Şimdi Ara

ırmağa uçtum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
4
Favori
19.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış.
  • Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Sayın marinerocyp,
    Sizi soğukkanlılığınız ve yaşama azminizden ötürü kutluyorum. Bilincinizi kaybetmemiş olmanız, emniyet kemerini çözmeyi başarmanız, sizin tarafınızdaki camın kırılması. Bunların hepsi başarılı bir kurtuluşa giden yolu aydınlatmış.

Geçirdiğiniz bu kaza, Volvo forumunda tartıştığımız bir konuya tam olarak uyuyor: "Lamine camlar" konusu. Bildiğiniz gibi lamine camlar kırılmadığı için, bir güvenlik opsiyonu olarak sunulmakta(Aynen kırılmayan ön camınız gibi düşünün). Yani camları kırmak suretiyle hırsızlık olaylarında, ve ya camları kırmak suretiyle araç içerisindekilere zarar verme olaylarında önleyici bir güvenlik önlemi olarak görülmekte.

Fakat ben lamine camlar konsuna başka açıdan baktığım için, tam tersine araç içerisindekilerin güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirtmiştim. Bazı dostlarım neden böyle düşündüğümü anlamamışlardı. Ben de onlara örnek olarak araçtan çıkılması gerektiği zamanlarda lamine camları kıramayacağımız için bir tehdit oluşturduğunu belirtmiştim. Hatta tam da sizin kazanız gibi bir örnek vererek, "düşük ihtimal dahi olsa aracımız suya düşerse lamine camları asla kıramayız" demiştim. Ve bu yüzden lamine cam opsiyonundan uzak durulması gerektiği kanısına varmıştım.

Şimdi bu "düşük ihtimal"in sizin başınıza geldiğini üzüntü içerisinde görmekteyim. Ve eğer aracınızın yan camları lamine olsaydı, bırakın kendi kendine kırılmayı, emniyet kemerini açmayı başardıktan sonra, ne kadar darbe vursanız da o camı kıramayacaktınız(kırılırdı, fakat birbirinden ayrılmazdı, aynı ön cam gibi). Lamine camı geçiyorum, belki de normal camı bile kıracak takatiniz kalmamıştı.

Sanıyorum burası, Volvo'nun geliştirdiği, suya düşen araçların camlarının kendi kendine kırılmasını sağlayan güvenlik sistemini paylaşmanın tam da yeri:

Umarım hava yastığı gibi, bu sistem de bir gün tüm araçlarda standart olur.

Sayın marinerocyp, adeta ilahi bir güç kazaya müdahil olmuş. Bundan sonraki yaşamınızın kıymetini bileceğinizden şüphem yok. Geçmiş olsun. Saygılarımla.

cam kırılması ve güvenlik ile alakalı cam filimlerinin etkisi nedir peki ?

su altı için olumsuz sanırım. ?

• geçmiş olsun, bu araçtan hayır gelmez, pert olması daha mantıklı. yenisini alırsınız.
  • Geçmiş olsun
  • Sn. mr.big,
    Cam filmlerinin etkisi lamine camlar kadar olmaz haliyle. Lamine camlarda iki tane cam arasında birbirlerini yapıştıracak, ve kırıldıkları zaman dağılmalarını önleyecek bir katman olur. Yani bir nevi çift camdır. Kuvvetlidir. Cam filmleri ise tek bir camın bir tarafına uygulandığı için, cam rahat kırılır. Ancak kırılan cam, filme yapışık olacağı için, belki bu da bir tehlike arz edebilir. Hatta çift taraflı uygulanmış bir cam filmi camın dağılmasını tamamen önleyebilir.

Sadece su altı için değil, araçtan hızlı bir şekilde çıkmanın gerekeceği başka birçok durumda lamine camlar tehlike arz eder. Bir başka örnek de araç yanıyorsa mesela.
  • Başlığı yeni fark ettim, çok geçmiş olsun Allah korumuş , maalesef çarpmamak için uğraşıyorsun sonuçlar hüsran
  • quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Geçmiş olsun. Az daha emniyet kemeri hayatınıza mal oluyormuş...

cok haklısın dostum. ölüm anını resmen yasadım.nefesim tukenince hayatım buraya kadarmıs dedim. nasılsa son bir hamle kemeri cozdum, kırılan sol camdan cıktım. cıktıktan sonra en yakın petrole gidip yardım istedim. polis geldi fakat kaza yaptıgıma inanmadı. cunku ne bende bir çizik ne bariyerde bir parçalanma nede araba vardı. sen kaza yaptıgına eminmisin dedi. cok zordu gerçekten. allah kimseye göstermesin.

