Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babam emekli.ona da is ariyoruz gelen teklifleri gorseniz kafayi yersiniz. Src belgeleri vs hersey tam.

Adam ariyor diyor ki abi tam aradigimiz elemansin emekli adam lazim bize diyolarlar. Sartlari soyluyorum sabah 6 aksam 8 yemek yok 1400 lira veriyor ve bu ise girmek icin insanlar sirada bekliyor siz dusunun. Peder tabi sovup kapatiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olursan ol komi olma. Konfeksiyon da ortacıya benzetirim ben.
    Olan hep sana olur detaya hiç girmek istemiyorum. O paraya çalışma zaten dükkanı yeni açmış işler yolunda gitmezse paranı da vermez.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayette bulunabilirsin,ama bunu ispatlaman yani kanıtın olması gerek oda iş arkadaşların.Şikayet ettiğin anlaşılır işe büyük ihtimal işten çıakrtılacaksın,veya daha ağır işlere verecek.Ondan önce kanunu bir incele.Oraya şikayet edipte bir cacık çıkmaz ise şikayet kanıtın ile birlikte cimer e başvur. Eski çalıştığım yer Belediyenin Otoparkı idi onalrıda fazla çalıştırıp ne mesai neden izin vermediler.Müfettiş gelince herşey düzeldi mecburen.Bu arada mesai illaki para değil onun yerine izinde verebilirler.
  • alo 170 Çalışma bakanlığı imdat !
    alo 189 maliye vergi kaçırıyorlar imdat !
    alo 174 gıda bakanlığı burası çok pis imdat !
  • komilere daha çok masaları temizletirler, kurdururlar, yerleri süpürtürler, yerine göre tuvaletleri temizletirler.
  • yeme içme sektöründe kariyer yapacaksan sık dişini komiliklerden hoplaya zıplaya garson ordan müdürlüğe kadar yolu var kafayı iyi çalıştırırsan yükselirsin.

Resturant otomasyonunda bir firmada çalışıyorum. Gördüklerim genelde böyle.
  • Kardeşimizin ilk iş deneyimi sanırım.

Hoş geldin işçi kardeş aramıza.

Tee 2004 yılında o yollardan geçtim ben. Hala aynı yoldayım gerçi.

Sana tavsiyem kendini pek ezdirme, yapabiliyorsan iş yapma, salak taklidi yap. Zaten para için girmişsin 1-2 aydan fazla dayanamayıp çıkarsın. Gerek yok babanın işi gibi davranmaya
  • 45 saat olayını yanlış yorumluyorsun.

4857 sayılı İş Kanunu'nun 63. maddesi, haftalık çalışma süresinin 45 saat olduğunu, aksi kararlaştırılmadıkça bu sürenin çalışma günlerine eşit olarak dağıtılacağını hükme bağlamaktadır. Buna göre, haftanın altı günü çalışılan bir işyerinde günlük çalışma süresi 7.5 saat olacaktır.

Bu 7.5 saatin üstünü de seni fazla mesaiye getirebilir. Muhtemelen o on saat fazla mesaili saat. İzin vermek zorunda izin vermeyip seni mesaiye de çağırabilir, tabii senin de kabul etmen şartıyla.

Şikayet olarak 170'i arayabilirsin. Oraya derdini anlatabilirsin. Sonuç alamazsan CİMER'e yazabilirsin.
    Sen biraz çalış ilk maaşını al, kredi çekeceğim bordro istiyorlar de. Ona göre yorum yaparız ve ne yapman gerektiğini söyleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

boşuna çalışıyorsun hic bir mesleki getirisi yok komiciligin git tornacida çalış cnc öğrenirsin mesleki para eden işlerde çalış millet nasıl giriyor böyle bos mesleklerde uc kuruşa çalışıyor anlamıyorum hayatını boşa geçirme elinde elle tutulur mesleğin olsun illa doktor avukat mimar vs ol demiyorum. berbercilik bile meslekdir yaş ilerlemeden meslek edin yoksa hayatta üç kuruşa çalışıp ezilirsin.

abi tavsiyesi..

+1

Meslek altın bileziktir derler. Sonuna kadar katılıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam sıkıntı çekmeden rahata kavuşmak çok zor, %100 haklısın söylediklerinde ama açılış süreci vs. patron da emin ol yoğun bir süreçtedir. Kimsenin hakkı bizde kalmaz dediğine göre bir şeyler de düşünmüş galiba bence sonuca göre hareket et.
  • Bunun bir tık üstü daha var, aynı bahsettiğin şartlarda çalışıyorsun ve işe yeni başladıysan ilk iki haftalık emeğinin karşılığını, işveren sen kaçmayasin diye içeride tutuyor. Aşağıda mesajlarında bir ay çalışır çıkarım dedin diye yazıyorum, umarim böyle bir prosedür ile karşı karşıya kalmazsın

