Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.561
Cevap
208
Favori
1.988.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tıp Dünyasında İrretabl Bağırsak Sendorumu diye bilinen bir hastalığa yakalandım . Hastalığın Özeti Sürekli Büyük Tuvaletinizin gelmesidir . Birçok Dahiliye doktorunun yaptığı Tahlil ve çekilen Filmlerden sonra hastalığımın psikolojik olduğunu öğrendim . Bir ara çıldıracak duruma geldim nereye gitsem tuvaletim geliyor , sabah kalkıyorum tuvaletim var , birşeyler yiyorum hemen tuvaletim geliyor ve eğer tuvalete gitmessem bağırsağımdan gelen sesler aşırı derecede artıyor . Sessiz ortamlarda kalamaz hale geldim . Bırakın Sınıf ortamında oturmayı berberde bile tuvaletim geliyor . Tuvalete gitsem bile o tuvalet hissi bir türlü gitmiyor . Sürekli Tuvaletim varmış hissiyle geziyorum . Yaşam Kalitesi diye bir şey bırakmadı. Psikiyatrist'e gittim bana bu hastalıkta ilk olmadığımı söyledi ve bir kaç ilaç verip yolladı . En geç 1,5 sene sonra tedavi cevap vermeye başlar dedi .

Bu tarz bir hastalığı geçiren veya geçirmekte olan arkadaşlardan destek ve yardım bekliyorum . Saygılar...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: switel

quote:

Orijinalden alıntı: onnibus

Bağırsak sendromu olanlara müjde
    İlk kez bir antibiyotik, "Huzursuz Bağırsak Sendromu" rahatsızlığının tedavisinde etkili oldu.

Aşağıdaki haberi okudum arkadaşlar , sizce bu antibiyotiğin faydası olucakmıdır ?

www.samanyoluhaber.com
    En Son Haberleri || Samanyolu Haber
    http://www.samanyoluhaber.com/h_489752_bagirsak-sendromuna-antibiyotik.html

bi doktorlara danismak gerekiyor.

Alıntıları Göster
    2007 eylülde yakalandım. yıl 2011 4 sene olmuş.

ilk 3-4 ay sürekli tuvalet ihtiyacı , karında gururtular, şiddetli yanma agrı bendede oluodu. 3 ay ünv den kaçtım sınav zamanı ugruodum.

kolonoskopi kalın bagirsaga ve endoskopi mideme aynı anda baktılar. yetmedi ince bagırsagada burundan girdiler.

aklınıza hayalinize gelmiyecek hertürlü benzer hastalıgı elemek için yaptirmadıgım kan idrar dışkı testi kalmadı. kolumda delik olmayan yer kalmamıştı. okumadıgım site kalmadı. ne yol varsa kendimi kobay yapıp zerre korkmadan bütün ilaçlı ilaçsız yolları denedim.

kesinlikle bu hastalıgın bir çaresi yok şuan için.

ben 6. aydan sonra kabullendim ve %70 düzeldim. %30 uda artık kabullendim. günde 1 kere tuvalete gidiyorum bazen 2 günde bir. çok acılı bişi yemişsem 2 kere çıkabiliyorum gün içinde. agrı ve gaz sorunum oldugunda buscopan plus ve meteospasmyl kullanıyorum en iyi bunlar geliyor.

sessiz mekanlarda, sınavlarda benimde çok korkum olurdu karnım guruldayacak millet bana gülecek die. hissettigim an öksürürdüm veya kalem yere atar sırayı sürterdim belli olmasın die. şimdi bunlar yok ama ilk günleri hiç unutmayacam. heleki yakalanınca sagda soldaki yazıları okuyunca böylemi ömür boyu yaşiyacam die düşündüm ve 3-4 kez bindigim uçakta allahım düşsün ne olur ölim bitsin dedigimi biliyorum.

bu hastalıgı anca çeken bilir dışardan bakınca amma abartoyor veya ne olmuş sende 3-4 kere tuvalete git dienler olabilir. ama çeken bilir çeken.

allaha bin şükür genede. felç degiliz kanser degiliz özürlü degiliz. varsın buda bizim imtihanımız olsun.
    Memleketin yarsında basur, makat çatlağı, ibs varsa bence sorun beslenme. Ben beslenme kültürümüzün yanlış oldupunu yurtdışında öğrendim. Adamlar kahvaltı yapmadan işe gidiyor bir yeşil elma ile aç duruyor. Yemekte mutlaka salata. Ekmek yok. Kimse marketten bizim millet gibi elleri poşetlerle dolu çıkmıyor.
    Sizi iyi anlıyorum ben 50 yaşındayım bu hastalıga yakalandıgımda tam olarak ne ben nede doktorlar anlayalamadılar ama iyi araştırınca ortaya çıktı ama bazı hastalıklarıda işaret ediyor mesela size örnekler vereyim,