Ben tam aksini düşünüyorum: Emniyet Kemeri Hayatınızı Kurtarmış!

80km hızla, 60m uçup önce zemine vurmuş, oradan da suya düşmüşsünüz. Emniyet kemeri olmasaydı kafayı gözü bir yerlere vurup kendinizden geçerdiniz, sonra da suda boğulurdunuz.

Allah korumuş! (Emniyet kemerinin payını da hafife almayın.)

Bu gibi durumlarda emniyet kemerini kolayca kesebilmek için içinde jilet bulunan bir yarığa sahip acil durum fenerleri görmüştüm. Böyle birşeyi kolçak altı gözünde bulundurmakta fayda var demek ki.

• Gecmiş olsun ALLAH BAKMIŞ bence ki daha once 2 aracımız perte cıtı bunu perte ayır kasko nda varsa daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu
    Ben tam aksini düşünüyorum: Emniyet Kemeri Hayatınızı Kurtarmış!

80km hızla, 60m uçup önce zemine vurmuş, oradan da suya düşmüşsünüz. Emniyet kemeri olmasaydı kafayı gözü bir yerlere vurup kendinizden geçerdiniz, sonra da suda boğulurdunuz.

Allah korumuş! (Emniyet kemerinin payını da hafife almayın.)

Bu gibi durumlarda emniyet kemerini kolayca kesebilmek için içinde jilet bulunan bir yarığa sahip acil durum fenerleri görmüştüm. Böyle birşeyi kolçak altı gözünde bulundurmakta fayda var demek ki.

Beton yığınına değil, suya düşen bir araç söz konusu. Bu sadece emniyet kemerinin bazı durumlarda zararlı olabileceğini gösterir.

Genel itibariyle de, zararlı olabileceği binde bir ihtimal için, faydalı olacağı binde dokuz yüz doksan dokuzluk oranı göz ardı ederek takmamak akıl karı değildir.

Bu durum da binde biri temsil eden bir durum...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big
    cam kırılması ve güvenlik ile alakalı cam filimlerinin etkisi nedir peki ?

su altı için olumsuz sanırım. ?

"Çok kötü" olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Başlığı yeni fark ettim, çok geçmiş olsun Allah korumuş , maalesef çarpmamak için uğraşıyorsun sonuçlar hüsran

arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. ölümlü kaza olmaması için kırdım, şükür araç gitti ama kimseye birşey olmadı.
    Hastaneye gidince polisler, hastane ekibi özellikle oraya tedavi için gelen yaşlı çift çok yardımcı oldu. hiçbirinin hakkı ödenmez.
    yanlız arac çıkartılırken birşey farkettim. araç sudan cıkartılıp zemine konar konmaz, 2 gencin arabanın içindeki telefonumu, dijital kameramı vs çıkarmaya calısırken gördüm. polisinde farketmesi üzerine hemen mudahele etti.

Arac cıkar cıkmaz cekilen fotograflara baktıgımda o gun magazadan aldıgım anneler gunu hediyesi ve diger pantolon tshirt vs poşetinin arac içinde oldugu görülürken, araç yedi emin garajına götürüldükten sonra arac enkazında önemli evraklarımı ararken fotografta gördüğüm eşyalarımın olmadıgını farkettim. Malesef insanlar kendi canını kurtarmakla ugrasırken bu tarz insanlarda kargaşadan yararlanıp kalan ganimetleri toplamaya çalışıyor. gercekten cok yazık

• geçmiş olsun
  • üstad geçmiş olsun, araçtan hırsızlık meselesi de ayrı bir can sıkıntısı
  • çok geçmiş olsun allah korumuş verilmiş sadakanız varmış
  • hocam çok geçmiş olsun büyük badire atlatmışsınız
  • Göremedim, üstad Hız ne kadardı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Göremedim, üstad Hız ne kadardı ?

80 km ile bariyerden düştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donative

Çok geçmiş olsun gerçekten korkunç anlar yaşamışsınız.

http://www.pcdepo.com/index.php

• Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.