Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, yeni açılacak olan konya mutfağında(Komi olarak) işe girdim (Yaklaşık olarak 5 gün oldu) Dükkan daha tam bitmedi.Mal kabulünden tut,temizlik, depoya ürün indirme falan hepsini bize yapıyorlar.Dün az çok çalışma saatlerini konuştum, duyduğum şeyler karşısında sinir krizi geçirdim.Şartları dediği gibi olursa bunları şikayet edeceğim herhangi bir yer olabilir mi ?

İlk 15 gün kesinlikle izin yok.Günlük çalışma süresi ise 10 saat dediler duruma göre daha fazla olabilirmiş bu saat.Verecekleri paraya ise 1700 TL diyorlar (daha tam belli değil, sigortamız var), eğer gerçekten dedikleri sistem olursa şikayet edebileceğim neresi var ? İş kanunun koyduğu kurala göre haftada 1 gün izin vererek 45 saat çalıştırmak zorundasın.

Bunların hesaba göre ilk 15 gün 150 saat çalışacağım.Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten önem arz eden bir konu

Ben adamlara dedim fazla çalışırım hiçbir problem yok ama o çalıştığım saatlerin hakkınıda alırım diye.Bizde kimsenin hakkı kalmaz falan diyor ama 1700 tl maaş diyor anlamadım gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 16 Mart 2018; 8:12:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boşuna çalışıyorsun hic bir mesleki getirisi yok komiciligin git tornacida çalış cnc öğrenirsin mesleki para eden işlerde çalış millet nasıl giriyor böyle bos mesleklerde uc kuruşa çalışıyor anlamıyorum hayatını boşa geçirme elinde elle tutulur mesleğin olsun illa doktor avukat mimar vs ol demiyorum. berbercilik bile meslekdir yaş ilerlemeden meslek edin yoksa hayatta üç kuruşa çalışıp ezilirsin.

abi tavsiyesi..
    AYFA Basın denilen yerde (Sözde Kuran ve Yasin kitapları yapıp satan firma) 1 sene civarı çalıştım. Asgari ücret gösterildi sigortam. SGK'yı aradım şikayetiniz alındı dediler. İşten çıktım 2 sene civarı geçti bugün orda çalışan bir başka arkadaş aradı diyor Allah razı olsun vesilenle bizim sigortaları düzelttiler geldiler bugün şikayet etmişsin sen falan.

Demem o ki hakkınızı arayın, şikayet edin, illa ilgilenen oluyor. Korkmayın rızkı veren Allah, kimseye muhtaç değilsiniz Allah'tan başka.
    Fazla mesai işçinin rızası ile yapılır.

Yıllık 27o saatten fazla olamaz. Fazla mesai için de ücret odenmelidir.

Bu şartların dışında çalışmak zorunda değilsiniz tabi.

Diğer taraftan 6 ay dolana kadar zaten kıdem tazminatı ve izin hakkınız yok. Çalışan sizden mesaiye kalmanızi ister ama siz kalmazsaniz, bu durumda işverenin talebi e karşılık veremezsiniz. Sizi zorlayamaz tabi ama kalacak başka birileri olduğu için 6aydan önce bir tazminat da ödemeden sizinle yolları ayırır.

6 ay dolsa dahi, eğer is verenin çalışan sayısı 30 kişinin altında ise dava açma şansınız da bulunmuyor.

Özetle,

Şartları beğenmiyorsaniz ayrılın.. Şikayet mantığı ile bir yere varamazsınız zira sistem hatalar ve yanlış lar üzerine kurulu, denetim problem, yargı süreçleri malumunuz,..

Boşuna kendinizi strese sokmayın.. Yaptığınız iş özel bir vasıf gerektirmiyor, her yerde ayn ı işi yapabilirsiniz. Şartlar daha mı iyi olur orası tartışılır..
    Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin demişler. Seni tenzih ederek konuşuyorum. İşletmecisi vergi çok enflasyon yüksek diye ağlar, çalışanın hakkından keser. Taksicisi benzin pahali, yevmiye az der Uberciye saldırır. Çiftçisi ektiği mahsülden zarar eder seçimde ampulr basar mührü. Sorunun kaynağına ne zaman inilecek çok merak ediyorum. vergimi artti vur dötüne çalisanin. Hammaddemi zamlandi calisan 2 saat daha calisir ya nolcak. bu kafayla hicbir yere varilmaz
    quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

ülkeden gitmenin yollarına bak kardeşim bırak komiliği falan. ben ankarada semt değiştirince bile çok farklı hissediyorum kimbilir avrupa nasıldır.. insan gibi yaşamak nasıl birşey acaba..

