Şimdi Ara

İş (Çizim) Bilgisayarı için yardım istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle sitedeki güzel yazılardan ötürü bayaa bilgi sahibi oldum emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. İş icabı olmak üzere (Cad,Solid,3ds Max,Catia) "ne kdr çok demeyin oluo" programlarını kullanmak için yetişemediğim iş tecrübeme ek olarak sonunda işi ewe taşımaya karar verdim. Bunun için ufak tefek pc araştırmalarına başladım sonunda ortaya bikaç şey çıktı. Yanlız beynimi kurcalayan birçok şey var. Her türlü öneriye açığım.

öncelikle sistem:

INTEL Core i7 930, 2.80GHz, LGA1366, İşlemci + THERMALTAKE Frio, (CL-P0564), İşlemci Soğutucu

OCZ Gold Edition (OCZ3G2000LV6GK), 6 GB Triple Kit (3x2GB) DDR3-2000MHz, Low Voltage CL8 (Soğutuculu)

ASUS P6T Deluxe V2, X58, LGA1366, DDR3-2000, Anakart

WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX), 3.5inç, 1TB, SATA 6 Gb/s 64Mb

THERMALTAKE Element Fulltower (VL20001W2Z), PSU Yok, e-Sata, USB, Ses, Siyah + THERMALTAKE (AF0046), 200 mm Mavi Ledli Kasa Fanı

THERMALTAKE Toughpower (W0131R), 850W, APFC, 14 cm Fan, Güç Kaynağı

ADATA SSD 64Gb 128Mb

kafamdaki sorular :

1. PNY Quadro FX 3800, 1GB, Ekran Kartı düşündüm fiyatı ca$h 1500tl bu kartı kullanan varsa performansıyla ilgili bilgi verebilir mi?
    Ya da kullanıpta tavsiye edebileceğiniz kart var mı ya da direk inceleme tavsiyesi
    Madem kesenin ağzını açtım birazda oyun oynarım belki die ZOTAC GeForce GTX480 AMP alsam bu çizimlerde işimi görür mü. hani sadece görmek
    için yoksa geri kafalı pes2010 cs1.6 oynayan biriyim iş stresi atmak için

2. SAMSUNG XL2370, 23inç, 1920x1080, 2ms, HDMI, DVI, Monitör (Led) hani olurda yattığım yerden film izlerim die düşündüm. Fakat kafamda şöle bir fikir var bu 700tl bunun yerine lcd ekran olarak 2x ekran alıp o da 800 tl oluo SAMSUNG B2230H, 21.5inç 5ms bununla ergonomiyi mi artırsam.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3rt06 -- 13 Eylül 2010; 1:54:40 >

• işlemci aynı fiyata i7 950 alınabilir..
    ram ocz harici bir marka al..2000mhz de çalıştırmak sorun olacaktır..1333-1600mhz yeterlidir..
    çok üst düzey overclock yapılmayacaksa daha uygun bir anakart seçilebilir..
    ssd yi sandforce kontrolcülü bir model seç.. vertex2 ,agility 2, vs olabilir..
    pro ekran kartları sadece 3d çizimlerde iyi iş çıkarıyor deniliyor..o nedenle iyi araştırın birçok
    programda ekran kartından çok işlemci önem taşıyor..
    gerçekten pro ekran kartına ihtiyacınız yoksa çok daha uygun bir kart işinizi görecektir..
    hatta bir gtx 460 alıp oyun keyfide yapabilirsiniz..

