Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (622. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.555
Cevap
207
Favori
1.983.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doktorun ismini bana da verirseniz sevinirim , elbet ankaraya yolum düşer :)

• Arkadaşlar non fiber diet yapıpta iyileşen oldumu? Özellikle tahıl ve fıstık türlerini kesen oldumu?

• Bağırsak kötü olunca bunalıma giren var. I arkadaşlar
  • Marksman84 M kullanıcısına yanıt
    Fıstık ürünlerinde aflatoksin tehlikesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Arkadaşlar non fiber diet yapıpta iyileşen oldumu? Özellikle tahıl ve fıstık türlerini kesen oldumu?

Ben tahıl ürünlerini ve gluteni bıraktım. Yaklaşık 1 ay oldu. Çok nadir karbonhidrat tüketiyorum. Tahıl beyin adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim. Benim bağırsaklarımda sorun yok ama gluten şeker vs bu tarz şeyler bağırsak florasını bozduğu artık kanıtlanmıştır.
  • WatchteR kullanıcısına yanıt

Gün içinde ne yiyorsunuz?

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    Daha çok ketojenik ve akdeniz tarzı besleniyorum. Günde 2 öğün besleniyorum. 12:00 ve 18:00. Kahvaltı+Akşam yemeği.

Haftada 2 gün et yerine az miktarda baklagil ve bol yeşillik tercih ediyorum. Ara öğün yemiyorum. Yeşillik ve doğal yağlı yiyecekleri tercih ediyorum. Vücut enerjiyi glikozdan değil yağdan alıyor. Gün boyu enerjik hissediyorsunuz.

Bağırsaklarınız aynı zamanda dinlenmiş oluyor. . Glikoz yok gluten ve şeker yok bağırsaklarınızdaki kötü bakteriler azalmış oluyor. Hem yüksek insülin hemde hazımsızlık çekenler ilk önce beslenmelerine dikkat etmeli.

Bu söylediklerim zor gelebilir. Aslında diyet yapmıyorum. Sadece hayatınızdan tahılları zararlı hazır paketli ürünleri çıkartarak. Vücut inflamasyonunu düzene sokabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 31 Mayıs 2024; 11:51:6 >
  • İstanbul’da başarılı bir gastroentolog arıyorum tavsiye verir misiniz
  • Yazılanların çoğunu okudum burda yazanların çoğu basit geliyor bana küçük şımarık bir çocuğun karnının ağrıması gibi, kendimde olanları yazayım benzer şeyleri yaşayanlar olduğunu sanmıyorum.
    Midem hava basılmış gibi, sabahları kahvaltıdan sonra tuvaletim geliyor yaptıktan sonra taşikardi başlıyor kalbim kulaklarımda atıyor, midem kalp gibi atıyor, şekilsiz dışkılama oluyor, sürekli geğirti mide ve bağırsaklarda gaz dolu nefes açlığı oluyor, bu durum bende 5 yıldır devamlı var halinize şükredin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkey01

Yazılanların çoğunu okudum burda yazanların çoğu basit geliyor bana küçük şımarık bir çocuğun karnının ağrıması gibi, kendimde olanları yazayım benzer şeyleri yaşayanlar olduğunu sanmıyorum.
    Midem hava basılmış gibi, sabahları kahvaltıdan sonra tuvaletim geliyor yaptıktan sonra taşikardi başlıyor kalbim kulaklarımda atıyor, midem kalp gibi atıyor, şekilsiz dışkılama oluyor, sürekli geğirti mide ve bağırsaklarda gaz dolu nefes açlığı oluyor, bu durum bende 5 yıldır devamlı var halinize şükredin.

Yok mu benim duruma benzer şeyler yaşayan

• Gkey01 G kullanıcısına yanıt

Benzerleri bende de oluyor hocam. Nefes açlığı, taşikardi, baş dönmesi, sürekli bağırsak gurultusu, sabahları cıvık dışkılama, geğirti, geceleri diş sıkma.

Maalesef bu belirtilerin çoğu psikolojik gibi görünüyor.

• Efe S. kullanıcısına yanıt

Dostum ben bir yudum su içsem geğirti oluyor 100 metre yürüyemiyorum nefes açlığı çekiyorum, bunlar oluyor mu sende ayrıca doktora gittin mi?

Her zaman değil ama zaman zaman oluyor evet. Bazen gün boyu hiç geçmeyen nefes açlığı çekiyorum. Bazen günlerce olmuyor. Dişlerimi sıktığım için de sürekli diş, damak sorunları yaşıyorum. Doktora IBS için gittim Cipralex yazdı. Kan tahlili vesaire normal çıkmıştı.

• Efe S. kullanıcısına yanıt

Dostum senin durumun psikolojik belli ki, benim ki farklı sürekli sindirim sorunu var 1 tabak yemek yiyemiyorum patlayacak gibi oluyorum

• Hayattan bıktım 100 metre yürüyemiyorum nefes açlığı çekiyorum, midem ve bağırsaklarım hava basılmış gibi elimle basınca vıcık vıcık sesler geliyor, ya şekilsiz dışkılama oluyor ya da kabız oluyorum, sürekli midemin üstü kaburgaların altı kalp gibi atıyor, daha aklıma gelmeyen bir sürü şey var nedir bu hastalık ilaçlar içiyorum faydası yok.
  • Arkadaşlar yok mu yazdığım belirtileri yaşayanlar
  • İBS değilim. Kabız, ishal, şişkinlik, gaz sancısı hepsini aynı anda yaşamak.. Akıl sağlığınızı yitirirsiniz. Bireysel olarak denediğim ve kısmen başarıya ulaştım sayılır. Herhangi bir test yaptırmadan mineral ve vitamin takviyesi, glutensiz diyet. Bir zamanlar laktozsuz diyet de uygulardım ancak sorunumun o olmadığını bir süre sonra anladım. Gluten hassasiyeti düşündüğünüzden çok daha yaygın, çölyak ile aynı şey değil. Çölyak olanlar gluten içerikli beslendiğinde yaşamsal tehlikeye girer, intoleransı olanlar ise yalnızca sindirim sorunları yaşar. Glutenin faydalı mı zararlı mı olduğu konusu biraz tartışmalı ancak insan doğasına çok da uygun bir besin olmadığı bir gerçek. Atalarımız avcı toplayıcı bir yaşam sürüyorlardı. Yani tarım ve tahılların insan hayatına dahil olması çok uzun zaman aldı. İnsan bedeninin gluten proteini ile tanışması yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayanıyor. Bu süreçte evrimleşip gluteni tolere edebilen veya zaten halihazırda tolere edebilen insanlar vardı. Ancak insanların çok büyük çoğunluğu için gluten sindirilmesi zor bir proteindir. Kimisinde yan etkiler ciddi iken kimisinde hafif ve önemsenmeyen bir şişkinlikten ibarettir. Eğer ki sindirim sorunları yaşıyorsanız Glutensiz diyeti 7-10 gün denemenizi öneririm. Kaybedeceğiniz bir şey olmaz. Belki sorunun kaynağına yönelik bir fikriniz olur. Ancak durumunuzla ilgili kesin bir kanıya varabilmek adına kesinlikle bir gastroenterelog ve beslenme uzmanından destek alın.

• Arkadaşlar selamlar, gırtlakta & boğazda tıkanıklık hissi ve midede tokluk hissi yaşayan var mı?

Acıktığımı bile hissedemiyorum çoğu zaman.
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

Kardeş sen bir psikiyatriye git

6 ay antidepresan kullandım. Değişiklik yok.
  • 
Sayfa: önceki 620621622623624
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.