Pankreas kanseri, kolon kanseri, ve IBS, eğer gitmedinizse önce mutlaka çok iyi bir GASTRO doktoruna gidiniz,

bu hastalıgın verdigi acılar çok yüksek,

sadece şunlara dikkat edeceksiniz (eger hastalıgınız IBS ise) günde az az 6 defa yemek yemek, asla fazla yemeyin, bagırsakda gaz ve aşırı agrı yapar,
    gazlı içeceklerden uzak durun,
    yogurt az yiyin (gaz yapar)
    gaz yapan yiecekler ya az yiyiniz yada çok iyi gazı alınsın yada hiç yemeyiniz,
    kızartma az yiyiniz
    hazır beslenme kesinlikle yasak,

aklıma gelen bunlar ama önce gitmedinizse mutlaka GASTRO doktoruna mutlaka gidiniz eger izmirde iseniz dokuz eylül hastahanesine gidiniz.

Selamlar, 15 yıldır ibs(ağırlıklı ishal ve acil dışkılama ihtiyacı) ile yaşayan biri olarak bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine içerisinde sindirim enzimi, probiyotik ve bitki karışımı olan bir gıda takviyesi aldım. Daha önce probiyotik ve bitki takviyeleri kullandığım için hiç umudum yoktu, ancak denersem ne kaybederim diyerek kullanmaya başladım.

Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum.Neler degişti?

-Yemeklerden sonra gelen acil dışkılama ihtiyacı azaldı.

-Büyük abdeste çıktıktan sonra bitmeme hissi azaldı.

-Karın ağrısı azaldı.

-Cıvık dışkı azaldı.

-Artık ağrı başladığında bağırsaklarımı daha iyi tutabiliyorum.

Şikayetlerimin %60’ı azaldı diyebilirim.

Tahminimce bu hastalıkta sindirim enzimlerimiz iyi çalışmadığı için şikayetlerimizin çoğunu oluşturuyor. En azından bende takviye aldıktan sonra iyileşme oldu diyebilirim. Ancak hiçbir şikayetim %100 bitmedi. Bildiğiniz üzere İBS’de tedavi yok deniyor zaten.

Araştırıp internetten veya eczaneden sindirim enzimi takviyesi alıp deneyebilirsiniz. Reklam olmasın diye kendi kullandığım ürünün markasını belirtmedim.

ÖNCE İBS TEŞHİSİ ALAN VE SONRASINDA GENELDE BAŞKA HASTALIKLARDAN TANI ALARAK İYİLEŞEN VE YA ONA GÖRE TEDAVİSİNİ SÜRDÜREN HASTALARIN YAZILARI : (GÜNCEL : 21.10.2022 )

Ekstra (24) Eskiden ibs teşhisi alan ve sonrasında H.Plori teşhisi alan ve ilaç tedavisinden sonra ishali tamamen iyileşen bir hastanın hikayesi :

Ekstra (23) : Önce ibs teşhisi verilen, sonrasında da pelvik tıkanıklık sendromu olduğunu ve ona göre tedavisini gören bir kadının hikayesi :

bbc news
    ‘If only I’d found out earlier I had pelvic congestion syndrome’
    https://www.bbc.com/news/stories-58030699

Ekstra (22) : 8 Sene İbs teşhisi ile yaşayan ve ardından ülser hastası olduğu öğrenen ve iyileşen birisinin yazısı :

moneysavingexpert forum
    Anxiety / IBS - I was wrong!!! STOMACH ULCERS!
    https://forums.moneysavingexpert.com/discussion/4464399/anxiety-ibs-i-was-wrong-stomach-ulcers

Ekstra : (17) : Herkese iyi akşamlar. Bu yazımda yıllardır ibs teşhisi ile yaşayan, psikolojik tedaviler ve fonksiyonel tıp uzmanlarına giden ve sonuç alamayan (nedenine inmedikçe tedavi edemezsiniz, hangi takviye ve tedavileri uygularsanız uygulayın geçici çözüm olur. Fonksiyonel tıp doktorlarının başarısızlığının sebebi budur ) ve sonra da brusella paraziti ile tanı alıp iyileşen bir hastanın etkilendiğim hikayesini paylaşacağım.

