< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Mart 2018; 8:12:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Mart 2018; 8:12:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
boşuna çalışıyorsun hic bir mesleki getirisi yok komiciligin git tornacida çalış cnc öğrenirsin mesleki para eden işlerde çalış millet nasıl giriyor böyle bos mesleklerde uc kuruşa çalışıyor anlamıyorum hayatını boşa geçirme elinde elle tutulur mesleğin olsun illa doktor avukat mimar vs ol demiyorum. berbercilik bile meslekdir yaş ilerlemeden meslek edin yoksa hayatta üç kuruşa çalışıp ezilirsin.
abi tavsiyesi.. |
Şöyle düşün x işini yine aynı paraya aynı şekilde yapacak başka birisi varken sen diğer bir kişiye daha fazla para vererek çalıştırır mısın? Bu soruya kimsenin cevabıı evet olmaz..
Ülkeyi bu hale getirenleri,insanları 1500 liraya muhtaç duruma düşürenleri sorgulayın |
kimi kime şikayet edeceksin? hükümet ülkede patronları kolluyor. işçilerin ezilmeye ve sömürülmeye mahkum edildiği ülkede yaşıyorsun.
|
AYFA Basın denilen yerde (Sözde Kuran ve Yasin kitapları yapıp satan firma) 1 sene civarı çalıştım. Asgari ücret gösterildi sigortam. SGK'yı aradım şikayetiniz alındı dediler. İşten çıktım 2 sene civarı geçti bugün orda çalışan bir başka arkadaş aradı diyor Allah razı olsun vesilenle bizim sigortaları düzelttiler geldiler bugün şikayet etmişsin sen falan.
Demem o ki hakkınızı arayın, şikayet edin, illa ilgilenen oluyor. Korkmayın rızkı veren Allah, kimseye muhtaç değilsiniz Allah'tan başka. |
İşe girerken A'dan Z'ye her şeyi konuşacaktın.
Köle olarak girmedin oraya tekrar konuş |
Fazla mesai işçinin rızası ile yapılır.
Yıllık 27o saatten fazla olamaz. Fazla mesai için de ücret odenmelidir. Bu şartların dışında çalışmak zorunda değilsiniz tabi. Diğer taraftan 6 ay dolana kadar zaten kıdem tazminatı ve izin hakkınız yok. Çalışan sizden mesaiye kalmanızi ister ama siz kalmazsaniz, bu durumda işverenin talebi e karşılık veremezsiniz. Sizi zorlayamaz tabi ama kalacak başka birileri olduğu için 6aydan önce bir tazminat da ödemeden sizinle yolları ayırır. 6 ay dolsa dahi, eğer is verenin çalışan sayısı 30 kişinin altında ise dava açma şansınız da bulunmuyor. Özetle, Şartları beğenmiyorsaniz ayrılın.. Şikayet mantığı ile bir yere varamazsınız zira sistem hatalar ve yanlış lar üzerine kurulu, denetim problem, yargı süreçleri malumunuz,.. Boşuna kendinizi strese sokmayın.. Yaptığınız iş özel bir vasıf gerektirmiyor, her yerde ayn ı işi yapabilirsiniz. Şartlar daha mı iyi olur orası tartışılır.. |
Turbo konyaya dükkan mı açmış
|
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin demişler. Seni tenzih ederek konuşuyorum. İşletmecisi vergi çok enflasyon yüksek diye ağlar, çalışanın hakkından keser. Taksicisi benzin pahali, yevmiye az der Uberciye saldırır. Çiftçisi ektiği mahsülden zarar eder seçimde ampulr basar mührü. Sorunun kaynağına ne zaman inilecek çok merak ediyorum. vergimi artti vur dötüne çalisanin. Hammaddemi zamlandi calisan 2 saat daha calisir ya nolcak. bu kafayla hicbir yere varilmaz
|
Çok güzel yorum olmuş hocam. Aynısı İstanbul için de geçerli. İnsan gibi yaşamak... |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 16 Mart 2018; 8:22:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|