Çok geçmiş olsun yazdıklarınızı okuduktan sonra resmen kanım dondu , verilmiş sadakanız varmış. Aracı da ayırın perte gitsin baktıkça o an aklınıza gelir.
Geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: iznik16
Çok geçmiş olsun yazdıklarınızı okuduktan sonra resmen kanım dondu , verilmiş sadakanız varmış. Aracı da ayırın perte gitsin baktıkça o an aklınıza gelir.
Benim gözlerim yaşardı
geçmiş olsun hocam ,
Allah ömrünüzü uzatmış
ilk okuduğumda bende şok oldum sonra yıllar öncesi kendi başımdan geçen bir olay aklıma geldi ;
izmir-ankara arası arabamla yolculuk yapıyorum (o dönemler bütün yollar tek,yani duble yol hiç yok gibi) ,önümde bir kamyon var onu sollamaya uğraşıyorum ama sürekli karşıdan araç geldiği için her defasına vazgeçiyorum ,tekrar sollamaya hazırlanırken aynadan arkama bir yolcu otobüsünün yaklaştığını gördüm sonra önüme baktığımda karşıdan gelen bir araç gördüm ama hızlı davranırsam sollama yapabileceğimi kestirdiğim için sinyal verip sola çıkışa başlamamla birlikte korkunç bir korna sesiyle irkildim
o an aynada koca otobüsün küçük bir bölümünü ancak görebildim ,çünkü tam bana çarpmak üzere olduğundan aynada kabus gibi bir görüntü vardı
ani bir refleksle direksiyonu sağa kırdım ama sollama için hızlandığım için ya kamyonun altına gireceğim yada sağdaki uçuruma uçacaktım ,(tabi bunlar saniyeler içerisinde olan olaylar) ,direksiyonu sağa fazla kırmışım baktım uçuruma 1-2 metre kalmış
o an gözlerimi kapadım ,hani filmlerde gösterdikleri gibi hayatım gözümün önünden geçti ,herşey buraya kadarmış dedim
birden direksiyon elimin altında dönmeye başladı ,gözlerimi bir açtım ,inanılacak gibi değil ben o kamyonun arkasında ağır ağır ilerliyorum ????????
hani diyeceğim farkına varmadan bir ara uyukladımmı ? ,ama çok iyi hatırlıyorum ki en son ben uçuruma giderken otobüsteki tüm yolcular camlara panik halinde yapışmış bana bakıyordu
önce biraz sakinleşmeyi bekledim kamyonun arkasında kısa bir süre gittim sonra yolu müsait görünce solladım başladım gaza yüklenmeye ,baktım beni bu duruma düşüren otobüs ilerde ,sen biraz sonra görürsün dedim ,
otobüs bir rampada ve önü araba dolu ,yani sollayıp kaçması da mümkün değil ,şoför olacakları anlamış demekki önünde ne kadar araç var hepsini rampada solladı ,eğer karşıdan bir araç gelse kafa kafaya girecekler ama gelmedi ??
o an aklım başıma geldi ,dedim sen daha az önce ölümden döndün bu adi adamın yüzünden tekrar tehlikeye girme (çünkü bende aynısını yaparsam önümüz hiç görünmediğinden karşıdan bir araç gelirse kaza kaçınılmaz olacaktı) ,artık o adamın cezasını Allah versin deyip takipten vazgeçtim ,yanımda kimsede olmadığı için plakasını dahi alamadım
belki bazı arkadaşlar bu yazdıklarıma inanmayacaklar ama ben bunları gerçekten yaşadım ve eve varır varmaz arabayı satışa çıkarttım yaklaşık 1 sene kendim araba kullanmadım
şimdilerde dahi bir kamyon/tır sollayacağım zaman hep o olay aklıma gelir hep tedirgin olurum ,hele arkamda yolcu otobüsü varsa asla sollama yapmam
Gecmis olsun.Adanada bazi nehirlerin suyu cok soguk oluyor,insanlar kurtulsa bile soguktan oluyorlardi,demekki su fazla soguk degilmis.
