Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam bende bi otelde akşam 8 sabah 8 vardiya olmadan günlük 12 saat çalışıyorum ve 2 haftada 1 tatil var bu konu hakkında ne yapmalıyım ?
  • Merhaba.

Sana komilik ten başlayıp yöneticilige giden bir abi tavsiyesi vereyim.

geçici süreli bile olsa öyle turizm,hizmet sektörü vb. işlere gireceksen öyle konya mutfagı , öz urfalı,konyalı carcurt usta vb. işletmeler de vakit kaybetme. anladıgım kadarı ile yaşın zaten baya bir genç. Eğer istanbul ve izmir gibi büyük şehirler de yaşıyorsan tonla 4-5 yıldızlı oteller var. çoğu da kurumsal çalışıyor git onlara başvur, en kötü extra personel olarka alırlar. 2 vardiya günde 8 saat !maks. 10 saat çalışırsın aldıgın tip te cabası olur.

öyle çalışma hesabını falan yapma.nereye şikayet ederim hakkımı arayım falan düşünme. oradan hakkını alsan bile , o tip işletmelere ders olmaz. onlar bugün varlar yarın yoklar.

Madem o işi yapacaksın git kurumsal yerlere başvur. dedigim gibi en azından çalışma saatlerin düzenli olur.

Ha bir diger tavsiyem de. öyle garsonluk komilik falan uzak dur derim. bir işe başlıyacaksan en kötü mağazacılık sektöründen başla. hem insanlar ile diyalogların gelişir,hemde hayatın her alanı pazarlamadır, pazalama yetenegin gelişir. geçici bir iş bile olsa. gidip komilik garsonluk falan ugrasma. vücüdunu yıprattıgın ile kalırsın. mesela git pos cihazı, ödeme sistemleri teknisyenliği falan ara. iş hayatına başlamak için iyi mesleklerden biridir. genç insanları havada kaparlar bütün günde gışarıda gezersin . tecrübelendikçe işin saat 15:00 da falan biter.

kısacası sen o işleri bırak. yapacaksan da krumsal işletmeler yada kurumsal otellerde yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 16 Mart 2018; 22:6:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: khuzarduil

selam bende bi otelde akşam 8 sabah 8 vardiya olmadan günlük 12 saat çalışıyorum ve 2 haftada 1 tatil var bu konu hakkında ne yapmalıyım ?

çalıştıgın otel kurumsal bir otel değilse 1 ay izinsiz bile çalıştırırlar (özellikle sezonluk oteller de çok yaşanır, antalya da falan stajyerleri falan resmen öpe öpe çalıştırırlar.). genelde otelleri şikayet etmek vs. kalontor sahiplerinden doalyı bir işe yaramaz. o işi bırakıp . yukarıda arkadaşa yazdıgım gibi kurumsal işletmelerde/oteller de çalışmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvo35

Merhaba.

geçici süreli bile olsa öyle turizm,hizmet sektörü vb. işlere gireceksen öyle konya mutfagı , öz urfalı,konyalı carcurt usta vb. işletmeler de vakit kaybetme. anladıgım kadarı ile yaşın zaten baya bir genç. Eğer istanbul ve izmir gibi büyük şehirler de yaşıyorsan tonla 4-5 yıldızlı oteller var. çoğu da kurumsal çalışıyor git onlara başvur, en kötü extra personel olarka alırlar. 2 vardiya günde 8 saat !maks. 10 saat çalışırsın aldıgın tip te cabası olur.

öyle çalışma hesabını falan yapma.nereye şikayet ederim hakkımı arayım falan düşünme. oradan hakkını alsan bile , o tip işletmelere ders olmaz. onlar bugün varlar yarın yoklar.

Madem o işi yapacaksın git kurumsal yerlere başvur. dedigim gibi en azından çalışma saatlerin düzenli olur.

