Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

valkam tu törki

şikayet etsende birşeyler çıkacağını sanmıyorum

ihbar tazminatını verir çıkarır işten, kıdem tazminat hakkın zaten yok

mahkemeye gitsen senelerce beklersin

bizde böyle yapacak birşey yok çünkü denetim yok
  • AYFA Basın denilen yerde (Sözde Kuran ve Yasin kitapları yapıp satan firma) 1 sene civarı çalıştım. Asgari ücret gösterildi sigortam. SGK'yı aradım şikayetiniz alındı dediler. İşten çıktım 2 sene civarı geçti bugün orda çalışan bir başka arkadaş aradı diyor Allah razı olsun vesilenle bizim sigortaları düzelttiler geldiler bugün şikayet etmişsin sen falan.

Demem o ki hakkınızı arayın, şikayet edin, illa ilgilenen oluyor. Korkmayın rızkı veren Allah, kimseye muhtaç değilsiniz Allah'tan başka.
  • Öğrenciyken bir yaz markette çalıştım. Günde 10 saat. Kasiyerdim, arada da inip rafları düzenliyordum. Maaşım 1600dü. Sinir stresten rengim kararmıştı, psikolojim bozulmuştu. Kısacası, yapma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şöyle 3-5 cevabı okudum ama sanırım aradığın cevabı veren yok.
    http://www.alo170.gov.tr/ sitesine bir göz at ve müsait olduğun bir zamanda hattı telefonla arayarak durumunu anlat. Konuştuğun kişi sana ne yapman gerektiğini, nereye şikayet etmen gerektiğini bir bir anlatacak. Olan biteni rahat rahat anlat, aramadan önce kimliğini de yanına almayı unutma.

Ekleme: Bu arada başka iş bakmaya da bir yandan başla. Başka bir iş bulduğun anda git istifanı ver ve ayrıl. 2 ay içerisinde herhangi bir gerekçe sunmadan, ayrılacağını ihbar etmeden ayrılabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizanagi -- 16 Mart 2018; 12:35:3 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teoriler guzelde pratiğe geçince bakalım neler olacak

yaşam kağıt ustunde yazılanlar gibi olmuyor pek

denemende fayda var ama bunun yerine en guzeli o işten ayrılman

bu kadar basit beğenmiyorsan ayrılacaksın yada patronunla konuş belki bir orta yol bulursunuz
  • Dostum bu ülkede senin söylediğin şartı koşulsuz kabul edecek tonla insan var, sen gidersin başkası gelir düzen devam eder.

Şikayet etme konusunda ise boşuna çaba harcamış olursun, karşılığını kolay alamazsın aldığında zaten eline bir şey geçmez. Orası aynı tas aynı hamam takılır...
  • lokantada cok çalıştırırlar sen bunu bilmiyosan benden ögren hatta ögrenin....
    bu arada komi olarak çalıştıgına göre yaşın baya bir küçük

bu arada lokantada her adam çalışmaz...sen şikayet edersin başkası etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 16 Mart 2018; 12:45:18 >
  • Welcome to Turkey.

Bu koşullar sonucu genelde yapılan şu olur:
    Hamdolsun, en azından sikortaağmız var.

Belkide bu yüzden bu ülkemsi yerde bir şeyler değişmiyor

Daha kolay bir yol arıyorsanız tavsiyem: Suriyeli olun
  • bimere bi yaz derim. bi şeyler çıkabilir. sigorta yatmaz ise ssk ya başvur şikayetçi ol gelir inceleme yaparlar hemen.
  • Ben günde 12 saat çalışıyordum. Haftada 6 gün. Sipariş yoğun olursa 7 gün; 6 gün günde 12 saat mesai, Pazar günü kısa dönüş denilen mesai, yani 8 saat.

2017'de asgari ücret 1400 liraydı. Benim maaş 1900 liraya denk geliyordu günde 12 saat çalıştığım için. Yemek, servis, sigorta işyerine ait. İş kıyafetleri, iş ayakkabısı, iş kulaklığı da işyerine aitti.
  • Fazla çalıştığın günlerin bir çeteresini tutacaksın ve bunu noterde beyan edeceksin. Noter o fazla çalışma saati düzenini iş yerine yollayacak. İş yeri itiraz ederse mahkemelik olursunuz. Şayet olmazsa paranı vermek zorunda kalacaktır. İş yerinden kişiler bunu desteklemeli ama.

Ne yazık ki adalet sistemimiz bir bireyin söylediği şeye pek de değer vermiyor. İş yerinde 3 5 kişi yanında olmalı. Kanıtların olmalı. Yoksa çok zor. Mobbing yapıldığı halde kanıtlanamayan bir sürü olay var. Kimse işini kaybetmek istemiyor çünkü. Oraya buraya borç harç derken 1 aylık iş boşluğu demek çok sıkıntılı bir durum oluyor insanlar için. Özellikle Türkiye gibi bir yerde. İş bulmak hele ki güzel bir iş bulmak gerçekten çok dertli bir durum.

İş yerini şikayet edebilirsin ama bu davanın sonuçlanması bir kaç seneyi alacaktır. Özellikle Ohal ve Savaş durumu neticesi ile davalar çok uzun sürüyor. İş yerine gelip inceleme yaparlar kanıtlar ararlar ve bulamazlarsa dönerler. Avukata verdiğin para ile kalırsın. Zaman da cabası.