Link : https://www.nytimes.com/2022/03/03/magazine/irritable-bowel-syndrome-brucellosis.html

Türkçe özeti :

Machaidze, kültür onayı olmadan bile hastayı tedavi etmeye karar verdi. İyileşirse, bruselloz olması ve şimdi iyileşmiş olması için iyi bir şans vardı. Başka bir şeye sahip olması da mümkündü ve antibiyotikler onu da tedavi edebilirdi. Ve işe yaramadıysa, belki de bu bir enfeksiyon değildi. Hastasına belirsizliğini anlattı. Antibiyotiğe başlamak için can atıyordu.

Onu - neredeyse - iki ay sonra, tedavisini bitirdikten birkaç hafta sonra gördü. Kariyerinin en sevindirici karşılaşmalarından biriydi. Hasta kendinden geçmişti. On yıllardır bu kadar iyi hissetmemişti. Ateş: gitti. Eklem ve kas ağrısı: gitti. Çılgın terleme bile: tamamen gitti. Yıllardır tatmadığı yiyecekleri tekrar eklemeye başlamıştı.

Machaidze onu laboratuvara geri gönderdi. Enfeksiyonu ortaya çıkaran antikorlar bile gitmişti. Neye sahipse, artık ona sahip değildi. Brucella mıydı? Hasta öyle düşünüyor. Ve Machaidze - öyle umuyor. Ancak hiçbir zaman kesin olarak bilemeyeceğinin de farkındadır.

Bunun haricinde buraya da 15 kişinin önce ibs teşhisi alıp sonra başka hastalıktan genelde teşhis alıp iyileştiklerini yazdıkları yazıları bırakıyorum.

1-) B.Hominis paraziti ile enfekte olup iyileşen bir hastanın konuşması : https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D2Zfr8_8wvKA&q=EgQuLZpRGIry9pgGIhCyTwm4B124riWTDs6J2j5vMgFy

Önemli not : B.Hominisin duyduğuma göre Türkiye'de kesin bir teşhisi yok. Türkiye'de bu parazitten şüphelenip flagenlty ve bactrim forte kullanıp ibs semptomlarından kurtulan arkadaşım var. Herkeste sebep bu olmayabilir ama cebinizde bir ihtimal olarak dursun.

2-) Riflaximin sonrası tamamen iyileştiğinden bahseden bir hastanın yorumu ( İngilizce bilmeyenler safyayı çevirebilir. ) https://patient.info/forums/discuss/i-am-cured-562268

3-)Bu grupların birinde bulduğum bir paylaşımdı. Linkini bulamadım ama yazıyı bilgisayarıma not etmiştim : HERKESE MERHABA 17 YILDIR İBS HASTASI OLDUĞUMU BİLİYORUM. REKTAL PROLAPSUS AMELİYATI OLMAK İÇİN CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNE BAŞVURDUM. 2 SAATLİK BİR OPERASYON GEÇİRECEKTİM, 7 SAAT SÜRMÜŞ MEĞER KOLON NORMALDEN UZUNMUŞ KESMİŞLER DR İBS OLMADIĞIMI BOŞUNA ÇEKTİGİMİ SÖYLEDİ. BUZAMANA KADAR GİTTİKLERİM DR DEĞİLMİŞ DIŞKI KIVAMI NORMALE DÖNDÜ FAKAT KASLAR BOZULDUĞU İÇİN TAM İYİLEŞECEĞİM MEÇHUL. SİZLERE TAVSİYEM MAKAT KASLARINIZ BOZULMADAN KALIN BAĞIRSAĞINIZIN BOYUNA BAKTIRMANIZ.

4- ) Yine forumda konuştuğum birisinin ablasında haşimato ve sonrasında hipertroidi çıkması ve barsak sorunlarının bundan kaynaklanıp ilaçlarla iyileşmesini içeren yazı :