Geçmiş olsun.okurken ürperdim.yazıyla anlatımında gayet akıcı bununda etkisi var. yaşadığın kazadan kurtulmanda , zincirleme birbirine bağlı onlarca sebep var.havada uzun bir uçuş,sonrası yere çarpış, 7 metrelik bir akar suya tekrar çarpıp batmak,emniyet kemerinin kaymış olması,kemerin tokasını bulup açmak,sol camın kırılması ve oradan su yüzeyine ve kıyıya gitmek,soğuk su şoku ve petrole yürüyüş.hepside gece zifiri karanlıkta.ben heralde ilk suya batışımda kemeri bile çıkaramazdım.bunlar gerçekten eğitim almış olsanda tesadüf olamaz.yüce mevlam yaşamana izin vermiş. ha aklıma gelmişken arabadan bir an önce kurtul.hem olduköa darbeli hem su içinde kalmış ee parçalarda ucuz değil.valla mal canın yongası derler ama yaşadığın olaylar ( kaza diye geçiştiremiyorum) sonunda araba bize göre hiç önemli değil.
Geçmiş olsun kardeş, emniyet kemerinin zararlı olduğu tek durum bu tür kazalar heralde
quote:
Orijinalden alıntı: marinerocyp
evet dostum cumartesi günü gece düştüm. sabah saatlerinde öğleye kadar aracı cıkarmakla ugrastılar.
cok buyuk gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis. 33 plakayi okudum sanirim hemseriyiz.. benimde eski aracim nissan di, ne kadar saglam araba olursa olsun bence suya giren aractan hayir gelmez diye dusunuyorum ama tabiki isi bilen ustalar son sozu soyler..
yeri gelmisken bende forumdaki arkadaslarla bisey paylasmak istiyorum yeri gelir ufacik bi bilgi birinin hayatini kurtarir belki..
ben gecen sene bu aleti aldim amazonun sitesinden.
Herhangi bi kaza yada suya dusme durumunda aracin emniyet kemeri ve kapilar sikisirsa bu ufak alet sayesinde once emniyet kemerinizi kesip ardindan cami patlatabiliyorsunuz. Alet anahtarlik seklinde o yuzden araba anahtarina takili surekli yanimda bulunuyor benim. Babamada aldim birtane yolladim.
Allah korusun insallah hicbirzaman kullanmak zorunda kalmaz kimse ama bu tip durumlar icin bulunmasinda fayda olan bi alet. Fiyatida 10$ bisey. Buna benzer bisuru urun piyasada hepsinin test videolarini yorumlarini inceledim en saglami buymus..
urun ismi ResQMe dileyen youtube dan test videolaini izleyebilir.
büyük geçmiş olsun.
Benim bir sekilde yuzmeyi ogrenmem lazim her zaman lazim oluyor,bu arada buyuk gecmis olsun allahtan sol cam kirilmista cikabilmissiniz.
simdi bu arabayi alicak adam çitir hasarli diye satar:) cok gecmis olsun hocam
quote:
Orijinalden alıntı: marinerocyp
Öncelikle çok geçmiş olsun. Önünüze çıkan arabanın geldiği yol sanırım bir köy gibi bir yerden bağlanıyor. Ufak bir araştırmayla o saatte oradan ayrılan araçları bulabilirsiniz. Hatta önünüze çıkan araca rastlama ihtimaliniz bile var. Yerinizde olsam gider bir bakardım o yolun bağlı olduğu köy veya köylere.. Hiç bişey yapamasanız da köylülerine rezil edersiniz, "ölüme terkeden şerefsiz" diye adı çıkar köyde.. Son olarak aracınıızın durumu kötü, sizi koruma görevini hakkıyla yerine getirmiş, bence artık emekliliği hak ediyor...
