Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Hocam benimde elimde meslek var. Ama her taraf tecrube istiyor. Meslek lisesi sonrada myo bitirdim elektrik-elektronik. Her taraf tecrube isteyince haliyle bosta durmamak icin calismak zorunda kaliyorsun.

ağzın laf yapacak. abi 1 ayda öğrenirim diceksin. staj yaptığım yerde ADAM 6 ay iş öğrenemedi
  • Fedakarlık yap diyenleri asla dinleme. Bak çok ciddi ve üstüne basa basa diyorum fedakarlık yapma asla. İş dünyasında fedakarlık denen şey koca bir aldatmaca. Fedakarlık denen şeyi çalışan işçi değil, çalıştıran patron yapmalı. Bu adamlara bu kadar iş yükünü yüklüyorsan karşılığını maddi olarak vereceksin. Bu kadar basit. Patron denen zırto kim bilir o işi kurmak için ne kadar para bağladı oralar, akşam range'e atlayıp evinin yolunu tutacak, sonra çalışanlara fedakarlık fedakarlık naraları atacak. Yok öyle dünya.

Tamam para denen şey kolay kazanılmaz ( bu da aslında bir yalandır, fedakarlık yalanı gibi ) ama yarının garantisi yok. Kendini asla ezdirme ve haklarını koru. Kendi isteğin ile hakkını alıyorsa ekstra mesaiye kal kimse bir şey demez ama resmen insanı zorla mesaiye bırakıp, karşılığını vermiyorlarsa hakkını ara.

Bu ülkede sömürü düzeni ile işleyen tüm sektör ve kurumları ifşa etmek lazım. Tüketici olarak biz gerekli önlemleri alırsak, bunlar çalışanlarına ekstra özen göstermek zorunda kalırlar. Emin olun çalışanını hor gören işletmeler, müşterilerini de içten içe aynı şekilde görür. Sadece dışarıdan rol keserler.

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Makinesi elektrigi endustrisi fark etmez butun muhendisler ayni. Torpilin yoksa bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

burada yazılanlara aldanıp işten falan çıkma. ilk giren daha sonra daha fazla avantaja sahip olur. sabredeceksin biraz.

Gelelim günde 10 saat çalışmaya. Bugün nereye gidersen git 10 saat zaten standart. 12-14 saat çalıştıran yerler var. misal ben mühendisim, ilk işe girdiğimde haftanın 6 günü 8-10-12-02 gibi saatlere kadar çalışıyordum. yerine göre cumartesi yerine göre pazar, kurban-ramazan bayramı yok vs.

bir iki haftaya işler toparlanır ve standart düzene girince daha rahat bir çalışma düzenin olur. biraz sabır, dün bir bugün iki

Öğrenciyim aynı zamanda müzisyenlik yapıyorum.Haftada 3 gün çalışıyorum günde 3 saat aylık 3000 tl para kazanıyorum.Yani iş kişide bitiyor tamamen.Ne kadar geçerse geçsin Galatasay mezunu bir mühendisle sütçü imam mezunu bir mühendisin aynı rütbelere ulaşabilmesi aynı geliri elde etmesini bekleyemezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 16 Mart 2018; 17:45:50 >

• Turkesterone kullanıcısına yanıt
    O zaman zaten amelelik olan işleri bitmiş çoktan işe giren fedakarlık etmiş oluyor. Daha sigortan falan baslamadiysa çalıştığın kadarını al çık işten derim

• quote:

Orijinalden alıntı: cem73

Dostum şikayet edebileceğin çalışma bakanlığı var ancak asıl yanlış kısım işin hiç buralara gelmemesi çalışma bakanlığının sahaya inerek denetim ve yaptırım uygulaması. Maalesef bizim her işimiz böyle kuralı / kanunu yazarız ancak ne denetler ne arayıp sorarız. Haftalık çalışma saati 45 ben farklı iş yerlerinde çalıştım hiç birinde bir gün gelip birinin denetim yaptığını falan görmedim. .haliyle iş kör tuttuğunu topal yakaladığını noktasına gelmiş dayanmış sendikalar zaten siyasete nasıl yakın olurum da köşe kaparımcı tiplerin meskeni olmuş velhasıl işçi bu ülkede sahipsiz.

Hocam ilk ay maaşın yatmasını bekleyeceğim paraya göre şikayette bulunurum.Açıkcası bugün 7 saat çalıştık Sabah 10 Öğlen 5 fakat yaptırdıkları iş Yerdeki boyaları kazımak, tozları süpürmek,camları silmek, yerler silmek,paspas atmak vs. inşaat hâlâ bitmediği için ameleliğe devam ediyoruz.Çalışan ustalarda o kadar pis çalışıyor ki kafayı yersin.İşin komik tarafı patronlar yerleri silin diyor ama ustalarda çalışmaya devam ediyor.Ustalar diyor patron bura gene kirlenecek adam dalga geçer gibi kabasını alsınlar diyor.5 gündür kabasını alıyoruz her yerin kafayı yeme noktasına geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPapyon -- 16 Mart 2018; 17:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HAŞMETLİi

O zaman zaten amelelik olan işleri bitmiş çoktan işe giren fedakarlık etmiş oluyor. Daha sigortan falan baslamadiysa çalıştığın kadarını al çık işten derim

Hocam ilk gün kimliğin resmini çekip sigortanızı başlatıcam dediler, e devlete baktım başlayan bir şey yok daha.Sigorta başlattığı an e devlette gözüküyor mu yoksa maaş yattığı zaman mı gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Makinesi elektrigi endustrisi fark etmez butun muhendisler ayni. Torpilin yoksa bu.