https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu... (İgcc654 nickli kişinin yazısı aynen aktarıyorum : ) Abi ilk once hasimato tamamen tsh tiroid hastaligi. Ablamin basindan geceni anlatayim. Ablam bundan iki yil once asiri terleme ve bagirsaksikintilari ile hastaneye gidiyordu tsh vs testler yapilitirdu ve hepsi son derece iyi bir sonuc cikitordu. En son bir doktor tsh degeri 3.50 cikinca antikor testi yapti. Antitpo 1000 cikti ve doktor ablamin hasimwto oldugunu soyledi ama suanlik ilaca baslatmaya gerek yok. Elbet bu tiroid bozulacak ama 1 yila mi 10 yilami bilmem dedi. Sonra tam 2 yil sonra ablam bir daha hasimato var mi gercekten ya diyip hastanaye gitti ve doktora durumu anlatti doktor yine antitpo ve ts f4 trstlerine bakti ve evet ablamin artik hipere cevurdigi gorundu:( arti nodulde cikti bogaz ultrasyonunda. Ilac baslattilwr ve suan terlemesi herseyi gecti. Sen bunu bir yaptir. Sonuci at bakayim

5-) D.fragilis parazitinden muzdarip olup iyileşen hastayla konuşmuştum ve onun yazısı :

https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu... (Nick : Farego )

6-) Kronik apandisit ile ibs sini tamamen iyileştiren hastanın yazısı : https://healthunlocked.com/.../i-had-chronic-appendicitis....

7-) Yine kronik apandisit sebebi ile ibs yaşayıp iyileşen bir hasta : https://patient.info/.../chronic-appendicitis-vs ( Kronik apandisitte bunun gibi onlarca örnek var, en çok kronik apandisit ile iyileşen gördüm)

8-) Tip 1 Dissinerji teşhisi alan hasta : ( Nadir bir hastalık ve tedavisi var ) : Merhabalar. 5 yıldır dışkılama problemi yaşıyordum. Koloniskopi endoskopi vs tetkikler yapılıp sonuçlar temiz çıkıyordu. Geçtiğimiz hafta anektal manometre yapıldı ve tip 1 Dissinerji rahatsızlığı çıktı. Bu hastalığa sahip olan var mı çok nadir olan bir rahatsızlıkmis. ( Kaynak : Facebook ibs grupları )

9- ) Yine ibs teşhisiyle yaşayan sonrasında sükraz izomaltaz eksikliği sorunu olan ( nadir bir hastalık ve tedavisi var ) hasta : Herkese merhaba, şu an 14 yasında olan oğlum da doğduğundan beri karın ağrısı ve ishal ile uğraşıyordu. Ne muz ne patates ne ilaçlar hiçbiri katılaştırmıyordu dışkıyı. Kaç defa gastroenterolojiye götürdük, laktoz alerjisi, çölyak vs birsürü test yapıldı hepsi negatif çıktı. Sürekli aburcubur yemesin, dikkat etsin denildi ama zaten aburcubur yiyen bir çocuk değil. Neyse en son İzmir de bir hastaneye gittik, endoskopi kolonoskopi ve bisürü test oldu. Hiçbirinde birşey çıkmadı, ama ağrısı ve ishali okuluna engel olacak boyuttaydı. En son yurtdışına kanınızı gönderip bir test yapacağız o da değilse psikolojik diyeceğiz denildi. Yurtdışına gönderilen kan sonucunda tr de çok az bulunan bir genetik emilim bozukluğu çıktı.(( Sükraz izomaltaz eksikliği)) eşimle benim de kanlarımız gönderildi ve anne tarafından geldiği tespit edildi. Sonra sıkı bir diyete girdik rapor çıkıp yurtdışından ilacımız gelene kadar, meyve sebzelerin bile çoğunluğu yasaktı, yediğimiz besinlerin sükraz oranı %1 in altında olmalıydı. Ve önce diyetle ishali ağrısı geçti, sonra da rapor çıktı ilaç geldi, yeme düzenini eski haline döndürdük, ilaç kullandığı aksatmadığı süre hiçbir şikayeti olmuyor. Bunları anlatmak istedim, çünkü bu hastalık tr de pek bilinen bir hastalık değil, bazen psikolojik bazen huzursuz bağırsak sendromu denilerek üstü kapatılıyor. Biz de Doktor doktor gezmeseydik bilemeyecektik. gastroenteroloji doktorunuzdan bunun testini istediğinizi söyleyebilir en azından bir seçeneği daha eleyebilirsiniz. Herkese acil şifalarr. ( Kaynak : Facebook ibs grupları )

10-) İbs ishal versiyonu zannedilip şeker hastalığı tanısı alan birisinin yazısı ( Kaynak Facebook grupları ) ;

Herkese merhaba, IBS ishal olduğunu düşünüp doktora giden yakınımda kanda açlık şekeri ve kolestrol çok yüksek çıktı, hemen ilaçlara başladı. Her zaman çok su içtiğini ağız kuruluğu olduğunu söylüyordu biz ishale bağlıyorduk. Çok yiyordu ve Kilo kaybı da vardı. Şeker aklımıza gelmezdi. Yani bağırsaklarda sorun olduğunu düşünürken başka birşey çıktı, sizlere de söylemek istedim.

