Kardeş sende sürekli geğirti karın şişliği ve şekilsiz dışkılama var mıydı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (624. sayfa)
-
-
Evet
-
Psikolojik miymiş bu yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
90% evet ama Kolonoskopi ve endoskopi yaptırıp temiz çıktıysa 100%
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 16 Temmuz 2024; 22:28:53 > -
Ben yaptıramadım, yaptıracam senin ne şikayetlerin vardı nefes açlığı oluyor muydu ?
Merhaba Bende aynı sıkıntıları yaşıyorum. İshalim genelde ishal olmadığım zamanda da sarı renkli şekilsiz oluyor dışkım. Kan ultrason tomografi hepsi normal. Ben artık dayanamadım kolonskopi istedim. Kanserden şüphelenmeye başladım artık. Sizin kolonskopi ne zaman
Özelden yazdım sana dostum konuyu meşgul etmeyelim
Yok. Şikayetlerimi bir önceki sayfada yazmıştım.
-
Hocam siz 3 hafta önce endoskopi kolonoskopi yaptırmayacak mıydınız? Zaten uyutarak yapıyorlar, hala neyi bekliyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selam dostlar.... aylardır süren ishalim yumuşak dışkılamam, açık renkli dışkılama ve mide bulantısı sebebiyle endoskopi ve de kolonoskopi oldum. Bana ibs demişlerdi ancak içimdeki süphe hep kanser miyim acaba dedi bana. Bugun oldugum kolonoskopi ve endoskopi sonucunda gastrit ve enfeksiyona bağlı kolit teşhisi kondu çok şükür. Buna şükreder mi insan ediyormuş....
Selam geçmiş olsun. Enfeksiyona bağlı kolit teşhisini kolonoskopi ile mi koydular hocam? Başka bir test yapıldı mı? Kan, gaita vb
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kolonoskopi ile koydular. Kanlarım tertemizdi
Arkadaşlar selamlar. Bugün Ankara’da düzen lab.’da laktoz intölerans testi yaptırdım. Ve pozitif çıktı.
IBS’den şüphelenenler, ishal, açık renkli gaitalama, sarı renkli gaitalama, kötü kokulu gaz ve gaitalama, karın ağrısı vb konularda bir hekimle görüştüyseniz ve tüm gerekli tetkikleri yaptırdıysanız;
Fakat laktoz intelörans testi yaptırmadıydanız mutlaka yaptırın derim.
800 tl gibi bir fiyatı var.
hiçbirşey yiyip içmeden gidiyorsunuz.
Test süresi ortalama 1 saat 45 dakika sürüyor
Ben testin son 30 dakikasında inanılmaz ishal olduğumu hissettim zaten. 2-3 saat sonra da sonuç pozitif geldi.
Testin üstünden 12 saat geçti ama hala şişkinlik ve ishalmiş gibi karın ağrısı var.
Hekim kontrolünden geçtiyseniz ve laktoz intöleransına bakılmadıysa mutlaka baktırın arkadaşlar.
Bugün itibariyle içinde laktoz içeren herşeyi kesiyorum. Buradan 3-5 günlük arayla laktozsuz yaşam sonrası belirtilerimi aktaracağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kanlı dışkılama oldu mu kolit sebebiyle
Yok hiç olmadı
Kolit değilmiş o
Nerden biliyorsun
Kolitte kanama olur
Parça sonucu bekliyorum
Laktozsuz günlerimi güncelleyeceğim demiştim. Bugün 3. Gün arkadaşlar.
- İshal tamamen kesildi. Düzenli ve tek parça halinde gaita yapabiliyormuşum meğer.
- Kötü kokulu gaitadan eser yok. Kötü kokulu gazdan eser yok.
- Bağırsak şişkinliğinden ve gurultusundan eser yok.
- Açık renkli ya da sarı renkli, bozuk renkli gaitadan eser yok.
Midemde ileri derecede gastrit, iltihap ve hafif helikobakteri çıktı. Yarın hekimle görüşeceğim. Yine bilgi veririm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X