Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (621. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: portakal1 , portakal1 , portakal1 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 11 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
12.555
Cevap
207
Favori
1.984.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şikayetlerimi ve süreci de mesaj bütünlüğü olsun diye aşağıya yeniden yazayım..

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158698742

Merhaba;

Bende geçen sene gaz, aşırı şişkinlik, sağ kaburga altında ağrı, tuvalete çıkma düzeninde değişme, büyük abdest form bozukluğu vs bir sürü sorun çıktı. Kolonoskopi ve endoskopi genel olarak temiz çıktı. Ancak kan testi ile anlaşılabilen laktoz intöleransı çıktı. Doktorumun tavsiyesi ile süt ürünlerini kestim (süt, yogurt, peynir, hayvansal yağ, hatta bu yağlar ile yapılan tatlılar-baklava gibi-). Bağırsak florasını yenilemek için de önce 2 adet antibiyotik (COLİDUR 200 MG FİLM TABLET ve FLAGYL 500 MG FİLM TABLET (20 TABLET)), sonrasında 4 ay, yani 4 paket probiyotik kullandım. 20 yıllık forum üyesiyim, reklam, meklam dinlemem adını vermekten çekinmeyeceğim bu ürünün. Velavit V-Probiotics with Enzymes. Çok şükür ne şişkinlik kaldı, ne gaz ağrısı ne de dışkılama sorunu. Arada kendimi denemek için yoğurt yiyorum. Test süresince hafif şişkinlik ile kokulu gaz çıkışı oluyor. Fazla yemiyorum. Kim bilir, yesem belki eski sıkıntılar tazeler. korkuyorum. Bir test yaptırın kendinize ve eğer ki bünyenizde sorun olmayacaksa probiyotiği bir deneyin lütfen. Geçmiş olsun.

Reçetem aşağıdaki gibi. Tedavi 10 gün sürüyor. Uzatılmadı. Colidur'dan 2 adet alınıyor ve günde 3 sefer tekrar ediliyor. Yani günde 6 adet Colidur alınıyor. Flagyl ise 1 adet alınıyor ve günde 3 sefer tekrar ediyor. Doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz lütfen..

Reçetem:

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon )

Kolonoskopi:

Endoskopi:

Laktoz intoleransı testi

İlaç tedavisine 10 gün devam ettim. Tedavi sonrasında 5 gün bekledim ve akabinde probiyotiğe başladım.

Probiyotiği 3 ay kesintisiz kullandım. Sonra 10-15 gün bıraktım. 3 aylık sürenin son 1 ayında falan çok iyiydim. Bırakınca, 10-15 gün içinde çok hafif düzeyde şikayetim oldu. Sonra 1 paket daha probiyotik alıp, 1 ay daha devam ettim. Yani toplamda 4 paket kullandım. Pakette 30 adet var. En son 20 gün evvel son dozu almıştım. Son 20 gündür sorunum yok çok şükür. Sorun olursa ilave olarak 1 paket daha almayı planlıyorum ama şu anda ihtiyacım yok.

Bununla birlikte laktoz intöleransım nedeniyle süt ve süt ürünlerini kestim. Bunlara sütlü ve tereyağlı tatlılarda dahil. Bunun da faydası çok oldu. Neden olduğunu şöyle ifade edeyim. Arada bir kendimi denemek için yarım kase yoğurt yedim. Normalde sorunum yokken yoğurt yediğim gün hem şişkinlik hem de dışkılama da düzensizlik ve form bozukluğu yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 23 Mayıs 2024; 9:17:5 >

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. “Velavit V-Probiotics with Enzymes” bu ürünü ilaçlarla birlikte mi kullandınız yoksa ilaç tedavisi sonrasında mı kullanmaya başladınız
  • İlaç tedavisine 10 gün devam ettim. Tedavi sonrasında 5 gün bekledim ve akabinde probiyotiğe başladım.

Probiyotiği 3 ay kesintisiz kullandım. Sonra 10-15 gün bıraktım. 3 aylık sürenin son 1 ayında falan çok iyiydim. Bırakınca, 10-15 gün içinde çok hafif düzeyde şikayetim oldu. Sonra 1 paket daha probiyotik alıp, 1 ay daha devam ettim. Yani toplamda 4 paket kullandım. Pakette 30 adet var. En son 20 gün evvel son dozu almıştım. Son 20 gündür sorunum yok çok şükür. Sorun olursa ilave olarak 1 paket daha almayı planlıyorum ama şu anda ihtiyacım yok.

