Şimdi Ara

İş buldum (İlk günün özeti) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkında hayirlisi olsun.Fakat özel sektör şartlar zor ve ağır karşılığı ise asgari ücret 650 oda eşittir 65lira tüp 10 adet tüpe çalışıyorsun anlıycağın arti verdiğin emeğe hiç değmez.Farklı sektörlerde kendini değerlendir.
  • Ben ilk işe girdiğimde baya azar yemiştim,baya laf yemiştim baya tartışmaya girmiştim ama şu an rahatım 5.yılım bu yıl ve 27 yaşındayım yani ben bile çok tartışmaya girdim ama hiç sendeki gibi öyle köle niyetine koyan adam olmadı hiç çekemem öyle adamı tekme tokat girişirim ya valla iyi dayanmışsın gururlu bi gençsin tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Ben ilk işe girdiğimde baya azar yemiştim,baya laf yemiştim baya tartışmaya girmiştim ama şu an rahatım 5.yılım bu yıl ve 27 yaşındayım yani ben bile çok tartışmaya girdim ama hiç sendeki gibi öyle köle niyetine koyan adam olmadı hiç çekemem öyle adamı tekme tokat girişirim ya valla iyi dayanmışsın gururlu bi gençsin tebrik ederim.

Teşekkür ederim.

@mrt48
    market ismine takılmayalım. işte alnıaçıklar gibi bir market.

@blue55
    Sağolasın. Özel sektörün zor olacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.

• arkadasim acmisin aciktamisin lan yaziyi okurken bile yoruldum kim bilir sana neler cektirdiler, gunde 13 saat it gibi calisican sonra 600 ytl maas verecekler, ulan ne acimasiz insanlar var su dunyada, otur dersine calis bir devlet kurumuna girmeye bak en azindan rahat rahat kendini edare edecek maasi alirsin, sakin orda calisma, 600 ytl bi bok degil bu devirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIDE IP

Bir yerde durup ayakta kalmak gezmekten daha kötü gibi.

Kesinlikle
  • Çalışıp kendi paranı kazanmak çok güzel bir şey ama yaklaşık 13 saat mesaiye o para sakız parası.Askerliğini falan yapmadıysan veya okuyorsan iyi ama.
  • Valla ben lokanta işletiyorum çırak 18 yaşında günlük 25 lira alıyor.Sabah 10 akşam 11.Yaptığı dışarıya sipariş götürmek salata soğan işte.Ben ne yersem elemanlarımda aynısından yiyor.Hiçbiride çıkmak istemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

Valla ben lokanta işletiyorum çırak 18 yaşında günlük 25 lira alıyor.Sabah 10 akşam 11.Yaptığı dışarıya sipariş götürmek salata soğan işte.Ben ne yersem elemanlarımda aynısından yiyor.Hiçbiride çıkmak istemiyor.

sipariste bahsis aliyorlar ya onun gunluk 40 a geliyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Çalışıp kendi paranı kazanmak çok güzel bir şey ama yaklaşık 13 saat mesaiye o para sakız parası.Askerliğini falan yapmadıysan veya okuyorsan iyi ama.

Askerliği yapmadım. Okul da bitti. Öss ye hazırlanmak maksadıyla dershaneye gitmiştim. Ama ders çalıştığım söylenemez. Şimdiki aklım olsa it gibi çalışırdım. Şu 3 ayı atlattıktan sonra Hem dershaneye hem de çizim kursuna gitmeyi düşünüyorum. Benim için okumaktan başka seçenek yok gibi.
  • hocam ilk gün olduğu için sana biraz fazla yüklenmiştir muhtemelen. Seni test etmek için keşke biraz daha dursaydın asıl o zaman belli olurdu çalışma şartların. aynen devam ederse çıkardın hemen.
  • 8 saaten fazla çalışmamalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverado

8 saaten fazla çalışmamalısın

Hocam bu kafamızdaki 8 saati çıkartmalıyız. Çünkü Türkiye'deki iş çalışma saatleri belli özel sektördeysen en az 10 saat çalışıyorsun. Daha fazla söze gerek yok. Ben Türk Telekom Bayisinde çalışıyordum 600 lira maaş yemek oraya aitti sabah 8 akşam 8 en erken tabi. 20 Yaşındayım askere gitmedim. Açıköğretim okuyorum lise hafta sonları okula gidiyordum. Yani anlıyacağın 5 gün çalışıyordum. Dükkandaki bütün sorumluluk bana ait sayılırdı. Aktivasyonda olduğum için en ufak yanlışta 100 lira para kaybediyordum. İptal yetkimizde yoktu. Ama şimdi it gibi pişmanım. Çünkü yol masrafım felan yoktu. Şimdi ise 1 aydır boştayım keşke geri çağırsalarda geri gitsem

