< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (629. sayfa)

-
-
Şikayetlerin neydi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende ishal falan yok. 40mg paxera kullanıyorum. Hiçbir değişiklik yok. Sanırım ben IBS değilim.
-
Arkadaşlar ben bugün başka bir gastroentolog tarafından sibo testine yönlendirildim. Bugün sibo pozitif çıktı. Bu hocanın aynı zamanda bağırsaklarla alakalı kitabı var.
Sonuçları gösterdim sibo pozitif dedi. Bir tedaviye başlayacağız. Sizin de bilginiz olsun istedim.
Tedavide düşük fodmap diyetiyle beraber bazı ilaçlar kullanacağız. Güncellemeleri yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 31 Ocak 2025; 19:39:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun. Yazılan ilaçlar neler paylaşabilir misin?
turşu bidonu gibi oldum anasını satayım bu hastalık yüzünden. simflat başladım 2 gün önce, devam ediyorum ama eskisi gibi gaz sorununu çözmediğini fark ettim. 2 gündür mideme de vuruyor bu şişlik..
(ishal olan değil, kabızım
)
-
Avakado yedikten sonra ölümcül karın ağrısı ile rahatsızlandım. Sonra birdaha yedim birdaha rahatsızlandım birkere de acile gittim. 5. Veya 6. Yememden sonra avakadonun buna sebep olduğunu farkedebildim. Daha önce yediğim birşey değildi zaten. Bugüne kadar hayatımda yediğim hiçbir besine alerjim olmadı veya dokunması olmamıştı. İbs olduğumu zaten biliyordum. İnternette araştırınca ibs hastalarında avakado fodmapa içerdiği için böyle birşey yapıyormuş. Fodmap diyeti şimdi yapmam gerekiyormuş araştırıyorum şimdilik
Fodmap diyeti işe yarıyor
Slm kardeşim bende bu hastalıktan çok çektim en sonunda kilitlendim acile gittim bir hafta gozetimde durdum tesis koyamadılar ameliyat karar verdiler sonuç apandisit çıktı1 sene iyi geçti şimdi eskisi kadar olmasada biraz var
Sizde bu hastalığın belirtileri neydi
Hocam Sibo ya çok benzer şikayetlerim var. Sürekli gaz sürekli şişkinlik. Sibo testini nasıl yaptırabilirim? Bulunduğum ilçede normal devlet hastanesi var.
-
Değil devlet hastanesi özel hastanelerde de yaptıramazsınız bunu. Quitron cihazı olan bir yer bulup 6-7-8k para vermeniz lazım. Aksi halde test araştırması yapmanıza gerek yok.
Hangi ildesiniz
Acaba daha önce ki sag sol kaburga alti ve sirt agrilariniz gecti mi ? Anksiyete tedavisi iyi geldi demistiniz bu agrilar da gecti mi acaba ?
Yok hocam. Bendeki bulgular pek psikolojik görünmüyor
Peki tedavileriniz karşılığı olmadi mi ? Benimde sag kaburga altinda sizi gibi bi sanci var 1 aydir. Hersey temiz ama bu neden oluyor acaba ?
Olmadı hocam bir fayda göremedim. Böyle yaşamaya devam benim için.
Benim psikolojik değil diye sizinki de olmayacak diye birşey yok. Hekim psikolojik dediyse bir psikiyatrist ile görüşün derim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X