Şimdi Ara

İŞ BULAMIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kaano2

quote:

Orijinalden alıntı: Catology

Askerlik yapmadan, 3 aylık sadece kurs birikimi ve önlisans ile iş bulmayı bekleme fazla.

Askerliği anlayabiliyorum. Ancak diğer kanılara nasıl vardın ? Açıklar mısın ?

yüksek lisans mezunuyum, 2007'den beri çeşitli işlerde çalıştım ve askerliği yapalı bayağı oldu. Ve hâlâ istediğim işi bulamadım. Oldu mu :)
  • bana askere gıt gel dediler

askere gıttım yerıme baskasını aldılar

2 sene sonrada,benden genclerını ıse aldılar.2 sene daha yaslanmıstık
  • kardes kusura bakma uzul diye demiyorum ancak en dandik bolumu okumussun ozel sektorde iki bin tlden yukari kazancin olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ildesin? Migros'ta çalış. Hemen işe alıyorlar. İyi performans gösterirsen mağaza yöneticisi bile olabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Askerlik yapmadan, 3 aylık sadece kurs birikimi ve önlisans ile iş bulmayı bekleme fazla.

yüksek lisans mezunuyum, 2007'den beri çeşitli işlerde çalıştım ve askerliği yapalı bayağı oldu. Ve hâlâ istediğim işi bulamadım. Oldu mu :)

Olmadı :) söylediğinle uyuşmuyor :) Seninde içinde bulunduğun bu durumun yüksek lisans veya önlisans ya da doktora vb. ayrımı yok kimse iş bulamıyor. Yani eşittiri çekersem önlisans ve 3 aylık kurs işsiz kalmamın nedenlerinden değil en iyi örneği kendinden verdin. Yüksek lisans yapmışsın istediğin işi bulamıyorsun.
    Ancak askerlik konusuna katılıyorum ona laf etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: uçmayıbilmeyenkuş

kardes kusura bakma uzul diye demiyorum ancak en dandik bolumu okumussun ozel sektorde iki bin tlden yukari kazancin olmaz

Nedense herkes işletme iyi değil diyor. Benim lise stajı gördüğüm yerde adam aynı benim gibi işletme önlisans çıkışlı adam 3 küsür para alıyordu. Ön yargı olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amentos

Hangi ildesin? Migros'ta çalış. Hemen işe alıyorlar. İyi performans gösterirsen mağaza yöneticisi bile olabilirsin.

İstanbul'dayım hocam gittim Migrosa internetten CV yolla dendi yolladım ses seda yok.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Olmadı :) söylediğinle uyuşmuyor :) Seninde içinde bulunduğun bu durumun yüksek lisans veya önlisans ya da doktora vb. ayrımı yok kimse iş bulamıyor. Yani eşittiri çekersem önlisans ve 3 aylık kurs işsiz kalmamın nedenlerinden değil en iyi örneği kendinden verdin. Yüksek lisans yapmışsın istediğin işi bulamıyorsun.
    Ancak askerlik konusuna katılıyorum ona laf etmiyorum.

Yüksek lisans derslerim akşamdı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murekkep yalamis

Ulke ekonomisi şu anda kötü zor bulursun

Ulke rkonomisi=iş=istihdam

+1..
    Maalesef.. Sanırım 2+2 yapıp askerliğimi tamamlıcam bu düşünceye doğru gidiyorum artık...

Yapma hojam.

Egitime harcayacagin vakti kari kiza ve işe harca.ben senin dusundugun gibi yaptim pişmanim şu anda

• quote:

quote:

quote:

Ulke ekonomisi şu anda kötü zor bulursun

Ulke rkonomisi=iş=istihdam

+1..
    Maalesef.. Sanırım 2+2 yapıp askerliğimi tamamlıcam bu düşünceye doğru gidiyorum artık...

Yapma hojam.

Egitime harcayacagin vakti kari kiza ve işe harca.ben senin dusundugun gibi yaptim pişmanim şu anda

İstediğim işi bulamıyorum. Bulsam bende çalışıcam ama yok.
    Ve durumun aynı şu şekilde =

• İş yok piyasada zaten dostum

• Bir zahmet vatandaş olarak birşeylerin farkına varın. Bu ülkede artık iş yok.

• İşletme mezunu lisans düzeyinde bile iş bulamıyorken gidip önlisans işletme okuyup iş bulamıyorum demekte çok güzel bir kafaymış.

• 4 yıllık okul bitirenler zor buluyor sen önlisansla şirketlerin gel bizde çalış diyeceğini mi düşünüyorsun.

Senin durumunda bir akrabam vardı bir fast food bayiinde kasiyer olarak başladı şuan şubenin müdürü.

Yani okul okudum ben yeaaa diyip forumda ağlamanın manası yok. Keza okuduğun okulda bir işe yaramıyor.

Sert konuştun diyeceksin ama gerçekleri konuşuyorum.

2 yıllık işletme okurken aklında ne vardı ayrıca merak ediyorum.

