Şimdi Ara

Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
22.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese slmlar daha önceki yazılarımda tahinden bahsetmiştim ve uzun bir süredir tahin kullanıyorum en son Tahin den bahsetiğim de 28 gün olmuştu şuanda kullanıyorum tahini toplamda 56 gün oldu.Düzenli olarak kullanmaya devam ediyorum tahini ve faydalarından bahsetmek istiyorum.

BENDE GASTRİT VE İBS VAR BUNU TEKRAR BELİRTEYİM.Şiddetli açlık durumlarına tahin gerçekten çok iyi geliyor uzun vade kullanılınca...
    Forumda gördüğüm kadarıyla yeni gelişmeler ve çözümlerde bulunmaya başlanmış B12 ve B VİTAMİNİ eksikliği üzerinde durulmaya başlanmış uzun bir süredir Tahini araştıran ve tüketen birisi olarak Tahini B vitamini hakkında faydalarını yazmak isterim

Tahinin Faydası:

1. Minerallerden zengin bir besindir. İçeriğinde iyi miktarda fosfor, lesitin, demir, potasyum ve magnezyum bulunur.
    2. Tahin, karaciğerin temizlenmesinde etkili olan metioninden zengin bir besindir.
    3. İçeriğindeki antioksidanlar toksin maddelerin zararlı etkilerinden vücudu korur.
    4. Çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kemik gelişimine katlı sağlar. Kemik erimesinin önlenmesine yardımcı olur.

5. Vitaminlerden zengindir. E vitamini ve B grubu vitaminlerden B1, B2, B3, B5 ve B15 tahinde iyi miktarda bulunur. Özellikle antioksidan bir vitamin olan E vitamini kanserlerden korunmanızı sağlar.
    6. Hücrelerin sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Hücrelerin yapısını korur. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
    7. Cilt sağlığına katkı sağlar.
    8. İyi bir protein kaynağıdır.
    9. Alkali minerallerden zengin olması sebebiyle vücudun asit-baz dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu yolla kilo vermeye katkı sağlar.
    10. Demir eksikliğine bağlı kansızlığın önlenmesinde etkilidir.
    11. İçeriğinde sağlık için çok faydalı olan yağlar bol miktarda bulunur.
    12. Yaşlanmaya bağlı görülen Alzheimer hastalığının önlenmesi ve tedavisinde etkilidir.
    13. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
    14. Safra taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
    15. Anne sütünü arttırıcı etkisi bulunmaktadır.
    16.Mide ve ülser yaralarını iyileştirici etkisi vardır Tedavi edici özelliği vardır
    17.Bağırsak yapısını güçlendirip tokluk verir sindirimi kolaylaştırır
    18.Yarım kilo biftekte bulanan protein 2 yemek kaşıgı tahinde bulmak mümkündür

TAHİNİ PEKMEZE VEYA HERHANGİ BAL VS İLE KARIŞTIRMADAN 2 AYDIR DÜZENLİ OLARAK SABAH AKŞAM 2 YEMEK KAŞIОI TÜKETİYORUM GASTRİT HIZLI AÇIKMA OLAYINA İYİ GELDİ MİDE GURULDAMASI VE ANİ AÇLIОIN VERDİĞžİ MİDE KAZINMASI VE SESLER TAMAMEN KAYBOLDU SADECE BAОIRSAK SESLERİ KALDI ODA ESKİYE ORANLA DAHA AZ DİYE BİLİRİM

Tahin özelikle mide ülseri reflüsü ve gastriti olan arkadaşlara tavsiye ederim Özellikle ac karnına 1 yemek kaşığı yemekte fayda var özellikle sabah akşam

TAHİN GÜÇLÜ BİR B VİTAMİNİ DEPOSUDUR İÇERDİĞžİ DİОER MİNERAL VE VİTAMİNLER İLE OLDUKÇA ETKİLİDİR.

