Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (555. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.567
Cevap
208
Favori
2.000.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayır göbek deliği değil. Tam sağ taraf yani apandisit tarafında.. Ağrı şekli sanki nasıl anlatim acı ile ağrı karışık gibi bazen sanki orda çivi varmış gibi.. Ve ağrı olduğunda guruldama oluyor sadece o bölgede.. Bazen sabaha karşı ağrıyor uyandırıyor.. Yani o kısım çalışmıyor.. İshal kabızlık yok.. Fakat hayatımı zindana çeviriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkar kullanıcısına yanıt

Anladım peki tedavisi yok mu ne dedi doktor

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

Tribudat verdi. Geçmezse psikiyatriye git dedi. Gittim onda da bişe çıkmadı. Kronik olduğunu söylüyorlar. Halimiz zor.

Kullanın bakalım psikiyatriye de gidin mutlaka etkili olabilir

• Debridat kullanan var mıydı? nasıl anlatır mısınız kulkanan fikri? yumuşak dışkılıyım sadece

Hiç birinin etkisi yok. Bu anlattığım üç yıl önceki durum. Şimdi enterogermina deniyorum ama faydası yok gibi

• _FaCtS_ kullanıcısına yanıt

Hocam ilacı bilmiyorum ama eğer ağrınız falan yoksa yumuşak dışkılama demişsiniz aslında isal olmadığınız sürece. Ben de ilaçlardan dolayı yaklaşık 4 5 aydır kabızım o da çok daha kötü. Dediğim gibi başka bir yan etkisi yoksa tabiki

Hocam bence doğal olan şeyleri denediniz mi mesela kestane balı ayrıca okuduğuma göre sarı kantaron otunun bağırsakları tedavi etme hatta tamir etme bile etkisi varmış. Denemeniz de fayda var ben kestane balı aldım ama bu dönem kargolar da yoğunluk olduğu için gelmedi sanırım iptal olmuş. Tekrar başka bir adres verip sipariş vereceğim ayrıca aktarlarda varsa sarı kantaron otu bulmaya çalışacağım

• Ağrı olmaz mı hemde nasıl... Otu nasıl kullanıcaz?

İnternette tarifi var kaynatınca da oluyormuş çay gibi demleyince araştır bak istersen. Bende gurultu geceleri çok oluyor ağrı sürekli zaten aç karnına tok karnına fark etmiyor

Halimiz vahim. Allah bize yardım etsin

Amin inşallah yeni mi başladı sizde ne kadar zamandır var

• Arkadaşlar benim yaşadığım sorunları yaşayan bir kişi bile yok burada. Yok mudur aynı durumdan muzdarip.

Öncelikle daha önceden yazdım fakat gerilerde kaldı tekrar yazıyorum.

4 gastro uzmanının 2si İBS teşhisi koydu bana.

1 yıldır yaşıyorum. Ve büyük ihtimal klavon bid adlı bir antibiyotikten 6 adetcik kullandım diye bunlar başıma geldi.

Gece şişkinlik, gün içinde sürekli bağırsakta gaz dolanması fakat dışarı çıkmaması, ince bağırsakla kolonun birleştiği yerde gaz her oraya geçişte gözle görülür ceviz büyüklüğünde ani şişme olması ve gerginleşmesi sonrasında hemen geri inmesi, gazın dışarı atılmamasına bağlı olarak su içsem bile geğirmem.

En mühimi GAZ. arkadaşlar nasıl anlatsam bilmiyorum ama sağlıklı olduğum zamanlarda gaz nerde napıyor bilmezken anüse gelince çıkar giderdi. bu 1 yıldır gaz kolona indiğinden beri her yolunu ezberledim ve o gaz gün içinde bir kaç saat rahatsız edici bir şişkinlik ve garip taşlaşma hissi ile birlikte dolanıp duruyor ve çıkması çok zaman alıyor. ne zaman çıkacağına bağırsak kendi karar veriyor. fakat sinir hücrelerim ve beynim oraya kilitleniyor. yaklaşık 20 farklı ilça kullanmışımdır ama sıfır etki. Colidur bile etki etmedi. Üstelik ben bu durumu her gün istisnasiz sekmeden yaşıyorum. Gece asla çıkaramıyorum ve bağısaklarıma vuravura o gaz dolanıyor o şekilde uyumaya çalışıyorum. Sabah o gazı çıkarmam gerekiyor çünkü uykumda çıkaramaıyorum belli ki. 1 senedir düzenim bu şekilde. 1 gün bile şaşmadı. Psikolojik tedavi görmedim. Çünkü dünya yansa umrumda olmayan bir insanım, mizacım bu. stres falan yok arkadaşlar. He bu durum canımı fazlasıyla sıkıyor.