önerin nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uurse

hafta içi ve pazar mesai ücreti değişmiyor, resmi tatilde ücret değişiyor normal mesai ücertinin 1 saati 10tl ise 20tl ödenmek zorunda.

iş kanununa göre haftalık 45 saati geçerse değişiyor dostum. Ayrıca iş kanununa göre hafta tatili uygulaması zorunlu olup kanunda geçen açıklamaya göre işçinin 1 tam gün dinlenmesi karşılığında 1 tam günlük ücreti hak etmesi olarak geçiyor. Buna göre de çalışması karşılığında çalıştığı süre 1,5 kat zamlı hesaplanıyor. İş kanununa göre 1 + 1,5 = 2,5 günlük ücret hesaplamasına geliyor.
    Tabiki ben iş kanununa göre açıklama yapıyorum. kimin nasıl uyguladığı beni ilgilendirmiyor açıkcası. Mahkemelik olmaları durumunda kanun geçerli.

• Mogolo kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bir kere mavi yaka sektörü açığın her geçen gün arttığı bir alan. sistem mühendis, öğretmen çıkarıyor ama hiçbirine iyi bir teklif sunulmuyor ve bu açık artıyor. sektörün eskileriyle konuşursan hepsinin başlangıç noktası da komilik. sonra garson olursun. sonra şef olursun. restoran müdürlüğüne kadar yolu var. meslek inceliklerle dolu. garson dediğin adam bir restoranın ön ayağıdır. iyi satış yapan restoranın iyi garsonları vardır. müsterinin adını bilir. nasıl muamele edeceğini bilir hatta kapıdan girdiğini görünce siparişi almadan yemeği tavaya vereni bile var. Eğer işini iyi yaparsan tipden götürürsün işi. Ama işinde azimli olmak sabırlı olmak gerekir. bugün sen komi olarak 1700e başlıyorsun da mühendis 5000tlden mi başlıyor. ona da 2000 2500 bandında bir teklif sunuyorlar. hakediyor muyuz bu maaşları. Kesinlikle hayır. peki imkanlar bize neler sunabiliyor. işvereni düşün. emin ol seni işe alan adamın en büyük gideri mavi yaka. özellikle de onların sigorta pirimi. piyasadaki bir çok işletme sahibi adam akıllı ayakta durmaktan bile aciz. Ekonomi bk götürürken, zenginle fakir arasındaki fark açılırken bu terane böyle gider.

• İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum]

• Kesinlikle tavsiye gibi tavsiye👍👍

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Insan gibi yasamak istiyorsan yurt disinda egitim gorup cevre edinip o taraflara kapak atmak. Biz yapamadik zamaninda yol gosteren olmadi.

• Aslında avukat’a sorabilirsin lakin güzel bir meblağı istiyor.

Belki işine yarar bilgiler de verir; tazminat gibi.

Maaşını artırmas ise bu şartlarda (mecbur kalmadıkça) Baktın olacak gibi değil çık.

• Garsonluk komilik dünyanın en ağır ve ucuz işçiliği

• Kardeşim hizmet sektörüne hiç bulaşma ben 7 ay komilik,garsonluk yaptım mesai paranı vermiyor çoğu yer ama karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Futurisma

Kardeşim hizmet sektörüne hiç bulaşma ben 7 ay komilik,garsonluk yaptım mesai paranı vermiyor çoğu yer ama karar senin.

Dediğim gibi ilk ay maaşıma bakacam, iyiyse devam değilse çıkarım direk.Çalışma saatleri benim için gerçekten problem değil önemli olan karşılığını alabilmek

• Amerikanya'daki Meksikalıların yaşam tarzı da böyleymiş diyolaa.
  • Haftalık çalışma saati 45 saati geçemez geçerse eğer 1.5 kat mesai ücreti alırsın günlük 11 saat maximum çalışma süresi var bu süreyi kralı olsa aşamaz ayrıca 1 gün haftalık tatil yasal izin yani bu illa pazar olmak zorunda değil bu işletmeye ve sana bağlı da ben hukukun üstünlüğüne inanmıyorum sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyor herşey para evet hakimler genelde bu tip durumlarda işçilerden yana tavır alıyorlar avukat arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler ben iş kanunu basitçe anlatmaya çalıştım

• işverenler günde 12 saate kadar seni tutabilir. Ancak mesaini vermek zorundalar. Yıllık yapacağınız mesaide 270 saati geçemez. Geçerse mahkemeye verip hakkınızı alırsınız.

Kurumsal firmalar da bu sıkıntı pek yok genelde 8 saat çalıştırıyorlar. mcdonalds veya burgerking gibi. Ama onlarda para vermiyolar asgari ücret.

Zaten ne iş yaparsanız yapın genelde asgari ücret veriyor iş verenler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.