Şimdi Ara

İşe Girdim Yardımınıza İhtiyacım var [Sanırım Köle olarak başvurdum] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
5
Favori
24.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
319 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir işletme "merak etme bizde kimsenin hakkı parası kalmaz" tarzı cümle kuruyorsa oradan koşarak uzaklaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo konyaya dükkan mı açmış

• Bence iste bir problem yok problem sende daha 5 gün olmuş sikayet merci arıyorsun bir de tanıdık yani

bir sık dişini önce ay sonu oturup hesap kitap yaparsınız adam belki mesailerini tam verecek sana belki iznini toplu olarak kullandirtacak hele bir bismillah deyin önce baktim hesap kitap tutmuyor bana müsaade dersin cikarsin

• Kimi kime şikayet edeceksin arkadaşım. Ülkede adalet mi var? Olan yine sana olur, haksız sen çıkarsın.
    Düzen artık böyle.Parası olan eziyor.

Bacanağım Metro'nun şehir içi servisini (Otobüsle terminale gelen yolculara belirli noktalara, yşne belirli noktalardan yolcuları terminale taşıdı.) yaptı 1 ay kadar (anca dayandı.)
    Akşam 5'de işe başlayıp sabah 5-6 gibi bitiyordu. Yani günde 12-13 saat ve gece çalışıyordu.
    Yemek yok, su bile yok. Maaş 1100 lira. SİGORTA da YOK.

Dayanamadı çıktı. O çıkmadan en az 10 kişi o işe girmek için yalvarıyordu.

Artık insanlar 3 kuruşa muhtaç olduğu için işverenler bunu biliyor ve sömürebildiği kadar da sömürüyor. Ve buna kimse dur demiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

1700 TL + fazla çalıştığın günler TL = TOPLAM

Böyle olmalı.

doğrusu;

brüt+ek ücret-kesintiler=net ücret
  • Bende çok restaurantta çalıştım. Yapılacak bir iş değil. Girdiğimde ilk 15 gün izin yoktu ve hemen sonrası ramazan ayı olduğu içinde ramazan ayı içinde izin kullanamadım. Dile kolay 40 gün çalıştım. Günde 13 saat. Sabah 10 akşam 11. Aldığım parada asgari ücret 1300'ken 1500 idi. Daha fazla sömürülmek istemedim ve işi bıraktım.
  • Orası fazla sürmez açıldığı gibi kapanır gibi geliyor bana.

• Ben de otel restoraninda komi olarak çalıştım günde 10 saat. Eleman az olduğundan ilk 1 ay izin yapamadım ama izin günlerinin parasını verdiler Allah'tan. Günde en az 35 bin adım yürüyordum düşün artık halimi iki ayağım da şu toplamisti

• Hizmet sektöründe çalısılmaz. Acik ve net bir sekilde bu boyle.

• kimi kime şikayet edeceksin? hükümet ülkede patronları kolluyor. işçilerin ezilmeye ve sömürülmeye mahkum edildiği ülkede yaşıyorsun.
  • başka işe girsenizde durum pek değişmeyecek biraz daha iyi şartlar çıkabilir karşınıza belki

ama turkiyede işcilere köle gözüyle bakıyorlar utanmasalar evde badana yapılacak diye bile

işcileri çağırcaklar.

bu toplumla alakalı problem azıcık guçlu olan ezmeye çalışıyor

kanun nizam diycende sanki tepedekiler çok masum insanlarmı halktan daha beterler

yani kimi kime şikayet etceksiniz duzen bozuk ama yinede deneyin bakalım neler olacak
  • Hesaplayan adam geldi açılın

Haftalık çalışma saati Maksimum 45 saattir.

Bunu aşan her saat mesaiye girer.

Yasalara göre konuşuyorum.

1700/30= 56.66TL

Bu senin normal şartlara göre haftalık ( haftada 6 gün çalışma 1 gün zorunlu tatil ) dilimde günlük ücretindir.

Günde 7.5 saati aşan çalışmalar mesaiye girmektedir.