Çok güzel yorum olmuş hocam. Aynısı İstanbul için de geçerli.

İnsan gibi yaşamak...
  • 1700 TL + fazla çalıştığın günler TL = TOPLAM

Böyle olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böbreğini sar onlara yolla

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

1700 TL + fazla çalıştığın günler TL = TOPLAM

Böyle olmalı.

Hocam bende öyle düşünüyorum fakat böyle olmazsa şikayet edeceğim yer var mı ?

• SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    İşe girerken A'dan Z'ye her şeyi konuşacaktın.

Köle olarak girmedin oraya tekrar konuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

İşe girerken A'dan Z'ye her şeyi konuşacaktın.

Köle olarak girmedin oraya tekrar konuş

Hocam yer arkadaşın aile dostunun(birkaç ortağı var adamın), çocuk çok sevdiğim biridir beraber girdik zaten oda böyle olacağını tahmin etmezdik.Girdiğimizde adam gelin direk başlayın dedi.(işe gerçekten ihtiyacımız vardı) Şimdi böyle çalıştırırlarsa ülkede şikayet edebileceğim hiçbir kurum yok mu ?

• dükkan yeni açılmış tüm işleri sana yukletiyor tipik esnaf uyanıklığı cik işten fedakarlik filan yapma fazladan çalışma kendini zorlama , is senin değil adamin işi senle is bittince kapi önüne kor bu tipler . ama komicilikten birbsey bekleme cogu yer böyledir tum gün bulaşık yikarsim is bittimce garsonluk yaparsın calisacaksan kurumsal yerlerde çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 16 Mart 2018; 8:22:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Paraya cok ihtiyacin varsa disini sık 1 ay parani al ve cik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

dükkan yeni açılmış tüm işleri sana yukletiyor tipik esnaf uyanıklığı cik işten fedakarlik filan yapma fazladan çalışma kendini zorlama , is senin değil adamin işi senle is bittince kapi önüne kor bu tipler . ama komicilikten birbsey bekleme cogu yer böyledir tum gün bulaşık yikarsim is bittimce garsonluk yaparsın calisacaksan kurumsal yerlerde çalış

Hocam şuan çıkmaöm çünkü 5 günde olsa çalıştım 2 gün iznim olacak bu 1 ayda, geriye 23 gün kaldı, o zamana kadar dayanırım diyorum en kötü.Hiç değilse aylık maaşımı almış olacağım.Türkün Türkden başka dostu yok diyorlar, dostluktan anladıkları bu mu gerçekten anlamadım.Bizim bize yaptığımızı gavurlar bize yapmamıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Paraya cok ihtiyacin varsa disini sık 1 ay parani al ve cik.

Öyle yapacağım zaten hocam

• Şikayet mercileri var tabii ki ama yıllarca kölelik yapmadan hak arayamıyorsun günümüz Türkiye'sinde. Yani şöyle; bu firmada 1 sene çalıştın diyelim. Yasalar gereği günlük çalışma saatin 12 saate denk gelmiş olsa, o zaman sigortaya şikayet edebiliyorsun. Ama onlarda işvereni koruyup seni başından savuşturuyorlar. O yüzden mesaiyi şikayet etsen bile alamıyorsun. İş yoğunluğundan ve kölelikten yorulup 1 sene sonra kendin çıksan bile mahkemeye başvurup 1-2 ay sürecek davayla 1 senelik kıdem ve ihbar tazminatı kazanabilirsin. Alo 171'i arayıp şikayet etme şansın da var. Ama dediğim gibi, Türkiye'de dediğin şartlarda çalıştırmayan firma varsa bir elin parmağını geçmez. Evet büyük firmalar, gerçekten büyük firmaların şartları biraz daha insancıl şartlara yakın ama onlarda diploma + tecrübe + vs.vs. istiyor. O yüzden 1 ay çalışıp çıkarsan, hakkını anca öteki tarafta ararsın.

• boşuna çalışıyorsun hic bir mesleki getirisi yok komiciligin git tornacida çalış cnc öğrenirsin mesleki para eden işlerde çalış millet nasıl giriyor böyle bos mesleklerde uc kuruşa çalışıyor anlamıyorum hayatını boşa geçirme elinde elle tutulur mesleğin olsun illa doktor avukat mimar vs ol demiyorum. berbercilik bile meslekdir yaş ilerlemeden meslek edin yoksa hayatta üç kuruşa çalışıp ezilirsin.

abi tavsiyesi..

• Fazla mesai işçinin rızası ile yapılır.

Yıllık 27o saatten fazla olamaz. Fazla mesai için de ücret odenmelidir.

