Şimdi Ara

İş Bankası, Para Piyasası Fonundan %10 Stopaj Kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere 1 Mayıs-31 Temmuz arasında geçerli olmak üzere; para piyasası fonlarından ve vadeli mevduat getirilerinden %7.5 stopaj alınması kararlaştırıldı. Ancak buna rağmen İş Bankası, TI1 kodlu para piyasası fonundan %10 stopaj kesiyor. Bu durumu, hesap özeti kısmını detaylıca inceleyince fark ettim. Hem İş Bankası hem de diğer banka kullanıcılarında durum nedir merak ediyorum. Durumu, yarın bankayla iletişime geçerek bildireceğim. Aldığım cevaba göre bir güncelleme paylaşırım.

• GVK geçici 67. maddeye baktım hocam. Bazı kaynaklarda fon tipi ve elde tutma süresine göre (2 yıla kadar gibi) %10 diyor ama İşbank'ta 31.07.2024 tarihine kadar yüzde %7.5 olduğu yazıyor:
    www.isbank.com.tr
    Yeni Vergi Düzenlemesi Kapsamındaki İş Portföy Fonları
    https://www.isbank.com.tr/yeni-vergi-duzenlemesi-kapsamindaki-is-portfoy-fonlari

Ben de tam anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Temmuz 2024; 12:57:21 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Aynen Hocam onu ben de okumuştum. Adında döviz, yabancı, değişken geçen fonlarda stopaj zaten %10; bunda bir sorun yok. Ama para piyasası ve borçlanma araçları fonlarında stopaj %7.5. O yüzden %10 almak her halükarda hatalı.

• Sistemsel bir hatadır, üstüne gitmezsniz iade etmezler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.