11 - )

Amcam'ın mide çıkışı oniki parmak bağırsağına stent taktılar dar olduğu için sürekli şişkinlik kabızlık şikayetleri vardı aramızda bu şekil olan varmı

( Facebook grupları )

12- )

Uzun süren ishal durumunda gastrolaga gittim ibs olabilir dedi tabi ben bu hastalığı araştırdım araştırdıkça kendimi dinlemeye acaba oda var mı buda varmı demeye başladım sonra endoskopi ve kolonoskopi oldum. Midemde gastritim vardı zaten önceden biliyordum bağırsaklar da da mikroskobik kolit çıktı. ( Facebook grupları )

13-)

Kulağa iğrenç gelmekten nefret ediyorum ama sahip olduğum parazitler fasulye filizi ya da spagetti gibi görünüyordu. Yaklaşık 1 ila 6 inç uzunluğundaydılar ve beyaz ve ten rengi biraz kıvırcıktı. Oğlumun sahip olduğu mikroskobik ve giaradia olarak adlandırıldı. Semptomları ince bağırsaklarında lezyonlar, göğüs ağrıları, yeşil kaka, mide ağrıları ve ruh hali değişimleriydi. Ama ikimiz de solucanlarımızdan kurtulduk ve benimkinden kurtulmam yaklaşık 4 ayımı aldı. Bir parazit temizliği yaptım ve bu kötü yaratıklardan kurtulmak için reçeteyi de yaptım ve şimdi kendimizi çok daha iyi hissediyoruz. Fordgirl

Kaynak ( https://www.ibsgroup.org/threads/parasites-anyone-else-have-them.89117/ ) ( Yazar : Fordgirl)

14-) Antibiyotiklerle iyileşen bir hastanın hikayesi :

Tek bildiğim, yaşadıklarım, ki bu eğlenceli değildi. Haftam iki veya üç gün şiddetli ağrı (bir keresinde iş yerinde ağrıdan bayıldım), bir veya iki hafif ağrı ve bir veya iki gün kendini iyi hissetmemekle geçti. Her türlü uzmana gittim, her türlü testi yaptırdım, sonuçta IBS oldum. Her şeyi yakalama olarak bilinen şey budur. Belirtileriniz varsa ve bu kanser veya başka bir kötü böcek değilse ve gerçekten emin değillerse, IBS'niz var. Şimdi neden veya nasıl olduğunu bilmiyorlar, ama doktorlar kesinlikle semptomları biliyor ve bende her biri vardı. Kafa derisi ülserleri geliştirdiğimde bunu iki yıl boyunca yaşadım. Doktorum bana IBS'mi çatıdan gönderen antibiyotik verdi. Bu yüzden onları almayı bıraktım. Bir süre sonra kafa derisi ülserleri için tekrar doktoruma gittim ve bana Flagyl ve Tetracycline verdi. Canımın yanacağını ve yine de tam dozu almam konusunda uyardı. Uyardığı acıyı hatırlamıyorum, belki de buna hazırdım. Birkaç gün sonra IBS'min düzelmeye başladığını fark ettim. İkinci haftaya kadar gitti. İkna olmadan önce iki tam reçeteden geçtim. Bundan sonra Barry Marshall'ın çalışmalarını keşfettim ve bir nevi jöle oldu. Şimdi kavya için. IBS'me neden olan şey, diğer kişilere neden olandan farklı olabilir. Benimkini düzelten seninkini düzeltmeyebilir. Bahsettiğim gibi, nedenini gerçekten bilmiyorlar. Tek bildiğim acı açısından benimkinin gittiği. Dörtten fazla alkollü içki içersem hala kendimi iyi hissetmiyorum. Hasar verildikten sonra tamamen iyileşmediğini düşünüyorum. Aksi takdirde iyiyim ve başka hiçbir semptomum yok, hiçbiri. Ama turşu da dahil her şeyi yiyebilirim (bir keresinde birkaç gün cenin pozisyonunda ağrı içindeydim). Umarım bu dışarıdaki birine yardımcı olur. Yaklaşık dört yıl oldu ve hala semptomsuzum.