Bu şartların dışında çalışmak zorunda değilsiniz tabi.

Diğer taraftan 6 ay dolana kadar zaten kıdem tazminatı ve izin hakkınız yok. Çalışan sizden mesaiye kalmanızi ister ama siz kalmazsaniz, bu durumda işverenin talebi e karşılık veremezsiniz. Sizi zorlayamaz tabi ama kalacak başka birileri olduğu için 6aydan önce bir tazminat da ödemeden sizinle yolları ayırır.

6 ay dolsa dahi, eğer is verenin çalışan sayısı 30 kişinin altında ise dava açma şansınız da bulunmuyor.

Özetle,

Şartları beğenmiyorsaniz ayrılın.. Şikayet mantığı ile bir yere varamazsınız zira sistem hatalar ve yanlış lar üzerine kurulu, denetim problem, yargı süreçleri malumunuz,..

Boşuna kendinizi strese sokmayın.. Yaptığınız iş özel bir vasıf gerektirmiyor, her yerde ayn ı işi yapabilirsiniz. Şartlar daha mı iyi olur orası tartışılır..

• Bende 2011 yılında çalıştığım markette yeni açılacak şube için gece 1'e kadar çalışıp 2 de evde oluyordum, sabah 8 de kalkıp 1 saatlik yola gidip geliyordum. Karşılığında yine 900 TL alıyordum, bir ay böyle çalıştım. Sayım ekibine aldılar, onlarca mağaza saydık sabahlara kadar ne mesai nede mesaiyeye geç gel olayı yoktu. Mecburiyetten çalıştık.
  • Mogolo kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde elimde meslek var. Ama her taraf tecrube istiyor. Meslek lisesi sonrada myo bitirdim elektrik-elektronik. Her taraf tecrube isteyince haliyle bosta durmamak icin calismak zorunda kaliyorsun.

Türk'ün turkten başka dostu yoktur. Bu bir yalan asıl doğru olan. Türk'ün turkten başka düşmanı yoktur olucak. Şikayet etmeye gelirsek boşuna şikayet etme ülke emperyalist güçlerin elinde şikayet hiçbir işe yaramaz. O alo 170 falan hep hikaye tamamen halki kandırmak için var şikayet mis BİMER mis hepsi tirt. Nerdenmi biliyorum ? Çünkü ben çok şikayet ettim bu sekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: TanerSaydam

Şikayet mercileri var tabii ki ama yıllarca kölelik yapmadan hak arayamıyorsun günümüz Türkiye'sinde. Yani şöyle; bu firmada 1 sene çalıştın diyelim. Yasalar gereği günlük çalışma saatin 12 saate denk gelmiş olsa, o zaman sigortaya şikayet edebiliyorsun. Ama onlarda işvereni koruyup seni başından savuşturuyorlar. O yüzden mesaiyi şikayet etsen bile alamıyorsun. İş yoğunluğundan ve kölelikten yorulup 1 sene sonra kendin çıksan bile mahkemeye başvurup 1-2 ay sürecek davayla 1 senelik kıdem ve ihbar tazminatı kazanabilirsin. Alo 171'i arayıp şikayet etme şansın da var. Ama dediğim gibi, Türkiye'de dediğin şartlarda çalıştırmayan firma varsa bir elin parmağını geçmez. Evet büyük firmalar, gerçekten büyük firmaların şartları biraz daha insancıl şartlara yakın ama onlarda diploma + tecrübe + vs.vs. istiyor. O yüzden 1 ay çalışıp çıkarsan, hakkını anca öteki tarafta ararsın.

Hocam üniversite okuyorum zaten son sınıftaydım bölüm uzadı, parasınıda çalışarak çıkarmak istedim.Ailemden kimseye yük olmak falan istemiyorum

Adam belki Türk değildir etnik köken falandır

• 2 sene önce gıda mühendisi olarak bir firmaya başvuruda bulundum. Sezonda sabah 7 gece 11 çalışılacak, pazar günü de dahil dedi. İşe çok ihtiyacım vardı. Sezon 1-2 ay sürecekse olur diyecektim. Sezon ne zaman dedim, Eylül-Nisan ayları arasında dedi. Sezon dışında da sabah 7 akşam 7 pazar tatil dedi. Neyse dedim belki maaşı yüksek veriyorlardır, 2500-3000 TL civarı dedi. Neredeyse adamı dövecektim.

Daha sonra Bimer'e şikayet ettim, bir şey çıkmadı. Oranın çalışanı olmadığım için şikayet edemiyormuşum.
  • Komilik ne oluyor hocam? Garsondan daha farklı Bir çalışma dalı galiba

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.