Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BİMER'e Şikayet Etmeni Öneririm, İnternet üstünde şikayet oluşturabilirsin .
  • kapitalizm bu işte işciyi sömür sömüre bildiğin kadar.

ayrıca özelleştirme modern köleliktir!

bu ülkede sağcılar başta oldukça daha çok ağlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mat2000

Kimi kime şikayet edeceksin arkadaşım. Ülkede adalet mi var? Olan yine sana olur, haksız sen çıkarsın.
    Düzen artık böyle.Parası olan eziyor.

Bacanağım Metro'nun şehir içi servisini (Otobüsle terminale gelen yolculara belirli noktalara, yşne belirli noktalardan yolcuları terminale taşıdı.) yaptı 1 ay kadar (anca dayandı.)
    Akşam 5'de işe başlayıp sabah 5-6 gibi bitiyordu. Yani günde 12-13 saat ve gece çalışıyordu.
    Yemek yok, su bile yok. Maaş 1100 lira. SİGORTA da YOK.

Dayanamadı çıktı. O çıkmadan en az 10 kişi o işe girmek için yalvarıyordu.

Artık insanlar 3 kuruşa muhtaç olduğu için işverenler bunu biliyor ve sömürebildiği kadar da sömürüyor. Ve buna kimse dur demiyor.

Şöyle düşün x işini yine aynı paraya aynı şekilde yapacak başka birisi varken sen diğer bir kişiye daha fazla para vererek çalıştırır mısın? Bu soruya kimsenin cevabıı evet olmaz..

Ülkeyi bu hale getirenleri,insanları 1500 liraya muhtaç duruma düşürenleri sorgulayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 16 Mart 2018; 10:40:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

quote:

Orijinalden alıntı: TanerSaydam

Şikayet mercileri var tabii ki ama yıllarca kölelik yapmadan hak arayamıyorsun günümüz Türkiye'sinde. Yani şöyle; bu firmada 1 sene çalıştın diyelim. Yasalar gereği günlük çalışma saatin 12 saate denk gelmiş olsa, o zaman sigortaya şikayet edebiliyorsun. Ama onlarda işvereni koruyup seni başından savuşturuyorlar. O yüzden mesaiyi şikayet etsen bile alamıyorsun. İş yoğunluğundan ve kölelikten yorulup 1 sene sonra kendin çıksan bile mahkemeye başvurup 1-2 ay sürecek davayla 1 senelik kıdem ve ihbar tazminatı kazanabilirsin. Alo 171'i arayıp şikayet etme şansın da var. Ama dediğim gibi, Türkiye'de dediğin şartlarda çalıştırmayan firma varsa bir elin parmağını geçmez. Evet büyük firmalar, gerçekten büyük firmaların şartları biraz daha insancıl şartlara yakın ama onlarda diploma + tecrübe + vs.vs. istiyor. O yüzden 1 ay çalışıp çıkarsan, hakkını anca öteki tarafta ararsın.

Hocam üniversite okuyorum zaten son sınıftaydım bölüm uzadı, parasınıda çalışarak çıkarmak istedim.Ailemden kimseye yük olmak falan istemiyorum

Eğer hem çalışıp hem okuyum diyorsan bu oldukça zor bir iş. Zira bu tarz işler seni hem zihnen hem fiziken yoruyor. Kalan boş vakitlerinde ders çalışma isteği bulmakta çok zorlanırsın. Allah senin gibilerin yardımcısı olsun. Sistemi bu hale getirenler utansın. Diyecek başka söz yok.

• Alo 170 i yani Sosyal Güvenlik Kurumunu arayip sikayette bulunabilirsiniz.