İBS olmadığımı düşündürten şeyler;

*Sindirim sistemim gayet düzenli (kabız ve isal yok)

*sancı, spazm, ağrı sızı yok (ne rahat diyebilirsiniz ama bunları yaşayanlar bile bazı günler durgunluk yaşayabiliyor yani her an yaşamıyor. Ama ben 365 gündür her an yaşıyorum.)

Bu gibi tipik ibs semptomlarım yok ama yine de doktorlar işin içinden içinden çıkamayınca ibs siyip geçiyor.

*helicobakteri vb bulgular yok. endo ve kolo sonuçlarım temiz.

*fakat gaita testini tekrar yatırmak istiyorum veya nefes testi.

*sıkıcı bir SİBO veya Candida olabilir miyim? Bir arkadaş gaitayı her verdiğinde değişik sonuçlar çıkmış da.

*Beni bir miktar rahatlatan ve bağırsaklarımı normal hissettiren tek ilaç CİPRO olmuştu. ama cipro hakkında hiç iyi şeyler yazılmıyor. CİPRO kullanan var mı?

*yabancı makalelere de baktım dilim olduğu için ama sadece benim semptomlarımı gösteren bir hastalık yok. bu arada 4 aydır firesiz düşük FODMAP diyeti yapmama rağmen elde var sıfır ne yazık ki.

2.5 yıldır mücadele ediyorum..

Geçmiş olsun hocam benim 5 sene önce başladı yaklaşık 1 yılda baya bi düzene girmişti tabiki son 1 yıla kadar ama yine ben stres ve düzensiz yemeklerden dolayı. Ayrıca öğlen yemeklerde iş yerinde sürekli hazır köfte döner lahmacun tarzı beslendiğim için bu reddeye geldi. Açıkçası çok dikkat etmek sürekli hazır beslenmemek lazım dışarı da neyin nelerden yapıldığı belli olmuyor.

Teşekkür ederim. Sizede geçmiş olsun ve inşallah geçerde kurtuluruz.

İnşallah ağrı olmasında başka şey önemli değil

• Arkadaşlar merhaba bu hastalık sizde sersemlik hissi yapıyor mu? Bilmiyorum bende bu hastalık mı var. 5-6 sene önce birden tuvalete çok gitmeye başladım günde 3-4 sefer. Özellikle sabahları oluyor misal 8 de gidiyorsam 8.30 ve 9 da bir daha gitmek zorunda kalıyorum aksama kadar normal. O zamanlar kolonoskopi yapılmıştı. Aradaki bir iki sene normaldi son aylarda tekrar başladı ve kulak çınlaması + sersemlik de var. Bu kulak çınlamasını candida mantarı yapabiliyormuş bir yerde okudum ibs yi de yapıyor acaba bağlantılı olabilir mi? Bunu temizlemek için ne yapmak gerekiyor? Her türlü nörolojik ve kulak muayenesi yapıldı bir şey bulunamadı bende de bu rahatsızlık ve mide ülseri var acaba bundan dolayı mı?

• ben de baş ağrısı yapar mı diye soracaktım
  • Bende de sersemlik yapıyor ayrıca o çınlama var sanki biri aniden kulağının dibine bi tokat atıyor   gibi. İbs yokken bunların hiç biri yoktu bununla başladı aslında psikiyatriye gitmek lazım. Bende ilk başlarda vücut da anlık titreme de vardı psikiyatri ilaç verdi o eskiye göre biraz da olsa geçti. Sürekli arka arkaya tuvalete çıkmak o işte tam bağırsakları boşaltamama hissi o bazen oluyor bende de arka arkaya giderim tuvalete ama hiç bir şey yok boşuna gidip gelirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 5 Ocak 2021; 10:35:14 >
  • 
Sayfa: önceki 553554555556557
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.