Bu durum da 56.66TL / 7.5 Saat = 7,55TL Senin saatlik çalışma ücretin oluyor.

Yani bu durumda her gün 2.5 saat mesai yapmış oluyorsun.

30 x 2.5 = 75 Saat/Aylık Mesain

Mesai saatleri saatlik çalışma ücretinden %50 daha fazla olarak hesaplanır.

7,55 x 0.50 = 3,77TL Mesai ücreti farkın.

7,55 x 3,77 = 11,32TL Günlük mesai ücretin.

Günde 2.5 saatten ayda 75 saat mesai

75 saat mesai X 11,32TL = 849,37TL Senin 1 ay boyunca günlük 2.5 saat/ aylık toplam 75 saatten mesai ücretindir.

Net ücretin ise 1700TL + 849,37TL = 2549,37TL'dir

Yani 1 ay boyunca günlük 7.5 saat standart çalışma zamanı + 2.5 saat mesai yaptığında eline geçmesi gereken net tutar 2549,37TL'dir.

Ek olarak devletin yıllık 270 saatlik mesai kotası bulunmakta ve bunun üzerine yasal olarak çıkamazsınız.

Yani bu durumda 1 takvim yılı baz alındığında işe başlama tarihi ( 01.01.2018 ) den itibaren 108 gün sonra ( 108. gün dahil ) yıllık mesai saatinizi doldurmuş oluyorsunuz işvereniniz sizi daha fazla mesaiye kalmaya zorlayamaz.

Bu durumda 01.01.2018 tarihinde işe başlayan ve günde en az 2.5 saat mesai yapan bir çalışan 20.04.2018 tarihinde yıllık maksimum 270 saatlik olan mesai sınırını doldurmuş olacaktır.

Ek olarak tam zamanlı çalışma da 30 günlük sigorta yapıldığında ( 01.01.2018 itibariyle ) iş verene sigorta primleriniz + vergiler dahil maliyetiniz 618TL'dir.

İş verene aylık ortalama maliyetiniz 3167,37TL olacaktır. ( yol ve yemek giderleri belirtilmediğinden hesaplanamamıştır)

İş vereninizi şikayet etmek istiyorsanız sağdan soldan bilgilerle değil bu işi iyi bilen bir iş hukuku avukatına danışın. Avukatta zaten usulsuz çalışma standartlarını gördüğünde davayı kazanacağını anladığından kene gibi yapışacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

İşe girerken A'dan Z'ye her şeyi konuşacaktın.

Köle olarak girmedin oraya tekrar konuş

Hocam yer arkadaşın aile dostunun(birkaç ortağı var adamın), çocuk çok sevdiğim biridir beraber girdik zaten oda böyle olacağını tahmin etmezdik.Girdiğimizde adam gelin direk başlayın dedi.(işe gerçekten ihtiyacımız vardı) Şimdi böyle çalıştırırlarsa ülkede şikayet edebileceğim hiçbir kurum yok mu ?

Yok, devlet kurumları %90 güçlünün yanındadır.

Süreç = Şikayet edersin --> müfettiş gelir --> Firma sahipleri bir şekilde uyutur.-->sen çalışmaya devam edersin.

• Valla neye göre şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Ben mi farklı ülkede yaşıyorum. İstanbul’da hangi kafeye restaurant giderseniz gidin 10 saat çalışılır. Hatta bazısı 12 saat yapar maaş daha fazladır.

İstediğiniz kadar şikayet edin devletin gözünde ihtiyacım vardı çalıştım diye bir şey yok. 2 kişi daha alıp şikayet ederseniz anca bu şekilde ceza alıyorlar fakat bu ceza genelde adamların bir günlük cirosu oluyor.

Evet kölelik bu fakat devlette olan bitenin farkında kimse 8 saat eleman çalıştırıp bırakmaz. Sürümden kazandırmaya çalışıyorlar. Bugün 20-25 çalışanı olan kafelerin çoğu 8 saate geçse sizden 4 kat iş bekleyecek ve geri kalan 10 kişi işsiz kalacak. Devlet bunu istemiyor.