• Dostum haftalık çalışma süresi kanunla belirlenmiş olarak 45 saattir. Buda haftada 5 gün çalışan yerler için günlük 9 saat, 6 gün çalışan yerler için günlük 7,5 saattir. İşveren ihtiyaç olması durumunda mesaiye kalmanı isteyebilir. Kanunla geçerli bir sebebin olmadıkça fazla mesai yapmayı reddedemezsin. Buradaki tek olay. Haftalık 45 saati aşan sürelerde mesai olarak sayılan sürelerin saatlik ücreti normal çalıştığın zamanda aldığın ücreti %50 zamlı ve pazar günü çalışmanın karşılığı da günlük ücretin 2,5 ile çarpımıdır.

Şikayet edebileceğiniz konu çalıştırılmak değil ücretinizin verilmemesi olacaktır.

• Şikayet etsen ne olur ?

Sen gidersin diğeri gelir..
  • Şikayet edecek yer yok. Bimer yada cimer 'e edevlet üzerinden yaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şartları söylemiş, çalışıp çalışmamak sana kalmış, şikayet etsen ne olacak ki, seni 2 aylık deneme sürecinde şartsız şurtsuz işten çıkartma hakları var kanunen..

Başka iş ara şartları kafanda netleştir, kafana uyan işte çalış..

• çsgb ye şikayet ediyorsun, o adamı öttürüyorlar.
    bizde kimsenin parası kalmaz diyen tiplerden de uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim.
  • Yeni başlamış bir yer

Zamanla oturur sistem

Daha başlamadan şikayet etme

İş bulmuşsun çalış iste başka alternatifin yoksa

• sistemde kölelere de ihtiyaç var herkes refah içinde olsa kim görecek hiszmetimizi.

• bizde kimsenin hakkı kalmaz... bu laftan sonra orada bir dakika durma.hava alırsın anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Bir işletme "merak etme bizde kimsenin hakkı parası kalmaz" tarzı cümle kuruyorsa oradan koşarak uzaklaş

Birde Allah Kitap diyenlerden uzak durun. 2014te maaşların sürekli geciktiği ve her sorduğunuzda inşallah maşallah denilen bir firmada 7-8 ayımı çürüttüm böyle. Maaşlar hep 1-2 ay gecikmeli yatıyordu mesailer elden verilip hem devleti hem bizi soyuyorlardı. Her maaş dönemi bu hafta yatacakmı diye sorduğumuzda inşallah diyorlardı şirkette para yok diyorlardı sonrada işler gecikince ceza yememek için memurlara rüşvet olarak mackbook falan veriyorlar memur çocuklarına hediyeler alıyorlardı. Kim bir ticari anlaşmada sürekli Allah Din Kitap inşallah maşallah diyorsa oradan uzak durun.

1600-1700 liralar için hakkınızı yedirmeyin. Bu maaşları verecek günde 10 tane yer bulabilirsiniz zaten.

• sınek bocek getır yemeklerın ıcine at o zmn çalışma sartları normale doner. Nabza gore serbet yapacan devir teknolojı devri :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADMİRAL41

Şikayet etsen ne olur ?

Sen gidersin diğeri gelir..

yoo işten cıakrılırsa ıse gerı alım davası acar benı sıkayet ettım dıye ısten cıkardılar der iyerınde kral olur :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Valla neye göre şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Ben mi farklı ülkede yaşıyorum. İstanbul’da hangi kafeye restaurant giderseniz gidin 10 saat çalışılır. Hatta bazısı 12 saat yapar maaş daha fazladır.

İstediğiniz kadar şikayet edin devletin gözünde ihtiyacım vardı çalıştım diye bir şey yok. 2 kişi daha alıp şikayet ederseniz anca bu şekilde ceza alıyorlar fakat bu ceza genelde adamların bir günlük cirosu oluyor.

Evet kölelik bu fakat devlette olan bitenin farkında kimse 8 saat eleman çalıştırıp bırakmaz. Sürümden kazandırmaya çalışıyorlar. Bugün 20-25 çalışanı olan kafelerin çoğu 8 saate geçse sizden 4 kat iş bekleyecek ve geri kalan 10 kişi işsiz kalacak. Devlet bunu istemiyor.

