Şimdi Ara

iriver t10 mu yoksa t30 mu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selam arkadaşlar bende iriver t10 almayı düşünüyordum lakın anladıgım kadarıyla forumdakı arkadaslardan bazıları T10 un (radyosuz -türkiyedeki modellerin hepsi böyleymiş-) T30 da oldugu gibi mtp-ums dönüşümü olmuyormuş bu sebeple flash disk olarak kullanılamıyormus bu ınanılmaz derecede kafamı karıstırdı.. bu konuyu bıraz daha acabilirmıyız arkadaslar benım ıcın onemlı olan oncelıkle ses kalıtesi o yuzden ıriveri tercih ettım ve daha sonra da bellek olarak kullanabılmek.. bu konuda yardımlarınızı beklıyorum
  • mturker benimde radyosuz t30 um var hex.uzntılı dosyanın adını degiştircez mi ? msn e eklermisin? konuşalım genccimbomlu@mynet.com

quote:

Orjinalden alıntı: mturker

********** Ekleme: Bunlar T30 içindir *********

http://www.mtp-ums.net/ adresinde söylenenleri yapıcaksın. hatırladığım kadarıyla non-pure olanları Radyolu oluyordu. Bu bilgiyi kontrol et yanlız, eğer dediğim gibi non-pure olanlar radyolu ise senin T30 kısmından
    T30_EU_NP_MTP-UMS_EST_160.zip veya T30_US_NP_MTP-UMS_EST_160.zip dosyasını indirmen gerekiyor. Daha sonra gelen zip dosyasını bilgisayarında açacaksın ve içinden çıkan hex dosyasının ismini orda söylendiği gibi T30_MTP.HEX e çevireceksin (Eğer cihazın Non-Pure ise).
    Sonra cihazı USB ye takıp bu dosyayı cihazdaki DATA dizinine kopyalıyacaksın (Windows Explorer veya başka birşeyle)
    Sonra T30 un ekranında "Transferring data..." yazısı kaybolana kadar bekleyeceksin. Yani kopyalama işlemi Windows Explorer da bitmiş olabilir ama cihazdaki yazının da kaybolmasını bekle.
    Daha sonra T30 unu USB den ayıracaksın, yani kabloyu çıkarıcaksın.
    Bundan sonra ise T30 kendini yeniden başlatıcak ve yeni Firmware'in yüklendiğini belirten bir yazıyla işlemi yapmaya devam edecek. (Bu işlem bir iki dakika alabilir)
    İşlem bitince T30 un kapanacak ve tekrar kendiliğinden açılmayacak.
    Sen kendin açacaksın ve menüden "Settings -> Advanced -> Format" yolunu izleyerek cihaza format atacaksın (Bütün mp3 ler silinecek)

Bütün bunlar bitince cihazını UMS olarak kullanmaya başlıyabilirsin. Artık Windows veya Linux te cihazı USB Diskler gibi kullanabilirsin.

Not: Hangi dosyayı indirmen gerektiğini iyi araştır çünkü radyolu modellere hiç bakmadım. Benimki radyosuz EU versiyon MTP cihazdı ve ben T30_US_P_MTP-UMS_EST_160.zip adlı dosyayı indirdim. Çok büyük ihtimalle seninki de bunun NP olanıdır.

• Forumlarda okuduğum kadarıyla ve başıma geldiği kadarıyla I-RIVER T30 kullanıclılarının temel bazı problemleri var
    1.1.70 Versiyonu İle Gelen SRS
    Evet gereçekten de 1.70 versiyonu ile gelen SRS hiç tatmin edici değil.Seviye 1 ile Seviye 10 arasında çok az bi fark yapıyor.Bunun çözümü eski firmware ı yüklemekten geçiyor.I-RIVER ın sitesinden bi çok firmware indirdim ve denedim.Şunu da söyleyeyim ben de cihazımı 1.70 e upgrade etmiştim.Aşağıdaki linkten gelen firmware(1.53) ı T30 unuzun Data(Veri) klasörüne kopyalayıp cihazın kablosunu çektikten sonra cihaz kendi kendine açılıp firmware ı upgrade ediyor.
    http://www.iriver.com/html/admin/etc/adet_download_process_1.asp?fileName=T30_MPure_V153(us).zip&pathFlag=EG_DOWNLOAD_UP_PATH
    2.Firmware versiyonu 1.70 olup da cihazını UMS yapmak isteyenler dikkat!!!
    Eğer sizin de cihazınızın versionu 1.70 ise ve ums yapmak istiyorsanız ilk önce downgrade yapmanız gerekir.Eğer böyle yapılmazsa upgrade işlemi başarılı olmayabiliyormuş.(MTP-UMS nin sitesinde yazanı anladığım kadarıyla bu uyarıyı yapıyorum:"DO NOT attempt this with MTP firmware 1.70, downgrade first. One of the failed attempts was done with this MTP firmware.")İlk önce yukarıdaki firmware ı cihazınıza yükleyin.Daha sonrawww.mtp-ums.net sitesinden T30_US_P_MTP-UMS_EST_160.zip dosyasını indirin.İçerisinden çıkan HEX dosyanın adını "T30_MPURE.HEX" olarak değiştirin ve upgrade işlemini yapın.Daha sonra cihaza Settings/Advanced/Format ile format atın.Artık cihazınız UMS. Bu dosya RADYOSUZ ve MTP olan bütün T30 ların(EU ve US ) versiyonunu UMS 1.60 US yapar.Kendim bizzat denedim hiç bir sorun çıkmadı.Ayrıca cihazdan daha çok ses çıkmaya başladı.Herkese tavsiye ederim.

• sana tavsiyem iriver olsun ipod olsun farketmez kesinlikle radyosuz mp3 player alma,
  • selam arkadaslar
    Yurtdısından siparis ettigim t 10 nihayet elime gecti. Radyosu da var.Ses kayıt sistemini de denedim ayrıca radyodanda ses kayıt edebilmesi cok guzel.Ancak bilgisayardan icine mp3 leri bi turlu atamadım.Bir bilen varsa yardım lutfen.İtunes la kullanılabiliyormu? Yoksa media players 10 la mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.