Bununla birlikte laktoz intöleransım nedeniyle süt ve süt ürünlerini kestim. Bunlara sütlü ve tereyağlı tatlılarda dahil. Bunun da faydası çok oldu. Neden olduğunu şöyle ifade edeyim. Arada bir kendimi denemek için yarım kase yoğurt yedim. Normalde sorunum yokken yoğurt yediğim gün hem şişkinlik hem de dışkılama da düzensizlik ve form bozukluğu yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 23 Mayıs 2024; 9:12:2 >

Anladım. Çok teşekkürler. Doktorla görüşüp bende kullanmayı düşünüyorum.
  • Sık büyük tuvalet ihtiyacı hissetmenin yanında sık küçük tuvalet ihtiyacı, sık idrara çıkma yaşayan var mı?
  • Herkese merhaba.

Ben de maalesef bu hastalığa yakalandım. Doktora gittiğimde; dışkı tahlili, kan testi ve ultrason istedi. Bunlar temiz çıktı. Sonrasında IBS teşhisi koydu. 6 ay boyunca Cipralex kullanmamı ve kafeinle sigarayı azaltmamı söyledi.

Altı aydır yumuşak dışkılama, gün boyu bitmek bilmeyen ve insanı aşırı derecede geren karın guruldamalarıyla uğraşıyorum. Hastalığın öncesinde geceleri diş sıkma, arada bir gelen nefes açlığı gibi psikolojik sorunlar da yaşıyordum. Üç yıl evvel babamı ağır bir kanser vakası sonrası kaybettim. Altı ay boyunca yatalak babama bakmak zorunda kalmıştım, doktor bunun etkisinin yıllar sonra böyle bir sonuç doğurabileceğini söyledi.

İnternette ve makalelerde araştırdığımda SİBO, candida, geçirgen bağırsak gibi birçok şeyden şüphelenmeye de başladım. Herkes farklı bir şey söylüyor, herkes farklı bir şey öneriyor. Kiminde ağır kabızlık yaparken kimisinde benim gibi yumuşak dışkılamaya, ishale sebep oluyor. Bende karın ağrısı hiç olmadı, sanıyorum gaz vücutta sürekli hareket ettiği için sıkışmıyor ve ağrıya sebep olmuyor. Naçizane yorumum. Bu yüzden de gün boyu sürekli guruldamalar oluyor. Stresin bağırsak hareketlerini hızlandırma gibi bir etkisi var aynı zamanda kortizol hormonunun aşırı salınımı yavaşlatmaya da sebep olabiliyor. Sempatik sinir sistemimiz sürekli devrede olunca parasempatik sistem kendini devreye sokamıyor ve sürekli böyle sorunlar yaşıyor olabiliriz.

Geçiren, geçirecek olan herkese çok geçmiş olsun. Gerçekten zor bir hastalık. Kelin ilacı olsa başına sürer misali keşke sizlere bir yardımım dokunabilse ancak ben de aylardır mücadele ediyorum.

• Efe S. kullanıcısına yanıt

Merhaba; Benim gibi laktoz intoloransı olan kişilerde süt ve süt ürünleri oldukça rahatsız edici karın guruldaması yapıyor. Bir kontrol ettirin derim. Ayrıca çölyak ve gluten için de testler var. Bunları da gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ediyorum. Laktozu aylardır kestim fakat pek fark etmedi. Gluteni denemedim ancak aynı şeyleri yiyip farklı sonuçlar aldığım oluyor. Bana daha çok psikolojik gibi geliyor ama bilemiyorum. Gluteni testini yaptırmayı düşünüyorum.

Merhaba, doktorunuzun adını öğrenebilirmiyim?

