Şimdi Ara

İş Fikrine İhtiyacım Var Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da yazdığım gibi bir iş fikrine ihtiyacım var.
    Açıkcası birkaç şey buldum ama emin değilim. Belki aklınızda olan bir fikir vardır diye sizlere sormak istedim.
    yaklaşık 100bin tl lik bir sermayem var. Ama bu silahımdaki son mermi yani milyonları olan biri değilim. Ekstra bir yerden maaş vs gelirim de yok. 100 bin nakit param var ve her ay en az 5 bin liralık bir gelire ihtiyacım var.
    Bu gelir de çok önemli çünkü ödemelerim kredilerim vs var. Yani bu iş fikrinin çok riskli şeyler olmaması gerekiyor.
    100bin lirayı bankaya yatırsam çok düşük bir para getirisi oluyor. İş becerim olarak sadece bilgisayar diyebilirim.
    Yüksek bilgisayar mühendisiyim. Bir iş yerine girip maaşlı çalışmaktan sıkıldım. 10 yılın üzerinde farklı firmalarda çalıştım ama artık bir yere bağlı kalmadan getirimin olmasını istiyorum.
    Neyse dediğim gibi eğer bu tarz bir iş fikri söyleyebilirseniz ciddi anlamda değerlendirmek istiyorum.
    belki bilgisayara yakın bir iş olur veya hiç alakası olmayan bir iş de olabilir. Farketmez yani.
    Ama işte forex, iddaa gibi şeylere uzağım yani oralardan para kazanıldığını da çok fazla para kaybedildiğini de gördüm.
    Bu yüzden o tarz çok riskli işleri tercih etmeyeceğim.
    Onların dışında bir iş fikriniz varsa max sermaye 100bin olacak şekilde birşeyler olabilir.
    Bu arada daha önce adsense ile çok büyük paralar kazandım ne nasıl yapılır vs biliyordum ama sistem çok değişmiş o yüzden site al ordan şu kadar gelir gibi şeylere de çok açık değilim bi de o tarz işlerin de çok riskli olduğunu düşünüyorum. yani 50 bin lira verip aylık 3-4 bin lira getirecek site satanlar var ama bi anda gelir sıfıra inip 50 bin liranın çöpe gitme riski var ve benim öyle bir lüksüm yok :(
    Neyse lafı daha fazla uzatmıyayım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sambaci -- 31 Ekim 2016; 23:10:18 >

• Altin ve doviz alim satimiyla ℅5 kazanabilirsin bence. Ozellikle euro ve dolar degil de sterling de mesela gun icinde 20 30 kurusu bulan oynamalar oldugu oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100.000 nakit ile 5.000tl net kar getirecek bir iş kurmanız çok zor. Hele ki büyükşehirde yaşıyorsanız o paraya iş kurmanız çok zor + ilk iş kurulduğunda en azından ilk 6 ay hiç iş yapmasanız bile sizi çevirecek nakit birikiminizin olması gerekiyor. Tavsiyem Kosgeb gibi kurumların proje destek programları var. Hibe alabilir + faizsiz kredi bile çekebilirsiniz. Takip etmenizde fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Altin ve doviz alim satimiyla ℅5 kazanabilirsin bence. Ozellikle euro ve dolar degil de sterling de mesela gun icinde 20 30 kurusu bulan oynamalar oldugu oluyor

bu dediğiniz forex olmuyor mu hocam ? yoksa baska birşey mi ?
    incelemem için bir link vs paylaşabilir misiniz ?
  • Aynen forex. Ben tesadufen 120 lira kâr ettim 8000 liradan sterlin alarak, garanti bankasinin normal internet bankacılığıni kullanmistim agustos ayinda

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyfriend712

100.000 nakit ile 5.000tl net kar getirecek bir iş kurmanız çok zor. Hele ki büyükşehirde yaşıyorsanız o paraya iş kurmanız çok zor + ilk iş kurulduğunda en azından ilk 6 ay hiç iş yapmasanız bile sizi çevirecek nakit birikiminizin olması gerekiyor. Tavsiyem Kosgeb gibi kurumların proje destek programları var. Hibe alabilir + faizsiz kredi bile çekebilirsiniz. Takip etmenizde fayda var.

doğru diyorsunuz fakat mantığım şöyle diyor.
    örneğin (sadece örnek olarak söylüyorum)
    sahibindende bazı devren iş yerleri var. mesela 30 bin liraya devrettikleri bir yeri aradığımda genelde 2-3 bin lira gelir elde ettiklerini söylüyorlar.
    aynı şekilde geçenlerde mesela bir yerler konustum. oto yıkamacıydı adam 65 bin lriaya devrediyordu. uzun süre konustuk ve giderleri çıkarttıgında uste 4 bin lira gibi bir para kaldıgını soyledi.
    yani ben de 100 bin lira ile 5 bin kazanılabileceğini böyle dusundum acıkcası.
    evet cok basit ve dogru orantılı gorunebilir ama cok ufak capta al-sat yapan kişiler bile daha dusuk sermaye ile daha buyuk işler yapabiliyorlar.
    öte yandan işletme bolumu de okudum. o zamanlar ben de oyle birşey duymuştum yani "bir iş yeri açtıgında 6 ay kendini çevirebilecek ekstra sermayenin olması" mantıklı.

• quote:

Aynen forex. Ben tesadufen 120 lira kâr ettim 8000 liradan sterlin alarak, garanti bankasinin normal internet bankacılığıni kullanmistim agustos ayinda

forexden para kazanıldıgını biliyorum ama şoyle bişi var.
    aynı şekilde bi anda yuzde 5 gibi buyuk bir rakam da kaybedebiliyosun diye biliyorum ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Risk her zaman olur dostum. Hatta yuksek risk yuksek getiri verir yine de dovizlerin trendi asagi yukari bellidir, zarardaysan elinde doviz olarak tutarsin eski haline gelene kadar.

Bu isin puf noktasi anlik takip ve sabir, ev hanimi olan annem bile yapıyor arada bu tarz islemler ve zarar etmiyor sen muhendis adammissin

Bu arada kanina girmek gibi olmasin. Ben sadece birikimini likit tutabileceğin, yatirim gerektirmeyen bir opsiyonun da olsun diye onerdim, aklinda bulunsun

• quote:

Risk her zaman olur dostum. Hatta yuksek risk yuksek getiri verir yine de dovizlerin trendi asagi yukari bellidir, zarardaysan elinde doviz olarak tutarsin eski haline gelene kadar.

Bu isin puf noktasi anlik takip ve sabir, ev hanimi olan annem bile yapıyor arada bu tarz islemler ve zarar etmiyor sen muhendis adammissin

Bu arada kanina girmek gibi olmasin. Ben sadece birikimini likit tutabileceğin, yatirim gerektirmeyen bir opsiyonun da olsun diye onerdim, aklinda bulunsun

anladım bu konu uzerine daha detaylı arastırma yaapcagım
    benim yorumum cok yuzeysel.
    tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.