Ha bir diger tavsiyem de. öyle garsonluk komilik falan uzak dur derim. bir işe başlıyacaksan en kötü mağazacılık sektöründen başla. hem insanlar ile diyalogların gelişir,hemde hayatın her alanı pazarlamadır, pazalama yetenegin gelişir. geçici bir iş bile olsa. gidip komilik garsonluk falan ugrasma. vücüdunu yıprattıgın ile kalırsın. mesela git pos cihazı, ödeme sistemleri teknisyenliği falan ara. iş hayatına başlamak için iyi mesleklerden biridir. genç insanları havada kaparlar bütün günde gışarıda gezersin . tecrübelendikçe işin saat 15:00 da falan biter.

kısacası sen o işleri bırak. yapacaksan da krumsal işletmeler yada kurumsal otellerde yap.

Hocam öncelikle fikirlerin için teşekkür ederim.Fakat ben zaten üniversite son sınıf öğrencisiydim (dönem uzayana kadar) Bu işte kariyer yapma gibi bir amacım hiç yok, sadece üniversite paramı çıkarana kadar çalışmak istiyordum.Mağazalara falan başvuru yaptım ama çok başvuru var görüşmeye çağırsalar bile geri dönüş hiç olmadı (görüşmelerin çoğuda iy geçmişti, neden olmadı anlamamıştım)

Starbucks (2 kez), Oxxo , Zara, Karaca,Boyner,Mudo ve H&M gibi mağazalardan geri dönüş aldım ama sonraki görüşmeye hiç çağırmadılar.Sonrada mağazalardan umudu kestim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: khuzarduil

selam bende bi otelde akşam 8 sabah 8 vardiya olmadan günlük 12 saat çalışıyorum ve 2 haftada 1 tatil var bu konu hakkında ne yapmalıyım ?

çalıştıgın otel kurumsal bir otel değilse 1 ay izinsiz bile çalıştırırlar (özellikle sezonluk oteller de çok yaşanır, antalya da falan stajyerleri falan resmen öpe öpe çalıştırırlar.). genelde otelleri şikayet etmek vs. kalontor sahiplerinden doalyı bir işe yaramaz. o işi bırakıp . yukarıda arkadaşa yazdıgım gibi kurumsal işletmelerde/oteller de çalışmanızı tavsiye ederim.

kurumsalın tam kelime anlamını bilmiyorum ama buralardaki en eski otellerden biri köklü bir firma

• Bimer veya cimer’e yaz sgk görevlisi göndersinler de akılları başlarına gelsin.

• Kılıfına uyduruluyor.

Restaurantlarda çalışma koşulları çok ağır oluyor. Kardeşimde bu sektörde yer alıyor.

Maalesef hakkını iş mahkemesine dava açarak kuruşu kuruşuna alıyosun.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:40:33 >
  • Bak efendi, az çok hakkını biliyorsun.

45 saat zorunlu onun ustu fazla mesaidir ve fazla mesai yılda 270 saatten fazla olamaz günlük ise 11 saatten fazla olamaz (not.ara dinlenmesi çalışma saatinden sayılmaz)

Bunlar gibi kan emicileri ilinizdeki yada bölgemizde ki çsgb mudurlugune şikayet edersin.

Efendi sen çalışmaya başlamadan önce iş sözleşmesi imzalamış olmalısın ondan bir kopya al ama büyük ihtimal vermezler, bu kan emiciler her şeyi kılıfına uyduruyor. Bimer üzerinden yapacağın şikayet ilgili bakanlığın bölge mudurlugune duser yorulmana da gerek yok. Eğer sözleşme imzalamadiysan sözleşme imzalamayi işte ancak sözleşmeye dikkat et sakın ha sakın fesih sözleşmesi imzalama. Kan emici size tarihsiz fesih ihbarnamesi imzalatarak ihbar tazminatı gibi bilumum haklarınızı elinizden almış oluyor ve kovdugunda hiç bir hak talep edemiyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Bak efendi, az çok hakkını biliyorsun.

45 saat zorunlu onun ustu fazla mesaidir ve fazla mesai yılda 270 saatten fazla olamaz günlük ise 11 saatten fazla olamaz (not.ara dinlenmesi çalışma saatinden sayılmaz)

Bunlar gibi kan emicileri ilinizdeki yada bölgemizde ki çsgb mudurlugune şikayet edersin.