Kaynak : https://www.ibsgroup.org/threads/my-ibs-cured-with-antibiotics.143316/

15-) Yine antibiyotikle düzelen tamamen düzelen bir ibs vakası :

Son sekiz aydır giderek kötüleşiyorum. Akla gelebilecek her testi yaptırdım ve her şey normaldi. Yaklaşık bir ay önce, panik içinde beni acil servise gönderen ŞİDDETLİ baş dönmesi yaşamaya başladım. Bu noktada normal bir şekilde çalışamadım, araba kullanamadım, iş yerinde sandalyeme zar zor oturdum. Kilo veriyordum ve tavuk ve pilavdan başka bir şey yiyemiyordum. Sonra yıllık jinekomastime gittim ve kötü bir bakteriyel vajinit vakam olduğunu söyledi. Flagyl'i 7 gün boyunca reçete etti. Vertigom geçti, vajinitim geçti, İSHALİM GİTTİ!!!!!!! İşlevsiz bir insandan normale geçtim. Tekrar çalışabileceğim için çok mutluyum. 3 haftadır ağrım yok, umarım sürer. Yayılan bir bakteriyel enfeksiyon kapmış olabilir miyim? Ey, btw normal doktorum vertigomun iç kulağın viral bir enfeksiyonu olduğunu söyledi ama bakteriyel olup olmadığını merak ediyorum? Yemin ederim ölüyorum sandım. Şimdi normal bir şekilde yiyorum, (çiğ sebzeleri özlüyorum), tekrar egzersiz yapıyorum, seyahat etmekten korkmuyorum. Bunun sürmesi için dua ediyorum!

Kaynak : https://www.ibsgroup.org/threads/symptoms-gone-forever-i-hope.10226/

16- ) Yıllarca karın ağrısı ile yaşayan bir kadının başka bir hastalıktan tanı alıp iyileşme hikayesi :

https://www.washingtonpost.com/health/medical-mysteries/stomach-pain-medical-mystery/2020/10/23/4d3af94c-f2cb-11ea-999c-67ff7bf6a9d2_story.html

18 - ) 2 ay ibs teşhisi alan ve sonrasında başka bir hastalık ile karşılaşan bir hastanın yazısı . Kaynak : Facebook ibs grupları .

Merhabalar tekrardan. bundan 40 gün evvel kadar ameliyat için hastaneye yatmistim bagirsaklarim tikandigi icin.40 gün önce önce oral kapatılıp bağırsaklar bosaltildiktan sonra 14 gün evvel cerrahpasada acil ameliyata alındım.Duvar kalınlığı sebebiyle alınmıştim, ancak ameliyat açığa donusunce bagirsagimda kitle tespit edilmis ve alınmış.tanim ise bağırsak tüberkülozu.40 gün hastanede geçen süre ardından çok şükür taburcu oldum sagligimda çok şükür ki düzeliyor.ilaclar ve dinlenme ile yavaş yavaş toparliyorum.Hastaneye yatmadan 2 ay önce bir çok doktor tarafından ibs tanısı koyulmuştu oysaki . Lütfen iyi araştırın hastaliginizi.Az kalsın hayatımi kaybetmeme sebep olacaktı yanlış tanı ve tedavi. Cerrahpaşa gastroloji bölümü eğer randevu bulabiliyorsunuz özellikle tavsiyemdir.Bagirsaklarim ödemden patlamak üzereyken serum yapıp eve yollayan onca özel hastane ve uzmanlardan sonra Cerrahpasada bulunan ve hayatımı kurtaran profosor ve cerrahlara bir hayat borçluyum.🙏

19-) Yıllarca ishal ile yaşamış ibs tanısı almış sonrasında mikroskobik kolit olduğu belirlenen bir hastanın yazısı :

20 - ) 100 Kişilik ibs sendromu yaşayan hastalarda parazit testleri yapılması sonucunda %10'un üzerinde ki hastalarda çeşitli parazitlere rastlandığını gösteren bilimsel çalışma :