ASUS P6X58D-E Corei7, X58,
    İşlemci INTEL Core i7-950
    İşlemci Soğutucusu GELID CC-TranQ-01-A Tranquillo
    Bellek PATRIOT PV236G1600LLKB EP Viper II 3x2GB DDR3-1600MHz
    Sabitdisk WESTERNDIGITAL WD1001FALS Caviar Black 1TB 32MB 7200rpm SATA 3.0Gb/s
    Ekran kartı GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460,
    DVD yazıcı SAMSUNG SH-S223C 22X Siyah, Kutusuz
    Kasa COOLER MASTER HAF 932(RC-932) Güç kaynaksız
    Güç Kaynağı (Kampanya) CORSAIR CMPSU-650TX 650W 80+
    -------------
    TOPLAM TUTAR 2717,40TL
    2688,59TL (en çok indirimli fiyat)
    http://inventus.com.tr/mi_products/CPC.aspx
    +
    http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&cPath=104&products_id=1700

monitör konusunda büyük monitör sizin için iyi olur diye düşünüyorum ama led olmasının o kadar önemli olmadığını düşünüyorum
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-b2430h-24-b2430h-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=44611

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 13 Eylül 2010; 9:07:02 >

• Bilen birinin tavsiyesi olunca gerçek aydınlanmayı yaşadım doğrusu gereksiz para verdiğimi biliodum ama bu kadar gereksiz verdiğimi sizin yazınızdan sonra öğrenebildim. Saolun. Söledikleriniz üzerinde ufak tefek değişikliklerle sonuca varmak üzereyim.

Ekran kartı konusunda bütçem el verdiği için ZOTAC GeForce GTX470 AMP düşündüm ama bu kartın autocad 2011 sitesinde referansı yok youtube da video var mı die baktım ondan da sonuç alamadım deneyen bulmam lazım gibi.
  • O kadar paralar vermenize gerek yok. Ben size Oyak-Renault'ta kullanılan konfigrasyonu yazayım: (Catia V5 ve birçok renault'a özgü yazılımları var)...

Core 2 Duo E6400 İşlemci, 2.13 Ghz
    4 GB ECC RAM
    320 GB HDD
    Quadro FX1700 Ekran Kartı
    20" 4:3 Ekran
    Windows Xp 32 Bit

Buradaki bilgili arkadaşların hepsi size en kral oyun sistemini yazar, sonuna da "render" alacaksan quadro firegl al yazar bitirir... 10 senedir bu böyle, ben anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum.

Benim tavsiyem;
    ** Saat hızı yüksek bir işlemci, Core 2 Duo E8600 gibi
    4 çekirdek falan pek destek yok henüz bu tür yazılımlarda, o bakımdan 4 çekirdekten daha ziyade saat hızı yüksek işlemciler daha performanslı olacaktır.
    ** Stabil bir anakart, extreme olmasına gerek yok, HP Workstationların hepsi Foxconn yapımı normal bir anakart
    ** En az 4 Gb ram, mümkünse 8 GB, Patriot Geil vs. olmasına gerek yok, markalı stabil bir ram olsun yeterli.
    ** SSD Disk, pahalı gelirse 2 SATA mekanik disk (RAID0)
    ** Ekran kartı HD4850 ayarı birşey işinizi görür (1 GB bellekli olması iyi olur)
    ** Mümkün olduğu kadar büyük ekran, 1920x1080 24" gibi.
    ** 64 bit işletim sistemi

Boşa para vermeye gerçekten gerek yok... 3 sene sonra satın bunu, o zamanın iyi bileşenleri ile tekrar sistem kurun.

• @ugur_yavuz
    yukarıdaki öneriyi ben yaptım ama eleştirinizden üzerime alınmam gereken birşey yok sanırım..
    çünkü söylediklerimiz arasında pek çelişen birşey yok..yinede birkaç açıklama yapayım yanlış anlaşılma olmasın
    -sadece bu saatten sonra e8600 önermem..(performansı hala yeterli olmasına rağmen çok da ekonomik değil malesef)
    bence eğer özellikle çok çekirdek desteklemeyen özel bir program için sistem alınıyorsa 2 çekirdekli
    bir sistem düşünülebilir.. birden çok program için alınıyorsa ve bütçe de müsaitse i7 sistem alınır diye düşünüyorum..
    2 çekirdek destekli bir program için alınıyorsa da hem frekansı hemde çekirdek başına başarımı daha yüksek olan
    2 çekirdekli i5 işlemcilerden biri tercih edilebilir..(CORE I5 660,661 vs gibi )
    -ram konusunda 3 kanal olan ve uyum sorunu çıkarmayan bir ram olduğu için ve sistemi topladığım sitede bu ram olduğu için patriot
    önerdim.. a-data,kingston vs de alınabilir
    -ekran kartını aslında 1gb bellekli gts 250 önerecektim fakat arkadaşın bütçesi müsait olduğu için ve evde kullanacağı için
    belki full hd çözünürlükte oyun da oynar diye gtx 460 önerdim..
    aksi takdirde gts 250 veya 4850 nin yeterli olacağına katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 13 Eylül 2010; 10:27:58 >