Efendi sen çalışmaya başlamadan önce iş sözleşmesi imzalamış olmalısın ondan bir kopya al ama büyük ihtimal vermezler, bu kan emiciler her şeyi kılıfına uyduruyor. Bimer üzerinden yapacağın şikayet ilgili bakanlığın bölge mudurlugune duser yorulmana da gerek yok. Eğer sözleşme imzalamadiysan sözleşme imzalamayi işte ancak sözleşmeye dikkat et sakın ha sakın fesih sözleşmesi imzalama. Kan emici size tarihsiz fesih ihbarnamesi imzalatarak ihbar tazminatı gibi bilumum haklarınızı elinizden almış oluyor ve kovdugunda hiç bir hak talep edemiyorsunuz.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:40:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TanerSaydam

Şikayet mercileri var tabii ki ama yıllarca kölelik yapmadan hak arayamıyorsun günümüz Türkiye'sinde. Yani şöyle; bu firmada 1 sene çalıştın diyelim. Yasalar gereği günlük çalışma saatin 12 saate denk gelmiş olsa, o zaman sigortaya şikayet edebiliyorsun. Ama onlarda işvereni koruyup seni başından savuşturuyorlar. O yüzden mesaiyi şikayet etsen bile alamıyorsun. İş yoğunluğundan ve kölelikten yorulup 1 sene sonra kendin çıksan bile mahkemeye başvurup 1-2 ay sürecek davayla 1 senelik kıdem ve ihbar tazminatı kazanabilirsin. Alo 171'i arayıp şikayet etme şansın da var. Ama dediğim gibi, Türkiye'de dediğin şartlarda çalıştırmayan firma varsa bir elin parmağını geçmez. Evet büyük firmalar, gerçekten büyük firmaların şartları biraz daha insancıl şartlara yakın ama onlarda diploma + tecrübe + vs.vs. istiyor. O yüzden 1 ay çalışıp çıkarsan, hakkını anca öteki tarafta ararsın.

Kardeşim günümüz Türkiyesi, günümüz Türkiyesi diyorsun.

Günümüz Türkiyesinde iş hukukunda adami oyarlar demek ki sen hak arama falan birşey bilmiyorsun. Ben günlük 15 saat çalışıyorum ve hafta tatilim yok diye yapsın şikayeti çsgbye gelsin iki sigorta müfettişi nasıl opuyor o işletmeyi alnından gör o zaman. Siz böyle derseniz kimse hakkını aramaz

• Oradan uzaklaş. 1700 lira veriyor çünkü 8 saatten sonrasını fazla mesaideb sayıyor,

Yani sistemde günlük 8 zaat çalışıyorsun, 2 saatini de fazladan mesai olarak gösteriyorlar.

O 2 saatle sana 1700 veriyor, halbu ki asgati ücretle her gün 2 saat mesai yapsan daha fazla para alırsın.

Bu şekildeki iş yerlerinden nefret ediyorum.

Baydöner ve hd iskender daha beter 12 saatten fazla çalştırdıkları da oluyor. Söylyin böyle yerleri alışveriş yapmayalım batsın şerefsizler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3.köprü

quote:

Bak efendi, az çok hakkını biliyorsun.

EVET KESİNLİKLE İSTEN CİKARSAN BİR SEY İMZALAMA. İMZALARSAN HAKKİNDAN VAZGECMİS OLUYORSUN. FORUM YANİNDA KARDESİM SAL DE SALALİM

Hocam tanıdık vasıtasıyla girdiğimiz için ne cv doldurduk ne başvuru doldurduk ne imza attık ne maaş konuştuk.Tuhaf bir şekilde hergün en az 15 kişi falan iş görüşmesine geliyor bunlarla, baya büyük yer açıyorlar depo katıyla beraber toplamda 5 katı var.Yakında maaşları falanda konuşacaklar diye düşünüyorum, arkadaşım olmasa hayatta böyle işe başvurmazdım fakat hem ihtiyacım vardı hemde arkadaşın aile dostu sıkıntı olmaz dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Fazla mesai işçinin rızası ile yapılır.

Yıllık 27o saatten fazla olamaz. Fazla mesai için de ücret odenmelidir.