Önce köyden gelen ne iş yaparsa olurumcular, sonrasında 7-8 kardeşli ailelerin akraba var boşta diyip aynı evde 20 kişi kalıp en ucuz işte çalışmaları ülkeye bu hale getirdi.

Devleti kınamak yerine bugünün 50-60 yaş aralığına hakaret edin. Eğitimi,adeleti bunlar mahvetti. Ülkenin bugün geldiği konumun sorumluları onlar.

Not:8 saat üzerinden 5bin tl maaşlı çalışıyorum. Alman firmada. Gidip motokuryelik yaparım bu saatten sonra ama asla bir daha Türk firma ile çalışmam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• haftalık max çalışma 45 saat diye kanun var fakat buna uyan yok. sabah 9 akşam 8 arası çalışan arkadaşım var ve haftada 6 gün çalışıyor. 11x6 = 66 saat yapar. 45 nere 66 nere... üstelik 21 saat fazladan çalıştığı için ekstra ücret falan da almıyor.

en az mesai yapan memurlar. onların da 45 saat. memur bile sınırda çalışıyor.

böyle kanunlara uyulmayacaksa hiç koyulmasın. insanlar da enayi yerine koyulmasın.
  • turkiyede işcinin tek hakkı vardır oda işi bırakmak

işi bırakırsan ne olur yerine başka işci alırlar sende başka iş ararsın

sonra yeniden işe girersin yine aynı şeylerle karşılaşırsın

turkiyede var gibi gösterilen haklar aslında yoktur

turkiyede adalet için yuruyuş yapıyorlar ama ne kadar yurunurse yurusun turkiyeye adalet gelmez

turkiyenin başındaki patinin başında adalet var sadece başka yerde arama kelime olarak var anlam olarak yok yani

burası turkiye işinize gelirse
  • Csb 1 ay doldur bakalım bi hele sen. Yas kac

15 18 ? 8 saat çalışan bile ordaki öyle yemeğindeki çıkan bulaşıği temizleyemezsin genc

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Valla neye göre şaşırıyorsunuz anlamıyorum. Ben mi farklı ülkede yaşıyorum. İstanbul’da hangi kafeye restaurant giderseniz gidin 10 saat çalışılır. Hatta bazısı 12 saat yapar maaş daha fazladır.

İstediğiniz kadar şikayet edin devletin gözünde ihtiyacım vardı çalıştım diye bir şey yok. 2 kişi daha alıp şikayet ederseniz anca bu şekilde ceza alıyorlar fakat bu ceza genelde adamların bir günlük cirosu oluyor.

Evet kölelik bu fakat devlette olan bitenin farkında kimse 8 saat eleman çalıştırıp bırakmaz. Sürümden kazandırmaya çalışıyorlar. Bugün 20-25 çalışanı olan kafelerin çoğu 8 saate geçse sizden 4 kat iş bekleyecek ve geri kalan 10 kişi işsiz kalacak. Devlet bunu istemiyor.

Önce köyden gelen ne iş yaparsa olurumcular, sonrasında 7-8 kardeşli ailelerin akraba var boşta diyip aynı evde 20 kişi kalıp en ucuz işte çalışmaları ülkeye bu hale getirdi.

Devleti kınamak yerine bugünün 50-60 yaş aralığına hakaret edin. Eğitimi,adeleti bunlar mahvetti. Ülkenin bugün geldiği konumun sorumluları onlar.

Not:8 saat üzerinden 5bin tl maaşlı çalışıyorum. Alman firmada. Gidip motokuryelik yaparım bu saatten sonra ama asla bir daha Türk firma ile çalışmam.

Selam Vasıflı eleman olarak mi aliyorsun bunu vasıfsız olarak mi?

• http://www.alo170.gov.tr/

Online başvuru yap takip et en temizi😈

• Yeni açılmış bir mekanda işe girilmez. Zararın neresinden dönersin kardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.