Şimdi Ara

İş bulamıyorum-üniversite öğrencisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zor arkadaşım zor . bende 2,5 yıldı işsizim ve ünv. okuyorum . bu ülkede ünv. okuyorsan iş konusunda baştan ipin çekilmiş. yapmadığım başvuru gitmediğim görüşme kalmadı ama işyerleri çok ince eleyip dokuyorlar. birçok yerde askerliğimin sözkonusu olmasından ötürü başvurumu olumsuz sonuçlandırdı. yapacak birşey yok anlıyacağın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackjack8696

Zor arkadaşım zor . bende 2,5 yıldı işsizim ve ünv. okuyorum . bu ülkede ünv. okuyorsan iş konusunda baştan ipin çekilmiş. yapmadığım başvuru gitmediğim görüşme kalmadı ama işyerleri çok ince eleyip dokuyorlar. birçok yerde askerliğimin sözkonusu olmasından ötürü başvurumu olumsuz sonuçlandırdı. yapacak birşey yok anlıyacağın.

bilgisayar başında para kazanma imkanımız yok di mi
  • from1 F kullanıcısına yanıt
    O işler bana kalırsa yalan. bu zamana kadar hiç görmedim para kazananı . bu devirde ekmek aslanın ağzında, ben umudumu yitirmiş durumdayım. ara sıra yine umut edip kariyer , yenibiriş falan girip baksamda çoğunlukla hayal kırıklığı ile siteleri kapatıyorum. bazı yerler dönsede hep olumsuz sonuçlanıyor. nerde saçma işler var ücreti vs. düşük resmen köle arıyorlar onlar olumlu. anlıyacağın durum böyle olunca insan moralmen epeyce çöküyor.
  • Aynı dertten bendede var üstelik part-time full-time ayrımıda yapmıyorum. Mesajım bulunsun belki banada yardımı dokunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PI Exon

quote:

Orijinalden alıntı: Ate$

quote:

Orijinalden alıntı: PI Exon

Al bendende o kadar bugün kamil koç'a başvurdum " biz sizi arayacağız " türkiyede en çok söylenen yalanlarda ilk 10 girer bu cümle

Ne için başvurdunuz Kamil Koç'a?

Şubede bilet satış hocam

Bizim arkadaş daha yeni ayrıldı o firmadan otogardaki yerinde çalışıyordu,çıkma sebepleri;
    -8 saat ama tatil yok
    -bin tl civarı maaş vereceğiz demişler girmeden önce,asgari ücret verdiler işe girince
    -mulitnet vereceğiz demişler o bile yatmamış daha ,otogarlarda tuvalet de paralı olduğu için onuda kendi cebinden ödüyor...

• sen iş beğenmiyorsun kusura bakma öğrenciyken bu yollardan geçeceksin bizde süründük,50 liraya 12 saat çalışıyoruz,para lazım
    dil biliyorum şu bu,geçin hocam bunları öğrenci adamsınız sizi ezecekler amele niyetine çalıştıracaklar
    kariyer den iş düşmez sana,kendin söylemişsin mağazalarda ya da marketlerde alırlar,rahat iş yok yani
    ben forumda günlük 70 liraya eleman arıyordum kimse gelmiyordu,neymiş ben palyaço kıyafeti giymem o paraya azmış
    ben de kartımı ödiyemedim yeri geldi sağdan soldan borç dilendik,yeri geldi işportacılık yaptık