Önce köyden gelen ne iş yaparsa olurumcular, sonrasında 7-8 kardeşli ailelerin akraba var boşta diyip aynı evde 20 kişi kalıp en ucuz işte çalışmaları ülkeye bu hale getirdi.

Devleti kınamak yerine bugünün 50-60 yaş aralığına hakaret edin. Eğitimi,adeleti bunlar mahvetti. Ülkenin bugün geldiği konumun sorumluları onlar.

Not:8 saat üzerinden 5bin tl maaşlı çalışıyorum. Alman firmada. Gidip motokuryelik yaparım bu saatten sonra ama asla bir daha Türk firma ile çalışmam.

yerine bugünün 50-60 yaş aralığına hakaret edin. Eğitimi,adeleti bunlar mahvetti

Kilit nokta bu.

Ne zaman göç geldi.Ne iş olsa yaparımcılar geldi taş toprak altındır denildi.O zaman bitti işte.Eskiler hep der.Tabi aklı başında mantıklı olanlar ile konustuğunda bunları duyarsın.Ne zaman doğudan göç geldi başlangıç oldu.Hani derler ya lahmacun salonları açılmaya başlandı bitti diye..İşte bu nedenle diyorlar.

İşlerin düzelmesi için de bunun tam tersi lazım.1-2 nesil sonrası lazım.Yani 2 nesil'in heba olması lazım ki düzelsin.Bir bedel ödemek lazım.Bu sadece iş değil her alanda böyle.Şimdi bir şeyler düzelmeye başlayacak adım atılacak ki 2030 + yıllarda bunun meyveleri alınsın.Yani 20 yaşındaki kişi çocuğu değil torunu için mücadele etmeli.

• http://www.alo170.gov.tr/yeni_bildirim.php

Burdan yazın hocam kimliğiniz açık olsun anonim yaparsanız hiç ilgilenmiyorlar. 10 şikayetimden 1 i ile ilgilendiler. Deneyin şansınızı.
  • siz hangi dünyada yaşıyorsunuz devlet iş verenin yanında öyle mi ?

bende bir iş veren olarak devletin işçi her zaman haklıdır mantığına karşıyım

adamlara mesai vermiyorum adam mesai almak için işi yavaşlatıyor sonra yetişmedi mesaiye kalmam gerekiyor diyor. Adam ortalığı batırıyor sonra çok pis bir ortamda çalışıyorum diye şikayet ediyor. Tualeti temizlemekle görevli olan adamın tualet pis diye şikayet ettiğini biliyorum, tualet kullanma eğitimi verdiren şirketler biliyorum bu yüzden tabi değişen bişey yok. Adama dışarda bişey oluyo o an gitmiyo doktora iş sırasında gidiyo iş kazası diyo aklıma şuan gelmeyen çok daha saçma ve inanılmaz şeylerden çalışanların yanında olduğuna bizzat şahidim

bilir kişi raporuymuş, imzaladığı evraklarmış şuymuş buymuş mahkemede hiç bir işe yaramıyor
  • Şikayet edip sonuç alırsanız bir müfettiş gelir, müfettiş sizleri sorguya çeker, sonrasında patronlarınız güzel bir yemek ısmarlarlar, kaliteli bir gömlek hediye ederler, dükkanda işine yarayacak bişeyler varsa paket edilir eline verilir.Sonra müfettiş size toplu halde haklarınızı anlatır boş boş konuşur ve gider.Sigortanız evraklarınız tamamsa devletten çatır çatır maaş alan uzman müfettiş herhangi bir usulsüzlük bulamaz ve gider.
    Benim eski işyerimde öyle olmuştu.Bu müfettişler 60 kişinin çalıştığı iş yerinde neden herkesin sigortasının asgari ücretten yattığını hiç sorgulamadı. Yöneticilerde mi asgari ücretten çalışıyorlar demedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.