Ortalama yaş ± SD 27.25 ± 11.58 yıl (aralık: 16 -60 yıl) olan toplam 109 IBS hastası (31 erkek, 78 kadın) çalışmaya alındı. Bu hastaların semptomlarına dayanan ana IBS alt tipi, kabızlık ağırlıklıydı (hastaların %88,7'si). Ortalama ± SD yaşı 25.0 ± 9.13 yıl (18-66 yıl) olan 100 sağlıklı denek (30 erkek, 70 kadın) kontrol olarak alındı. IBS hastalarının %25,7'sinde Blastocystis DNA, %9,2'sinde Cryptosporidium ookistleri ve %11'inde Giardia kistleri tespit edildi. Kontrol deneklerinde Blastocystis, Cryptosporidium ve Giardia sırasıyla %9, %0 ve %1 olarak tespit edildi. Blastocystis ( P = 0.0034), Cryptosporidium ( P = 0.0003) ve Giardia ( P= 0,0029), bu çalışmada kullanılan tüm yöntemler ile IBS hastaları ve kontroller arasında istatistiksel olarak anlamlıydı.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5680167//

21-) İbs sendromu yaşayan bir hasta da blasto hominis parazitine rastlandığını gösteren bir yazı :

tip.fusabil.org
    Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
    http://tip.fusabil.org/text.php3?id=455
    Yapay Zekanın Yanıtı

İrritabl Barsak Sendromu (IBS)

İrritabl barsak sendromu (IBS), sindirim sisteminin işlevlerini etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Belirtileri kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle şunları içerir:

• Karın ağrısı ve kramplar
    • İshal, kabızlık veya her ikisinin bir kombinasyonu
    • Şişkinlik ve gaz
    • Mide bulantısı
    • Yorgunluk

IBS'nin bilinen bir nedeni yoktur, ancak stres, diyet ve hormonal değişiklikler gibi faktörlerin tetikleyebileceği düşünülmektedir.

IBS'nin Tedavisi

IBS için tek bir tedavi yöntemi yoktur ve tedavi planı kişiden kişiye değişebilir. Yaygın tedavi seçenekleri şunları içerir:

• Diyet Değişiklikleri: Bazı gıdalar IBS semptomlarını tetikleyebilir. FODMAP diyeti gibi özel diyetler, semptomları yönetmeye yardımcı olabilir.
    • İlaçlar: Hepazec 200 mg gibi ilaçlar, bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Probiyotikler: Probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyebilecek faydalı bakterilerdir.
    • Stres Yönetimi: Stres, IBS semptomlarını kötüleştirebilir. Yoga, meditasyon veya bilişsel davranışçı terapi gibi stres yönetimi teknikleri yardımcı olabilir.

IBS'den Kurtulmak Mümkün mü?

IBS kronik bir durumdur, ancak semptomları yönetilebilir. Sağlıklı bir diyet, düzenli egzersiz, stres yönetimi ve gerektiğinde ilaç tedavisi ile IBS'den kurtulmak mümkündür.

Yıllar Sonra Apandisit Ameliyat Yerinin Ağrıması

Apandisit ameliyatı sonrası ağrı, genellikle apandisit ameliyatından yıllar sonra bile görülebilir. Bu ağrı, cerrahi sırasında oluşan skar dokusundan kaynaklanabilir.

RIFAXIMIN

RIFAXIMIN, IBS'yi tedavi etmek için kullanılan bir antibiyotiktir. Bağırsaklardaki bakteri dengesini değiştirerek çalışır. RIFAXIMIN reçetesiz satılmaz ve bir doktor tarafından reçete edilmelidir.

IBS'niz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Doğru tedavi planı ile semptomlarınızı yönetebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de tam tersi durum var
  • Çok zor bir şey. Allah kolaylık versin hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnibus

Arkadaşlar Tıp Dünyasında İrretabl Bağırsak Sendorumu diye bilinen bir hastalığa yakalandım . Hastalığın Özeti Sürekli Büyük Tuvaletinizin gelmesidir . Birçok Dahiliye doktorunun yaptığı Tahlil ve çekilen Filmlerden sonra hastalığımın psikolojik olduğunu öğrendim . Bir ara çıldıracak duruma geldim nereye gitsem tuvaletim geliyor , sabah kalkıyorum tuvaletim var , birşeyler yiyorum hemen tuvaletim geliyor ve eğer tuvalete gitmessem bağırsağımdan gelen sesler aşırı derecede artıyor . Sessiz ortamlarda kalamaz hale geldim . Bırakın Sınıf ortamında oturmayı berberde bile tuvaletim geliyor . Tuvalete gitsem bile o sıçma hissi bir türlü gitmiyor . Sürekli Tuvaletim varmış hissiyle geziyorum . Yaşam Kalitesi diye bir şey bırakmadı. Psikiyatrist'e gittim bana bu hastalıkta ilk olmadığımı söyledi ve bir kaç ilaç verip yolladı . En geç 1,5 sene sonra tedavi cevap vermeye başlar dedi .