İşe girecek olan arkadaşlar size tavsiyem. Sakın 600 lirayı beğenmeme gibi lüksünüz olmasın. Şu zamana çok kötü para da değil. Diğer arkadaşlarında boşver o kdar saat çalışıyorsun o maaşa çalışılırmı diyenleri aldanma. Bundan önce bilgisayarcıda çalışıyordum. Orada haftalık alıyordum.Senin gibi konu açtım. Bİr kaç kişinin lafına bakaraktan maaşıda az bularaktan işten çıktım. Şimdi hayırlısıyla tecili bozdurup askere gidecem.

• quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

hocam ilk gün olduğu için sana biraz fazla yüklenmiştir muhtemelen. Seni test etmek için keşke biraz daha dursaydın asıl o zaman belli olurdu çalışma şartların. aynen devam ederse çıkardın hemen.

Ben onuda anlamış değilim zaten. İlk gün diye niye yükleniyorlar insana. İnsanda heves meves bırakmıyorlar ki.

quote:

Kanunlar öyle diyor ama özel sektör öyle bir şey demiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIDE IP

quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

hocam ilk gün olduğu için sana biraz fazla yüklenmiştir muhtemelen. Seni test etmek için keşke biraz daha dursaydın asıl o zaman belli olurdu çalışma şartların. aynen devam ederse çıkardın hemen.

Ben onuda anlamış değilim zaten. İlk gün diye niye yükleniyorlar insana. İnsanda heves meves bırakmıyorlar ki.

quote:

Kanunlar öyle diyor ama özel sektör öyle bir şey demiyor maalesef.

bundan önceki işimde 8 saat çalışıyordum ama çıktım kafamda daha farklı işler olduğu için özel sektördeydim yine

ondan önceki şte 12 saat dediler hiç gitmedim bile 2 gün gittim baktım öyle dayanılacak gibi bir iş değil hiç eyvallah etmedim bastım istifayı çıktım 8 saaten fazla çalışmam Allah büyük söyletmesin

işim içime sinerse çalışırım 12 saat ama yok içime sinmeyen bir iş olursa 8 saat arkadaş benim sosyal hayatım ne olcak

• quote:

Orijinalden alıntı: ZİkriTalan

Türkiye'nin geneli böyle, özel sektör değil mi işte, çok mesai - az para. Saat 22:00 derler çıkışın 23:00'ü bulur tahminim, reyonda başlarsın yapmadığın iş kalmaz.
    Sana tavsiyem her işe atlama, sürekli yaparım deme, fırsat buldukça sıyrılmaya çalış, gözün açık, bilincin uyanık, işin hayırlı olsun. İş hayatına hoşgeldin, haa paranı da çar çur etme, sen bilirsin işini

sana herşeyi burada özetlemiş idim kısa ve öz olarak, 1 gün iyi dayanmışsın. bence en iyisini yaptın, hem bedenen hem zihnen tüketecekti o iş seni. ilk iş olarak genelde ayak işleri verilir gençlere, kendine dikkat et.

• İşe yaramazlar için(ben) bi konu açalımda en uygun iş için konuşalım . Ben süperonline dayım 650 alıcam prim filan biraz yalan gözüküyo bakalım .
  • Maaş çok az arkadaşım.

Benim bi arkadaşım kafe-fırın gibi bi yerde çalışıyor 12-8 arası. 600 TL alıyor.
  • Beyler norm civata fabrikasına girelim dedik arkadaşla süperonline dan cıkıcaz annem cacık olmaz falan diyo neyse askerlikten önce sigorta yapmıyolarmış yaş 19 benim şimdi bu yasal mı neden yapmıyolar ?
  • benim eniştemin cep telefonu alma satma hertürlü neyse dükkanı var geçen sene yanına başladım 600 tl dedi sabah 8:30-23:00 arası 2 ay çalıştım baktım olmayacak bıraktım eşşeği bağlasan durmaz 15 saat sonuçta
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.