Bu şartların dışında çalışmak zorunda değilsiniz tabi.

Diğer taraftan 6 ay dolana kadar zaten kıdem tazminatı ve izin hakkınız yok. Çalışan sizden mesaiye kalmanızi ister ama siz kalmazsaniz, bu durumda işverenin talebi e karşılık veremezsiniz. Sizi zorlayamaz tabi ama kalacak başka birileri olduğu için 6aydan önce bir tazminat da ödemeden sizinle yolları ayırır.

6 ay dolsa dahi, eğer is verenin çalışan sayısı 30 kişinin altında ise dava açma şansınız da bulunmuyor.

Özetle,

Şartları beğenmiyorsaniz ayrılın.. Şikayet mantığı ile bir yere varamazsınız zira sistem hatalar ve yanlış lar üzerine kurulu, denetim problem, yargı süreçleri malumunuz,..

Boşuna kendinizi strese sokmayın.. Yaptığınız iş özel bir vasıf gerektirmiyor, her yerde ayn ı işi yapabilirsiniz. Şartlar daha mı iyi olur orası tartışılır..

Hocam yazdiklarinizdan birkaç yeri düzeltmek istiyorum.

6 ay dolana kadar kıdem ve izin hakkı yok demişsiniz, yanlış efendim.

Hafta tatili başka birşey, izin başka birsey. Haftalık çalışma süresini tamamlayan işçi hafta tatiline hak kazanır ve o gün çalıştırılmaz ha çalıştırmak istedi işçi kabul ederse calisir işveren o gün icin günlük ücretinin bilmem kaç katını odemek zorunda.

Kıdem tazminatı konumuz değildi ama oda olsun, bir tam yil çalışmayan kimse tazminata hak kazanamaz, kidemin ödenmesi içinde belirli şartlar gerekir öte yandan bir tam yil çalışmayan işçi yıllık ücretli izne de hak kazanamaz (sanırım demek istediğiniz bu)

İşçinin her zaman dava etme hakkı vardır öyle bire ona bakmaz bu işler eğer öyle olsaydı şirketler küçük şirketlere bölünür 29ar kişi calistirirdi.

İşçi memnun değilse işten çıkacağını işverene bildirir hakkını alır ve çıkar.

• pranis kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:40:15 >
  • quote:

quote:

Şikayet mercileri var tabii ki ama yıllarca kölelik yapmadan hak arayamıyorsun günümüz Türkiye'sinde. Yani şöyle; bu firmada 1 sene çalıştın diyelim. Yasalar gereği günlük çalışma saatin 12 saate denk gelmiş olsa, o zaman sigortaya şikayet edebiliyorsun. Ama onlarda işvereni koruyup seni başından savuşturuyorlar. O yüzden mesaiyi şikayet etsen bile alamıyorsun. İş yoğunluğundan ve kölelikten yorulup 1 sene sonra kendin çıksan bile mahkemeye başvurup 1-2 ay sürecek davayla 1 senelik kıdem ve ihbar tazminatı kazanabilirsin. Alo 171'i arayıp şikayet etme şansın da var. Ama dediğim gibi, Türkiye'de dediğin şartlarda çalıştırmayan firma varsa bir elin parmağını geçmez. Evet büyük firmalar, gerçekten büyük firmaların şartları biraz daha insancıl şartlara yakın ama onlarda diploma + tecrübe + vs.vs. istiyor. O yüzden 1 ay çalışıp çıkarsan, hakkını anca öteki tarafta ararsın.

Günümüz Türkiyesinde iş hukukunda adami oyarlar demek ki sen hak arama falan birşey bilmiyorsun. Ben günlük 15 saat çalışıyorum ve hafta tatilim yok diye yapsın şikayeti çsgbye gelsin iki sigorta müfettişi nasıl opuyor o işletmeyi alnından gör o zaman. Siz böyle derseniz kimse hakkını aramaz

Aylarca günlük 12 saat üstü bir iş yerinde çalıştım. Haftada 1 gün tatili zar zor alıyordum. SGK'ya gittim şikayet için, ne dediler biliyor musun? "En aşağı 6 ay çalışmadan şikayet edecek bir durum oluşmuyor. Çünkü senin günlük değil toplam çalışma süren göz önüne alınıyor. Yani sen 7 ay çalıştığın zaman anca bir aylık mesai hak etmiş oluyorsun ki o da şahidin vs olursa, ama tabii ki şikayeti önermiyoruz çok uzun işlemleri var sen en iyisi hiç uğraşma." dediler, hemde açıkça!!