Merhaba,geçmiş olsun.Benim de 2 senedir sol kaburga altında ağrı,yemek yediğim anda mide ve bağırsakta aşırı hareketlenme ,gurultu,sesler ,gaz sıkışması ve çıkışı,midede aşırı yanma gibi şikayeylerim oluyordu.Gitmediğim doktor kalmadı ,endoskopi-kolonoskopi normal çıkıyordu.İbs teşhisi kondu ve sayısız ilaç kullandım.İlaç kullandığımda belirtiler hafifliyor bırakınca başlıyordu.Doktorlar safrada 15 yılı aşkındır var olan taşlarıma bağladılar,onun için de ilaç kullandım.En sonunda bir özel hastanede yaptırdığım 2. endoskopiden sonra sadece hafif düzeyde gastrit çıkınca doktorum Hepazec isimli antibiyotiği günde 3 kez olarak 4 gün kullanmamı söyledi.Bu ilaç sizin kullandığınız Calidur’un muadili bir antibiyotik ve etken maddesi Rifaksimin.Antibiyotiği 4 gün kullanıp belirtilerimde hafifleme olunca 4 gün daha uzatıldı.Sonra doktora gitmeden bir 4 gün de ben uzattım😄Sonuç olarak hala sıkıntılarım var ama eskisine göre hafifledi.2 senedir gastroentoloji profesörleri dahil gitmediğim doktor kalmamıştı kendimi kanser zannediyordum,Sayısız tetkik yapıldı ,tomografiler vs Hatta Pet bile çekildi.Boş yere dünya kadar radyasyon aldım.Doktorlar işin içinden çıkamayınca strese bağlayıp antidepresanlar kaygı ilaçları yazdılar.Çevremdekiler artık hastalık hastası olduğumu,sorunumun psikolojik olduğunu düşündükleri için artık kimseye sıkıntımdan ,gittiğim doktorlardan bahsetmez olmuştum.Ama çekmeyen bilmez,sol kaburga altımda geçmeyen bir ağrı,midemde yanmalar,bağırsaklarımda sürekli sesler,ağrılar varken bunları nasıl yok sayabilirim?.En sonunda bir doktor kısmen teşhise yaklaştı diye düşünüyorum.Ama antibiyotik kullanımını sizin doktorunuz gibi yüksek dozda vermedi ve kesintili bir şekilde kullandım,şikayetlerim tam da geçmedi.O yüzden de doktorunuzu öğrenmek istedim.İstanbulda ise gitmek isterim.Bahsettiğiniz probiyotiği de yarın alıp başlayacağım.Antibiyotiğimin yarın son günü,sizin gibi 5 gün bekleyip mi probiyotiğe başlamalıyım?Ayrıca gluten,süt ürünleri ,şekerli gıdalar ,bakalagiller çok dokunuyor onları mümkün olduğunca kesmeye çalışıyorum.Sözü çok uzattım ama umarım okuyup cevaplarsınız.Çünkü benim gibi şikayetleri olan ve tedavi olmuş birisini bulduğum için çok mutlu oldum.İnşallah ben de en kısa sürede iyileşirim🙏

• quote:

Orijinalden alıntı: maya.moda

Merhaba,geçmiş olsun.Benim de 2 senedir sol kaburga altında ağrı,yemek yediğim anda mide ve bağırsakta aşırı hareketlenme ,gurultu,sesler ,gaz sıkışması ve çıkışı,midede aşırı yanma gibi şikayeylerim oluyordu.Gitmediğim doktor kalmadı ,endoskopi-kolonoskopi normal çıkıyordu.İbs teşhisi kondu ve sayısız ilaç kullandım.İlaç kullandığımda belirtiler hafifliyor bırakınca başlıyordu.Doktorlar safrada 15 yılı aşkındır var olan taşlarıma bağladılar,onun için de ilaç kullandım.En sonunda bir özel hastanede yaptırdığım 2. endoskopiden sonra sadece hafif düzeyde gastrit çıkınca doktorum Hepazec isimli antibiyotiği günde 3 kez olarak 4 gün kullanmamı söyledi.Bu ilaç sizin kullandığınız Calidur’un muadili bir antibiyotik ve etken maddesi Rifaksimin.Antibiyotiği 4 gün kullanıp belirtilerimde hafifleme olunca 4 gün daha uzatıldı.Sonra doktora gitmeden bir 4 gün de ben uzattım😄Sonuç olarak hala sıkıntılarım var ama eskisine göre hafifledi.2 senedir gastroentoloji profesörleri dahil gitmediğim doktor kalmamıştı kendimi kanser zannediyordum,Sayısız tetkik yapıldı ,tomografiler vs Hatta Pet bile çekildi.Boş yere dünya kadar radyasyon aldım.Doktorlar işin içinden çıkamayınca strese bağlayıp antidepresanlar kaygı ilaçları yazdılar.Çevremdekiler artık hastalık hastası olduğumu,sorunumun psikolojik olduğunu düşündükleri için artık kimseye sıkıntımdan ,gittiğim doktorlardan bahsetmez olmuştum.Ama çekmeyen bilmez,sol kaburga altımda geçmeyen bir ağrı,midemde yanmalar,bağırsaklarımda sürekli sesler,ağrılar varken bunları nasıl yok sayabilirim?.En sonunda bir doktor kısmen teşhise yaklaştı diye düşünüyorum.Ama antibiyotik kullanımını sizin doktorunuz gibi yüksek dozda vermedi ve kesintili bir şekilde kullandım,şikayetlerim tam da geçmedi.O yüzden de doktorunuzu öğrenmek istedim.İstanbulda ise gitmek isterim.Bahsettiğiniz probiyotiği de yarın alıp başlayacağım.Antibiyotiğimin yarın son günü,sizin gibi 5 gün bekleyip mi probiyotiğe başlamalıyım?Ayrıca gluten,süt ürünleri ,şekerli gıdalar ,bakalagiller çok dokunuyor onları mümkün olduğunca kesmeye çalışıyorum.Sözü çok uzattım ama umarım okuyup cevaplarsınız.Çünkü benim gibi şikayetleri olan ve tedavi olmuş birisini bulduğum için çok mutlu oldum.İnşallah ben de en kısa sürede iyileşirim🙏