• İlerleme sağladım ekran konusunda SAMSUNG P2350, 23inç, 1920x1080, 2ms buna karar verdim gibi. HDCP desteklio ps3 ü de bağlarım. hem intelin olsun hemde kullanıcağım programların tavsiyeleri i7 kullanılması yanında satış hamlesi de olabilir die düşündüğümden bağımsız forumlara da göz attım onlarda aynı kanıdalar. Hem maddi yönden problemim yok 4000-5000 tl ye kadar verebilirim.

Render alıcağım için quadro yu düşünüorum gtx460 nvidianın kendi sitesindeki forumda sorun yaşattığını okudum. İşler eskisi gibi deilmiş çizim programları için yapılan driverlar quadro ekran kartlarına yönelik çıkıomuş. bir driver artık ekran kartını çizim kartına dönüştürmüomuş. Kullanan varsa gtx4-- serisi fikrini paylaşırsa arada sırada içimdeki oyun canavarını salmak için alabilirim.

Kingston 6gb 1600mhz yeterli olabilceğine karar verdim.

Ama bu ekran kartı işi hala kafamı kurcalamakta

sistemde win7 64bit kullanıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

@ugur_yavuz
    yukarıdaki öneriyi ben yaptım ama eleştirinizden üzerime alınmam gereken birşey yok sanırım..
    çünkü söylediklerimiz arasında pek çelişen birşey yok..yinede birkaç açıklama yapayım yanlış anlaşılma olmasın
    -sadece bu saatten sonra e8600 önermem..(performansı hala yeterli olmasına rağmen çok da ekonomik değil malesef)
    bence eğer özellikle çok çekirdek desteklemeyen özel bir program için sistem alınıyorsa 2 çekirdekli
    bir sistem düşünülebilir.. birden çok program için alınıyorsa ve bütçe de müsaitse i7 sistem alınır diye düşünüyorum..
    2 çekirdek destekli bir program için alınıyorsa da hem frekansı hemde çekirdek başına başarımı daha yüksek olan
    2 çekirdekli i5 işlemcilerden biri tercih edilebilir..(CORE I5 660,661 vs gibi )
    -ram konusunda 3 kanal olan ve uyum sorunu çıkarmayan bir ram olduğu için ve sistemi topladığım sitede bu ram olduğu için patriot
    önerdim.. a-data,kingston vs de alınabilir
    -ekran kartını aslında 1gb bellekli gts 250 önerecektim fakat arkadaşın bütçesi müsait olduğu için ve evde kullanacağı için
    belki full hd çözünürlükte oyun da oynar diye gtx 460 önerdim..
    aksi takdirde gts 250 veya 4850 nin yeterli olacağına katılıyorum

Yok dostum, benim yazım genel bir yazı idi. senin yazına ithafen yazmadım, forumda 10 senedir iş istasyonu önerilerine cevap yazarım da, sık sık olan olayı yazdım:) E8600 ün fiyatını bilmiyorum ama daha uygun fiyat/performans oranına sahip Core i5 i7 işlemciler varsa seçilebilir tabiki...
    Renault gibi biryerde böyle bir bilgisayar kullanılırken, insanların 5000 TL gibi rakamlara PC toplamaları iyi olmuyor sırf yanlış bilgilendirilmeden dolayı... Ama arkadaşın bütçesi müsait ise senin yazdıkların olabilir tabiki...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.