Bu tarz bir hastalığı geçiren veya geçirmekte olan arkadaşlardan destek ve yardım bekliyorum . Saygılar...

Sizi iyi anlıyorum ben 50 yaşındayım bu hastalıga yakalandıgımda tam olarak ne ben nede doktorlar anlayalamadılar ama iyi araştırınca ortaya çıktı ama bazı hastalıklarıda işaret ediyor mesela size örnekler vereyim,

Pankreas kanseri, kolon kanseri, ve IBS, eğer gitmedinizse önce mutlaka çok iyi bir GASTRO doktoruna gidiniz,

bu hastalıgın verdigi acılar çok yüksek,

sadece şunlara dikkat edeceksiniz (eger hastalıgınız IBS ise) günde az az 6 defa yemek yemek, asla fazla yemeyin, bagırsakda gaz ve aşırı agrı yapar,
    gazlı içeceklerden uzak durun,
    yogurt az yiyin (gaz yapar)
    gaz yapan yiecekler ya az yiyiniz yada çok iyi gazı alınsın yada hiç yemeyiniz,
    kızartma az yiyiniz
    hazır beslenme kesinlikle yasak,

aklıma gelen bunlar ama önce gitmedinizse mutlaka GASTRO doktoruna mutlaka gidiniz eger izmirde iseniz dokuz eylül hastahanesine gidiniz.

• İyileşirsiniz umarım
  • Geçmiş olsun hocam, ne diyelim
  • Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anal Fissür ve
    4 ay önce açıldı
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı kuzenimde de var adam sabah akşam wc de
  • nedensiz yere guldum kendime en kisa zamanda iyilesmen umidiyle
  • gülen arkadaşlara anlam veremedim. Sağlıktan bahsediyoruz, hepimize lazım, gülme komşuna daha beteri gelir başına. Sanmayın kji hep böyle sağlıklı/dinç/neşeli olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 28 Ocak 2011; 13:29:58 >
  • quote:

İrritabl Barsak Sendromunda Stresin Rolü Ve Psikolojik Özellikler
    Hastaların %85 inde psikolojik faktörler, gastro-intestinal yakınmalar başlamadan önce ya da, onlarla eş zamanlı olarak ortaya çıkmaktadır. Şikayetler emosyonel gerginlik ile stres dönemleri sırasında, ya da sonrasında görülebilmektedir. İrritabl Barsak Sendromu'nun başlangıç ve tekrarlarından evlilikte mutsuzluk, eşinden boşanma, çocuklara bağlı anksiyete, sevilen bir yakının kaybı, olağan günlük streslerden kaynaklanan endişeler gibi psiko-sosyal faktörler sorumludur. İrritabl Barsak Sendromlu hastalarda depresyon, anksiyete ve panik ataklar arasında güçlü bir ilişki tanımlanmaktadır. İrritabl Barsak Sendromlu hastalar, normal kişilerden daha fazla ölçüde hastalığı kafalarına takma eğilimindedirler. Hastaların yarıya yakınında kanser fobisi olabilmektedir ve tedavi programının bir parçası olarak ele alınması gerekmektedir.

• geçmiş olsun dostum. zor durum.
  • bende de çiş versiyonu var
  • Aynı hastalık bende de var sanırım. Yeri geliyor gün içersinde 3-4 defa çıkmak zorunda kaldığım oluyor. Ve genelde ishal şeklinde oluyor bu durum sizde de öyle mi?

ben tuvalete gidiyorum.
  • ben 3gün çektim bu tarz bir hastalığı..arkadaş sinemaya gidelim diyordu ben yok kesin tuvaletim gelir diye gidememiştim ya hala unutmuyorum
  • Geçmiş olsun hocam, İnşallah en kısa sürede iyileşirsin. Acil şifalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lu£

Aynı hastalık bende de var sanırım. Yeri geliyor gün içersinde 3-4 defa çıkmak zorunda kaldığım oluyor. Ve genelde ishal şeklinde oluyor bu durum sizde de öyle mi?

ben tuvalete gidiyorum.

1. Tuvalet normal , geriye kalanlar hep ishal gibi :(
  • Acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: systemexp

Acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun...
  • allah acil şifalar versin. Çok üzüldüm bir an için kendimi yerine koydum cidden çok zor bir durum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.