Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
12.555
Cevap
207
Favori
1.983.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim durumum glutenle alakası yok ne yesem aynı hatta mide boşkende aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkey01 -- 25 Haziran 2024; 9:55:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gkey01 G kullanıcısına yanıt
    7-8 ay önce ben de öyleydim. Patlayacaktım resmen 1 tabak yemek yiyemiyordum. Şu sıralar öyle değilim gene şişkinlik var ama.

Siz hangi tetkikleri yaptırdınız?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

Ben endoskopi hariç herşey yaptırdım, sabah uyandığımda midem hava basılmış gibi geğirtiyle kalkıyorum, kahvaltıdan sonra resmen işkence tuvaletim geliyor yaptıktan sonra taşikardi oluyor nabız yükseliyor kalbim kulaklarımda atıyor.

Siz yapılması gereken dışındakini yaptırmışsınız. Büyük ihtimalle mide fıtığınız var. Derhal endoskopi yaptırın. Kolonoskopi yaptırmadıysanız onu da yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 25 Haziran 2024; 12:56:10 >

Doktorlar gerek görmedi gastropanel testi yaptırdım İbs dediler

Siz özel hastaneye gidip yaptırın. gastropanel test ile mide fıtığı tespit edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 25 Haziran 2024; 14:20:6 >

Sana kolonoskopi yapıldı mı dostum

Evet ikisini de yaptırdım.

Hatta boğazımdaki tıkanma için büyük ihtimalle 2 hafta sonra tekrar yapılacak. Bu kez sadece endoskopi yapılacak

Benim durum sakat dışkıda kan görüldü özelde kolonoskopi ve endoskopi yapılacak

O belli olmaz. İshal varsa ishal dolayısıyla bile dışkıda kan görülür. Basur varsa kan görülür. Makat bölgesindeki çatlaklar vs sebep olur buna. İshal bu durumun yaşanmasına sebep olur.

İshal yok şekilsiz dışkılama var

• turkuaz999 T kullanıcısına yanıt

Ibs'den kurtulabildiniz mi?

• 5 Yıldır bu hastalığı ağır bir şekilde yaşayıp 6 aydır eski haline dönen birisi olarak, bu hastalıktan müzdarip olanlara şiddetle İstanbul'da Prof. Dr. Ahmet Kemal Gürbüz'e gitmelerini tavsiye ederim.

Diyettir, dokunan yiyeceklermiş, probiyotikmiş, bağırsak florasıymış vs. Hepsi yalanmış. Şu an hiç dikkat etmeden ne var ne yok yiyorum. Bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 3 Temmuz 2024; 21:54:33 >
  • aceloq kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Sizdeki belirtileri neydi hastalığın

Anti depresan tedavisi mi uyguladı?

• ishal şeklinde ani tuvalet gelmesi, bazı yiyeceklerin dokunup hemen ishal yapması, şişkinlik, gaz sorunları, garip dışkı şekilleri.

• Evet mecbur. Ekstra olarak 1-2 ilaç daha var ibs ile ilgili. Bu hastalık gerçekten psikolojikmiş. Ben de anlamış oldum. Antidepresan sizde işe yaramadıysa emin olun yanlış tipte veya dozda antidepresan kullanmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 4 Temmuz 2024; 10:5:15 >
    Aynı bendeki rahatsızlıklar. Ne kadar süreyle Hangi ilaçları kullanmıştınız?

• Hocam ilaçları hala kullanıyorum. Zaten 8 ay önce başladım tedaviye. İlaçları söylemem doğru olmaz çünkü antidepresanın mg var tipi var. Herkese aynı etkiyi yapmayabilir. Ayrıca ibs ilaçları da çeşit çeşit. Belirli aralıklarla sıra sıra denenmeli size işe yarayanı buluncaya kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 5 Temmuz 2024; 12:1:49 >
  • 
Sayfa: önceki 621622623624625
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.