• Böyle işlerde çalışan gençleri gördükçe çok üzülüyorum.Sözüm meclisden dışarı ama nasıl olur da bu yaşlarınızı başkaları için köle olarak çalışarak geçirirsiniz.1700lira için günde 12-14 saat çalışıyorsunuz ama günde 3-5saat ders çalışıpta geleceğiniz için iyi bir okul bitirip bir yerlere gelmiyorsunuz anlamıyorum.Ben ünv bitirdiğimde tüm arkadaşlarımız işsizdik.Girdiğim işlerde asgari ücretten fazlasını vermiyordu.Bende KPSS ye çalışmaya karar verdim.Arkadaşlarıma da söyledim,ya dedim şu sınava çalışırız en azından devletin adamı olur,çok kazanmasakta köle gibi çalışmayız ya da ünv mezunu olmamıza rağmen köle gibi çalışır asgari ücreti kabül ederiz.Onlar çalışmadı.Ben çalıştım ve atandım.Daha 2 gün önce aldığım maaş 4750tl.Kit de çalışıyorum.Keşke ünv çok daha iyi bir okul okuyup daha da fazla kazanabileceğim çok daha iyi yerlerde olabilecek bir yerde olsaydım.Kimseye oturup KPSS falan çalışın demiyorum.Ama en kısa yoldan kendinizi geliştirin.Ünv okumayan ya da girmemiş kardeşlerim lütfen ama lütfen iyi okulları kazanıp bir yerlere gelin.Sonra İnan’ın çok üzüleceksiniz.

• SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    Dostum şikayet edebileceğin çalışma bakanlığı var ancak asıl yanlış kısım işin hiç buralara gelmemesi çalışma bakanlığının sahaya inerek denetim ve yaptırım uygulaması. Maalesef bizim her işimiz böyle kuralı / kanunu yazarız ancak ne denetler ne arayıp sorarız. Haftalık çalışma saati 45 ben farklı iş yerlerinde çalıştım hiç birinde bir gün gelip birinin denetim yaptığını falan görmedim. .haliyle iş kör tuttuğunu topal yakaladığını noktasına gelmiş dayanmış sendikalar zaten siyasete nasıl yakın olurum da köşe kaparımcı tiplerin meskeni olmuş velhasıl işçi bu ülkede sahipsiz.

• Kimi kime şikayet edecen? Ben Hamile bir çalışanı haftada 60 saat çalıştıran bir Tekstil fabrikasını şikayet ettim. ( 2000 Çalışanı var büyük bir yer)

Bimere yazdım. 170 İ Aradım. Kimse umursamadı bile.

Bu ülkede bu şekilde sömürülüp ölüp gideceksin. Yaşamak bize göre bir şey değil.

Ülkeyi yönetenler bunu istiyor. Aama istihdam olsunda isterse 7/24 çalıştırsın.

İnsana değer diye birşey yok. Ondan sonra almanya bizi kıskanıyor.

Not: İse giriş çıkışlar parmak iziyle olan bir şirket tüm belgeleriyle şikayet ettim. Şikayetle ilgilenen bir kişi bile olmadı. Kendisi eşimdir. Ev kredimizden dolayı katlandık bir süre.

Lanet olsun bu hayata.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedelpiero -- 16 Mart 2018; 16:18:30 >
  • Dostum biz kimi kime ,neyi nereye şikayet edelim .Meydanlara cikipta bu devletin boşbakanı sendikaları bitireceğiz diyorsa bu iş bitmiş demektir . Sistem ,düzen hep küresel sermayenin elinde yapacak birşey yok .Eğer ailende falan varsa birşeyler biraz daha iyi bir yerler araştır derim eğer yok züğürt iseniz bu şartlar altında çalışmaya kendini hazır et.

• quote:

Orijinalden alıntı: peace19

Askerliğini yapan bir makina mühendisine teklif edilen maaşı söylüyorum 1900 tl ve yol parası verilmiyor.Haftada 6 gün çalışıyor ve 9 saat çalışma süresi. Ülkenin durumu bu, gidip asker polis olun fazla zorlamayın

moralimi bozma hocam makina düşünüyordum
  • Turkesterone kullanıcısına yanıt
    Tecrübe için de biraz fedakarlık göstermen gerekiyor. Bu şekilde boş bir işte çalışıp kendini 10 saat harap edeceğine daha düşük bir maaşla seni denemelerini teklif edebilirsin firmalara. bu onların hoşlarına gideceklerdir. Eğer kendini gösterirsen ve çalıştığın yer hakkaniyetli bir yerse zaten ay sonunda maaşını tastamam alırsın. Almasan da tecrübe kazanmış olursun. Ama mutlaka birşeyleri öğrenmeye çabalamanı öneririm. Bu şekilde hem tecrübe kazanırsın hem para kazanırsın hemde kendini geliştirecek fırsatın olur.
  • Özel sektor sömürüsü artık durmali bu ülkeye sosyalizm şart işçi hakkini alamiyor

• https://youtu.be/B-l2oM45BQc

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.