quote:
Orijinalden alıntı: alptuğ56
geçmiş olsun hocam ,
Allah ömrünüzü uzatmış
ilk okuduğumda bende şok oldum sonra yıllar öncesi kendi başımdan geçen bir olay aklıma geldi ;
izmir-ankara arası arabamla yolculuk yapıyorum (o dönemler bütün yollar tek,yani duble yol hiç yok gibi) ,önümde bir kamyon var onu sollamaya uğraşıyorum ama sürekli karşıdan araç geldiği için her defasına vazgeçiyorum ,tekrar sollamaya hazırlanırken aynadan arkama bir yolcu otobüsünün yaklaştığını gördüm sonra önüme baktığımda karşıdan gelen bir araç gördüm ama hızlı davranırsam sollama yapabileceğimi kestirdiğim için sinyal verip sola çıkışa başlamamla birlikte korkunç bir korna sesiyle irkildim
o an aynada koca otobüsün küçük bir bölümünü ancak görebildim ,çünkü tam bana çarpmak üzere olduğundan aynada kabus gibi bir görüntü vardı
ani bir refleksle direksiyonu sağa kırdım ama sollama için hızlandığım için ya kamyonun altına gireceğim yada sağdaki uçuruma uçacaktım ,(tabi bunlar saniyeler içerisinde olan olaylar) ,direksiyonu sağa fazla kırmışım baktım uçuruma 1-2 metre kalmış
o an gözlerimi kapadım ,hani filmlerde gösterdikleri gibi hayatım gözümün önünden geçti ,herşey buraya kadarmış dedim
birden direksiyon elimin altında dönmeye başladı ,gözlerimi bir açtım ,inanılacak gibi değil ben o kamyonun arkasında ağır ağır ilerliyorum ????????
hani diyeceğim farkına varmadan bir ara uyukladımmı ? ,ama çok iyi hatırlıyorum ki en son ben uçuruma giderken otobüsteki tüm yolcular camlara panik halinde yapışmış bana bakıyordu
önce biraz sakinleşmeyi bekledim kamyonun arkasında kısa bir süre gittim sonra yolu müsait görünce solladım başladım gaza yüklenmeye ,baktım beni bu duruma düşüren otobüs ilerde ,sen biraz sonra görürsün dedim ,
otobüs bir rampada ve önü araba dolu ,yani sollayıp kaçması da mümkün değil ,şoför olacakları anlamış demekki önünde ne kadar araç var hepsini rampada solladı ,eğer karşıdan bir araç gelse kafa kafaya girecekler ama gelmedi ??
o an aklım başıma geldi ,dedim sen daha az önce ölümden döndün bu adi adamın yüzünden tekrar tehlikeye girme (çünkü bende aynısını yaparsam önümüz hiç görünmediğinden karşıdan bir araç gelirse kaza kaçınılmaz olacaktı) ,artık o adamın cezasını Allah versin deyip takipten vazgeçtim ,yanımda kimsede olmadığı için plakasını dahi alamadım
belki bazı arkadaşlar bu yazdıklarıma inanmayacaklar ama ben bunları gerçekten yaşadım ve eve varır varmaz arabayı satışa çıkarttım yaklaşık 1 sene kendim araba kullanmadım
şimdilerde dahi bir kamyon/tır sollayacağım zaman hep o olay aklıma gelir hep tedirgin olurum ,hele arkamda yolcu otobüsü varsa asla sollama yapmam
Yanlız burada otobüs sürücüsü değilde siz hatalıymışsınız gibi geldi bana. Otobüs sizden önce sollamaya çıkmış siz sinyal verip şerit değiştirince otobüs kornaya asılmış şeklinde yorumladım olayı. Aynadan bakarak arkadan gelen araçların hızlarını kestirmek pek kolay bir olay değil iki kere aynaya nakmak ya da birkaç saniye aynadan izlemek lazım. Özellikle motosiklerler bazen inanılmaz yüksek süratlerle yaklaşıyorlar aynada ufacık gözükürken birden yanınızdan geçebiliyorlar.
hocam gecmis olsun verilcek sadakaniz varmis.araba konusuna gelince forumda geyigi dönen fatih oto kaporta gibileri yapar yapmasinada ,ne kadar dogru olur insanin icine siner orasi mechul.
Yaptırmanıza gerek yok hem zaman hem para kaybı.Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun. Araca su girdikten sonra verim alacağınızı sanmıyorum Perte çıkarmakta yarar var.
büyük geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış. su alan arabalardan maalesef hayır gelmiyor. gelse honda seldeki sıfır arabalarının hepsini ezmezdi sıkıntısı bencede çok olur ama akaskosu olmayınca kara vermek zor hurda fşyatı ile elinize geçecek para açısından iyi değerlendirmek lazım