Merhaba;

Benim sağ kaburga altında ağrım vardı. Bunu tetikleyen etmenin gaz ve karın şişmesi ama ağrının asıl sebebinin sağ böbrekte bulunan, 11mm'lik taş olduğunu düşünüyorum. Aslında taş kendi kendine takılırken karın şişkinliği sonrası yapılan basınç nedeniyle ağrı yapıyor diye düşünüyorum. Ama bu ağrı, taş düşürme ağrısı gibi değil de daha ziyade basınçtan kaynaklı gibi geliyordu bana. Bu nedenle ben 1 ay evvel (mayıs 2024) böbrek taşımı lazerli yöntem kullanarak kırdırdım. Daha evvelden de bahsettiğim gibi ara ara yoğurt yiyerek kendimi test ediyorum. Yani bir nevi şişiriyorum. Eskiden karnım şiştiğinde sağ yanımda olan ağrım artık yok çok şükür.

Benim doktorum antibiyotik tedavisini kolonoskopi sonrasında verdi. Yapısal bir takım bozukluklar oluşmuş, bunun nedeni şikayetlerim için daha evvel kullandığım şişkinlik ve gaz ilaçlarından da olabilir dedi. Hem bu durumu tedavi etmek hemde bozulan barsak florasını tamir etmek için antibiyotik tedavisine başlamıştık. Ayrıca probiyotiği tavsiye eden de yine aynı doktorumdu. Ben; kullandığım antibiyotiklerin, probiyotiğe zarar vermesini engellemek için ikisini de aynı anda tüketmedim. Önce ilaç tedavisi yaptım sonra ara verip probiyotiğe başladım.

Ayrıca bu topicte daha evvel yazan arkadaşlardan birisi LTT-56 gıda duyarlılığı (intoleransı) testi ile mikrobiyata testi yaptırmıştı. O zamanlara bende yaptırmak için niyetlenmiştim ama yaptırmadım. Ekonomik olarak uygun fiyatlı bir laboratuvar bulsam yaptırım ama.

Çok zahmetli testler değil bunlar. Gluten,süt ürünleri (laktoz), şekerli gıdalar, baklagiller ve bilimum gibi çok dokunan gıdalara karşı ne gibi bir tepkimiz var onu öğrenmemizi sağlayan testler bunlar. İmkanınız varsa bir de bu yolu deneyin derim.

Doktor adını özel mesaj ile ilettim. Umarım şifa bulursunuz. Çok geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 28 Mayıs 2024; 9:9:2 >

• Efe S. kullanıcısına yanıt

Laktoz testi çok kolay ve çok da pahalı olmayan bir test. Bence bu testi yaptırın özel bir laboratuvarda. Ankara'da iseniz Düzen Laboratuvarlar Grubu yapıyor. Ben 2023 Ağustos ayıydı sanırım 700 TL'ye yaptırdım diye hatırlıyorum. Eğer sorun yok ise boşa kesmeyin süt ürünlerini. Ben tüketemediğim için çok büyük bir eksiklik hissediyorum.