O yüzden insanları kendi inandığın yalanlarla kandırma kardeşim!! Git SGK'ya şikayet et, farklı bir sonuç alırsan resimli, videolu koy. Ki bunu yapamazsın, çünkü maalesef günümüz Türkiye'sinden bir habersin!!

• ülkeden gitmenin yollarına bak kardeşim bırak komiliği falan. ben ankarada semt değiştirince bile çok farklı hissediyorum kimbilir avrupa nasıldır.. insan gibi yaşamak nasıl birşey acaba..
  • quote:

quote:

quote:

Aylarca günlük 12 saat üstü bir iş yerinde çalıştım. Haftada 1 gün tatili zar zor alıyordum. SGK'ya gittim şikayet için, ne dediler biliyor musun? "En aşağı 6 ay çalışmadan şikayet edecek bir durum oluşmuyor. Çünkü senin günlük değil toplam çalışma süren göz önüne alınıyor. Yani sen 7 ay çalıştığın zaman anca bir aylık mesai hak etmiş oluyorsun ki o da şahidin vs olursa, ama tabii ki şikayeti önermiyoruz çok uzun işlemleri var sen en iyisi hiç uğraşma." dediler, hemde açıkça!!

O yüzden insanları kendi inandığın yalanlarla kandırma kardeşim!! Git SGK'ya şikayet et, farklı bir sonuç alırsan resimli, videolu koy. Ki bunu yapamazsın, çünkü maalesef günümüz Türkiye'sinden bir habersin!!

Yazınıza yazdığım cevap sizin içinde aynen geçerlidir.

Hafta tatilini alamıyorum diye birşey olamaz

Sgk başkanlığına dilekçe yazarsin olur biter ayrıca bu işlerde sözlü danışmayı tavsiye etmem herşey yazılı olsun.

Hakkınızı arayın

Yazınızın sonu sonradan dikkatimi çekti sen hakkini aramayı bilmiyorsan koleligine devam et senin yalan dediğin kanunlarla yönetmeliklerle ben her gün iç iceyim hergun işçi ve işveren ilişkileri duzenliyorum hem hakkından bi habersin hemde avel avel yorum yazıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkrc -- 17 Mart 2018; 0:30:17 >

• yurt dışına gidin, yaşı 25 altı olanlar ne yapıp edip gitsinler, avrupa ve amerika'da özellikle japonya gibi yerlerde işçilik gerektiren mesleklerde müthiş paralar kazanılıyor (vlog izliyoruz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

quote:

Merhaba.

Hocam öncelikle fikirlerin için teşekkür ederim.Fakat ben zaten üniversite son sınıf öğrencisiydim (dönem uzayana kadar) Bu işte kariyer yapma gibi bir amacım hiç yok, sadece üniversite paramı çıkarana kadar çalışmak istiyordum.Mağazalara falan başvuru yaptım ama çok başvuru var görüşmeye çağırsalar bile geri dönüş hiç olmadı (görüşmelerin çoğuda iy geçmişti, neden olmadı anlamamıştım)

Starbucks (2 kez), Oxxo , Zara, Karaca,Boyner,Mudo ve H&M gibi mağazalardan geri dönüş aldım ama sonraki görüşmeye hiç çağırmadılar.Sonrada mağazalardan umudu kestim

anladım tabi iş bulmakta şu ekonomik durumda oldukça zor tabi. MEzun olsan mağazacılık sektörün de iş bulman daha kolay olurdu ama bu seferde binlerce işsiz üni. mezunu rakibin oluyor.

dediğim gibi geçici olsa bile o işten bir an önce kurtulmaya bak . şans yanında olsun

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.