Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.553
Cevap
207
Favori
1.983.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, tecrübenize ihtiyacım var.

Sol üst karın bölgemde ve sırt kürek kemiğimin altında hafif bir ağrı ile gastro doktoruna gittim ve endoskopide kronik gastrit, helikobakter ve aös yetersizliği (mide-yemek borusu kapağı) teşhisi kondu.

Antibiyotik ve diyet ile helikobakterin negatife döndüğünü teyit ettik. Ancak Sol üst karın bölgemde ve sırt kürek kemiğimin altındaki hafif ağrı zaman zaman devam ediyor (özellikle akşama doğru). Ayrıca yaptığım diyet sonucu sanırım 8-9 kilo verdim. Son 1 ayda da 2 kez ishal oldum.

Hala gastritin belirtileri gösteriyor olabilir miyim? Yoksa IBS gibi başka bir hastalık olabilir mi? En son doktora gittiğimde kas ağrısı deyip geçti.

• sudkaldo kullanıcısına yanıt
    Gastrit ve reflü sırt ağrısı yapar hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

Helikobakteri yensek bile sanırım bu gastrit hemen iyileşen birşey değil. Sanırım bir süre daha katlanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sudkaldo kullanıcısına yanıt

6 ay önce yaptırdığım endoskopide helikobakteri çıkmamıştı. Bu sefer pozitif çıktı.

Amoklavin, Flagyl, Bizmopeptol tedavisi uyguluyor doktor. Bakalım ne olacak.

Gastrit kolay kolay iyileşmiyor. Kronik gastrit zaten hemen hemen herkeste var.

• Dostlarım selamlar ben 3-4 aydır ishal ve ağrı durumu yaşıyorum bu her zaman olmuyor bazenleri normalim bazenleri yemekten sonra örneğin ani ağrı tuvalete gitme ihtiyacı oluyor hastanaye gittim kan ve büyük abdest tahlili alındı sonuçlarda çıktı yarın tekrar gideceğim benzer durum yaşayan veya bir önerisi olan var mı ? Çölyak hastalığı olabilir mi diye düşünüyorum bugün ekmeği çok az kullandım ve ağrı durumu olmadı ama ekmeği her gün yerdim veya gluten içeren yiyecekleri yinede bazı zamanalr normal bazı zamanlar tam ishal bazen ishal gibi değil ama cıvık bir diski durumu olurdu bu yüzden tam çölyak da diyemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • portakal1 P kullanıcısına yanıt

Çölyak olabilir, test sonuçları çıktı mı

• Gkey01 G kullanıcısına yanıt
    Dün gittim sonuçlar için çölyak yokmuş colidur 200mg tablet yazıldı ve yanına optifibre flora yazdı ve bunları 15 gün kullanmamı söyledi genelde böyle duzeliyormus düzelmezse gel dedi.

Merhaba;

Kendi deneyimimi paylaştığım şu mesaja bir bakın isterseniz..

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158745422

Colidur beni daha kötü yaptı

Ben dün öğlenden kullanmaya başladım bir 1 tane optifibre 1 tane colidur içmiştim akşama sadece 2 tane colidur aldım yemekten sonra bugün tuvalete çıktım ve normal bir dışkılama oldu bir kaç gün daha kullanıp durumu guncellerim sizede geçmiş olsun yaramadiysa zorlamayın farklı doktorlara gidin.

• Karnım aylardır şiş normalde sabahları inmiş oluyordu karnım şimdi sabahları şiş olarak uyanıyorum ve şekilsiz dışkılama oluyor bazen parça parça bazen çamur kıvamında, karnım sürekli hava basılmış gibi gergin, bir yudum su içsem geğirti oluyor bunun sebebi nedir ?

Hala endoskopi ve kolonoskopi yaptırmamanızdır

• Benzer şikayetleri olan var mı arkadaşlar?

Kardeşim geçmiş olsun sende ki belirtiler tam olarak neydi?

• Salvator313111 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, ben birden fazla belirtiyi aynı anda gösterdiğimi düşünüyorum ya da zincir şeklinde birbirini tetikledi diyorum.

Herşey Ekim 2023 başlarında oldu. Önce tam midemin girişinde ciddi bir acı & ağrı oldu. 5-6 yıldır sabahları aç karna Nexium içen ve sigara kullanan birisiyim.

