O zaman "sanmakla" başlamalısınız. Bir doktora görünün en kısa zamanda. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (626. sayfa)
-
-
Dikkat etmemiştim. Madem böyle bir durum var ona göre yazarım bundan sonra. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 yıldır doktora görünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar İbs rahatsızlığım olduğu için psikiyatri gittim.Paxera 20 mg başlandı.Son 1 haftadır neredeyse hiç ağrım yok gelişmeleri buradan paylaşacağım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam geçmiş olsun daha da iyi olursunuz umarım. Sizin belirtileriniz neydi acaba?
kesinlikle katılıyorum yazınıza bu durum neden oluyor bence stres bağırsaktaki bakteri sayısınız artırıyor tabi doktorların umrunda mı değil biliyor mu yüzde 90 nı bilmiyor hasta kendi yani kendi kendimize buluyoruz sonra ne oluyor doktora bunu söyleyincede çok bilmiş yada psikolojik oluyoruz ama bu durumu bilen farkında olan fonksiyonel doktyorlar var gitmek bulmak lazım
-
Arkadaşlar merhaba, bendede ibs hastalığı var. Şu anda 24 yaşındayım, 10 yıldan beridir gastrit-ibs hayatım çileli geçiyor.
Endoskopi, kolonoskopi de oldum. Kolonoskopiyi bir kaç yıl önce olmuştum. Hatırladığım kadarıyla kolonoskopi olduktan sonra 2-3 hafta boyunca tamamen düzelmiş hissediyordum sanki yeniden doğmuş gibiydim. Doktorların hepsi psikolojik diyor stres diyor. Tamam biraz stresli bir yapım var ama ben bir şeyi düşündüğümde heyecanlandığım anda ishal şeklinde dışkılamam gerekiyor.
Mesela yarın sabah bir yere gitmem gerekiyorsa mutlaka sabah ishal olarak uyanıyorum. Ama yarın evdeysem ishal olma şansım baya düşüyor ama arada yine olabiliyorum. İshal şeklinde dışkıladıktan sonra rahatlıyorum günü geçirebiliyorum. Bir şeyi düşünüp heyecanlandığım anda sanki yukardan düşerken bir içiniz hoş olur ya o tarz bir his oluyor.
10 Gün sonra bedelli askerliğe gidicem, askerlik nasıl geçicek bu hastalık yüzünden bilmiyorum. Eğer şu ilacı kullandım fayda sağladı diyorsanız lütfen belirtin, doktora sorup kullanacağım zaten de, elimde en azından x kişisi şu ilacı kullanmış ve iyi gelmiş diye sorabilirim
-
Şu konuya bir göz gezdirin:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158745422
Mutlaka doktor kontrolünde tedavinizi olunuz..
Geçmiş olsun.
-
2 sene önce kabızlık ile birlikte anal fissür oldum. Sonrasında apandist bölgesinde bir ağrı başladı. Önce acil sonra normal hastane muayeneleri. Ultrason, BT, kolonoskopi her türlü kan tahlili yapıldı. Sonuçta bir çok ilaç verildi. O geçmeyen ağrılar olduğunda kolonoskopi yapan gastroenteroloji uzmanı bizlik bir şey yok fibromiyalji ve ibs demişti Dyloxia vermişti. O ilacı kullanmadım. En son Simflat ve Depridat aynı anda 2 ay kullandım bir süre sonra geçti. Geçen sene ramazan ayında da tekrar kabızlık kaynaklı başlar gibi oldu, yine Depridat ve Simflat kullandım. Bu sene yaza girerken başladı. Dahiliye Doktoru mevsim geçişlerinde ibs ağrıları artabilir 2 ay yine Simflat ve Depridat kullanmamı söyledi. 2 ay içinde yine bir rahatlama olmayınca Genel Cerraha gittim BT çekildi. Şükür sorun yok. Simflat önce kullan sonra rahatlama olursa Depridat kullanırsın dedi. Dediği gibi rahatlama oldu. Ancak dün çok az sek viski içtim ve ağrılar iyice arttı. Bağırsak florası artık içkiyi kaldıramıyor sanırım ya da viski ağır bir içki olduğu için mi böyle oldu bilmiyorum. Ekmeği tatlıyı içkiyi zarar veren her şeyi bırakmak gerekir sanırım. Tüm arkadaşlara geçmiş olsun, bağırsak florasına iyi gelen neler önerirsiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ben de aynı sorundan muzdaribim yıllardır geçer azalır umudu ile devam ediyorum ancak olmuyor. Günde 7-8 kere tuvalete mi gidilir abi* bi yerden sonra köpük sarı boya tarzı bişiler geliyo artık sürekli böyle olduğundan dışarı çıkmıyorum falan yani. diyareli İBS tanısı kondu. Simplat denediler olmadı. Ara verdim hiçbişi iiçmicem dedim olmadı. Dayanamadım tekrar gittim. Colidur ve Dicetell başladılar. Colidur'u ilk gün tek içtim hala isalim sabah uyandım colidur+dicetel kullandım iyi gibiyim 2-3 gün 2 kere gittim. sonra bi gün yemek sırasında dicetell'i unuttuğumu fark ettim karnımdaki ağrıdan anladım onuda. o gün ishal oldum ağla ağla canım çıktı. sonra yine idare ederdim. en azından artık kaçırcam galiba hissi yoktu. sonra colidur bitti. lanet olsun bitmez olaydı keşke. daha kötü oldum. isalin yanına kalp sıkışması eklendi. kalbim göğsüme küt diye vuruyo sanki. panik atak oldum diye düşündüm. psikiyatri randevusu aldım. o arada da gideyim bi gastro doktoruna göstereyim de öyle antidepresan içeyim dedim. Gastro doktoru da dicetel'e devam 6 kutu da hepazec içelim 2-3 hafta sonra görelim dedi. şimdi dicetel+ hepazec e başlıyorum. bunlar etki etmezse antidepresan tarzı bi ilaç vercem dedi. psikolojik mi dedim. depresyonda gibi durmuyosun ama çok stresliyim bunlar stresten diye düşünüyosan git bi bakalım dedi. Tamam dedim.
Psikoterapiye de başlicam bu arada randevumu aldım. Dideral kullanıyorum sakinleşmek için taşikardim zaten vardı da bi de bu panik atağımsı şey başladı.
Yok mu isali geçirecekk bişi? isal olcam korkumdan evden çıkamayacak, yemek yemeyecek duruma geldim. Alflorex önerdiler aldım onu da içicem.
Yok mu düzelen?
-
selam, daha iyi misiniz?
-
şimdi nasılsın
-
benim de aynı şekilde kolonoskopi vs temiz çıktı. siz ne yaptınız? durumunuz ne
-
ne tedavi uygulandı?
-
doktorun adını bulabildiniz mi
-
ilaç kullanıyo musunuz? düzelme var mı
-
doktorunuzu benimle de paylaşır mısınız
-
şimdi nasılsınız?
-
Çok daha iyiyim hocam. Paxera 20 mg kullanıyorum hakikaten de İBS belirtilerde büyük oranda iyileşme var.
mesela neler vardı, neler azaldı neler devam ediyor anlatabilir misiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X