5 AY DÜZENLİ TAHİN KULlANMAYI DÜŞÜNÜYORUM TAHİN SU İLE TEMAS ETİОİNDE BOZULAN BİR MADDEDİR GENELLİKLE AKŞAMLARI TAHİN YEDİKTEN SONRA SADECE DİŞLERİMİ FIRÇALIYORUM ÜZERİNE SU İÇMİYORUM BU ŞEKİLDE DAHA FAYDALI OLDUОUNU TECRÜBE ETTİM.

Tahinle birlikte elma veya elma suyu bağırsaklara ve sindirime gercekten çok iyi geliyor yarım litre kadar elma suyu içtim tahinle deneme amaçlı gerçekten faydalı oldu.
    Dışkılama olayına gelince günde bir defa yapmak yeterli oluyor ishal gibi sıvıda değil sanırım buda tahinin bir hikmeti
    Son olarak sabahları kalktığımda mide açlıktan bayılıyordu gastriten dolayı ve korkunc sesler geliyordu artık eskisi kadar ses yok bağırsaklarda.

Mide tamamen stabil ve rahat evet anlatacaklarım bu kadar kulandıkça tecrübelerimi yazmaya devam edeceğim...
     Cevap:  İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )

• Tahin gerçekten çok faydalı bir gıda . Gelişmeleri yazacağım demişsiniz, yazarsanız sevinirim.
  • Eee sonuç ne 5 ay sonra, bağırsak guruldaması geçti mi?
  • Peki ekstradan daha iyi bir iyileşme için doktora gidip, endoskopi ve veya kolonoskobi yaptırıp, tam teşhis ve hastalığın yara yaptığı yaralı bölgeye göre ilaç kullanımınız oldu mu?

Bu tür hastalıklarda ilgili doktora endoskopi yaptırmak şart.

Tahin veya farklı yiyecekler, sadece çok ufak mide problemini düzeltebilir, hızlı iyileşme ve kısa sürede kesin tedavi için kamera ile mideye bakılması gerek.
  • yazılarımın tamamını bulabilirsen görürsün o söylediklerin ve sonradan aklına gelecek her şeyi yaptım denedim ...

7 bin tl harcadım aklına gelecek her testi yaptırdım çölyak tan tutuda kan testlerine kadar hasatane ile çözülecek olsa illa adam gibi bir teşhis koydurabiliridim tüm yazılarımı bulabilirsen okuya bilirisn
  • donanımhaber forum
    İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) » Sayfa 4 - 547
    https://forum.donanimhaber.com/irritabl-barsak-sendromu-hassas-barsak-ibs-spastik-kolon--46307279-4

bu sayfada detaylı şekilde yazdım zamanında

• yazate48 kullanıcısına yanıt
    Yazınızı bulamadım...

Sizde "İrritabl Barsak Sendromu" hastalığımı teşhis edildi?
    Bu hastalıkta günde kaç kere büyük tuvalete gidiyordunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anal Fissür ve
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://centralhospital.com/TibbiBolumler/gastroenteroloji/yontem/hassas-barsak-sendromu-irritabl-barsak-sendromu--ibs-/

IBS’nin (İrritabl Barsak Sendromu) Belirtileri Nelerdir?

Normal barsak fonksiyonunun kişiden kişiye değişiklik gösterdiğinin farkında olmak önem taşır. Normal barsak hareketi bir günde üç kereye kadar olabileceği gibi bir haftada üç kez gibi seyrek aralıklarla da olabilir. Her iki durum da normal kabul edilir ancak dışkıda kan ya da kramp şeklinde ağrı yoktur. IBS’li kişiler genellikle kabızlık ya da ishale eşlik eden kramp tarzında karın ağrıları tanımlarlar. Bazı kişilerde kabızlık ve ishal dönemleri birbirini takip eder.

Bazen IBS’li kişilerin dışkılarında bol mukus bulunur. Kanama, ateş, kilo kaybı ve devamlı ciddi ağrılar IBS’nin belirtileri değildir ve başka problemlere işaret ediyor olabilir.

• Birde kullanıdığınız ilaçlar ne işe yarıyor, çok sık tuvalete gitmenizi mi engelliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.