Bazen bu acıdan ötürü akşamları 2. Nexiumu içmeye başladım.

Sonrasında bir tokluk hissi başladı midemde. Hiçbirşey yiyemez içemez oldum. Zorla yiyordum. Sürekli geğirmek istiyordum. Sabahları bile aç uyanmıyordum hep toktum.

Sonra sol kaburga altında ağrı olmaya başladı. Bu saydıklarım bu arada 1 hafta bilemedin 10 gün içinde gerçekleşmeye başladı bu arada.

Kaburga altımdaki ağrı sol tarafıma, ordan da belime & orta sırta doğru geçti. Ama böyle çok can sıkıcı kü t bir ağrı. Başka birşeye konsantre olsan bile ağrıyı hissedeceğin cinsten.

IBS diyenler oldu, IBS değilsin diyenler oldu.

Sayısız ilaç tedavisi gördüm. Bir fayda etmedi. Gün geçtikçe aşırı şişkinlik, tokluk derken boğazımda ve yemek borumda tokluk & tıkanıklık hissi olmaya başladı. Nefes almakta bile güçlük çekiyordum sanki nefes alamayacak kadar şişmiş gibiydim.

Bu süre zarfında abdomen (karın bölgesi) MR, ilaçlı MR, endoskopi ve kolonoskopi oldum. (Aralık 2023 endoskopi & kolonoskopi)

Belirtilerde bir değişiklik yoktu. Bazen ishal oluyorum bazen olmuyorum falan. Sonra kötü kokulu gaz ve dışkılama oldu. Hekimin birisi laktoz intöleransından şüphelendi. Test yaptırdım. Pozitif çıktı. Laktoz tüketmeyince daha iyi olduğum kesin. En azından kötü kokulu gaitalama ve gaz problemi yok. Sarı dışkılama yok.

2 hafta önce yine endoskopi yaptırdım. Tüm midem iltihap içinde. 2 tür gastrit çıktı. + helikobakteri pozitif çıktı. 10 günlük ağır antibiyotik tedavim dün gece bitti.

Yine bazen aşırı şekilde şiş ve yemek borumu tıkalı hissediyorum. Yine bazen sırt ağrım oluyor. Yine bazen karnım şişiyor.

Laktoz meselesini de anlamadım 30 senedir deli gibi süt ve süt ürünleri tüketiyorum.

Eylül 2024 ilk haftasında helikobakteri tedavisi için kontrole gideceğim. Yine aynı haftada kapsamlı (240+ gıda) için bakılan gıda intöleransı testi yaptıracağım.

Merhaba;

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin kadar ciddi sorun yaşamasam da benim de bir takım şikayetlerim oldu son 2 sene içinde. Süt sevmem ama 40 yıldır peynirsiz, yoğurtsuz, ayransız bir günüm geçmemiştir. Çok severek tüketirim. Bana da 2023/Ağustos'da laktoz intöleransı teşhisi konuldu. Hiç bir şekilde süt ürünü tüketmezsem oldukça iyiyim. Ama bunun yanı sıra bir takım tedavi sürecim de oldu. Aşağıda ayrıntılı olarak anlattım süreci.

Biraz saçma olabilir ama bana ne olduysa biontech aşısından oldu. Garip garip sorunlar çıktı bünyemde.

Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158745422

• Karnım sürekli şiş gergin ve sert, sürekli geğirti oluyor günde 1 defa cıvık dışkılama oluyor, yediklerim yaramıyor enerji vermiyor, normal dışkılama olduğu zaman yediğim şeylerden enerji alıyorum şuan tıka basa hava basılmış gibi alt karın dolu bu neden oluyor?

Laktoz intöleransı ??

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt

Sanmıyorum bunlar 5 yıldır var arada çok artıyor aylarca geçmiyor ama laktozlu ürünleri her zaman yiyorum

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaş ne endoskopi ne kolonoskopi yaptırmış. Doktora gitmeden tetkik yapırmadan forumdan sihirli dokunuş bekliyor. Ben kendisine laf anlatmayı bıraktım o yüzden.

Haftada 1-2 gelir kendi belirtilerini uplar gider. Allah sıhhat versin.

• 
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.