeş ben yukarıdaki yazıyı T30 için yazmıştım seninkinin T10 olduğuna dikkat etmemişim kusura bakma. T10 için aynı adreste başka açıklamalar var oraya bakabilirsin anlamadığın yer olursa sor anlatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport -- 15 Mart 2006; 12:39:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Arkadaslar radyo konusunda yanlısınız var..

Benim aldıgım T10 v1.03 firmware liydi ve radyosu vardı. Firmware updater v1.60p (p yani pure) versiyonu yukleyince radyo gitti.

Yani radyo donanimsal degil yazılımsal. Belki sonraki modellerde T30 lardaki gibi tamamen kaldırmıslardır bilemem ama radyoluların olduguna eminim...

abı radyo nasıl yazılımsal olur
    mesela bızım h300lerde radyo için işlemcı gibi bişey var
    ben anlmamadım nasıl yazılımsal

Tabiki donanımsal.

Benim orda anlatmak istedigim yani radyonun donanim olarak butun T10 larda bulundugu ve Iriver in sadece yazılımla bunu devre dısı biraktıgı idi.. Onun icin donanimsal degil yazılımsal dedim.. Zira benim T10 umda radyo vardı firmware i guncelleyince gitti.. Tamamen yazılımla kaldırılmıs oldu yani...

Ama arkadasların dedigine gore sonradan cıkan T10 larda radyo direk yokmus yani donanimsal olarak, T30 lar gibi... Zaten dikkat ederseniz yazının sonuna da eklemisim...

Dikkat ettimde bu soyledigimi kimse anlamamıs, bu kacıncı itiraz aaaa...

• benim kardeşimde Creative ZEN Nano Plus 1Gb var Bunun tek artısı radyo ve direk usb disk olarak görünmesi ve oldukça ufak

ama kız arkadaşimda iriver T30 vardı ben menüsünü ve ekran boyutunu çok beyendim + sesi daha çok çıkıyor db olarak yani

hatıra olsun diye bi iriver T30 1gb da ben almayi düşünüyorum ama bakalım piyasa iyice bi otursun sora ipod tarzı bişiler alırız

duyduguma göre 1gb lık ipod nano piyasaya sürülmüş türkiyeyede gelir inşallah
  • ben t30 aldım arkadaşlar usb kablosunu takıyorum bilgisayara fakat bilgisayar t30 u görüntülemiyo acaba başka birşey yüklemem gerekiyo mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: t30

ben t30 aldım arkadaşlar usb kablosunu takıyorum bilgisayara fakat bilgisayar t30 u görüntülemiyo acaba başka birşey yüklemem gerekiyo mu?

cihazin MTP versiyonu ... onu UMS e cevirmen gerekiyor..

http://www.mtp-ums.net/
  • Yüklemeden de mtp olsa da görmesi lazım. Cihazın açık olması gerekiyor ama bunu biliyorsundur zaten. Media player 10 bilgisayarında yüklüyse birşey gerekmiyor. Değilse bunu yüklemelisin...
    quote:

ben t30 aldım arkadaşlar usb kablosunu takıyorum bilgisayara fakat bilgisayar t30 u görüntülemiyo acaba başka birşey yüklemem gerekiyo mu?
  • quote:

1)Usb girişin arızalı başka bir girişi dene
    2)SP2 yüklü değil yüklemelisin
    3)Kablon arızalı servisten temin etmeye çalış
    4)Üzgünüm ama player da bir sorun var..

Not: Bunlardan ilk 2 sini tüm denemelerine çözemezsen diğer 2 sine dönebilirsin

Not2: Eğer firmware yaptıysan wmp10 ile kullannınca alet görüyor.. Bunu kullanmak istemiyorsan yukarıdaki dönüşümü yapman gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 10 Nisan 2006; 16:27:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.