• 3 gündür yine karın hassasiyeti,bağırsak ağrısı ile uyanıyorum.Bütün gün halsizlik ve moral bozukluğu yapıyor.Ne olacak böyle bilemiyorum doktorlarda çözüm bulamıyor sıkıntılarıma.Allah yardımcımız olsun

Bilgilendirme için teşekkür ederim 🙏 Ben İstanbuldayım o yüzden doktorunuza gitmem zor ama kendi doktoruma bu tedaviden bahsedeceğim.Benim de sağ böbrekte ve safra kesemde taş var.Sağ böbrekteki taş hiç ağrı yapmamasına rağmen 1 cm geçtiği için kırdırma yaptırmıştım.Sağ tarafta taş olmasına rağmen benim ağrım sol kaburga altında.Oldukça tecrübeli bir dahiliye doktoru ,kalın bağırsağın kırvılan,boru dirseği gibi olan kısmı kaburga altında olduğu için gaz birikmesinde orda sancı yapabileceğini söyledi. Gerçekten de gaz ve sindirim sorunlarım olduğunda ağrı artıyor.Gıda intolerans testleri için de çok doğru sonuç vermediğini ve para tuzağı olduğunu duydum ,tabiri caiz ise😄Onun yerine eliminasyon diyeti yapmak daha mantıklı gibi.Dokunduğunu düşündüğüm yiyecekleri diyetimden çıkarıp bir süre sonra tekrar deniyorum .Gluten ve süt ürünleri bir çok insana zarar veriyor zaten .Ama gluten ve süt ürünlerini diyetten tamamen çıkarınca da vücut o besinleri bir miktar bile alınca aşırı tepki verdiği için çok önerilmiyor ve hayatın tadı tuzu da kaçıyor bence.Sanırım en doğru olan herşeyden ölçülü tüketmek .Ben son zamanlarda çok peynir ve mayalı gıda tüketmiştim ondan kaynaklandığını düşünüyorum.Zaten hayatım boyunca bağırsak ve sindirim sorunları olan biriydim .Probiyotik olarak turşu ve kefir tüketiyordum ama yeterli gelmiyor sanırım o yüzden sizin kullandığınız probiyotiği deneyeceğim.,İlginiz için tekrar teşekkürler.Ben de size acil şifalar diliyorum.İyi günler

• İBS şikâyetleriniz sebebiyle deneyip en etkili bulduğunuz probiyotik hangisi oldu?

Doktorların özellikle tavsiye ettiği bir probiyotik var mı onu sormak isterim. Bir de bu hususta özellikle tavsiye edeceğiniz bir doktor var mı?

Kolonoskopi sonuçunuzda detaylar yazılmış kıskandım acıkcası :) Gittiğim adana çukurova devlet hastanesinda hemoroid ve fissurum olmasına rağmen raporda bile yazmamışlardı o yüzden pek güvenim yoktu yaptıkları kolonoskopiden .

• Rua~ R kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Şu entry'de detayları ile anlattım. Probiyotik öncesi antibiyotik tedavisi vardı. Sonra probiyotiğe başladım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158745422

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 29 Mayıs 2024; 8:39:51 >
  • ramowarr kullanıcısına yanıt

Bende bir kaç sefer devlet hastanesi gastroenteroloji kliniği deneyimimden sonra şansımı bir de özel hastanede denemek istedim. Çok şükür ki işini tertemiz yapan ve beni tedavi ettiğine inandığım bir doktor ile karşılaştım. Çok geçmiş olsun size de..

Teşekkürler cevabınız için. 15 sene olmuştur belki bu İBS ile tanışalı. Bana da en son İBS teşhisi koymuşlardı ama pek bir ilaç vs. kullanmadım spasmomen’di sanırım adı, o ilaç hariç. Probiyotikleri denedim ancak çok fayda göremedim, geçici rahatlama oldu ancak bıraktığım an tekrarladı şikâyetler. Şu an farklı bir pre(o)biyotik deniyorum ama maalesef bir önceki kullandığıma göre daha etkisiz gibi şu anlık gözlemim.

Bahsettiğiniz probiyotiği hiç denemedim, Ankara’da hangi eczanelerde bulabilirim bir araştırayım. Bir de doktorunuzdan memnun musunuz? Memnunsanız özel mesaj olarak ismini paylaşabilir misiniz?

• Rua~ R kullanıcısına yanıt

Merhaba;

Bende Ankara'da yaşıyorum. Probiyotiği eczane yerine internetten almanızı tavsiye ederim, daha ucuz oluyor. İlla eczaneden alacağım derseniz de hemen hemen hepsinde var. Yoksa da getiriyorlar gün içerisinde. Spasmomen gibi ilaçları bir süre kullandım. Benim için çözüm olmadı.

Doktorumu DM ile gönderiyorum.

Geçmiş olsun..

• 
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.