• Odtü işletme mezunu adam ingilizce biliyor ve 4 üzerinden 3.60 ortalaması var.
    Bir restoranda paspas çekiyor asgari ücret alıyor akşamları ise kalacak yeri yok sandalyede uyuyor.
    Yeter mi ? daha dün akşam yanımdaydı
    Yoksa daha sayıyım mı ?
  • Dostum ,

ekonomik nedenlerden zamanında dumlupınar maden müh terkim , aof işletme mezunuyum.

Çeşitli banka sınavlarına girdim zamanında bazılarını kazandım bazılarını kaybettim kimisine aof mezunu olduğum için sınavına bile giremedin kpss den 84 puanla açıkta kaldım mülakatlarda gene elendim.

Avm de çalıştım, lokantada çalıştım, işkur meslek edinme kurslarında cnc freze oparetörlüğü eğitimi aldım ağır sanayide çalıştım,şu anda da fabrikada kimyasalda çalışıyorum.

Sana diyeceğim tek şey bende masa başı ve vardiyasız ,fazla mesayisiz işte çalışmak istiyorum ama bana böyle iş yok. Sınav kazansamda almıyorlar.

İşsiz kalma dostum ne olursa olsun mutlaka bir işe gir. Satış olur, pazarlama olur, muhasebe olur belki fabrika olur. Mutlaka işe gir benim yaşım 32 oldu iyi bir işim olmadığı için evlenemedimde .geçen senede sınava girdim .Çıkmadık candan ümit kesilmez mücadelene bir işe girip devam et. Beğenmezsen, yapamazsan başka işe geçersin. İşsizlik çok acayip zor birşey daha fazla işsiz kalmamaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okidoki64 -- 21 Mayıs 2017; 18:15:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

4 yıllık okul bitirenler zor buluyor sen önlisansla şirketlerin gel bizde çalış diyeceğini mi düşünüyorsun.

Senin durumunda bir akrabam vardı bir fast food bayiinde kasiyer olarak başladı şuan şubenin müdürü.

Yani okul okudum ben yeaaa diyip forumda ağlamanın manası yok. Keza okuduğun okulda bir işe yaramıyor.

Arkadaşım öncelikle hitap şekline biraz dikkat edersen sevinirim. Lise terk olanlar senin bahsini gecirdigin sirketlerde calisiyor. Bilmem farkindamisin ?

Ben okul okudum yeeaaaaaaa diye kimseye aglamiyorum. Tekrar diyorum hitap şekline dikkat et.

Okuduğum okulun işe yaramadığı kanisina varacak kadar bilge muneccim bir insan oldugunu bence herkese anlatmalisin. Ben hayran kaldim dogrusu. Gerceklerin ne oldugunu gayet iyi biliyorum dostum ben sadece bilmedigim bir sey var ise ogrenmek icin konuyu actim basligimi tekrar oku.

2 yillik isletme okurken aklimda bi sey yoktu. Cevrem buyugum basimda bi uslum olmadigi icin bastan sagma tercihler yaptim. Sonucu bu oldu. Pismanmiyim ? Hayir. Her serde vardir bir hayir. Ben sizden sadece cozum istedim. Burda kimseyi kucuk dusurmenin anlami yok.

Bu ufak bir uyaridir bende sert konusabilirim devam edersen kisasa kisas.

• Abiler, bende lise son öğrencisiyim. Şu yorumlara bakınca ne okuyacak olursam olayım, en iyisi olmadığı sürece işsiz kalacakmış gibi hissettim.

Ne hale geldi bu ülke böyle?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

4 yıllık okul bitirenler zor buluyor sen önlisansla şirketlerin gel bizde çalış diyeceğini mi düşünüyorsun.

Arkadaşım öncelikle hitap şekline biraz dikkat edersen sevinirim. Lise terk olanlar senin bahsini gecirdigin sirketlerde calisiyor. Bilmem farkindamisin ?

Ben okul okudum yeeaaaaaaa diye kimseye aglamiyorum. Tekrar diyorum hitap şekline dikkat et.

Okuduğum okulun işe yaramadığı kanisina varacak kadar bilge muneccim bir insan oldugunu bence herkese anlatmalisin. Ben hayran kaldim dogrusu. Gerceklerin ne oldugunu gayet iyi biliyorum dostum ben sadece bilmedigim bir sey var ise ogrenmek icin konuyu actim basligimi tekrar oku.

2 yillik isletme okurken aklimda bi sey yoktu. Cevrem buyugum basimda bi uslum olmadigi icin bastan sagma tercihler yaptim. Sonucu bu oldu. Pismanmiyim ? Hayir. Her serde vardir bir hayir. Ben sizden sadece cozum istedim. Burda kimseyi kucuk dusurmenin anlami yok.

Bu ufak bir uyaridir bende sert konusabilirim devam edersen kisasa kisas.

Aslında adam gayet güzel konuşmuş. Ve müneccim olmasına gerek yok. Durum yeterince ortada ve açık değil mi sizcede?

• Yıl 2018 değişen birşey yok gençler. Mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Halimiz duman.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.