İçine karamsarlık salmak istemem ama bu işler cidden çok zor işler. Türkiye de bir çok işçi memnun değil çalıştığı yerden. Maaşlar zaten Hak getire. Tüketim toplumu yaptıkları için bizi , kolay kolay iş değiştirme şansı da elde edemiyoruz o borç batağından sıyrılıp.

Umarım hakkını alabilirsin.

• İş kanununa göre en fazla 45 saat çalışmak zorunda değilsin. 45 saatin üstünü mesai ücreti olarak alman gerek. Ama tabi ki firma bunu sana vermeyecek. İşten ayrılırsan ya da atılırsan fazla çalışma ücretlerin için dava açabilirsin, tanık vs. ile kanıtlayıp alabilirsin ücretlerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathu -- 16 Mart 2018; 13:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oMeR24

Türk'ün turkten başka dostu yoktur. Bu bir yalan asıl doğru olan. Türk'ün turkten başka düşmanı yoktur olucak. Şikayet etmeye gelirsek boşuna şikayet etme ülke emperyalist güçlerin elinde şikayet hiçbir işe yaramaz. O alo 170 falan hep hikaye tamamen halki kandırmak için var şikayet mis BİMER mis hepsi tirt. Nerdenmi biliyorum ? Çünkü ben çok şikayet ettim bu sekilde

bizim tanıdık işe girdi 2 ay çalıştı bıraktı, alacağını almaya gittiğinde bile çalışanların yarısı yine değişmişti. İŞKUR sağolsun, adam günde 9 lira yemek parasına işçileri sömürüp işi kendileri bırakmasını itinayla sağlıyor.
  • -10 saat çalıştığın hergün 1700+17tl mesai almalısın
    -Günde 11 saate kadar çalışabilirsin mesai ücreti karşılığı (Haftada 45 saat mesaisiz + her çalıştığın saat 8,5tl civarı ücrete denk geliyor)
    -Haftada 1 gün izin yapmalısın kesintisiz.
    Sözleşme yapmış olmalısın sözleşmen de (iş veren ..... adreste iş yerinde istediği bölümde çalıştırır) o adreste iş veren nerede -çalıştırmak isterse o bölümde çalışırsın.
    -Doktor raporsuz patronun izin vermezse vermeyelibilir, işveren veya şefin vs varsa onun elinde.(Haftalık iznini kullandıysan bu madde geçerli)
    -İş sözleşmen yoksa kesinlikle yap, belirli süreli sözleşme yaparsan dikkat et bittiği gün çıkarabilir işten.
    -Sigorta girişin yoksa, meai ücretlerin ödenmiyorsa 170i aramalısın.
    Kısacası senin 1700tl maaşın haftada 45 saat çalışma hakkın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uurse -- 16 Mart 2018; 14:1:5 >
  • Hayır şikayet edemezsin önce iş arkadaşların sırtından vurur yalan söylüyor diye bizim milletimiz kraldan çok kralcı bir millet patronu savunmak için seni bile yakabilirler.

Başvursan bile bir sonuç çıkar mı başkentin göbeğinde Sanayi de onbinlerce kişi senin dediğin şartlarda yıllardır çalışıyor çoğunun sigortası bile yok herkes sistemini oturtmuş yolsuzluk yapmak için sen daha şikayet etmeden bu sizi şikayet edecek diye haber gider

Ülkede çok ciddi kökleri yerinden değiştirecek bir ekonomik,sosyal devrim(Yenilik.) olmadığı sürece hiç bir şey değişmez 3. dünya ülkesi olmaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz006

lokantada cok çalıştırırlar sen bunu bilmiyosan benden ögren hatta ögrenin....
    bu arada komi olarak çalıştıgına göre yaşın baya bir küçük

bu arada lokantada her adam çalışmaz...sen şikayet edersin başkası etmez

Yaşım 23, komiliği seçme sebebim saç ve sakalıma karışmaması garson olsa kestireceklerdi zorla.Birkaç ay yapacağım iş için tarzımı bozmak istemedim

• SiyahPapyon kullanıcısına yanıt
    Haftada 45 saatten 2hafta 90 saat siz 150 saat çalıştırmak istiyorlar diyorsunuz. Fazlalık 60 saati diğer 90saatten düşebilirler yani tatil yaparsınız. Buda kalan 2haftada 4gun çalışmak demek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    hafta içi ve pazar mesai ücreti değişmiyor, resmi tatilde ücret değişiyor normal mesai ücertinin 1 saati 10tl ise 20tl ödenmek zorunda.
  • Kardeşim saatler normal hatta az diyebilirim 13 saatten az çalıştığım cafe/bar olmadi ama ücrette ona göre olur. Kominin bi görev sınırı da yok. Bi beach cluba çalışmaya gittim kendimi inşaatta harç kararken buldum :D ama maaş ona göredir. Asgari ücretin 750_850 olduğu zamanlar günlük 50 60 aliyordum.Cogu yer böyle. Sadece bi kere islamcıların restaurantinda çalıştım 1 ay asgari ücretten düşük vermişti. Olsun öğle arasında namaza izin veriyordu dini bütün canım patronum

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.