Şimdi Ara

İş buldum (İlk günün özeti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süpermarkette bakliyat veya konserve reyonuna bakacağım. Aylık 600TL maaş. Birde aile yardımı diye aylık 75TL'lik alışveriş çeki gibi bişey veriyorlar. Mesai sabah 9 ile akşam 10 arası. Servis sabah evden alıp akşam eve bırakıyor. İki öğün yemek veriyorlar (öğle, akşam). İlk 2 haftadan sonra sigortam yatmaya başlayacak ve hafta içi 1 izin günüm olacak. (Daha önce hiçbir yerde çalışmadım.)

Sizce iş nasıl?

İlk İş Günü
    Bugün işe gittim sabah 9 da. İlk olarak telefonumu aldılar yasakmış. Sonra başımızdaki amir neler yapacağımızı falan anlattı. Ondan izinsiz tuvalete bile gidemeyeceğimizi söyledi. (benle birlikte 2 kişi daha işe başladı) Bizi reyonlara götürdü. İlk başvuruda aşağıdaki müdür bana konserve ya da bakliyat reyonu verilir demişti. Amir benim çalışacağım reyonları gösterdi. Bunlar; konserve reyonu, abur cubur (cipsi, çikolata vs.) reyonu, bebe mamaları reyonu, çikolata(saralle) reyonu, baharat reyonu.

Ürünleri takip etmem gerektiğini söylediler. Son kullanma tarihleri falan geçmiş ürün olursa maaşımdan keseceklermiş. Bitmek üzere olan ürünleri hergün liste yapacakmışım. Ürünlerin yerlerini bilecekmişim. Birisi bişey istediği zaman bir bakiyim vs. demeden direk gösterecekmişim yerlerini. Neyse dedim başladım ürünleri düzeltmeye.

Dedim iş böyleyse güzel. Ama bi süre sonra amir başladı emirlere. İlk olarak depoya gönderdi oradaki adama yardım etmek için. O bittikten sonra dışarıda domates satmaya gönderdi. O bittikten sonra kasada poşet doldurmamı istedi. O bittikten sonra dışarıdaki karpuzları içeri taşımamızı söyledi. (3-4 kişi çalıştık)

İki öğün yemek vereceklerini söylemişlerdi öğlen akşam diye. Öğlen yemeğine indiğimde bi tabak kurufasulye pilav verdiler. Yedikten sonra az kalsın kusuyordum. Akşam yemeği için indiğimde büyük sürpriz vardı. Ben yemek beklerken ekmek arası kaşarla karşılaştım. Ekmeğin içindeki kaşarda bi değişikti.

Zaten sürekli kameradan izliyormuş beni. Diğerlerini de izliyormuydu bilmiyorum. Ufak bi yaslanmada direk telefonda diğer çalışanlardan bir kızı arayıp beni uyarmasını söylüyor. Yaslanmak yok. Müşteriye güler yüzlü olacaksın hoşgeldin vs. diyeceksin kısaca yağ çekeceksin.

Sabah 9 dan akşam 10:40 a kadar sadece yemek yerken bi 20dk falan oturduğumu biliyorum. Geri kalan bütün saat ayaktaydım. Bir yerde durup ayakta kalmak gezmekten daha kötü gibi.

Akşam dönüşü servisle gelecektim ama amir servisle gidecek olanlar içeri deyince tabana kuvvet yürüdüm. Eve vardığımda saat 11:00 ı çoktan geçmişti.

Kısaca özet geçmek gerekirse imanım gevredi diyebilirim. Yarın işten çıkıp akrabanın marketinde siparişçi olarak çalışmayı düşünüyorum. Market Çankaya da olduğu için bahşişlerde güzel olur.

Biraz uzun oldu ama okuyanlar harcadıkları zamanı helal etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 15 Haziran 2011; 10:23:27 >

• market sektörü kötü insanlarla uğraşılmaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: drift34

market sektörü kötü insanlarla uğraşılmaz....