git bi cafeye gir,en azından insanlarla ilgilenirsin mağazada raf dizmekten iydir,bahşiş de varsaiyi bişeyler kazanırsın
    istanbul da iş var ama beğenen yok
  • ne okuyorsun? internetten iş aradın mı
  • Ben Bomonti Hilton hoteldeyim.Ruslar falan gelince parti olunca bizi ariyorlar.Akşam 22:00dan sabah 5e kadar.80 tl falan aliyorum.Fiyat değişiyor tabi.Hemde zevkli iş.Barmenlik yapiyorsun veya garsonluk.Para istiyorsan çalisicaksin.Bizim kadro dolu olmasaydi seni yazdirirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenciyken ne yapabilirsin ki?Hizmet sektöründe çalışacaksın, oranın şartları da belli.Giyim mağazalarına başvurdum, 1 yer dışında arayan olmadı.Orası da bana uzun süre çalışacak eleman lazım deyip postaladı.İş arıyorsan eşin, dostun olacak, onlar ayarlayacak.Türkiye'de işler böyle yürüyor maalesef.
  • İstanbul ' da iş varda nasıl iş var acaba . herkes ihtisası olmayan yerlerde ''köle'' gibi 3 kuruşa çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. sence öğrenci bir adamın senin tabirinle 12 saat çalışması çok mu doğru? öğrenci olmama rağmen yeri geldi 20 saat belki daha çok çalışmak zorunda bırakıldım. bu ülkede genç nufus bu ve bu gibi sebeplerden ötürü istihdam edilmiyor , köreltiliyor . bende mağazacılık yaptım 2 sene boyunca. ama yaptığım süre boyunca 3 kuruş paraya çektiğim çileyi bir Allah birde ben bilirim. sadece ben değil benimle çalışan hemen hemen herkes yaka silkiyordu. ama sektörde kul hakkı yemek hak olmuş elden birşey gelmez. ya o hakkı yedirteceksin ya da çalışmayacaksın olay bu. burada iş bulmak mesele değil , mesele düzgün iş bulmakta ama düzgün işveren yok ki piyasa da düzgün iş bulasın. anca kurumsal firmalarda o düzgün işler ki onlar bile asgari ücret maaş veriyor, biraz üzerinde maaş versede sigortanı asgari ücret üzerinden yatırıyor. istanbulda iş var ama iş verenin or.su olduktan sonra var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ratso

ne okuyorsun? internetten iş aradın mı

hukuk 3. sınıf
  • Aynı dertten bende mustaribim birde başvurduğum yerlerde tecrübesiz eleman almıyoruz demiyorlar mı işte o zaman içimden öyle bir sövüyorum ki
  • Hocam doğrudur ama benim iş belliydi yaşadığım semtte bulunan cadde'de Kamil koç şubesi ve bana anlatınlar

- otobüs ve uçak bileti satışı bilgisayar üstünden
    - Gelen telefonlarla ilgilenme
    - Akşamları şubeden geçen servislerin saatleri ve olası bir durumda şöförle irtibat
    - Sabah 8 akşam 4 diğer hafta akşam 4 akşam 11
    - Haftada birgün tatil değişmeli olarak
    - Asgari ücret
    Tercih etme sebebim hem vardiya saatleri ve evime 2 dk yakınlıkta hemde bana boş zaman bırakıyor ders çalışabilmem için zaten en fazla 1 sene calıscaktım neyse beklıyoruz işte belki haber gelir diye
  • geçen yıl bir kursta bayanın biri oğlundan bahsediyordu oteli hatırlamıyorum ünlü bir otelmiş 2 ay çalışacakmış aylığı 1500 TL konu oraya yeni mezunlara verilen parayı ve onların kabul etmesine kızıyordu. cümlesine daha hazırlığı yeni bitiren oğlum bile diyerek başlamıştı. bu işler biraz çevrenize de bağlı.olmasa otelleri deneyin benim gördüğüm turizm bölümü okuyan öğrenciler hep asgari ya da biraz fazlası paralardan bahsediyorlardı. ama onlar ortam için çalışıyorlardı. müzik aleti çalabilenler halinden memnundu saz,keman,gitar bu tür kurslara gidebilirsiniz ileride bu tür sıkıntılara düşme durumu olanlar varsa şimdiden bu tür bir hobi için çabalayabilir.hatta ünlü birisinden örnek vereyim şu an unutulduysa da ismi mehmet yozgatlı org çalmıştı Kırıkkale'de bir düğünde. harçlığımı çıkarayım diye.
  • UP
  • quote:

Orijinalden alıntı: from1

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Captain

Maalesef mezun olana kadar ögrencileri adam yerine koyan fazla kişi yok. Ama hukuk okuyan bir suru arkadasim hukuk burosunda asistanlik yapiyorlar oyle bir sey de mi bulamadin.

buldum bulmaz mıyım , teklfi söyleyim

adliyeye gidip dava açılacak ( o sırayı hengameyi tahmin edemezsin) , bilgisayarda veriler dosylar falan tutulacak , ofiste çay yapılacak .

hafta içi her gün aylık 300 lira

Yuhh..
  • zor hocam bu devirde iş bulmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda sana en çok işkur yardımcı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Bu konuda sana en çok işkur yardımcı olur

ciddi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: from1

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Bu konuda sana en çok işkur yardımcı olur

ciddi mi?

İnan bana öyle böyle illenmiyorlar.
    Eskisi gibi değil.
    Çok çabuk iş ayarlıyor aktif olarak.

:)

Yani zaten kısmetse olur yeter ki sen içten iste.

İşkur sana yardımcı olur ;)

bulunduğun ildeki en yakın iş kura git.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.