Ben daha çok reyona ürün falan dizerim diye düşünüyordum.
  • Süper bence kardeşim hayırlı olsun market yazın serin olur ayakda duracaksın biraz tek zor kısmı o hayırlı olsun.
  • Hiç yoktan iyidir. Maaş biraz az gibi
  • Türkiye'nin geneli böyle, özel sektör değil mi işte, çok mesai - az para. Saat 22:00 derler çıkışın 23:00'ü bulur tahminim, reyonda başlarsın yapmadığın iş kalmaz.
    Sana tavsiyem her işe atlama, sürekli yaparım deme, fırsat buldukça sıyrılmaya çalış, gözün açık, bilincin uyanık, işin hayırlı olsun. İş hayatına hoşgeldin, haa paranı da çar çur etme, sen bilirsin işini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 13 Haziran 2011; 13:18:44 >
  • Maaşa ilerde zam yaparlarsa iyi bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

Süper bence kardeşim hayırlı olsun market yazın serin olur ayakda duracaksın biraz tek zor kısmı o hayırlı olsun.

Sağolasın hocam. Hiç değilse bir deneyeyim diyorum olmadı bırakırım.

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Hiç yoktan iyidir. Maaş biraz az gibi

Sadece 3 ay çalışacağım. Aile yardımı ile 3 ayda 2.000TL bir para kazanmış olacağım.
  • maaş az gibi ama nereye göre az?nerede yaşadığını yazmamışsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZİkriTalan

Türkiye'nin geneli böyle, özel sektör değil mi işte, çok mesai - az para. Saat 22:00 derler çıkışın 23:00'ü bulur tahminim, reyonda başlarsın yapmadığın iş kalmaz.
    Sana tavsiyem her işe atlama, sürekli yaparım deme, fırsat buldukça sıyrılmaya çalış, gözün açık, bilincin uyanık, işin hayırlı olsun. İş hayatına hoşgeldin, haa paranı da çar çur etme, sen bilirsin işini

Sağolasın. Tavsiye için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Z-Gear

Maaşa ilerde zam yaparlarsa iyi bence

3 Ay çalışacağım için zam olacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dlqr26

maaş az gibi ama nereye göre az?nerede yaşadığını yazmamışsın

Yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. Ankara / Sincan
  • asgari ücret toplam 629 TL asgari ücret bile vermiyorlar
  • yaş kaç, nerede ikamet ediyorsun ?
    fiyat harbiden az o saatlere göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

yaş kaç, nerede ikamet ediyorsun ?

+1 yaş kaç? Bana da lazım iş. Bauhaus'ta çalışabilirim belki bu yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

yaş kaç, nerede ikamet ediyorsun ?

Yaş 19 Sincan / Ankara da oturuyorum. Baktım yorucu iş akrabanın dükkanında siparişe giderim. Bahşişlerle iyi para toplanıyor.
  • dostum ilk iş tecrüben olacaksa gir çalış. gerçekten emek ver, en azından özel sektörün çalışanlara nasıl davrandığı konusunda bir izlenimin olur. aynı durumları ben de yaşadım 2 ay sonunda kullanılmış kağıt mendil gibi savurup attılar. bunları yaşadığıma yine de şükrediyorum neden dersen özel sektörü bi nebze olsun yakından tanıdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

dostum ilk iş tecrüben olacaksa gir çalış. gerçekten emek ver, en azından özel sektörün çalışanlara nasıl davrandığı konusunda bir izlenimin olur. aynı durumları ben de yaşadım 2 ay sonunda kullanılmış kağıt mendil gibi savurup attılar. bunları yaşadığıma yine de şükrediyorum neden dersen özel sektörü bi nebze olsun yakından tanıdım.

Evet ilk iş tecrübem olacak. Şu özel sektörü birde ben taniyim diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZİkriTalan

Türkiye'nin geneli böyle, özel sektör değil mi işte, çok mesai - az para. Saat 22:00 derler çıkışın 23:00'ü bulur tahminim, reyonda başlarsın yapmadığın iş kalmaz.

Konuyu güncelleyip ilk iş günümün özetini ilk mesaja ekledim. ZikriTalan arkadaşı da tecrübesinden dolayı tebrik ederim. Dedikleri aynen oldu.

• Hangi market bu yahu, böyle çalışma ortamı mı olur duyanda 2.000 lira maaş veriyorlar sanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123
    Hangi market bu yahu, böyle çalışma ortamı mı olur duyanda 2.000 lira maaş veriyorlar sanacak.

Merak ettim bende hangi market
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.